Şimdi Ara

Daha fazla bütçe ayrılıp 5S yerine 6 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar. Görüldüğü üzere iPhone 5S ve 6 arasında yaklaşık 900 tl fark var. Sizce 900 tl daha fazla verip 6 almalı mıyım? Bununla ilgili birçok konu açıldı fakat ben yine emin olamadığım için konu açma gereği duydum Eğer ne yapacağıma bağlıysa sosyal medya, dizi, film ve tek oynadığım oyun olan clash of clans'ı oynayacağım. Dürüst olmak gerekirse parası benden çıkmayacak ama ailemi zor duruma sokmak istemiyorum. Eğer arasında gerçekten dişe dokunur bir fark varsa lütfen belirtir misiniz ?

    DİPDİPNOT: Sakın android demeyin bana, yeterli depolama alanı yok hatasından tut google play store durduruldu hatası mı dersiniz, android lafını duyunca bile elim ayağım titriyor. Yalnızca bu iki telefon arasından seçim yapacağım.

    Lütfen bu konudan gram anlamayanlar bile düşüncülerini yazarsa çok sevinirim.

    Konum uygun yerde değilse lütfen gerekli yere taşınmasını yetkililerden arz ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fvkukde -- 10 Mayıs 2016; 16:02:14 >







  • Bence ikinci el bi 6 alınabilir. 6nın sıfırına para vermektense temiz kullanılmış bi ikinci el bulabilirseniz onu alın derim. Aileni zor duruma sokmamayı düşünmen güzel bişey ama. 5s alıp sonra tatmin olmayıp 6ya 6s'e zorlayacaksın büyük ihtmal. Bu yüzden ben ikinci el 6 diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blackrz kullanıcısına yanıt
    İkinci el telefona hatta araba haricinde hiçbir şeye güvenemiyorum, korkuyorum. Teknolojik sorunlarla uğraşmaktan sıkıldım. Kendimi bildim bileli teknolojik cihazların sorununu çözüyorum. O nedenle beni pek sarmadı ikinci el iphone 6 düşüncesi
  • Hocam sıfır 5s almaktan daha mantıklı olduğu kesin. Cihazı alırken kontrol edersin içine sinerse alırsın. Öyle karagürültüye al demiyorum. Elden bakarsın görürsün. Kasası temizse yazılıma zarar verme şansı yok zaten. Yine de sen bilirsin. Benimki sadece bi fikirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5s ile 6 arasında dişe dokunur tek fark ekran boyutu-benim fikrim-.Modern combat vs oyunlar oynamıyorsanız 5s yeter.Babam 5s ben 6s kullanıyorum.Benim telefonla yapıpta babamın yapmadığı birşey yok.Hasılı 5s ve 6 arasında kalmış birine önerim 900 tl cebinde kalsın kardeşim.Al 5s keyfine bak hatta 32 gb bulursan daha da iyi olur.
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Büyük ihtimalle 5s alacağım ama yine içimde bir kurt var ekran boyutundan dolayı.
  • saçmalamayın bu saatten sonra 5s alınmaz
  • theoki kullanıcısına yanıt
    Bunun sonu yok ki 6 da alınmaz der bir diğeride bu mantıkla.Bence güncelleme yapılmazsa 5s kullanılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone se alınır.daha ucuz daha güçlü 6 dan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran önemliyse senin için 6 al, eğer ekran önemli değil diyosan 5S al. Aralarında performans konusunda pek bişey hissedemezsin zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 6 al, çok daha keyifli telefon
  • iPhone 6'mı garantiye gönderdim, bu arada iPhone 5s kullandım. Aradaki fark az gibi gözüksede ben yavaşlığı hissettim, o ekran boyutunu aradım. Git 6 al fark hissedilir derecede. Ama ben olsam 0 almazdım. 900 tl daha fazla verip 0 iPhone 6 almak yerine 1200 verip 6s alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim görüşüm ise bu saatten sonra 5s biraz eski kalıyor çünkü 7 çıkacak ben 5S - SE ve 6S arasında kalmıştım 2900 e teknosa dan 6S aldım memnunum süper alet 1 hafta oldu şimdiye kadar hiç bir problemini görmedim Ama şunu da söylemek isterim 5S ile 6 arasında dağar kadar bir fark yok hız olarak neredeyse aynı 6 sadece büyük Alacak arkadaşa şimdiden hayırlı olsun .
  • Herkese cevabı için çok teşekkür ederim. Aklıma iPhone SE fikri geldi ama vazgeçtim. SE alacağıma 6 alırım. 5s alacağım gibi ama hayırlısı olsun. Zaten sadece tasarımı beni 900 lira fazla verme fikrine sürüklüyor. O kenarlarındaki ovallik beni çok etkiledi + 0.7 inç daha fazla 5s'ten alma sebebim tek bunlar. Gerisi fasa fiso
  • Bunun sonu yok..6 ya 2300-2400 lira verip 400 lira daha vermeyip 6s almamak da çok mantıksız. Bi baktın 1300 e 5s alacakken 2800 e 6s aliyorsun . Ekran ufak gelmeyecekse 5s al geç . 6 alıyorsan da sıfır alma o para verilmez şuan 6 ya 1700-1800 den fazla verip almak çok mantıksız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci el iPhone 6 almak daha mantıklı
  • Bence şuan 6 en mantıksız seçim gibi. Se alınabilir fiyat olarak da daha ucuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5S sahipleri, kesinlikle 6 alınmaz 5S ile aynı diyecekler(bilmeden ve cahilce)!

    6 sahipleri kesinlikle alınır herşeyden önce ekran büyüklüğü ve işlemci başta olmak üzere donanım farkı var diyecekler (bilinçli olarak)!

    6ve 6s sahibi olarak ben de kesinlikle 6 tercih edilir diyeceğim( kendimce bilinçli ama belki bir başkasına göre bilinçsizce!). Zira herşeyden önce ekran büyüklüğü dolayısıyla; çünkü 4" telefonun, 4.7" e göre göz bozukluğu yaratma ihtimali daha yüksek ki bu da bilimsel olarak kanıtlandı ve açıklandı. (Cep telefonlarının çocuklarda şaşılığa neden olduğu)

    İkinci Neden olarak da iOS işletim sisteminin gereksinimin ram bellek değil de, CPU mimarisine dayandığını Ve A8 CPU nun da A7'den Daha üstün olduğunu bildiğim için. Belki aradaki fark şu an anlaşılmaz ama düşüncem iOS 10 ile farkın zirve yapacağıdır. (Bunu da Apple'nin her tanıtımda neden CPU açıklamasına değinerek ram miktarını dillendirmemesi ile anlayabilirsiniz)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5s in ekranı çok küçük ve kasası eskidi artık yıllardır aynı telefon yakında 7 çıkıcak 6 bile eski kalıcak. Neyse ekran boyutundan ötürü kesinlikle 6 alınır sene oldu 2016 bit kadar ekranlarda tıkış tepiş klavyeyle mesaj yazmaya gerek yok 6 nın boyutu taşımak içinde ideal çokda büyük değil tek ellede kullanılabiliyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, elinize sağlık. Telefonu 1 hafta içinde alacağım bakalım hayırlısı olsun. En son verdiğim karar ile 6 daha mantıklı gibi görünüyor, çevremden de araştırdım da.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.