Şimdi Ara

D Segmenti Yol Tutuş Sıralaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
26.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sıralamayı fifth gear'da bile yapılması zor. Onun dışında işkembeden sallanabilir ancak...
  • Kesin bir sıralama yapmak tabiki imkansız.Bütün araçları test etmek gerekir.Burda amaç yüzeysel olarak bilgi sahibi olunması.Bu arabalardan bir veya birkaçını kullanan varsa onların yorumlarını almak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maskelikevin

Kesin bir sıralama yapmak tabiki imkansız.Bütün araçları test etmek gerekir.Burda amaç yüzeysel olarak bilgi sahibi olunması.Bu arabalardan bir veya birkaçını kullanan varsa onların yorumlarını almak.

Arkadaş haklı,yardımcı olmamız gerek:herkes kullandığı araçlar hakkında 3-5 bişey karalasa biraz olsun fikir sahibi oluruz.Ben 2003 Passatı söyleyim.Yol tutuşu kullandığım c segmenti araçlara göre çok iyi,sadece biraz önden kayıyor.Çizgiyi takip edersen akıp gidersin.
  • Bir çok kişinin ezik dediği Alfa Romeo videolarda her markayı yol tutuşta ezmiş ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bazinga33 -- 26 Temmuz 2009; 22:25:20 >
  • Valla ben kulalndgım arabayı söylim yenı kasa AUDİ A4 2.0 TDI 143 beygır yol tutuş tam bir rezallet eski kasa avensis bıle daha iyi yol tutyor özellikle kopryue vıyaduklere cıkıcslarda araba önden kayıyıor hız 70-80 aynı yere avensısler aynı hızla gırdıgımde bu kadar tedirgin olmuyordyum arac cok yana yatıyıor koltukalrınd ayan tutşşu zayıf düz gidişte sorun yok ama yan rüzgardan etkilenıyıor ozlleıkle komyon tır gıbı araclarınd ayından gectıgımde hız 170-180 cıvarı... saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetergin35

Bir çok kişinin ezik dediği Alfa Romeo videolarda her markayı yol tutuşta ezmiş ....

bu forumda kimsenin alfa nın yol tutuşuna "ezik" dediğini görmedim açıkçası. ama başka konullarda çok sert eleştiri aldıkları ve bunu sonuna kadar hak ettikleri kesin

benim sıralamam

1) bmw 3 serisi=alfa
    2) ford mondeo
    3)mercedes c serisi

• en iyi yol tutuş alfa romeo 159 ama Qtronic olanlar
    bildiğin rayda giden tren
  • C5 kullanıcısı olarak, C5'ler düz asfalt yolda, yola adeta yola yapışıyor, ok gibi gidiyor ve arabanın hakimiyeti tamamıyle sizin elinizde oluyor... Virajlarda da çok iyi yol tutuşu var ama çok keskin virajlarda arkayı bırakma eğilimi gösteriyor, eğer çok keskin virajlarda arabanın sınırlarını zorlarsanızı arkayı bırakıyor ve hemen ESP devreye girerek tekrar toparlıyor..:) (Test edilmiştir..)
  • 2008 model chrysler sebring cabrio limited modeli 1 hafta kullandım. Aracın yol tutuşu felaket ötesiydi. Eski lagunam çook daha iyi yol tutuyodu :) Tabi aracın cabrio olması da büyük etken ama yinede çok vasattı yol tutuşu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uselessness

laguna sonata ve 407 den şüphelerim var ama yeni laguna coupe iyi yol tutuyodu bir videoda.. sonuçta bir kısmı sivrilse de 159 mercedes bmw gibi her biri güzel yol tutan araçlardır eminim..

Sonatadan şüphen olmasın eski kasası bile yeterliydi...
  • bu araçları örneğin benim gibi yol tutuş açısından testin nasıl yapılacağını bilmeyen
    birisi kullanıp görüş yazsa yine de yanlış olur

bu araçları üreten fabrikaların test yapan kadrolu çalışanları var ve şuna eminim
    her türlü yol koşulu ve viraj koşullarında araçları test ediyorlar

süspansiyon yükseklik amortisör kamber kaster açısı vb gibi

d segment araçların yol tutuş problemi çıkaracağını sanmıyorum fakat yağmurlu havada
    50km hızla girilecek viraja 100 ile girerseniz araç tutuş iyi değil diyebiliriz

sonuçta bu tür değerlendirmeleri burada sağlıklı yapmak mümkün değil

ayrıca araç bakımlarının nasıl yapıldığı da önemli

formula 1 de düz veya viraja göre ayar yapılıyor tekerlek difüzör spoiler vb bir çok değişken var
    bizler araçlarımızı yarış arabası gibi kullanamayız aracın yere ne kadar bastığı önemli

ayrıca aracımı benim kullanmam ile yarış pilotunun kullanması arasında fark olur

• işim gereği (otomotiv; export) yukardaki araçların hemen hemen hepsini kullandım ve kesinlikle 1. sırada mondeo var diğerlerini siz sıralayın artık ( polemik yaratmak isteyen arkadaşlar lütfen hepsini yada yarıdan fazlasını kullanın hepsi ile 200 ün üstüne bir çıkın bakın bakalım hangi araç ta elinizde direksiyon ayağınızda gaz ve salınımsız ok gibi gidiyor (mondeo) ) buarada mondeo kullanıcısı sanmayın :) toyota camry kullanıcısıyım sorunsuzlukta yanayım.
  • ben bu sıralamada fluence ve diğerleri diyorum.
  • Bütün bu araçlar arasından sıralama yapılması mümkün değil.Yol tutuş çok değişkenlik gösterebilen bir özellik.Belli bir standartı yok haliyle sıralama yapmak imkansız kaldı ki artık birbirlerine çok uzak değiller yol tutuş konularında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maskelikevin
    Yol tutuşun önemi tamamen bitmedi ama ESP'ninde yol tutuşa etkisi büyük.

esp nin yol tutuşa katkısı yok ki
  • bu araçlar arasından 3 tanesini kullandım
    159 , mondeo ve A4.

159 dan ötesi yalan bence bu üçü arasında
    diğerlerini bilemem tabi..
  • Aslında internette bunların video ları vardır mutlaka..En azından video lara göre burda bi sıralama yapabiliriz.

Ama ben biraz aradım araştırdım pek video bulamadım.Hatta forumda konu bile açmıştım yol tutuş testleri diye ama cevap gelmemişti.

Elinde video olan veya youtube da bu tür yol tutuş testleri olan video ları burada paylaşırsak iyi olur.
  • avensis ve laguna kullandım avensisin yol tutuş konusunda çok iyi olduğunu söyleyebilirim laguna ise vasat diğerleri hakkında yorum yapamam
  • fluence D sınıfı değil ki?

quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

ben bu sıralamada fluence ve diğerleri diyorum.
  • Ağırlık dağılımı kusursuz olan 2 araç var listede; Alfa Romeo 159 ve BMW 3 serisi.. bunlar başı çeker, diğerlerini bilemem.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.