Şimdi Ara

Daire satma işi nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hem emlakçıyla satım hem de kendi satım işleri nasıl oluyor. Yaşım 21 üzerime kayıtlı bir daire var ve satabilirim. Satma işlerinin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum hiç ve dolandırılmaktan korkuyorum.

• İşlemler ile ilgili tapu müdürlüklerinden satış sırasında gereken evraklar ile ilgili bilgi alabilirsin, genelde alıcı ve satıcıya ait kimlik, kimlik fotokopisi, 2'şer adet fotoğraf, taşınmazın rayiç bedeli (emlak servisi ya da tapu dairesinden ücretsiz olarak alabilirsin) ve dask poliçesi gerekiyor. Satış işlemlerinden önce, taşınmaz üzerine herhangi bir borç bulunmaması gerekiyor (kültür, temizlik ve emlak vergisi). Bireye ya da emlakçıya satmak arasında prosedürler arasından hiç bir fark yok, satmakla uğraşamam emlakçıya komisyon vermeye razıyım diyorsanız ev fiyatının %3-%5 'lik kısmını vermek durumundasınız. Her iki satış ihtimalinde de PARANIZI ALMADAN kesinlikle imza atmayın, para yanımda sayıp alırsın, 3 eksik 5 eksik kesinlikle kabul etmeyin. Satıştan önce alıcı ile birlikte bankanıza gidip parayı hesabınıza geçin ya da kişinin banka hesabına onun talebi ile bloke koydurun. İyi satışlar

• Ek olarak emlakcı komisyonu vermek istemiyorsanız komisyon vermeyeceğinizi fiyatın üzerine eklemesini söylerseniz.BU şekilde sahibinden gibi satmış olursunuz.Siz yine kendi istediğiniz rakamı almış oluyorsunuz alıcı kişi 2 tarafında komisyonunu vermiş oluyor.Ancak bu ne kadar adil olur ne kadar etik olur karar sizin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sahibinden.com a ilanınızı verin. evin fotoğraflarını güzelce çekip, yerini akıllı haritada işaretleyin, adresini yazın. emlak komisyonu ortadan kalkar. kıt kanaat denkleştirilen paranın üzerine 10 -15 tl daha bulması gerekmediği için daha kolay eviniz satılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.