Şimdi Ara

Dağ Bisikleti ve Şehir-Yol-Gezi Bisikleti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
24.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dağ Bisikleti ve Şehir-Yol-Gezi Bisikleti arasında tam olarak ne fark var? Yeni bir bisiklet alacağım ve araştırmaya başladım. Parkta,sahilde,caddede,adalarda kullanacağım. Yeri gelecek uzun yollar içinde kullanırım elbette. Bana ne tür bir bisiklet önerirsiniz. Markalar konusunda da pek bir fikrim yok doğrusu. Hangisi iyidir,kalitelidir? Aklıma ilk salcano geldi. Bildiğim bir iki markadan biri sitede bakınırken Flyer Man gördüm şekli hoşuma gitti. Ama iyi midir bilenlere sormak lazım. Birde bir bisiklette hangi teknik özelliklere bakmak gerekir biraz açıklar mısınız?

• Lastik yapısında, kadronun yapısında farklılıklar var...
  • Takip.... ben küçüklüğümden alışkanlık dağ bisikleti alıp geçicem.. parkta sahilde kullanmak için yol bisikletine gerek yok bence... Doğru mu samet ?
  • Bende bilmiyorum size soruyorum
  • Adı üstünde işte. Dağ bisikleti dağ bayırda gezmek için, şehir ve tur bisikletleri ise şehirde günlük hayatta kullanılmak için tasarlanmış bisikletler. Bu bisikletler hem kadro yapısı, hem lastik ölçüleri ve daha başka konularda farklılık gösterirler. Örneğin şehir bisikletlerinin kadro geometrileri şehirde gezmeye daha uygun, daha hafif, daha ince teker yapısına sahip. Bunlar da şehir içinde asfaltta kullanımda büyük bi artı getiriyor. Hee dağ bisikleti şehirde kullanılır mı, kullanılır tabi ama gereksiz yük ve ağırlık getirir sürüşe.

Yol bisikletine ise genel tabirle yarış bisikleti diyebiliriz. Kadro yapısı hızlı kullanmaya yönelik ve biraz daha profesyonel işi. Günlük şehir kullanımında sahil ve adalarda kullanılması için alınması gereken bisiklet turu şehir-tur bisikleti bu yüzden.

Geçen açılan konuda tam bütçe belirlememiştiniz. Buna göre benim önerebileceğim bikaç seçenek;

http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=998

http://www.deltabisiklet.com/default.aspx?_Args=_ProductInfo,5748,OdesisMc

http://www.velespit.com/asp/product/726/Trek-7-2-fx

Bu fiyatlar üzeirnden yüzde 10, bazen daha da fazla indirim yapıyorlar. Fiyatı ona göre düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: zdbrg

Adı üstünde işte. Dağ bisikleti dağ bayırda gezmek için, şehir ve tur bisikletleri ise şehirde günlük hayatta kullanılmak için tasarlanmış bisikletler. Bu bisikletler hem kadro yapısı, hem lastik ölçüleri ve daha başka konularda farklılık gösterirler. Örneğin şehir bisikletlerinin kadro geometrileri şehirde gezmeye daha uygun, daha hafif, daha ince teker yapısına sahip. Bunlar da şehir içinde asfaltta kullanımda büyük bi artı getiriyor. Hee dağ bisikleti şehirde kullanılır mı, kullanılır tabi ama gereksiz yük ve ağırlık getirir sürüşe.

Yol bisikletine ise genel tabirle yarış bisikleti diyebiliriz. Kadro yapısı hızlı kullanmaya yönelik ve biraz daha profesyonel işi. Günlük şehir kullanımında sahil ve adalarda kullanılması için alınması gereken bisiklet turu şehir-tur bisikleti bu yüzden.

Geçen açılan konuda tam bütçe belirlememiştiniz. Buna göre benim önerebileceğim bikaç seçenek;

http://www.deltabisiklet.com/default.aspx?_Args=_ProductInfo,5748,OdesisMc

http://www.velespit.com/asp/product/726/Trek-7-2-fx

Bu fiyatlar üzeirnden yüzde 10, bazen daha da fazla indirim yapıyorlar. Fiyatı ona göre düşünün.

Bütçem 1.000 liraya kadar çıkabilir. Peki bisiklette bakacağım özellikler nedir? Neye göre iyi bir bisiklet diyebilirim.

• Öncelikle şehir bisikleti olsun, en önemlisi o. Eğer internetten alınacaksa kadro boyu da önemli tabi.

Tavsiyem 1000 liraya Salcano City Sport serisi olur. O ilk linkteki bisiklet. Bu serinin daha üst modelleri de var. Onlara da bakılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şehir İçin Bisiklet Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki bir arkadaşın yazısında okudum. Aldıktan sonra ürünü kendine göre ayarlatmış. Bu ne denemek oluyor?
  • O ayarlanan gidon boyu ve selesidir. Onlar ayarlanır tabi, kadro boyu meselesi başka. S m l xl olarak yada inç boyutuna göre sıralanıyor. Boya göre doğru ölçüyü seçmek önemli. Görerek alınırsa satıcı bu konuda yardımcı olur.

• Peki internette daha çok Bianchi öneriyorlar. Eski ve güvenilir bir marka imiş. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Mesela;

http://www.bianchi.com.tr/urunler.aspx?kat=2&akat=3&urunid=363

Bir de şunu merak ediyorum

http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=992
    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=991

Bu ürünler arasında ki fiyat farkı hakkını veriyor mu? 300 liralık fark vermeye değecek farklılık var mı?

• Bianchi markası eskiden çocukluğumuzun en iyi markasıydı. Tabi Türkiye'de o dönem kaliteli bisiklet olmayınca İtalyan Bianchi'ler ön plana çıkmıştı. Kötü bi marka değil ama öyle süper bi marka da değil tabi. Zaten bu ayarda orta sınıf markaların kalitelerini aynı görüyorum ben. Bianchi, Sedona, Salcano, Kron gibi.

Linkteki bisikletler arasında en önemli fark ön amortisör. 60 olan modelde ön amortisör yok, düz maşa. Amortisörün özelliği hafif patika yollarda daha konforlu olması. Dağ bisikleti ile şehir bisikleti karışımı da diyebiliriz. Düz yolda sahilde caddede sürülecekse bisiklet gereksiz görüyorum amortisörü açıkcası. O yüzden normal düz maşa ürünler göstermiştim.

Onun dışında vites sistemler biraz daha farklı. Pahalı olan modellerde daha üst düzey bi sistem var. 21-24-27 vites diye gidiyor zaten. Bir de pahalı olanlar disk fren, diğeri v fren. Şehir içinde disk frenin pek bi artısı yok. Aksine bakımı ve onarımı hem zor, hem de daha maliyetli.

300 liralık farka değer mi dersen burda amortisör isteyip istememe ön plana çıkıyor. Eğer amortisörsüz olursa zaten tek seçenek var, ama istenecekse diğer 2 modele bakmak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zdbrg

Bianchi markası eskiden çocukluğumuzun en iyi markasıydı. Tabi Türkiye'de o dönem kaliteli bisiklet olmayınca İtalyan Bianchi'ler ön plana çıkmıştı. Kötü bi marka değil ama öyle süper bi marka da değil tabi. Zaten bu ayarda orta sınıf markaların kalitelerini aynı görüyorum ben. Bianchi, Sedona, Salcano, Kron gibi.

Linkteki bisikletler arasında en önemli fark ön amortisör. 60 olan modelde ön amortisör yok, düz maşa. Amortisörün özelliği hafif patika yollarda daha konforlu olması. Dağ bisikleti ile şehir bisikleti karışımı da diyebiliriz. Düz yolda sahilde caddede sürülecekse bisiklet gereksiz görüyorum amortisörü açıkcası. O yüzden normal düz maşa ürünler göstermiştim.

Onun dışında vites sistemler biraz daha farklı. Pahalı olan modellerde daha üst düzey bi sistem var. 21-24-27 vites diye gidiyor zaten. Bir de pahalı olanlar disk fren, diğeri v fren. Şehir içinde disk frenin pek bi artısı yok. Aksine bakımı ve onarımı hem zor, hem de daha maliyetli.

300 liralık farka değer mi dersen burda amortisör isteyip istememe ön plana çıkıyor. Eğer amortisörsüz olursa zaten tek seçenek var, ama istenecekse diğer 2 modele bakmak gerekiyor.

Anladım teşekkürler =)) artık ürünleri araştırmalıyım sanırım

• soldaki yol, sağdaki dağ bisikletidir. bir de bunların kırması hybrid (melez) diye tabir edilen şehir bisikletleri var.

Dağ Bisikleti ve Şehir-Yol-Gezi Bisikleti
  • Dağ bisikletinde bildiğim iki tür var. Orta amortisörlü ve sadece önden amortisörlü. Orta amortisörlüler çok ağırdır, ön amortisörlüler daha hafiftir. Ancak orta amortisörlüler daha yumuşak bir sürüş sağlar. Hele seleniz jel sele ise benim gibi kendinizi otokar m2000 havalı sürücü koltuğunda hissedersiniz.
  • Bende kararsız kalanlardan birisiyim. Dağ bisikletleri genelde 26" kalın lastikli. Yol bisikletleri ise 28" ince oluyor.. Benim amacım hep dağlarda gezmemek ama asfalt yollarımız da o kadar kaliteli değil. Yani bir İstanbul şehir içi gibi değil. Anadoluyu düşünün ve 2 ilçe arasında orta kalite (kasisli, mıcırlı, delik deşik asfaltlı) bir asfaltta gezmek istiyorsunuz.. Buna uygun ne olabilir ? 26" alacağım ama çocukluğumdan biliyorum biraz ağır bisiklet. 28" daha esnek ve hızlı ancak tekerlekler ince.. ve böyle ilçeler arasında gezmek için çamurluk, arka sele vs aksesuarlar genelde 28" bisikletlerde yok.

Bu modelde takıldım kaldım
    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=1032

• Şehir içi veya arazi fark etmez Türkiye'de kesinlikle 2,0" üzeri kalınlıkta lastikli dağ bisikleti tavsiye ediyorum.Yollarımızın hali malum , mazgallar,çukurlar,tümsekler,kaygan yollar vs. vs. biraz daha yüksek hız veya rahat sürüştense daha iyi kontrol çok daha önemli bence.Sonuçta Allah korusun bir defa düşsek büyük sakatlıklar yaşayabiliriz.

İnce teker bisikletleri yaz aylarında şehirdışı uzun yollar haricinde tavsiye etmiyorum.
  • Türkiye'de yollar nizami değildir, kasis çoktur. Asfaltın olmadığı toprak yollar çoktur. Bu yüzden de arabaların alt aksam ve lastikleri normalden az dayanır genelde.
    Bu yüzden eğer Avrupa'da yaşanmıyorsa bence biraz daha ağır olsun ama kontrolü sağlam ve amortisörü sağlam olması daha mantıklı.. Bu yüzden dağ bisikleti daha güvenli ve uzun ömürlü olacaktır.

• dağ bisikletini yol bisikletine çevirmek mümkün müdür....ya da en lastiklerini değiştirmek için ille de jantları da değiştirmek mi gerekir....?
  • cevabı yazmakta geç kalmış olabilirim ama küçük tavsiyelerim var öncelikle bianchi gerçekten kaliteli bir marka ürünlerini orta segment olarak görmüyorum adamlar herkesin bütçesine uygun bisiklet yapıyor siz ucuz olanlara bakıp orta segment diyorsunuz neyse dağ mı yol mu diyecek olursanız dağ bisikleti daha ağır ben bianchi rcx 526 2017 modelini aldım gayet memnunum açıkçası frenleri arabalardan iyi tutuyor italyan malı ve en eski bisiklet markası dağ bisikletleri şehirde gerçekten zorluyor lastiğinin büyük olması sürtünmeyi artırıyor buda sizi yoruyor fakat ülkemizin yolları ve sürücülerin bisikleti araç olarak görmeme hatta hakkını yok sayma sevdası bizi dağ bisikletine doğru itiyor öncelikle boyunuza uygun bisiklet seçmelisiniz yoksa değil 1000 3000 tllik ürün alsanız bile rahat edemezsiniz yeni nesilde çoğu kişiyi bisikletlerin alırken gördüğü parlaklığı cezbediyor şunu da söyleyebilirim bianchi gidonu en sevdiğim ve rahat bulduğum gidon çeşitlerinden biri şimdi gelelim salcanoya açıkçası ülkemizin yerli malı ve servisini her zaman kullanabilme (garanti süresi boyunca ) gayet iyi fakat üzülerek söylüyorum hiç bir zaman bir bianchi olamayacak aslında kron içinde bu söyleyeceklerim geçerli o da bizim malımız o salcanodan bir tık ötede bu arada hidrolik fren tavsiye ederim bir şeyi yapıyorsanız hakkını vrein en zorlu koşullarda bile tutuyor ve öyle söylendiği gibi masrafı falan yok yani alacaksanız bianchi diğer bisikletlerden daha iyi dağ bisikletleri şehir bisikletlreine göre daha sağlam oluyor bu da son sözüm ben dağ bisikleti aldım tavsiye de ederim belki ilk başlarda kaslarınızı zorlayabilir ama zamanla güçlenip alışacaksınız okuyan herkese selamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.