Şimdi Ara

Dali Zensor 1 kısa inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
7.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba...http://forum.donanimhaber.com/m_66115727/mpage_1/f_/key_//tm.htm#66185365 başlıklı konuda belirttiğim gibi sistemimle ilgili Monitor Audio-Polk düşüncelerim orta vadede sürse de bir hobi odasına taşınmamdan dolayı elimdeki Kenwood hoparlörleri de sistemden çıkarmadan bir çift bookshelf edinmeye karar verdim.Aradığım özellikler orta seslerde performansının iyi olması,özellikle de sahnesinin geniş olması ve tabii ki de dönüşümlü kullanılacağından mümkün olduğunca ekonomik olmasıydı.Bir süre araştırmadan sonra-ne yazık ki dinleme şansım olmadan:(-Dali Zensor 1'lerde karar kıldım.

http://www.dali.dk/en-US/Loudspeakers-1/ZENSOR-1-1.aspx

http://www.whathifi.com/review/zensor-1

İnternet üzerinden yaptığım alışverişten sonra koli dün elime ulaştı.Mükemmel bir şekilde ambalajlanmış hoparlörleri açtığımda ilk şaşkınlığımı yaşadım,fiyatına göre çok iyi bir dış kaplama ve işçilikle karşılaştım.Özellikle istediğim Light Walnut rengi gerçekten çok şık duruyor.Kulak hizasını biraz geçse de Kenwood'ların üzerine geçici olarak koyup,bağlantısını yaptım.Öncelikle Audio cd,daha sonra standart onboard kartlı laptop üzerinden flac-wav-ape dosyaları ile genelde Jazz,Chillout ağırlıklı dinledim.Özellikle mid'lerde inanılmaz kaliteli,üst frekanslar abartısız,düşük frekanslarda ise bu ses gerçekten Dali'lerden mi geliyor dedirtecek kadar başarılı,kesinlikle kulağınızı yormadan çok hoş bir dinleti sağlıyor..Sahnesi gayet güzel,bazen odada hoparlörleri yok sandığım anlar oldu.Kayıt kalitesi yükseldikçe özellikle flac parçalarda performansını tam anlamıyla sunuyor ancak plak kısmına geçince tam olarak beklediğimi bulamadım.Flac-Audio Cd ile boyundan büyük işler başaran ufaklıklar Lp'lerde vasat bir performans sergilediler.Benim sistemimle mi alakalı yoksa uyum sorunu mu bilemiyorum,net olarak hobi odama geçtiğim zaman sanırım daha iyi belirecek.Tabii bu arada hoparlörlerde yanma sürecini tamamladıktan sonra bakalım neler olacak:)

Sonuç olarak uygun fiyat aralığında,kaliteli ve estetik bir bookshelf arayanların rahatlıkla tercih edebileceği bir model olduğu düşüncesindeyim.İlerleyen zamanda altında CD-plak arşivimi toplayacak şekilde yaptırdığım ünite ile beraber ile fotoğraflarını paylaşacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuneyt1977 -- 30 Ekim 2012; 13:52:12 >

• Eilinize sağlık kısa ve öz olmuş..Light walnut rengi cidden hoş..

Buradaki tek sıkıntı şu olabilir çıkışı kuvvetli güçlü kuvvetli bir ampli yoksa hoparlör gayet iyi..Bir de klasik ingiliz sesine alışkın arkadaşlar ilk etapta biraz ürünün sesini yadırgayabilirler lakin üst frekanslar bazen baskın role bürünebiliyorlar...

Bende Topping tp-21 t sınıfı tripath çipli ampli ile kullanmıştım ama bir yere kadar performans alabildim cihaz cidden güç istiyor güç verdikçe de açılıyor kendini buluyor....Güle güle kullanın..
  • Haklısınız sayın atalayalper,Technics zorlarmı acaba diye düşünmüştüm ama herhangi bir problem yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneyt1977

Arkadaşlar merhaba...http://forum.donanimhaber.com/m_66115727/mpage_1/f_/key_//tm.htm#66185365 başlıklı konuda belirttiğim gibi sistemimle ilgili Monitor Audio-Polk düşüncelerim orta vadede sürse de bir hobi odasına taşınmamdan dolayı elimdeki Kenwood hoparlörleri de sistemden çıkarmadan bir çift bookshelf edinmeye karar verdim.Aradığım özellikler orta seslerde performansının iyi olması,özellikle de sahnesinin geniş olması ve tabii ki de dönüşümlü kullanılacağından mümkün olduğunca ekonomik olmasıydı.Bir süre araştırmadan sonra-ne yazık ki dinleme şansım olmadan:(-Dali Zensor 1'lerde karar kıldım.

http://www.dali.dk/en-US/Loudspeakers-1/ZENSOR-1-1.aspx

http://www.whathifi.com/review/zensor-1

İnternet üzerinden yaptığım alışverişten sonra koli dün elime ulaştı.Mükemmel bir şekilde ambalajlanmış hoparlörleri açtığımda ilk şaşkınlığımı yaşadım,fiyatına göre çok iyi bir dış kaplama ve işçilikle karşılaştım.Özellikle istediğim Light Walnut rengi gerçekten çok şık duruyor.Kulak hizasını biraz geçse de Kenwood'ların üzerine geçici olarak koyup,bağlantısını yaptım.Öncelikle Audio cd,daha sonra standart onboard kartlı laptop üzerinden flac-wav-ape dosyaları ile genelde Jazz,Chillout ağırlıklı dinledim.Özellikle mid'lerde inanılmaz kaliteli,üst frekanslar abartısız,düşük frekanslarda ise bu ses gerçekten Dali'lerden mi geliyor dedirtecek kadar başarılı,kesinlikle kulağınızı yormadan çok hoş bir dinleti sağlıyor..Sahnesi gayet güzel,bazen odada hoparlörleri yok sandığım anlar oldu.Kayıt kalitesi yükseldikçe özellikle flac parçalarda performansını tam anlamıyla sunuyor ancak plak kısmına geçince tam olarak beklediğimi bulamadım.Flac-Audio Cd ile boyundan büyük işler başaran ufaklıklar Lp'lerde vasat bir performans sergilediler.Benim sistemimle mi alakalı yoksa uyum sorunu mu bilemiyorum,net olarak hobi odama geçtiğim zaman sanırım daha iyi belirecek.Tabii bu arada hoparlörlerde yanma sürecini tamamladıktan sonra bakalım neler olacak:)

Sonuç olarak uygun fiyat aralığında,kaliteli ve estetik bir bookshelf arayanların rahatlıkla tercih edebileceği bir model olduğu düşüncesindeyim.İlerleyen zamanda altında CD-plak arşivimi toplayacak şekilde yaptırdığım ünite ile beraber ile fotoğraflarını paylaşacağım..

ben de aldım bir çift.
    onkyo n755 ile dinleyecem

yanma süresi nedir? ilk kullanımda dikkat etmem gerekenler var mı? ilk 50 saat yüksek seste açmayın vs gibi

• Burn in suresi 100 saat zensor serisinde...Bu surede sesini fazla acmayin vs..gibi bir kisitlama yok sadece bu sure sonunda esas performansini vermeye basliyor diyor dali muhendisleri..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekürler
    kablo kalitesi önemli mi sizce?

orhan beyden aldım dali zensorleri.

cadance verecem kaliteli dedi kablo olarak.

bakalım nasıl olacak ses onkyo n755 ile
  • Güzel bir inceleme olmuş hoşuma gitti. Kamoyunda ikinci bir S-520 vakasi olabilicek mi bakalım bu kabin. Kendime de bir takım düşünüyorum. Bende ufak yollu bir sistem yapma yolundayım ama işler ağır basarsa yarım kalabilir.

elinize sağlıkk...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlarınız için teşekkürler ve ayrıca yeni alan arkadaşların cihazları hayırlı olsun.Sayın atalayalper'n belirttiği gibi yanma süresi 100 saat.Kablolama elbette ki çok önemli,TTAF'ın güzel kabloları var,arkadaşlara öneririm.Ben sistemde upgrade'e gittiğimden dolayı iki çift hoparlörü tutmaktansa Dali'leri sattım.Ama alan arkadaşların içi rahat olsun ilk yazdığım yorumlar aynen geçerli ve kime dinlettiysem sesin Dali'den geldiğine ilk önce inanamadılar.Gerçekten kaliteli bir tercih yapmışsınız.Keşke yeni aldığım Sansui AU-X701 ile de deneme imkanım olsaydı diye bazen üzülüyorum.
  • çok temiz bir ses var. mesela arabaraki Pioneer da yada bilgisayarımdaki altec lansing de sesler daha baslı çıkıyor. bangır bangır. bu kaliteli sistemi ilk kurduğumda dedim heralde kabloları eksik taktım. baslar az çıkıyo
    ama alışınca anladımki gerçek müzik buymuş :) temiz ses.
    güm güm yok
  • Bahsettiğiniz sistemlerle arasında çok farklar var elbette.Müziği gerçekten dinleyip zevk alacak bileşenleriniz var,güle güle kullanın tekrar.
  • Hayırlı olsun. Bir ara bende düşünmüştüm bu seti ama daha sonra kef askı depresti. Gittim q300 aldım.

İlk gördüğüm şey, kaynak kesinlikle kaliteli olmalı. Mp3 formatindaki müzikler icin pc ve sıradan haparlor bile yetiyor.

• Şunu da unutmamak lazım eski sisteminizde sırıtmayan bir kayıt daha pahalı ve güncel teknoloji barındıran yeni sisteminizde aleni olarak sırıtabilir bu normaldir çünkü sistemin çözünürlüğü artmıştır ve kötü kayıt bu sistemde sırıtmaya başlamıştır...Çok nadir de olsa bazı sistemler kötü kayıtları tolere edebiliyorlar ama ben çok fazla şahit olmadım genelde çözünürlük arttıkça kayıt tabiri caiz ise kabak gibi belli ediyor kendini..
  • merhaba arkadaşlar öncelikle ses sistemleri bilgisi ve müzik kulağı olarak acemi olduğumdan yorumlarımdaki amatörlükten öncelikle özür dilerim (bu kadar üstad varken) . uzun yıllardır sony fh serisi , sonrasında da yine sony mhc set ile müzik dinliyordum. benim için hem sinema hem müzik önemli olduğundan 2 ay önce bütçe dahilinde yamaha rx-v 473 receiver, dali concept 6 frontlar, dali concept center aldım, surround olarak da önceden elimde olan sony ss-b 1000 bookshelf leri kullanıyorum, henüz subwoofer ve cd player alamadım.
    öncelikle müzik açısından düşününce sony mhc setin basları hiç fena değilmiş (groove efekti basları çok yükseltiyordu) ancak netlik ve detaylar olarak inanılmaz bir fark oldu doğal olarak, başta kulaklarım bunu garipsedi desem yeridir. yeni sistemde bas sesler çok baskın olmamakla birlikte dinledikçe dalinin derinden gelen basları çok daha hoşuma gitmeye başladı (biliyorum ki iyi bir stereo amfiyle çok daha iyi sonuç elde edilebilir ama imkan meselesi). ses netliği, tizlerin berraklığı olarak yaşanan fark ise inanılmaz, receiver kullanmama rağmen. burda Sn. Atalay beyin bir cümlesi benim çok merak ettiğim bir konu açısından çok bilgilendirici oldu : eski sistemde dinlediğim kendi kayıt ettiğim cd lerin bazılarını yeni sistemde dinlerken bir tatminsizlik yaşıyorum kayıtları çok iyi olmadığından sanırım (ayrıca cd player olmayışı, blurayden dinlememin de etkisi vardır muhakkak); kayıtları iyi olan cd lerde (ve flac dosyalarda) ise şimdilik beni fazlasıyla tatmin ediyor.
    sinema olayına gelince; iş - güçten dolayı ancak akşamları film izleyebildiğimden sesini çok açma imkanım olmuyor (aynı müzikteki gibi) ancak o halde bile inanılmaz hoşuma gitti. bazen subwoofer gerekli mi diye düşünmeden edemiyorum daliler görevini çok iyi yapıyor bence , daha fazlasında apartman ayağa kalkar zaten . film izlerken seslerin berraklığı ve netliği de çok hoşuma gitti, burda bir örnek vermek isterim : Thor dvd sini izlerken (bluray olsa ne olurdu diye düşünmeden edemedim) - izlemiş arkadaşlar varsa hatırlayacaklardır - kasabadaki binaların yerle bir olma sahnesinde cam kırılma seslerini müzik dinler gibi dinledim
    umarım konuları dağıtıp başınızı fazla ağrıtmamışımdır, son söz olarak ses sistemleri konularında bilgili üstadların yorumlarını okumaktan büyük zevk aldığımı da belirtmek istiyorum, elimden geldiğince ve anladığım kadarıyla bilgilenmeye çalışıyorum, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

Hayırlı olsun. Bir ara bende düşünmüştüm bu seti ama daha sonra kef askı depresti. Gittim q300 aldım.

İlk gördüğüm şey, kaynak kesinlikle kaliteli olmalı. Mp3 formatindaki müzikler icin pc ve sıradan haparlor bile yetiyor.

evt gerçekten çok memnunum. onkyo da dali zensor 1 ler de çok iyi uyum sağladı.
    pink floyd flac dinliyorum da. mest ediyor insanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 2 Şubat 2013; 18:55:28 >
  • Surround olarak dusunuyorum. Pioneer sclx71 ile kullanacam onler klipsch rf 82 center klipsch rc 62 bu sisteme gore azmi kalir daliler

• Dali Zensor 1 Modelinde Türkiyede Siyah Ve Light Valnut Rengi mevcuttu Ama şuan Beyaz Rengide Geldi müthiş görünüyor. Özellikle Sonos Connect Amp ile Yada Buna benzer cihazlarla süper görsel bir şölen olur . Ayrıca bir bilgilendirme daha geçtiğimiz ay Danimarka dali fabrika ziyaretinde bulunduk . Orda Dali Zensor 3 modelini tanıttılar . Zensor 7 lerin basslarını kullanmışlar 7 inch acayip hoş bir hoparlör olmuş . Fakat ağustos ayının sonuna doğru gelecek ...

Selamlar işte zensor 1 white

Dali Zensor 1 kısa inceleme

• cüneyt 1977 hangi amfiyle sürüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.nezir

cüneyt 1977 hangi amfiyle sürüyorsunuz?

Merhaba...Zensor1'lerimi Technics A900s ile sürüyordum.Ancak şu an kullandigim Marantz Hd88 hoparlor ve Sansui Au-x701 amfiyi alirken hem Technics' i hem de Zensor'leri sattim..

• teşekkür ederim.
  • ben de 1 çift siparişi verdim bakalım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.