Şimdi Ara

Dahili uydulu TV'de kanal sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar LG 32LN575S modelinde dahili uydu alıcılı bir LED TV aldım.

Eski TV'de kullandığım birde DSmart receiverım var.

TV geldikten sonra ben bu receiverı ortadan kaldırıp direkt olarak uydu kablosunu TV'ye bağladım.

Ve hiçbir özel ayarda yapmadım. Ancak birkaç sorun ile karşılaştım.

Bazı kanallarda takılmalar donmalar yaşanıyordu. ( Habertürk,ATV,Fox gibi) Ayrıca kanal değişimi de yavaştı. Bende bu durumda eski receiverımı geri taktım. Şu anda hiçbir takılma,donma yaşamıyorum.

Ancak dahili uydu alıcısını verimli olarak kullanmak istiyorum. Bu modeli de o yüzden seçmiştim. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Nasıl ayarlar yapmalıyım?

Yardım ederseniz sevinirim.

• trsinapsis T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar aynı ürünün 42ln575s modelini kullanmaktayım, bahsettiğiniz problemi dahili uydu alıcısı ile hiç yaşamadım sadece kanalların kendiliğinden silinme sorununu yaşadım o sorunu da fabrika ayarlarına dönerek düzelttim, yani söylemek istediğim cihaz bir problem verdiği zaman fabrika ayarları bir hayli işe yarıyor bir diğer önerimde çanak anteninizi ince ayar yapmanız, harici uydu alıcınızın dahili alıcıdan daha güçlü bir alıcıya(TUNER) sahip olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jodhpurs

Merhabalar aynı ürünün 42ln575s modelini kullanmaktayım, bahsettiğiniz problemi dahili uydu alıcısı ile hiç yaşamadım sadece kanalların kendiliğinden silinme sorununu yaşadım o sorunu da fabrika ayarlarına dönerek düzelttim, yani söylemek istediğim cihaz bir problem verdiği zaman fabrika ayarları bir hayli işe yarıyor bir diğer önerimde çanak anteninizi ince ayar yapmanız, harici uydu alıcınızın dahili alıcıdan daha güçlü bir alıcıya(TUNER) sahip olduğunu düşünüyorum.

Peki bu "ince ayarı" nasıl yapabilirim.

Ben çok fazla seçenek göremedim açıkcası.
  • LNB yi çok hafif şekilde sola yada sağa çevirerek deneme yanılma yolu ile sinyali kuvvetlendirmeyi deneyebilirsin fakat benim önerim herşeyde olduğu gibi işi uzmanına bırakmalısın.Kendi alet ve erdavatları ile çanak antenini ince ayar yapabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

LNB yi çok hafif şekilde sola yada sağa çevirerek deneme yanılma yolu ile sinyali kuvvetlendirmeyi deneyebilirsin fakat benim önerim herşeyde olduğu gibi işi uzmanına bırakmalısın.Kendi alet ve erdavatları ile çanak antenini ince ayar yapabilirler.

bencede çanak antenci ince ayar verir
  • quote:

LNB yi çok hafif şekilde sola yada sağa çevirerek deneme yanılma yolu ile sinyali kuvvetlendirmeyi deneyebilirsin fakat benim önerim herşeyde olduğu gibi işi uzmanına bırakmalısın.Kendi alet ve erdavatları ile çanak antenini ince ayar yapabilirler.

Peki D-Smart receiverı olduğunda neden aynı sorun olmuyor?
  • trsinapsis T kullanıcısına yanıt
    Tahmin ettiğim kadarıyla d-smart cihazının ''TUNER'' ı daha güçlü olmasından dolayı daha sağlıklı sinyal alabiliyor, tabi daha uzman arkadaşlar farklı yorumlayabilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tahmin ettiğim kadarıyla d-smart cihazının ''TUNER'' ı daha güçlü olmasından dolayı daha sağlıklı sinyal alabiliyor, tabi daha uzman arkadaşlar farklı yorumlayabilirler.

Sanırım dediğiniz gibi. Aslında bu şekliyle olsaydı çok iyi olacaktı. Anten merkezi sistem olduğu için anten ile ilgili ayar yapmam imkansız. Artık receiver'a devam edecez.

Bu arada dikkatimi çeken bir diğer nokta ise direkt uydu üzerinden HD yayınları göstermemesi oldu.

Katologdan gördüğüm kadarıyla cihaz dahili HD uydu alıcısına sahip. Ancak HD yayınlar gözükmüyor. Bu da 2. bir nokta idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trsinapsis -- 12 Haziran 2013; 15:49:27 >
  • Servis ile görüşmenizi öneririm HD yayınları kırılmalıda olsa almanız gerekiyor çünkü cihaz HD uydu alıcılı cihazda problemli olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.