Şimdi Ara

Dacia stepway ve reno captur farkı nedir, fiyat farkları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanırım bu iki model aynı altyapıyı kullanıyor, ikisinde de aynı tce 90 hp'lik motor var, donanım olarak ta ciddi bir farkları yok.. ama fiyatlarına bakarsak ;
    dacia stepway benzinli 90 hp 46.500 tl... dizel 90 hp 50.500 tl
    reno captur benzinli 90 hp 61 bin tl... dizel 90 hp 69 bin tl başlangıç fiyatları..

bu fiyat farklarını ve bu iki modeli nasıl değerlendirirsiniz?

• stepwayde koltuk yükseklik ayarı,direksiyon ayarı,kemer ayarı,yol bilgisayarı(stepwayde sonradan açtırılabiliyor ama açık gelmiyor),anahtarsız giriş ve çalıştırma,R-LİNK gibi oyuncaklar yok bunları isteyip istemediğinize karar verin. kapturun bagajı stepwayden bir tık daha geniş 377 lt ayrıca arka koltuk ileri geri kayıp bagaj 420 lt ye kadar artabiliyor.kapturun süspansiyonu sert, stepwayde yumuşak süspansiyonlar var.direksiyon sistemi olarak kaptur daha yumuşak ve DERİ DİREKSİYON olması stepwayin plastik ve sert direksiyonuyla kıyaslanamayacak derecede iyidir.her iki modelde 0.9 tce motorda stepway daha atiktir ve az yakar.güvenlikte ise NCAP tan 5 yıldızlı olan kaptur karşısında stepway tenekedir.
    aradaki fiyat farkına değip değmeyeceğine siz karar verin.
  • bu paraları bunlara verenler ya kolay kazanıyor yada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bu paraları bunlara verenler ya kolay kazanıyor yada

Ozellikle captur'um ikinci elini almak cok mantikli. Ben 3000 km'de dci icon cift renk olarak 58000'e almistim.

Bu arada captur ile sandero'yu donanim olarak ayni kefeye koymak bayagi bir yanlis olmus.

Clio 1,2 75 bg joy'un 50000'e dayandigi bir piyasada neye normal neye fazla diyecegimizi bilemez hale geldik.

Orijinalden alıntı: barantula

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bu paraları bunlara verenler ya kolay kazanıyor yada

Ozellikle captur'um ikinci elini almak cok mantikli. Ben 3000 km'de dci icon cift renk olarak 58000'e almistim.

Bu arada captur ile sandero'yu donanim olarak ayni kefeye koymak bayagi bir yanlis olmus.

Clio 1,2 75 bg joy'un 50000'e dayandigi bir piyasada neye normal neye fazla diyecegimizi bilemez hale geldik.

sembol 1.2 joy listede 48.600 yazıyor,galericilerde sıfır 1.2 touch 37-38 bayiler çok kötü düdüklüyor

• Özellikle captur parasının arabası değil benzinli fiyatına dizel verseler alınır belki..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzakdağ

arada ki fiyat farkına değer mi yoksa marka algısının verdiği bir abartı fiyat farkı mı?

stepwayde koltuk yükseklik ayarı,direksiyon ayarı,kemer ayarı,yol bilgisayarı(stepwayde sonradan açtırılabiliyor ama açık gelmiyor),anahtarsız giriş ve çalıştırma,R-LİNK gibi oyuncaklar yok bunları isteyip istemediğinize karar verin. kapturun bagajı stepwayden bir tık daha geniş 377 lt ayrıca arka koltuk ileri geri kayıp bagaj 420 lt ye kadar artabiliyor.kapturun süspansiyonu sert, stepwayde yumuşak süspansiyonlar var.direksiyon sistemi olarak kaptur daha yumuşak ve DERİ DİREKSİYON olması stepwayin plastik ve sert direksiyonuyla kıyaslanamayacak derecede iyidir.her iki modelde 0.9 tce motorda stepway daha atiktir ve az yakar.güvenlikte ise NCAP tan 5 yıldızlı olan kaptur karşısında stepway tenekedir.
    aradaki fiyat farkına değip değmeyeceğine siz karar verin.

• Dacia ne yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrNoyan

Clio 4 1.2 Joy 75 HP aldım 0 km 39.000 TL

Allah kaza bela vermesin. Iyi gunlerde kullanin. Bende de 1,2 jiy 75 bg vardi. Ya arabayi yakacaktim ya da satio kurtulacaktim. Sattim Allah'a sukur ve kurtuldum. Insallah test surusu yapip almissinizdir. Çok şık bir araba ama motoru, yakiti ve o iç açıcı konsolu yuzunden sattim arabayi. Alan vatandas gayet memnun. Ona yeterli geliyor. Belki bana kia sportage gsl plus'dan sonra clio joy iskence gibi gelmis olabilir.

Orijinalden alıntı: barantula

quote:

Orijinalden alıntı: MrNoyan

Clio 4 1.2 Joy 75 HP aldım 0 km 39.000 TL

Allah kaza bela vermesin. Iyi gunlerde kullanin. Bende de 1,2 jiy 75 bg vardi. Ya arabayi yakacaktim ya da satio kurtulacaktim. Sattim Allah'a sukur ve kurtuldum. Insallah test surusu yapip almissinizdir. Çok şık bir araba ama motoru, yakiti ve o iç açıcı konsolu yuzunden sattim arabayi. Alan vatandas gayet memnun. Ona yeterli geliyor. Belki bana kia sportage gsl plus'dan sonra clio joy iskence gibi gelmis olabilir.

Eyvallah hocam bakalım ben öyle sportif kullanan bir insan değilim sakinim araç kullanırken ama bakalım uzun süre kullanmayı hedefliyorum beklentilerimi karşılar umarım

• predator93 kullanıcısına yanıt
    captur touch'un stepway'dan artıları sadece bunlar;

yan hava yastıkları
    elektrikli yan aynalar
    hız sabitleyici
    elektrikli arka camlar
    koltuk-direksiyon ayarı

deri direksiyon, R-link filan touch'ta yok. tamam captur daha kalitedir ama donanım olarak ciddi bir fark yok. üst donanımlısını söylerseniz fiyat farkı iyice açılıyor zaten.
  • Dacia stepway Nissan Micra da 2010 dan itibaren kullanılan ve Clio modelinin de altyapısı olan yeni V şasi kullanıyor.

Captur ve Duster , Juke modelinin altyapısını kullanıyor.Bir önceki şasi B şasinin uyarlanmaış hali Bo şasi.

>Şasi aynıda olsa işçilik farklı oluyor.Logan ve note modelini liftte yana yana inceledim.Note modelinde aracın altında düz bir zemin elde edilmiş.egsoz boruları şasiye gömülü halde .Logan da yerleşimler ve işçilik o düzeyde değildi.

Leon ile Audi a3 modelide aynı şasiye sahip ancak aracın genel bütününe bakmak lazım.

captur touch'un stepway'dan artıları sadece bunlar;

yan hava yastıkları
    elektrikli yan aynalar
    hız sabitleyici
    elektrikli arka camlar
    koltuk-direksiyon ayarı

deri direksiyon, R-link filan touch'ta yok. tamam captur daha kalitedir ama donanım olarak ciddi bir fark yok. üst donanımlısını söylerseniz fiyat farkı iyice açılıyor zaten.

touch zaten hiç alınmaz medinav bile yok touch alacağıma stepway alınır.
    haklısın, ayrıntılarda farklar vardır,kalitede farklar vardır bu fiyat farklarından da anlaşılır zaten ama pek çok ortak yanları da olmasına rağmen fiyat farkları bazı marka ve modellerde fazladır, bahsettiğimde budur, kalite değil..

imzandan gördüğüm kadarıyla stepway kullanıcısısın, memnun musun, artıları eksileri nedir?

memnunum ama şuan sıfır araç alacaksanız önermem aynı fiyatlara i20,fabia,ibiza,polo bakın ama illa yerden yüksek geniş crossover bakıyorsanız fiyat önemliyse bundan uygunu yok.

artıları
    +yerden yüksek yapısı
    +az yakması
    +vergi avantajı
    +bagaj ve ferah ön ve arka yaşam alanı
    +bol eşya gözleri
    +yumuşak süspansiyonları
    +bakım maliyetleri
    +0.9 motorun uzun vadede masrafsız bir motor olması ve lpg uyumlu olması
    +usb,bluetooth
    +hillholder (sadece 0.9 motorda),
    +ESP

-malzeme kalitesi işçilik
    -sert direksiyon
    -manuel ayna ayarı
    -sesli vites geçişleri
    -kronik sorunlar(cam krikoları,bagaj kapağı kapanınca alttan gelen ses)servis hallediyor bunları.
    -yol bilgisayarının açık olarak gelmemesi(ama servisi ikna ederseniz açıyorlar ben açtırdım.)
    -ASR nin kapatılamaması(karlı,buzlu yokuşlarda direk kalıyor)
    -farların aydıntlatması

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.