Şimdi Ara

Dacia duster alınır mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1. Nesil qashqai nin şasesinin üzerine kurulmuş malzeme kalitesi ve ergonomisi kötü bir araç yani altı iyi üstü kötü bu da incelemesi bir bak istersen

https://youtu.be/5kno5rYP-AY

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam 2012 yeti kullanıyordu, 2015 şubatta 65 binde sattı sıfır duster aldı. 3 ay sonra dusteri satıp eski arabasını zar zor geri aldı. Şuan 100 bini devirdi yeni model dizel getirirlerse onunla değişirim diyor. Bütçeniz iyi yeti, qashqai vs ikinci elde güzel bi araç bulabilirsiniz.

• Merhaba.

Nedendir bilinmez duster ülkemizde baya tutuldu. Ancak 70 80 civarı rakamı içim kaldırmıyor . Şu yapılabilir bence ikinci el temiz alınıp kullanılabilir 50 60 civarında olur ise üzeri cebinize kalır. Ya da madem yüksek araç istiyorsunuz hafif ticari alırsınız doblo kango partner tarzında sıfır olarak. Üzeri 15 20 cebinizde kalır.

Qasqai tavsiye etmem kaporta biraz çürük

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasir3

Merhaba.

Nedendir bilinmez duster ülkemizde baya tutuldu. Ancak 70 80 civarı rakamı içim kaldırmıyor . Şu yapılabilir bence ikinci el temiz alınıp kullanılabilir 50 60 civarında olur ise üzeri cebinize kalır. Ya da madem yüksek araç istiyorsunuz hafif ticari alırsınız doblo kango partner tarzında sıfır olarak. Üzeri 15 20 cebinizde kalır.

Qasqai tavsiye etmem kaporta biraz çürük

Kaşkainin kaporta konusunu bende okudum, pek çarpma, temas yapmam ama belli de olmaz kaza sonuçta.

Uzun süredir işim gereği berlingo kullanıyorum, o tip araçlardan sıkıldım. Gene geniş iç hacmi olan modellere baktım, hayırlısı duster dan biraz korktum açıkçası

• alınır , bal gibide kullanılır. Şantiyede 2015 dusterlardan kullanıyoruz , girmediği bozuk yol kalmadı , arazide çamurda geziniyor bir kez battığını bilmem. Depoları fulleyip 500 km yol gidiyor.
  • Benzinli düşünürseniz mitsubishi attrage modelini inceleyin fiyatı da uygun özellikleride iyi forumda konusu var az yaktığı söyleniyor.
  • sifir araclarda o paraya dusterin verdiklerini veren benzer baska arac yok. Parasi kadar araba. tabi araci nicin kullanacaginiz da onemli. sonucta bu virajlara 200 ile gireyim diye dusunenlerin degil sakin surenlerin tercih edecegi turden bir arac.

sahsen ne oldugu belli olmayan ikinci ellere para verecegime sifir duster alirim daha iyi. ille de ikinci el alacagim diyorsaniz sifirindan bir kac bin eksik arabalara para vermeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

sifir araclarda o paraya dusterin verdiklerini veren benzer baska arac yok. Parasi kadar araba. tabi araci nicin kullanacaginiz da onemli. sonucta bu virajlara 200 ile gireyim diye dusunenlerin degil sakin surenlerin tercih edecegi turden bir arac.

sahsen ne oldugu belli olmayan ikinci ellere para verecegime sifir duster alirim daha iyi. ille de ikinci el alacagim diyorsaniz sifirindan bir kac bin eksik arabalara para vermeyin.

Sakin sürerim zaten. Sonuçta İstanbul trafiği ortada, memleke giderken bile otoban da 130u görmem genelde. Hızla pek işim olmaz

Aradığım geniş iç hacmili araba. Şimdiki arabam berlingo, içi geniş, tavanı yüksek vs Bunun gibi ama daha spor bir arana arıyorum. Duster olacak gibi, 70-80 arası içi çoğu dolu 4x2 paketi almak aklımda. Bir arkadaş otomatik vitesli versiyon demiş o da olabilir. İkinci El iyi bulursam olabilir ancak ilk tercihim değil

• Tamamen ihtiyaçlarınıza ve zevklerinize göre sizin vereceğiniz bir karardır. Öncelikle motor ve performans olarak sizi tatmin edeceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Dizel bir duster sizi bu anlamda üzmeyecektir. Ayrıca çok fazla elektronik aksamı vs olmadığı için de o bakımdan da sizi sıkıntıya sokmaz.

Kaporta olarak çok fazla söyleyeceğim bir şey yok. Onu zaman gösterecek ancak şu ana kadar bir sıkıntı yaşayanı duymadım. Güvenlik olarak da bakınca ne kadar ekmek o kadar köfte durumu söz konusu.

İç mekan ve konfor olarak ise yetersiz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yani dışarıdan bakınca araba hoş görünüyor ama iç mekan bir felaket. Tabi ki burada da sizin beklentileriniz önemli. Sizi rahatsız etmiyorsa bence buraya takılmanın da bir alemi yok.

Netice itibariyle tüm bu değerlendirmeleri yapıp kararınızı verebilirsiniz. Herkesin aynı görüşte olmasını zaten beklemeyin. Kimileri illa sıfır olsun 70-80 bin TL para veririm derken bazıları da o paralara 2.el ama daha kaliteli araçları tercih edecektir. Burada da önemli olan bildiğiniz ya da en azından bilebileceğiniz 2.el bir aracı tercih etmek. Geçmişi temiz, kontrol edilebilen, temiz kullanıldığı belli olan 2-3 yaşında bir 2.el araçta tercih edilebilir.

Sizin için de herkes için de hayırlısı olsun.

• leğen plastiğinden yapılma iç döşemeler,
    takır tukur her yerinden gelen sesler,

arkadaş ya paraları çok kolay kazanıyorsunuz yada hiç bişey bilmiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

leğen plastiğinden yapılma iç döşemeler,
    takır tukur her yerinden gelen sesler,

arkadaş ya paraları çok kolay kazanıyorsunuz yada hiç bişey bilmiyorsunuz.

Açıkçası pek bilgim yok. Olsa zaten böyle konu açmazdım. İç dizayn ve kalite açısından sıkıntısı var, bende fark ettim. Dıştan göründüğü gibi içi de olsa süper olabilirdi. Sert bir yapısı var içi açısından

• uzun yıllar bineceksen alınır diğer türlü zarar edersin
  • Şirket aracı olarak kullanıyoruz. Baz modeli 90'lardaki Renault modeli Toros'tan farksız... İç aksam sert plastik ve kalitesiz bir görüntü var. Bakımlı olmasına rağmen sağından solundan rahatsız edici trim sesleri geliyor... Amortisörleri sert, yoldaki tek bir çakıl taşını dahi hissettiriyor. Elektrikli direksiyondan sonra araçtaki hidrolik direksiyon ve dönüş açısı şehiriçi kullanımda yorucu geliyor... Zaten donanım adına pek birşey yok. Bana göre tek artısı, dizel motoru ve şanzımanı... Karar sizin...

• Bir adet 4x4 dacia duster sahibi olarak o paraları vermenizi önermem. Sıfır alma sebebiniz ikinci elde sorun çıkma ihtimaliyse, sıfırında bile sorun çıktığında firma size yardımcı olmuyor. Uygun fiyata alın bir tane ikinci el, artan parayı da yakıt için harcarsınız. Alttaki mesajlarda 4x2 alacağınızı okudum, 4x2 bir araç alacak olsam duster almazdım. Bütçenize uygun çok daha konforlu araçlar mevcut.

Ayrıca sıfır da olsa bir Dacia'da sorunla karşılaştığınızda, servisten alacağınız yanıt aşağıdaki gibi olabilir.

https://forum.donanimhaber.com/dacia-duster-renault-mais-rezalet-devam-ediyor--124529419

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.