Şimdi Ara

Daha Önce Marquis De Sade okuyanınız var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adamın biyografisini okudum, garip bir hayatı var kitaplarını fena merak ettim. Okuyan varsa en iyi eseri hangisidir bir öneri, değerlendirme çok iyi olur.

• Yatak Odasında Felsefe, Justine ve Sodom en ünlüleri, diğerlerinin çoğunu okumadım pek ilgimi çekmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twobitnogoodjive

Yatak Odasında Felsefe, Justine ve Sodom en ünlüleri, diğerlerinin çoğunu okumadım pek ilgimi çekmedi.

Okudunuz mu hocam? Şu aralar manyak adamların yazdığı kitaplar ilgimi çekiyor, siz beğendiniz mi kitapları? Justine,Juliette,Sodom'u merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotarian

quote:

Yatak Odasında Felsefe, Justine ve Sodom en ünlüleri, diğerlerinin çoğunu okumadım pek ilgimi çekmedi.

Okudunuz mu hocam? Şu aralar manyak adamların yazdığı kitaplar ilgimi çekiyor, siz beğendiniz mi kitapları? Justine,Juliette,Sodom'u merak ediyorum.

Kitapların ve yazarın ünlü olmasının sebebi dönemlerine göre "manyakça" olmaları aslında. Tabii kişiden kişiye de değişir bu, ama günümüzdeki çoğu insana pek de "ekstrem" gelmez anlatılanların çoğu. Felsefi yönleri de az biraz var denebilir, kısacası pek beğenmedim ama okumayın da diyemem. Bu arada almadan önce iyi araştırın, bazı yayınevleri sansürleyip yayınlıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rotarian

quote:

Kitapların ve yazarın ünlü olmasının sebebi dönemlerine göre "manyakça" olmaları aslında. Tabii kişiden kişiye de değişir bu, ama günümüzdeki çoğu insana pek de "ekstrem" gelmez anlatılanların çoğu. Felsefi yönleri de az biraz var denebilir, kısacası pek beğenmedim ama okumayın da diyemem. Bu arada almadan önce iyi araştırın, bazı yayınevleri sansürleyip yayınlıyor.

Teşekkürler yorum için.

• Sadizmin isim babasıdır nihayetinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam öylesine manyakmış ki, ismi Sadizm'e verilmiş.

Bende merak ediyorum bu adamın kitaplarını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben yatak odasında felsefeyi okumuştum. gerçekten hasta ruhlu bi adam bu sade abimiz. öncelikle kendini liberten diye tanımlar.uçuk fantezilerini kitaba aktarmış. kendi ahlak prensiplerini belirlemiş fakat düşüncesinin temellendirmesini ben sağlam bulmadım. şu şöyledir bu böyledir bu yüzden ben haklıyım gibi yazıyor. sodom aşığı bi adam tek derdi g.t deliği :D tanrıya bakış açısı çok serttir. Versus kitaptan çıkan Tanrıya söylev adlı kitabının arka kapağını okursan anlarsın ne demek istediğimi. kitapta genç bir kıza ahlak dersi işleniyordu ama düşündüğün ahlak değil. sade'ın ahlakı. hırsızlığı haklı bulur ve yasaları tanımaz. zenginler için yaratıldığını söyler yasaların. tecavüzü ve cinayeti meşru görür. böyle bir adam sade. döneminde ahlaksızlıklarından dolayı hapis yatıp o zamanın düşünürlerince krala sunulan bi dilekçeyle dışarı çıkarılıp hareketlerine devam ettiği için tekrar hapise atılır. fransız devrimlerini hapishanede görmüş bir adam. gerçekten farklı bi yazardır ama tek diyebileceğim farklı olması. konuları çok farklı ele alır alışılagelmişin dışında çalışır bu adamın kafası. merak ettiysen oku hocam. mahkemede aklandı bu kitap artık rahat bulunabiliyor.ayrıntı yeraltından çıkmıştı.

• Joplin J kullanıcısına yanıt
    Yorum için sağol hocam. Yatak Odasında Felsefe'yi okuyacağım ilgimi çekerse devam ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.