Şimdi Ara

Daha önce psikolog'a/psikiyatr'a gitmiş biri var mı? [Gittim]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cuma güne'ne randevu aldım. psikiyatri polikliniğine. yalnız nasıl muayene ediyorlar ne gibi çözüm buluyorlar, hiç bir bilgim yok. daha önce gitmiş bir arkadaş varsa bana yardımcı olabilir mi acaba?

Edit: Arkadaşlar bu sabah gittim. ne derdim varsa anlattım kısa bir süre detaya girmeden. bir kaç soru sordu. iştahın nasıl kilo aldın mı vs diye. kilo aldığımı belirtince. ilaç yazarken ona göre ilaç yazdı. 2 hafta sonra tekrar görüşelim dedi. ama ilaçlar kötü etkilerse ne zaman istersen gelebilirsin dedi. gayet sıcak kanlı ve ciddi şekilde dinledi. o yüzden anlatırken biraz daha rahat hissettim. verdiği ilaçlarda şunlar; Prozac 20 mg kapsül ( sabahları tok), Abilify 5mg (akşamları)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lahmacunsavar -- 28 Ekim 2016; 10:47:11 >

• Deli doktoru yani.

Not : Güncellensin diye yazdım konun birazda makara.
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    evet deli doktoru
  • gittim, soru sorar ama çare bulamaz. Tanrıyla konuş
  • İşe girerken sağlam raporu almaya gitmiştim, delinin tekiydi.
  • Psikiyatr degilde psikoloğa gittim.1 saat konuşuyorsun baska birsey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikiyatrla psikolog aynı değil. Psikiyatr bir tane test yapar azıcık konuşur ilaç yazar. Psikolog konuşarak yol göstererek hareket eder. Psikiyatriden ilaç alıp, psikologla da kombo yapabilirsin ben öyle yapmıştım. (3. seanstan sonra bıraktım parası fazla :D, sonra kendim halletmiştim ilaçla sonra onu da bırakmıştı.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bisesbimby kullanıcısına yanıt
    Hocam ne gibi test yapıyorlar? ne ilaç yazıyorlar? sadece antidepresanlar mı yoksa farklı ilaçlarda var mı?
  • Psikologlara para vermem. Giderim hamama ve bir güzel kese ile masaj. Muhabbet desen alası.

Yada giderim bir psikiyatra.

• bende psikiyatr a gidiyorum hocam. ikisinin farklı olduğunu bilmiyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suphanakca

bende psikiyatr a gidiyorum hocam. ikisinin farklı olduğunu bilmiyordum.

Tabiki fark var. Biri uzman doktor. Öbürü 4 yıllık fen-edebiyat mezunu.

• psikolog ve psikiyatrist arasındaki tek fark psikiyatrist ilaç yazıyor, ilaçla tedavi ediyor. psikolog ise konuşarak. seansa girdiğin zaman sana önce kendini anlattırıyor sonra sorunun ne olduğunu soruyor. sen sadece anlatıyorsun o dinliyor. bu şekilde nasıl tedavi ediliyor anlamış değilim doğrusu. ben pek faydasını görmemiştim
  • Hocam çok önemli birşeyin yoksa pskiyatriste gitme.
    Çünkü büyük ihtimal sana ilaç yazacak ve o ilaçların çok büyük yan etkileri var seni mallaştırıyor.çok basit olabilir ama spor yap sağlıklı beslen kitap oku,bilgisayarda çok zaman geçirme,zararlı alışkanlıklarını bırak(31 cekmek ve sigara icmek gibi) beyin kimyan düzelir bunlari yaparsan daha iyi hissedersin.

Daha önca psikayatriste gitmis ve faydasini gormeyen biri olarak yazdim.

• psikiyatrist 6yıl tıp fakültesini bitirir sonra da 4 sene uzmanlık okumuş adamdır.

psikolog ise 4 senelik psikoloji bölümü mezunudur.

psikiyatrist eğitimi ve bilgisiyle 10 tane psikoloğu cebinden çıkarır. imkanınız varsa psikologlardan uzak durun yada seans yapan psikiyatriste gidin.

• Giden arkadaşım boş iş olduğunu söylemişti kendinde bir faydasını görmemiş. Nasıl olacak bilmiyorum ama sorun neyse kafanda bitirmeye çalış üstteki arkadaşın dediği gibi kendine uğraşlar bul kötü alışkanlıklarından kurtulmaya çalış

• deoksiriboz1000 D kullanıcısına yanıt
    Katilmiyorum sonucta fizyolojik bir sikintiyla gidilmiyor cogu zaman o kurumlara

İlac tedavisinden ziyade psikoterapi daha uygun. Zaten ilac tedavisi gerekirse psikolog psikiyatri servisine yonlendirecektir

Ama teshis konusunda psikologlar cok daha basarilidir bence. Nitekim sahsi deneyimlerim de kanaatimi destekliyor

Ozellikle klinik psikolog bulabilirseniz yasadiginiz yerde sizin ickn cok daha iyi olur(konu sahibi)

Psikiyatri servisleri ozellikle devlet hastanelerindekiler cok ilgisiz, dogru durust teshis tespit yapmadan hafif doz sakinlestiricileri yapistiriyolar gitsin

• MaykTaysın kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası kötü alışkanlığım pek fazla yok. günümüzde gençlerin %90 ında olan sigarayı bile kullanmıyorum. sorunum şu şekilde aslında. sürekli geçmişteki kötü geçen şeyleri hatırlıyorum sinirleniyorum üzülüyorum. günde en az bir kere ağlıyorum her gün. bazen olmayan şeyleri düşünüyorum kafamda kuruyorum ona bile sinirim bozuluyor.
  • Psikoloğa gittim soruları alayım
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Hocam tedavi şekilleri nasıl? odaya girdiğinizde size anlat derdini mi diyorlar yoksa sorular sorarak sizi konuşturuyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: suphanakca

Hocam tedavi şekilleri nasıl? odaya girdiğinizde size anlat derdini mi diyorlar yoksa sorular sorarak sizi konuşturuyorlar mı?

2 sefer gittim. 30-40 dk konuştum. Anlat derdini demedi çünkü ben kendim direk anlatmaya başlamıştım. Sosyalfobiydi bu arada. Arada sorular soruyordu, genel olarak ben konuştum. Sonra çözüm yolları vs söyledi bitti hocam rahat ol

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.