Senaryo: Jang Young Chul Yönetmenler: Kim Jong Sun Tür: Dram - Savaş - Tarih Bölüm: 134
Konusu Bir General'in oğlu olan ve kehanet ile imparatorluk enerjisi edinerek doğan bir çocuğun hikayesidir. Gerçek tarihte Balhae Krallığını kurmuş ve Goguryeo Hanedanlığına sayısız hizmet etmiş bir kişidir. Dae Jo Yeong savaşların ortasında büyümüş ve kendini geliştirerek büyük hayallerini gerçekleştirmiştir.
Hikayede ana karakter Dae Jo Yeong(Choi Soo Jang)'un doğmadan önce ülkede olan savaşlar , olaylar ve çıkarcı meclis üyeleri yer edinirken daha sonra ise Goguryeo Hanedanlığının yıkılışı ve Tang(Çin) Hanedanlığının açgözlülüğü , savaşlarıda konu ediliyor.
Jo Yeong ve Li Kai Gu ölümüne rakiplerdir. Senaryoda bu rakiplik büyük yer edinmektedir. Jo Yeong ve Li Kai Gu'nun babası eski dostlardır ancak birbirleri bundan haberdar değildir. Khitan kabilesinin Kağan'ının kızı Chu Rin için kavga ederek başlayıp birbirlerine karşı hırslanmışlardır.. Chu Rin , Jo Yeong tarafından kaçırılmış fakat kaçtıkları mağarada birbirlerinden hoşlanmaya başlamışlardır. Yıllar sonra birtakım olaylar gerçekleşecektir ve Jo Yeong , Son Goguryeo Kralı'nın yeğeni Suk Young ile evlenecektir.
Dizi başlangıçta 50'şer dakikalık toplam 100 bölüm olarak planlanmıştı. 134. bölüme dek çekimi yapıldı ve 134'te bitti. 2006 KBS yapımı tarihi bir dizidir. Yani konusu gerçekten alınmıştır. Son derece güçlü bir oyuncu kadrosu vardır. Herkesin seveceğinden eminim.
Oyuncu Kadrosu
Dae Jo Young (Choi Soo Jung 최수종 Lee Hae-go (Jung Bo Suk 정보석) Seol In Kwi (Lee Deok-Hwa 이덕화) Cho-rin (Park Ye-jin 박예진) Sok-young (Hong Soo Hyun 홍수현) Yeon Gae-so (Kim Jin-tae 김진태) Yang Man-choon (Lim Dong-jin 임동진) Dae Joong Sang (Im Hyuk 임혁) Shin Hong (Kim Kyu Chul 김규철) Bo Jang-wang (Kil Young Woo) Kim Mo-jam (Kim Myung Soo) Kil Sabi-woo (Choi Chul Ho 최철호) Yeon Nam-saeng (Im Ho 임호) Bo Ki-won (Kim Hae Kyoon) Heuk Soo-dol (Kim Hak Chul 김학철) Sa Boo-koo (Jung Ho Geun) Jang San-hae (Im Sun Taek) Dolbal (Jang Sun Guk 장순국) Dal Ki (Park Soon Chun 박순천) Gye-jin (Lee Il-woong 이일웅) Go Sa-kye (Kim Joo Young) Mu Yeom (Shin Won Gyun 신원균) Boo Bok-ae (Go In Bum) Dang Tae-jong (Song Yong Tae) Jang Son Moo-ki (Ahn Dae Yong) Kang Ha Wang (Jung Jae Kon) Lee Jin Choong (Kim Dong Hyun 김동현) Bang Kyo-tae (Jin Woon Sung) So Jung-bang (Kim Ki Bok) Son Man-young (Jo In Pyo)
Aldığı Ödüller
2007 KBS Acting Awards: Highest Award 대상 (Choi Soo Jong) 2007 KBS Acting Awards: Top Excellence Acting Award 최우수상 (Lee Deok Hwa) 2007 KBS Acting Awards: Best Writer 작가상 (Jeong Yeon Chul) 2007 KBS Acting Awards: 조연상 (Im Hyeok) 2007 KBS Acting Awards: Popularity Award 인기상 (Jeong Bo Seok) 2007 KBS Acting Awards: Netizen Award 네티즌상 (Choi Soo Jong) 2006 KBS Acting Awards: Excellence in Acting 우수상 (Kim Jin-tae)
Kendi Görüşüm: Dizinin 2006 Kore Tarihi dizilerinden birisi olmasına rağmen savaş sahneleri gerçekten harika. Savaş sahnelerinde gaza gelip evin içinde nara bile attığım oldu size bu kadar söyleyeyim :) Savaş sahnelerinin yanında tarihi bilgilerde içermesi insanı biraz Asya Ülkeleri tarihinede meraklandırmıyor değil. 2007'den beri Kore/Japon Tarihi Dram dizileri izlemekteyim ancak içlerinde en beğendiğim Dae Jo Yeong'tır. Dizi Türkçe olarak ilk kez Meltem TV'de verilmektedir. Bu arada eğer Kore Tarihi Drama dizi tavsiyesi isteyen olursa ben ona izlediklerimden bir kaç bilgi verip tavsiyemi sunabilirim.
Bu arada konu içeriğini Ödüller ve Oyuncular kısmı hariç ben hazırlamış bulunmaktayım.
Haftaiçi her gün 15:00'da MELTEM TV'DE...
İNDİRMEK İSTEYENLERE HD KOYULMUŞ BİR SİTE VEREBİLİRİM.PM ATMANIZ YETERLİDİR.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Güzel dizi ama dublaj rezalet malsef. samguksagi.com sitesinde mevcut tüm bölümler hatta ilk oraya ekleniyor sonra diğer sitelere dağılıyor erken izlemek isteyenlere adresi verdim.Yasal bir site bu arada.
quote:
Orijinalden alıntı: hanzo hansai
Güzel dizi ama dublaj rezalet malsef. samguksagi.com sitesinde mevcut tüm bölümler hatta ilk oraya ekleniyor sonra diğer sitelere dağılıyor erken izlemek isteyenlere adresi verdim.Yasal bir site bu arada.
Evet , Meltem TV'nin dublajı ile yapılmış dizileri sevmiyorum zaten ancak mecburen izliyorum :D Bu arada samguksagi.com'un sahibi forumdan birisi diye bir sohbet dönüyordu Dong Yi konusunda :D
Sitedeki dongyi konusunda yazıyordu bulamadım şuan.
Gae-Pil öldü
Boş zamanlar da iyi gidiyor
quote:
Orijinalden alıntı: tugrul35
Evet iyi oluyo boş zamanlarda..EGE tv,de devam ediyo dizi..Akşam saat 18:00,,den sonra ..Eskiden trt,de izlerdim kore dizilerini..Ama trt işi iyice cıvıttı..Ya yayın saatlerini zırt pırt değiştirdi yada yayından habersiz kaldırdı dizlileri..Benide hem trt,den hemde dizlerden soğuttu..Artık trt,nin dizlilerini izlemiyorum..Hemde hiçbirini..Şimdi ege,den devam ediyoz bakalım nolcak..
Şu son birkaç gündür bu dizde Türklerde vardı..Yanlız Türkler barbar,haydut olarak görülüyor..Ama Goguryolular(Koreliler) Türklerle işbirliği yaparken bile çok nazikler İzlemenizi tavsiye ederim,dizi devam ediyor..Bitiminede zaten az kaldı..Bari bu son bölümleri kaçırmayın derim..
filmler gibi havadan inmeyen savaşçılar mı var dizide de yoksa normal mi insanlar dizi de daha önce hiç asya dizisi izlemedim bunu merak ettim bir de izleyebileceğim bi site var mı samguksagi patlamış
bir kaç sitede buldum 1. bölüm 60 dk mış kanal mı kesmiş bazı yerleri ne yapmış o kadar kısaysa tv de
Dizi normalde 1 saat 10 dk felan bende orjinal haliyle izledim çok güzel bir dizi ama bu kore dizisinden daha güzel bir dizi varsa oda Gye Baek'tir bence. Birde Meltem tv'nin dublajını kullanıyorlar gerçekten okadar kötü bir dublajı varken izlerken rahatsız oldum açıkcası.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme