Duster ncapa katılsa 4 hava yastıklı modeli 4 yıldız alacaktır. Duster nissanın xtrail platformunu kullandığına göre. Kupasının tipi ve iç malzeme tipi yıldızlarda büyük değişiklik yapmayacağı için 4 yıldız alacaktır. Bence gayet yüksek bir değer...
quote:
Orijinalden alıntı: RaptorFX
Duster ncapa katılsa 4 hava yastıklı modeli 4 yıldız alacaktır. Duster nissanın xtrail platformunu kullandığına göre. Kupasının tipi ve iç malzeme tipi yıldızlarda büyük değişiklik yapmayacağı için 4 yıldız alacaktır. Bence gayet yüksek bir değer...
yok, 4 yıldız olursa ölürsün. illa 5 olacak
quote:
Orijinalden alıntı: *XhsyPhoiDeus*
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sfzb67
quote:
quote:
tanıdık geldi ondan gülüyon demi:)
Arkadaşlar bildiğiniz üzere Dacia bölümünde sandero ana konunun konuyu ilk başlatan üyesiyim. Toparladık forumu kullanıcıları ve projeleri ekledik güzel oldu.
Bu adminliği duster konusu için de planlıyorum. İsterseniz herhangi bi konuyu ana konu haline çevirmek suretiyle isterseniz de yeniden bir ana konu yapıp bilgileri oraya taşıyıp ( ben hepsini güzelce düzenleyeceğim ) oradan devam edebiliriz. Dacia'yı seviyorum fanatik seviyede. Bu uğraş beni mutlu eder, sizler de güzel bi ana konuya sahip olursunuz en azından sürekli güncel olur...
Ne dersiniz?
Diğer konuya da yazdım.. Talep olursa sizler için düzenleyebilirim.. İyi forumlar...
quote:
Orijinalden alıntı: umiterkan
hocam istersen bu konuyu değiştirelim ya da yeni bi konu açalım? Ama yeni bi konu açarsak rağbet görüp sayfa artması baya zaman alır. TruckTörMinatör isimli arkadaşın bize izin vermesi lazım
quote:
: ))) duster xtrail değil logan platformu kullanmaktadır. şaselerinden tut iç aksamına plastik kalitesine kadar. xtrail dediğin aracın fiyatı 100 bin tl. duster sadece nissandan 4*4 aktarım sistemini almaktadır.
ayrıca duster 4 yıldızı bırak 3 yıldızı bile zor almıştır..
: ))) duster xtrail değil logan platformu kullanmaktadır. şaselerinden tut iç aksamına plastik kalitesine kadar. xtrail dediğin aracın fiyatı 100 bin tl. duster sadece nissandan 4*4 aktarım sistemini almaktadır.
ayrıca duster 4 yıldızı bırak 3 yıldızı bile zor almıştır..
üstteki yazılanı anlamadan komik mesajlar yazmışsın. RaptorFX arkadaş demiş ki 4 hava yastıklı model ncap testine katılsa 4 yıldız alır. Öyle de olmuş Ncap testine katılan araçta ne ESP var ne de yan hava yastıkları. Bu haliyle bile 3 yıldız aldığına göre diğer şekilde rahat 4 yıldız alacağı kesin.
üstteki mesajı gayet iyi anladım. euroncap testlerine katılan bütün araçlar full güvenlik donanımları ile katılır. eğer duster ın euroncap testini izleseydiniz 4 havayastıkla teste katıldığını esp nin de mevcut oldugunu sadece esp nin avrupa ülkelerinde standart olmadığına vurgu yapıldıgını görürdünüz. yani araç full güvenlik donanım ile 3 yıldız almıştır.
aracın kaza sonrasında A sütununun aynı logan gibi katlanması bile bu aracın 4 yıldızı hak etmediğini göstermektedir.
bilginize ...
duster maalesef ncap'tan 3 yıldız almıştır ve en donanımlısı 3 yıldız almıştır. zaten ncap'a firmalar en donanımlı araçlarını gönderir. videoyu izlerseniz yan hava yastıklarını hemen fark edeceksiniz. özellikle saffety asist'in bu kadar düşük oluşu ve çarpışmalarda a sütununun neredeyse kırılacak kadar darbe alması ciddi handikap. yukarıdaki bayinin test için cevabi yazısından anlaşıldığı üzere zaten 3 yıldız için araç hazırlanmış. demek ki reno 3 yıldızdan fazla almayacağını bile bile duster'ı teste sokmuş. diğer taraftan nissan grubundaki juke 5 yıldızı almış. bu da demek oluyor ki reno, duster'ın çok fazla yıldızını parlatmak istemiyor. şahsi kanaatim bu araç güvenliği 2. hatta 3. planda tutan kişilere pazarlanmak üzere ağırlıklı olarak taşra için tasarlanmış. iç mekan kalitesinin vasatlığı da bunu ispatlıyor. bunu olumsuz manada söylemiyorum, taşrada, arazide bu aracın iç mekanının çok albenili olması lazım değil. hatta az arıza çıkartacağı için sade oluşu daha iyi. söylemeye çalıştığım bu araç metropol kullanımı için değil, kırsalda, taşra da kullanım için idealdir.
quote:
Orijinalden alıntı: wind06
duster maalesef ncap'tan 3 yıldız almıştır ve en donanımlısı 3 yıldız almıştır. zaten ncap'a firmalar en donanımlı araçlarını gönderir. videoyu izlerseniz yan hava yastıklarını hemen fark edeceksiniz. özellikle saffety asist'in bu kadar düşük oluşu ve çarpışmalarda a sütununun neredeyse kırılacak kadar darbe alması ciddi handikap. yukarıdaki bayinin test için cevabi yazısından anlaşıldığı üzere zaten 3 yıldız için araç hazırlanmış. demek ki reno 3 yıldızdan fazla almayacağını bile bile duster'ı teste sokmuş. diğer taraftan nissan grubundaki juke 5 yıldızı almış. bu da demek oluyor ki reno, duster'ın çok fazla yıldızını parlatmak istemiyor. şahsi kanaatim bu araç güvenliği 2. hatta 3. planda tutan kişilere pazarlanmak üzere ağırlıklı olarak taşra için tasarlanmış. iç mekan kalitesinin vasatlığı da bunu ispatlıyor. bunu olumsuz manada söylemiyorum, taşrada, arazide bu aracın iç mekanının çok albenili olması lazım değil. hatta az arıza çıkartacağı için sade oluşu daha iyi. söylemeye çalıştığım bu araç metropol kullanımı için değil, kırsalda, taşra da kullanım için idealdir.
bence de reno ambargosu var dacia'larda
quote:
aslında bu mantık doğru olsada bu mantığın tam tersi de düşünülebilinir.. oda nedir tamamen şehir içi kullanımı için tasarlanmışda olabilir neticede şehir içinde yapılan araştırmalarda şehir içinde gezen araçların çoğunun kaza yapdığı süratler 60km ve altı..60km ve altı bir kazadada herhalde duster büyük bir hasar almaz.. büyük şehirdeki kapalı trafikde bozuk yollar içinde ideal olabilir..zira 2 çekeride var sadece kırsal için düşünülerek yapılsa bence tek 4x4 üretirlerdi.. 4x2 versiyonu bence şehir içi için tasarlanmış olmalı..
duster'ı çekemeyenler zibil gibi test sonucunu araştırıyor arkadaş bu nedir ya
quote:
Orijinalden alıntı: darkmoon34
quote:
aslında bu mantık doğru olsada bu mantığın tam tersi de düşünülebilinir.. oda nedir tamamen şehir içi kullanımı için tasarlanmışda olabilir neticede şehir içinde yapılan araştırmalarda şehir içinde gezen araçların çoğunun kaza yapdığı süratler 60km ve altı..60km ve altı bir kazadada herhalde duster büyük bir hasar almaz.. büyük şehirdeki kapalı trafikde bozuk yollar içinde ideal olabilir..zira 2 çekeride var sadece kırsal için düşünülerek yapılsa bence tek 4x4 üretirlerdi.. 4x2 versiyonu bence şehir içi için tasarlanmış olmalı..
ben özellikle metropol yazdım, yani istanbul gibi büyükşehirler için değil diyorum bu araç. çankırı da gider, rize'de gider, denizli'de gider, muğla'da gider. gökova'yı, ayder'i gez. ya da küçük şehirlerde, kasabalarda hem işten eve gidersin, hem köye, kıra gidersin ama işte levent'te gitmek bu araba, bebek'te, istinye'de gitmez. şehir içi 60 km mantığın yanlış, hele ki istanbul'da. birde duster çarpışmada yine iyi safety asisst yani güvenli sürüş diyebileceğimiz testlerin sonucu düşük. o da esp'den kaynaklanıyor. esp gerçekten çok önemli ve duster gibi yüksek bir araç için bence olmazsa olmaz bir konu. eğer dacia abs, esp'yi ve en az iki hava yastığını standart yapsa bu testten 4 yıldız alırdı. işte bunu bence reno istememiş, özellikle, bile bile bu aracın 3 yıldız alması hedeflenmiş.
quote:
ben duster'ı düşünüyordum ve o yüzden test sonuçlarını bekliyordum. benim bu sonuçlardan anladığım esp'siz duster alınmaz. esp en üst modelde ve opsiyonel olarak geliyor, bakınca liste fiyatı da look paketi, güvenlik paketi felan 46-47 bin tl. o kadar para duster'a vermem, gider juke alırım, esp standart
quote:
çekememezlik değil. ben aylardır bu testlerin sonucunu bekliyordum. kendi aracımında sonuclarını tabiki. arkadaşında dediği gibi dacia gercekten güzel bir 4*4 aracı onunla dağ gezileri kır gezılerı yayla gezılerı engebelı arazıler camurlar bataklıklar tam bir eğlence olur. ancak bir uzun yol arabası metropol arabası olamaz.. bu araçta ben birazda lada niva havası görüyorum hoş onun kadarda kütük değildir ama o yolda ilerleyen bir araç gibi
Adamlar teste girmeden biliyorlar 3 yıldız alacağını,önceki sayfada paylaştığım mail de bizzat yazmış yetkili 3yıldız alacak diye...
quote:
quote:
ben duster'ı düşünüyordum ve o yüzden test sonuçlarını bekliyordum. benim bu sonuçlardan anladığım esp'siz duster alınmaz. esp en üst modelde ve opsiyonel olarak geliyor, bakınca liste fiyatı da look paketi, güvenlik paketi felan 46-47 bin tl. o kadar para duster'a vermem, gider juke alırım, esp standart
dizel, full, 4x4 bir jipi 46 bine alın ben de size bir o kadar daha para verecem
quote:
quote:
quote:
dizel, full, 4x4 bir jipi 46 bine alın ben de size bir o kadar daha para verecem
evet doğru diyorsunuz dizel full 4*4 hiç bir jeep duster kadar iyi sonuclar almıyor euro ncap tan değilmi ? full derken neye göre full arabada 2 airbag abs klıma dan baska birşey yok cam acma düğmeleri bile ön göğüste duruyor taa 15 sene önceki europa lar gibi. duster ın yutub daki videolarını izlerseniz cogunun arazi performansı oldugunu görürsünüz. bu araç sadece ama sadece arazi performansı için alınmalıdır gerisi boş.