DLSR kullanan bir çok kişi ekipman konusunda sorun yaşamıyor. ama fotoğrafçılıkla ilgilenmeye yeni başlayan kişiler ise makinelerine ne tür ekipmanlar alabileceklerini, neleri kullanabileceklerini ve nerden alabileceklerini bilmiyor. bu konuda da paylaşım yaparsak iyi olacağını düşünüyorum ... Örneği BEN. yarın itibari ile SONY H50 sahibi oluyorum. makineyi seçene kadar zaten çok zorlandım birde ekipmanlar konusunda aynı sorunu yaşamak istemiyorum. Mesela bu makineye FİLTRE takabiliyormuyum yada TAKMALIMIYIM ? Normal SLR makinelerde UV filtresi kullanmak hem lensi koruyordu hemde fotoğraftaki renkleri daha canlı hale getiriyordu. D-SLR Like cihazlarda ad UV veya benzeri filtreler kullanabilirmiyiz ?
yarımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
tabiki arkadaşım filtreleri sanırım tum slr-like alra takabılyırosun ozellikle uv fıltre bana gore makıneyı bıel almadan once alınacak bir parça, tabi sen bu dediğime bakıptakafadan gidip bir uv fıltre alma makınenın kullanacağı objektıfın çapı onemlidir ona gore alıyorsun 50-60mm arası genelde rahat ve ucuza bulunuyor 50mm nın altı fıltreelr ımkansıza yakın tr de bulunamsı ebay.den fala ngetırtebılrısın. benım uv filtrem kenko marka..
dlsr-like aparatlarından ise benım fujı 6500 umle şehir dışında bir yere gittiğimde hand-girp kullanıyorum, boyun askısı falan zate nvar, onu dışında da bir şeye gerek kalmıyor.. zaten close-up filtreler pek tavsitye edilmiyor.. eğer deniz olan bir yerde yaşıyorsan sana poalrıze filtrelerı tavsiye edrim su yansımaları mukemmel çıkıyor..
biraz konudan konuya atlıyorum ama kusura bakma kafamda bı dunay şey var
quote:
Orjinalden alıntı: BaRBaRYaN
DLSR kullanan bir çok kişi ekipman konusunda sorun yaşamıyor. ama fotoğrafçılıkla ilgilenmeye yeni başlayan kişiler ise makinelerine ne tür ekipmanlar alabileceklerini, neleri kullanabileceklerini ve nerden alabileceklerini bilmiyor. bu konuda da paylaşım yaparsak iyi olacağını düşünüyorum ... Örneği BEN. yarın itibari ile SONY H50 sahibi oluyorum. makineyi seçene kadar zaten çok zorlandım birde ekipmanlar konusunda aynı sorunu yaşamak istemiyorum. Mesela bu makineye FİLTRE takabiliyormuyum yada TAKMALIMIYIM ? Normal SLR makinelerde UV filtresi kullanmak hem lensi koruyordu hemde fotoğraftaki renkleri daha canlı hale getiriyordu. D-SLR Like cihazlarda ad UV veya benzeri filtreler kullanabilirmiyiz ?
yarımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Bence bu tür makinalara daha fazla yatırım yapmamak gerekir. Ben de FZ18 kullanıyorum. İlk aldığımda tele converter, close-up- polarize filtre vs. almayı düşünmüştüm. Ama vazgeçtim. Eğer gerçekten fotoğraf tutkunu iseniz tek yol d-slr
hocam bunu yatırım yapmak olarak düşünme. makine için en önemli şey lens ve DSLR ler gibi lense bişey olursa değiştir yenisini tak diye bir şansın yok. mecbur makineyi at ama basit bir UV filtre alarak lensin çizilmesini engelleyebilirsin