Şimdi Ara

Dali ikon 7 mk 2 için stereo amfi tavsiyesi lütfen? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
4.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

su anda ne var

Şuanda aldığım yerden çok girişi seviyesi ikinci el bir rca kablo verdiler, ama markasını bilmiyorum.
  • Ya bir de arkadaşlar pikap tavsiyesi alabilir miyim elicit-r için rega rp1 mi alayım yoksa pro-ject debut carbon om10 mu?
  • Mesela başlangıç için AudioQuest King Cobra veya Red River olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Mesela başlangıç için AudioQuest King Cobra veya Red River olabilir...

sayın hi def man rega nın amfisinin üzerindeki el84 yazısı ne anlama geliyor anlamadım.SS amfide lamba tipini niye yazıyorlar?
  • Rega rp1 alındı. Yeni bir network player alana kdr kablo ihtiyacım kalmadı, pikabın kablosu bütünleşik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savast S kullanıcısına yanıt
    Rega baş tasarımcısı Terry Bateman yaklaşık 20 Yıldır Lambalı çıkış devrelerinin özellikle cd ve DAC çıkışlarında verdiği olumlu sonuçları araştırırmış.özellikle el84 lambaların yarattığı Analitik etki üzerine de hep methiyeler düzmüş. dac boardları üzerine de best use with el84 yazmaya Başlamış. Ondan kalmış bir tavsiye olsa gerek.

• quote:

Rega baş tasarımcısı Terry Bateman yaklaşık 20 Yıldır Lambalı çıkış devrelerinin özellikle cd ve DAC çıkışlarında verdiği olumlu sonuçları araştırırmış.özellikle el84 lambaların yarattığı Analitik etki üzerine de hep methiyeler düzmüş. dac boardları üzerine de best use with el84 yazmaya Başlamış. Ondan kalmış bir tavsiye olsa gerek.

unison research cd player kullanan biri olarak cd player ve dac larda genelde benim bildiğim pre lambaları kullanılmakta ecc82 veya ecc83 vb. buda neden kullanılır bilemiyorum çıkış katında pre lamba ,tube amfinin tam tersi bir durum olsada ,tabiki elektronikten anlamıyorum ne desem boş ama bana rega üzerindeki bu yazı mantıksız geldi.ben tasarımcı olsam bu yazıyla birlikte bir switch koyar kullanıcılara bu switch vasıtasıyla eğer el84 lambada alıp takarsanız hybrid amfi olur derim ve kullanıcılara bu opsiyonu sunarım

• @savast;
    Rega üstünde yazan yazıda Pre lambalarından bahsetmiyorlar Power lambalardan bahsediyorlar el84 Power lamba kullanılan Lambalılar ile kullanılmasını tavsiye etmişler.

Bu arada hala söylerim el84 çok güçlü bir lamba değildir belki ama sesi çoook iyidir

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
  • Yani yılların dizayneri bu ingiliz ve firması bize git rega elicit r al ki web den baktım integrated bir amfi bunu pre olarak kullan power olarakta el84 tube amfiyle kullanırsan çok güzel olur mu diyor ?Vallahi akşamları kafam basmadı bu işe fakat alper bey ve hidefman verdiği cevaplardan dolayı teşekkür ederim kendilerini forumlardan takip ederim ,hobidaş olarak ve alper bey f/p oranı yüksek speaker testlerinde de başarılı buluyorum.

İyi akşamlar.
  • savast S kullanıcısına yanıt
    Bana da garip geldi bazı İngiliz forumlarına takıldım dün evet bu arkadaş EL84 lambaların sesine aşık ve Rega amfilerin ses karakterini de bu lambalara yaklaştırmak için her yolu denemiş Olduğunu ve ulaştığı seviyeye bir Gönderme niteliğinde bu kelimeyi yazdığını söyleyenler var nitekim bu Yazıyı Kullanıcılar direk olarak Görmüyor.
    Garip ama gerçek mi bilemiyorum?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bana da garip geldi bazı İngiliz forumlarına takıldım dün evet bu arkadaş EL84 lambaların sesine aşık ve Rega amfilerin ses karakterini de bu lambalara yaklaştırmak için her yolu denemiş Olduğunu ve ulaştığı seviyeye bir Gönderme niteliğinde bu kelimeyi yazdığını söyleyenler var nitekim bu Yazıyı Kullanıcılar direk olarak Görmüyor.
    Garip ama gerçek mi bilemiyorum?

Rega markasını pikap olarak p7 kullanmaktayım ve memnunum fakat iki yıl önce rega mira ve elicit amfileri vardı 3 ay ara ile bayaa tecrübe ettim şuan da el34 lambaları olan bir amfi kullanıyorum el84 olmasada(benzer lamba) el34 mastersound ile rega mira nın uzaktan yakından alakası yok ,eğer el84 benim bildiğim rega mira benziyorsa hiç bir zaman sahibi olmam, benim kulağıma göre değil.Mira kapalı ve koyu çalıyordu ses sanki eksik gibi geliyordu. Aslında fiyatları yakın ürünleri karşılaştırmak lazım ama rega da bana bunları söylettiriyor.Neyse konuyu açan arkadaşa saygısızlık etmek istemem konuyu saptırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savast -- 31 Mayıs 2015; 20:20:56 >

• Savaş Bey merhaba,
    Bence anlatılmak istenen bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi el84 lambalı ampliler ile bu Rega kaynak cihazların kullanılmasının rega tarafından tavsiye olunması. Rega'nın zaten el84'lü amplisi yok cihazların board'ların üstünde yazan yazı olsa olsa bunun içindir bence.

Web'den bu konuyla ilgili hemen bulabildiğim bazı alıntılar;

* Hi,
    Recently Rega DAC won best DAC products in recent Hi-Fi British magazine award 2011. Can use USB to Digital Coaxial converter- M2Tech fiFace (http://www.m2tech.biz/hiface.html). Very good combo pair with valve amp using EL84 tubes.

* and with the obligatory easter egg inside there from rega chief designer terry bateman (TB) with "Best used with EL84 valves"

• Bahssedilen olay bootloader açılırsa oluyor keyler giderse yani normal şekilde bişi olmuyor çünkü ben ve benim gibi bir sürü kişi kullanıyor sorun yok. birisi açtı bootloaderi bozuldu çünkü bu yöntem boot loader açmadan root yapmak bişi bozulmuyor yani aynı kalite duruyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.