Şimdi Ara

D-SLR ' a giriş > 60D + tamron 17-50 VC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ayın 28 ' inde ABD'den gelecek bir arkadaşım var. Manuel olarak kullandığım a590 is modelinden DSLR ' a geçiş yapmak istiyorum..
    60D body + tamron 17-50 lens almak istiyorum.. İleride ihtiyaca göre canon 70-200 veya canon 10-22 ile devam edebilirim..

Sormak istediğim soru ise, tamron'un VC li modeli ile VC'siz modeli arasında 200 dolar fark var.. Titreşimi engellemek için bu farka değer düşüncesindeyim. Fakat benim tamron lense aşık olmamı sağlayan özellik keskin ve düşük sabit diyaframdı. Şimdi VC ' li modellerinin VC'siz modellerine göre daha az keskin olduğu söyleniyor.. Deneyip bu gözlemde bulunan arkadaşlar yorumlarını yapabilir mi?Ayrıca yurtdışında bu lensi alıpda yeteri keskinliğe sahip olmayan veya odak sorunu yaşayan kişiler varmış.Değişim sağlıyorlarmış, şayet böyle bir sorun yaşarsam değiştirme imkanım çok kısıtlı olacak.. Teknolojide biraz bahtsızımdır bana denk gelmesi durumunda sıkıntı yaşayacağım aşikar.Kalite kontrol olayı yok mu? Ekstradan setup ile ilgili söylemek istedikleriniz de varsa seve seve dinliyorum..

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadtas -- 15 Temmuz 2011; 15:44:20 >

• quote:

Şimdi VC ' li modellerinin VC'siz modellerine göre daha az keskin olduğu söyleniyor...

Deneyip kullanmışlığım yok ama evet VC'siz model daha çok aranan ve piyasası devamlı yüksek olan bir lens. Ha tabi birisi çamur, birisi kristal derecesinde değil ama çok ufakta olsa nonVC bir adım önde. 50mm'ye kadar hem de sabit 2.8 bir objektifde ben VC'yi düşünmezdim, ne de olsa bu açıklıkta elzem değil. Sevdiğim bir karşılaştırma sitesinden bu sözkonusu iki lensin sonuçları.
    Kolay gelsin.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=400&Camera=474&Sample=0&FLI=0&API=2&LensComp=679&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 15 Temmuz 2011; 22:00:49 >

• Sahsen ben tamron 17-50 VC alacak olsam gider sigma 17-50 f2.8 os alirim.

60D ise gayet iyi bir secim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

quote:

Şimdi VC ' li modellerinin VC'siz modellerine göre daha az keskin olduğu söyleniyor...

Deneyip kullanmışlığım yok ama evet VC'siz model daha çok aranan ve piyasası devamlı yüksek olan bir lens. Ha tabi birisi çamur, birisi kristal derecesinde değil ama çok ufakta olsa nonVC bir adım önde. 50mm'ye kadar hem de sabit 2.8 bir objektifde ben VC'yi düşünmezdim, ne de olsa bu açıklıkta elzem değil. Sevdiğim bir karşılaştırma sitesinden bu sözkonusu iki lensin sonuçları.
    Kolay gelsin.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=400&Camera=474&Sample=0&FLI=0&API=2&LensComp=679&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=2

Karşılaştırmada bana VC li model daha net ve keskin geliyor.. Yada gözlerim yoruldu da algılayamıyor mu bilemedim :) Keşke lensleri kullanma imkanım olsaydı, daha net fikir sahibi olurdum..
    Vc li lens 1/10 ' a kadar elde çekim yapılmasına imkan veriyormuş.. Benim edindiğim bilgi bu yönde..

Sigma 'nın tamrona göre artısı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

quote:

Kolay gelsin.

f2.8 için vc elzem değil demişsiniz. Ben tamronu kullanmadım ama elimdeki canon lensler ile bir kıyaslama yapar isem. Sabit duran nesneleri çekmek için konuşursak 50mm f1.4 lensim de is(vc) olmadığından elde gerçekten keskin bir görüntü almak için pozlama süresini 1/60 olarak ayarlamam gerekiyor. Aynı keskinlikte bir fotoğraf için (keskinlik derken lensin keskinliği değil sadece titreşimden dolayı olacak bulanıklığı kasdediyorum) 15-85 de 1/20 pozlama yetiyor. Bu 3 stop demek. Peki bu durumda benim diyaframımın açık olmasının avantajının büyük bölümü gitmiyor mu? Gidiyor. Birde vc siz modelde açık diyaframda çekmek zorunda kalacağım için daha az keskin fotoğraflar elde edicem.

IS, VC, OS ismi her neyse titreşimi azaltan bu teknoloji fotoğrafçılıkla bir devrim niteliğindedir. Sony ve Pentax ı gövdeye bu teknolojiyi koydukları için tebrik etmek lazım. Böylece açık diyaframlı standart (prime) lensleri çok daha faydalı şekilde kullanabiliyorsunuz. Veya daha keskin olan tamron 17-50 vc siz modeli bir sony ye takıp çok daha avantajlı bir duruma geçebiliyorsunuz.

Bende ilk lensimi alırken keskinliğe çok takıldım. Hep %100 croplanmış hallerini inceleyip karşılaştırma yaptım ve en keskin hatta bazı L serisi lenslerden bile keskin canon 15-85 i aldım. 15-85 tamrondan da daha keskin bir lens. Ama şimdiki tecrübem o zaman olsa kesinlikle tamron 17-50 vc li modeli alırdım ışık avantajından dolayı.

Yani kısacası keskinlik herşey değil. Fotoğrafta birinci öncelik objektiften geçen ışığın bolluğu ve doğru pozlanması. %100 croplardaki keskinliğe bence takılmayın.

İyi geceler

• Bence de bu lensi aldıktan sonra vc li olması gerektiği tarafındayım.. 200 dolara telafi edemeyeceğim pozları kaçırabilirim daha sonra..
    Bu lensi alırsam TR tamron garantisine dahil olur mu? Ve bu lensde alınca sorun yaşama ihtimalim var mıdır?

Ayrıca bu lens TR'de 900 TL civarında satılmakta.. Ben amazon'dan 650 dolara alıcam, yani kafa kafaya.. Yurtdışından getirtmek o kadar elzem mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.