Şimdi Ara

Dag bsikletin yol bsikletine dönüçtürmek mümkünmüdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir dağ bsikleti aldım asfaltda çok yoruyor. Acaba bunu yol bsikleti gibi kullanmanmak için ne yapılabilir?

• Bol bol masraf, başka bir şey değil.

Tekerlekleri inceltebilirsin, amortisörlü maşayı sabit maşaya çevirebilirsin, flatbar gidonu dropbar ile değiştirip (fren ve vites kollarını da) aerodinamik bir sürüş pozisyonu elde edebilirsin, aynakol ve rubledeki dişli yapraklarının sayısını ve oranını revize edebilirsin...

Amaaaa... Sahip olduğun MTB hız için tasarlanmadığından dolayı ne yaparsan yap bir yol bisikletinin hızına erişemezsin. Sadece eskisine oranla biraz daha hızlı bir dağ bisikletin olmuş olur ki yapacağın tüm bu masraflar karşısında tatmin olmazsın. Bunun yerine elindekini satıp üstüne biraz ekleyerek yol bisikleti almanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 28 Ağustos 2014; 16:22:40 >
  • Gerçekten bu yol bsikleti dag bsikletine oranla ne kadar kolaylık sağlıyor? Yani yormuyor kaç kat?
  • Değiştirilebilir lastiklerini değiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: NickBulamayanKişi

Değiştirilebilir lastiklerini değiştir

Gerçektenmi? Lastikleri değişirsem yol bsikletine dönüşürmü acaba? Yormazmı adamı?
  • Bu iş sadece tekerlek değiştirmeye baksaydı; dünya üzerinde dağ bisikleti, yol bisikleti, fitness, enduro, cycloross, BMX, fatbike, hibrit gibi envai çeşit bisiklet bulunmazdı. Tek bir model/sınıf olur, tekerlekler farklılık gösterirdi.

Çıkartın artık şu at gözlüklerini.
  • Lastiği incelterek biraz daha az yormasini saglarsin. Eger son viteste pedal bosa donuyor ama yeterince hizli degil diyorsan dişli oranlariyla oynarsin. Ama yol bisikleti hizina cikmak istiyorsan mtb almayacaksin bu kadar basit

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    günde 50km gitmek icin scooter
    10 yıl önce açıldı
    Scooter 70 km yol gider mi?
    10 yıl önce açıldı
    Uzun yol için maxi scooter?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dağ bisikletini yol bisikletine çevirmenin en ucuz ve kolay yolu, bisikleti 2. elde değerlendirip yeni bir yol bisikleti almaktır, fakat problem hızdan ziyade en başta dendiği gibi asfaltta yorması ise, sadece lastikleri düz dişli şehir bisikleti lastiğine çevirerek istenen konfor sağlanır...
  • Çok pahalı olur
  • 4x4 bir aracı makyajlayarak bir F1 aracına ne kadar benzetebilirseniz, dağ bisikletiniz de yol bisikletine o kadar benzeyecektir.
    Bisikletinizin modelini bilmediğim için ikinci el fiyatını kestiremiyorum. Yol bisikletine başlamak isteyen bütçesi kısıtlı bir arkadaştan gelen soru üzerine geçenlerde B'Twin Triban 3 modelini inceledim. 899 TL fiyatıyla gerçek manada üst grup bir yol bisikleti olmasa da, başlangıç için gayet yeterli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç bişeyi değiştirme. lastiklerine fazla hava bas yeter.
    lastiğin kenarında basman gereken max hava yazar.
    bisiklette seni yorduğuna göre; ya pompa ile basıyorsun yada benzinlikçide havayı düşük tutarak basıyorsun.

sen önce bi lastiğe vurduğun hava basıncınu buraya bi yaz.
  • Asfalt lastiği al. ben kron xc250 ye continental lastik aldım, eskisine oranla 5-10km/s arası hız farkım var. üstelik asfaltta iyi yol tutuyor, frenlemesi daha iyi.

http://forum.donanimhaber.com/m_73515351/f_/key_continental//tm.htm#74257994

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 29 Ağustos 2014; 11:39:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavzerturk

hiç bişeyi değiştirme. lastiklerine fazla hava bas yeter.
    bisiklette seni yorduğuna göre; ya pompa ile basıyorsun yada benzinlikçide havayı düşük tutarak basıyorsun.

Selam,bisikletim btwin rockrider 500 dağ bisikleti....lastik ebadım 26 inç 2.0 ....şimdiye kadar el pompası ile basıyordum,dediğin gibi benzincide hava basıcam...üzerinde 40-50 psi hava basın ibaresi var....40 a kadar hava basmamı tavsiye edermisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

quote:

Selam,bisikletim btwin rockrider 500 dağ bisikleti....lastik ebadım 26 inç 2.0 ....şimdiye kadar el pompası ile basıyordum,dediğin gibi benzincide hava basıcam...üzerinde 40-50 psi hava basın ibaresi var....40 a kadar hava basmamı tavsiye edermisin?

max 50 psi yazıyorsa 50 de basabilirsin.
    el pompası ile basabileceğin en fazla 30 dur.
    benim lastiklerim 65 e kadar destekliyor.
    lastiklerim continental race king. 65 hava vurunca asfaltta çok rahat gidiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

quote:

max 50 psi yazıyorsa 50 de basabilirsin.
    el pompası ile basabileceğin en fazla 30 dur.
    benim lastiklerim 65 e kadar destekliyor.
    lastiklerim continental race king. 65 hava vurunca asfaltta çok rahat gidiyor.

Cevap için tşk...benim lastik rubena,,sanırım orta karar...2.0 yerine 1,5 luk lastik almayı düşünüyordum aslında ama senin mesajdan sonra havayı fazla basacağım...sanırım 1.5 luk tavsiye etmiyorsun?

• sefer33 kullanıcısına yanıt
    1.5 lastik daha iyi olur tabi. ama alacaksanda kaliteli al. yüksek basınc isteyen
  • Bu lastiği düşünüyorum ne dersin? f/p uygunmudur: http://sporcupazari.com/26-inc/rubena-26x1.50-aps-mtb-yol-lastik
  • uğraşmaya değmez satın yenisini alın
  • sefer33 kullanıcısına yanıt
    ucuz mal önermem ben. lastik yüzünden kaza yaparsan vebalini alamam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.