Şimdi Ara

Dahili HDD'yi Taşınabilir Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
25.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler benim eski bir bilgisayarım var ve içindeki hddyi taşınabilir yapmak istiyorum bu mümkün müdür ? Bir şekilde yaptık diyelim Bu diske film atıp televizyonda seyredebilir miyim ? Şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dahili HDD'nizi Taşınabilir Yapma

Eski dahili HDD'nizi taşınabilir bir depolama aygıtına dönüştürmek, verilerinizi hareket halindeyken yanınızda taşımanızı sağlar. İşte dahili HDD'nizi taşınabilir yapma adımları:

Gerekli Malzemeler:

• Harici HDD muhafazası
    • Tornavida
    • Veri kablosu

Adımlar:

1. HDD'yi bilgisayardan çıkarın: Bilgisayarı kapatın ve güç kablosunu çıkarın. Ardından, HDD'nin bağlı olduğu vidaları çıkarın ve HDD'yi bilgisayardan dikkatlice çıkarın.

2. HDD'yi muhafazaya yerleştirin: HDD muhafazasını açın ve HDD'yi içine yerleştirin. HDD'yi yerine sabitlemek için vidaları sıkın.

3. Muhafazayı kapatın: Muhafazanın kapağını kapatın ve vidalarla sabitleyin.

4. Veri kablosunu bağlayın: HDD muhafazasını bir veri kablosuyla bilgisayara bağlayın. HDD artık taşınabilir bir depolama aygıtı olarak kullanılabilir.

İpuçları:

• HDD'ye zarar vermemek için işlem sırasında dikkatli olun.
    • USB 3.0 veya Thunderbolt gibi hızlı bir veri kablosu kullanın.
    • HDD'nizi düzenli olarak yedekleyin.

Bu adımları izleyerek dahili HDD'nizi kolayca taşınabilir bir depolama aygıtına dönüştürebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Harddisk kutuları o işi görüyor. OEM parça satan sitelerde mevcut bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness~

Harddisk kutuları o işi görüyor. OEM parça satan sitelerde mevcut bakabilirsin.

Teşekkürler Hard disk kutuları diskin ömrünü kısaltıyor vs diyorlar acaba doğru mu bu ? elimizdeki hard diskten olmayalım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdasdaqwe -- 22 Ocak 2012; 11:32:40 >
  • Harddisk kutusu alcagına HDD almanı tavsiye ederim
  • Onun yerine taşınabilir harddisk almanı öneririm.
  • Western Digital'i su bastığı için taşınabilir harddisklerin fiyatları yükseldi diyorlar . Bu yüzden pek sıcak bakmıyorum yeni bir taşınabilir disk almaya
  • Depremden dolayı artmıştı diye biliyorum . Deprem sel ikilisi olabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    harici hdd ile sistem kurmak ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdiye kadar isim olmadığı için araştırmadım hiç. Tayland'da ki sel dolayısı ile fiyatlar artmıştı. Biraz daha beklersen normale dönmesi biraz zaman alsa da dönecektir eski fiyatlarına. Dolarda da gerileme var zaten.
  • Benim 1 TB hard diskim var. 2 ay önce almıştım. Media Player'da kullanıyordum. Media Player'ı iade ettim. Hard disk boşa çıktı. 3.5 inçlik bir hard disk. 3.5 inçlik sürücüler için kutu bulmak daha mı zor? Gördüklerim hep 2.5 inçler için. Tek tük 3.5 inçlik kutular da gördüm. Bir de bu fiyatlar nedir? Basit bir kutu 40-50 TL'den başlıyor. Uçmuşlar resmen? Bu işin makul bir çözümü yok mudur?
  • Harddisk kutuları gerçek çok kullanışlılar.Bugüne kadar arıza yada sorun çıkarmadılar
  • kardeşim elde fazladan hdd varsa yeni bir harici hdd almanın hiç gereği yok..sitede sahibinden.com da öyle uygun fiyatlara hhd kutuları varki 10-20 tl ye al sana harici hdd ....bol şanslar
  • masa üstü bilgisayarımı,dizüstü aldıktan sonra pek kullanmıyorum onun hardddiskini taşınabilir olarak kullanmak istiyorum
    sanırım buradan yazılanlara göre harddisk kutusu almam gerekiyor. peki bu kutular standart mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelweri

masa üstü bilgisayarımı,dizüstü aldıktan sonra pek kullanmıyorum onun hardddiskini taşınabilir olarak kullanmak istiyorum
    sanırım buradan yazılanlara göre harddisk kutusu almam gerekiyor. peki bu kutular standart mıdır?

Belli bir standartı yok, markasına, kalitesine, bağlantı çeşitlerine, maximum terabayt desteğine ve Harddisk yuvalarına göre değişiyor. Sizin 3,5 inç'lik bir kutu almanız gerek. Laptopunuzda Usb 2.0 kullanıyorsanız bu işinize yarayacaktır:

www.webdenal.com
    Dark Ds02 Combo E-sata Docking Station Kart Okuyucu
    http://www.webdenal.com/dark-ds02-combo-e-sata-docking-station-kart-okuy_224270.html

Usb 3.0 varsa şunu kullanabilirsiniz:

www.webdenal.com
    http://www.webdenal.com/dark-ds02-combo-e-sata-docking-station-kart-okuy_224270.html

• quote:

Belli bir standartı yok, markasına, kalitesine, bağlantı çeşitlerine, maximum terabayt desteğine ve Harddisk yuvalarına göre değişiyor. Sizin 3,5 inç'lik bir kutu almanız gerek. Laptopunuzda Usb 2.0 kullanıyorsanız bu işinize yarayacaktır:

www.webdenal.com

Usb 3.0 varsa şunu kullanabilirsiniz:

www.webdenal.com

sağolasın çok teşekkrler...

• quote:

Orijinalden alıntı: gelweri

masa üstü bilgisayarımı,dizüstü aldıktan sonra pek kullanmıyorum onun hardddiskini taşınabilir olarak kullanmak istiyorum

3.5" kutu alıp kullanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.