Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (844. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.671.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 842843844845846
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam , 185 ebat lastikler ile araba yere daha sağlam basıyor , yol tutuşu daha iyi albealar sınıfında en iyi yer tutuşa sahip diyebilirim bu lastiklerle daha iyi hale geliyor ve görüntü açısından da arabaya ince lastiklerden daha güçlü bir görünüm veriyor .. direksiyon belki çok az daha sertleşiyor ama aşırı değil bu sertlik te zaten hızlı giderken gerekli .. yakıt açısından dikkat etmedim ama fark olsada aşırı değildir gibi geliyor ama yol tutuşundaki farkı görünce önemsemeyeceksin .. albealar virajlarda yatıyor gibi görünsede şase ve tekerlekler yoldan ayrılmıyor bu bence yumuşak süspansiyonla alakalı ve paniklememek gerek .. ben bir kaç keskin viraja farkında olmadan hızlı girdim ve biri yokuş aşağı olmasına rağmen hiç zorlamadan döndüm, şaşırdım ama hoşumada gitti ..
  • albea 1,3 multijet aracım var yakıt yedek parça vs çok memnunum.
  • Bizde 2007 1.4 fire active albea var.sıralı tüplü

Aracı aldık sabah çalıştırdık gaza basıyorsun gaz kesilip geliyor yani tüp veya benzin az geliyor gibi ya da gelip gidiyor gibi sanki istop edecekmiş gibi oluyor gaza basınca 1dk sonra felan geçiyor sizdede var mı bu sorun ?

Sorun 2 : anlık tüketimi gösterdiğimde 3. vites 2.500 devirde felan giderken 20.0 - 40.0 arası anlık tüketim gösteriyor
    1. - 2. viteste öyle çok göstermiyor da yüksek viteslerde çok gösteriyor sizdede var mı bu sorun ?

mesela 4. vites 2000devirde daha da yükseliyor ben anlamış değilim bu arabanın normal devri 3000-4000 arası mı acaba ? lütfen yardımcı olur musunuz ?
  • arkadaşlar merhaba bu siteyi 2005den beri takip ettim ama hiç mesaj yazmadım yazmak bu güne nasipmiş.2005 nisan ayında yenilenmiş kasa ile ilk albealardan biriside benim idi yaklaşık 8 sene kullandım.aracım albea multijet dynamic full modeli idi.üzerine bir kaç aksesuar cam filmi park sensörü taktırdım.aracı aldıgım ilk günden beri sadece her 10000 km yetkili servise götürdüm.albea bana bunun dışında bir kuruş masraf çıkarmadı buna ön takım baskı balata amartisörler.....dahil sadece bakımda ne yapılıyorsa o yapıldı.aracımı o kadar ezberledimki uzun yolda düzgün bir sürüş ile 4 litrenin altına rahatça inebiliyordum.albea gerçekten aile arabası bu yüzden olsa gerek ailece çok sevdik hatta çocuk satarken bayagı agladı satma diye artı sattıktan sonra o kadar arabama alışmışım ki ben de üzüldüm.arabam 150000 kmde idi artık daha güvenlikli bir araç almak istedigim için sattım.aldıgım araba daha özellikli ve daha güvenli olmasına ragmen elbeayı özlemiyor degilim hani.neyse sözün kısası albea sahibleri gerçekten güzel bir arabanız var inanın kim ne derse desin eger gerçekten bakımlarını zamanında yaparsanız sizi üzmez eger düzgün kullanırsanız güvensiz de degildir elbette bir d sınıfı araç degil ama ben hiç kendimi yolun dışında bulmadım.hepiniz arabanızı güle güle kullanın dedigim gibi apaçi dedikleri kişiler olmadıgınız sürece albea gerçekten güzel araba..........

• albeaların kaloriferleri çok soğuklarda (-30,-35) iyi ısıtırmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeehee.

Bizde 2007 1.4 fire active albea var.sıralı tüplü

Aracı aldık sabah çalıştırdık gaza basıyorsun gaz kesilip geliyor yani tüp veya benzin az geliyor gibi ya da gelip gidiyor gibi sanki istop edecekmiş gibi oluyor gaza basınca 1dk sonra felan geçiyor sizdede var mı bu sorun ?

Sorun 2 : anlık tüketimi gösterdiğimde 3. vites 2.500 devirde felan giderken 20.0 - 40.0 arası anlık tüketim gösteriyor
    1. - 2. viteste öyle çok göstermiyor da yüksek viteslerde çok gösteriyor sizdede var mı bu sorun ?

mesela 4. vites 2000devirde daha da yükseliyor ben anlamış değilim bu arabanın normal devri 3000-4000 arası mı acaba ? lütfen yardımcı olur musunuz ?

yakıt tüketimin 100 km/ykt olarak değilde 1lt/km olarak yazıyor yani 1 litre yakıtla gideceğin yolu gösteriyor yüksek çıkması senin lehine oluyor küçük viteslerde 5-10 çıkması 1ltre ile 5-10 km yapabileceğini gösteriyor menü tuşları ile ayar yapabilirsin model belirtirsen daha çok yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mudanyali137

albeaların kaloriferleri çok soğuklarda (-30,-35) iyi ısıtırmı?

hocam ben karsta kullanıyorum gayet iyi tabiki ancak ısıtmak için bir 5-6 km gitmek gerekiyor ondan sonra iyi tabiki ama uzun yıolculuklarda arkadakiler üşüyor ayakları çok açarsam benim uykum geliyor oda albea ile alakalı değil tabiki arakada ısıtma tertibatı olmayan araların hepsende aynı sıkıntı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanbod

selam , bende de 2008 model 1.4 dynamic benzinli var , gaz konusunu düşündüm , ortalama en uygun 1000 tl fiyat aldım ruhsata işletmesi vesaire 1500 tl yi bulan bir masraf olacak arabanın orijinalliğide cabası .. bizim araçlar taş çatlasın kilometrede basmazsan 35 kuruş yakıyor .. gaz takıldığında ortalama 25 - 28 kuruş arası yakıyor yani km başı 10 kuruş kar etsen günde 10 km de 1 tl kar edersin , günde 1 tl den yılda 360 tl ..sonuç olarak 1500 tl / 360 tl = 4 yıl yapıyor yani araç 4 yılda 1500 tl yi amorti ediyor ben bunu düşündüm ve gaz olayından vaz geçtim , bi de her vizede sızdırmazlık ve aracın yıpranması ve trafikte riski var .. yani sen böyle yap diyemem ama ben bu şekilde düşününce gözüm kesmedi yani otogazda çok ucuz değil ve sarfiyatın yarı yarıya inmiyor ama bunun yanında çok km yapıyorsanız bu hesap tamamen değişebilir çok gezen için daha kısa sürede geri dönüşüm olabilir size kalmış , umarım fikir vermişimdir ..

slm,beninmde 2005 1,2 16v albeam var ve gaz dönusum olayı kafamı cok karıstırıyordu cok kararsızdım herkes cok farklı seyler soyluyor ve benim buldugum en iyi fiyat 1500-2000 tl arasındaydı gercekten güzel bir analiz yapmıssınız verddiğiniz bilgiler için cok tesekürler artık bu konuyu kapattım diyebilirimm sehiriçi 32-33 krş sehirdısı 22-24 krş yakıt hesaplamalarım sadece ihtiyac halleerinde kullanıyorum zaten...

• Arkadaşlar herkese kazasız sürüşler...
    2007 Model Dynamic Albeam var. Kontağı açınca radyo çalmaya başlıyor. Bunu kapatmak için ne yapmam gerek.
    Kontağı açtığımda radyo çalmasın...
    Bilgisi olan varsa yardımcı olursa memnun olurum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscal

quote:

yakıt tüketimin 100 km/ykt olarak değilde 1lt/km olarak yazıyor yani 1 litre yakıtla gideceğin yolu gösteriyor yüksek çıkması senin lehine oluyor küçük viteslerde 5-10 çıkması 1ltre ile 5-10 km yapabileceğini gösteriyor menü tuşları ile ayar yapabilirsin model belirtirsen daha çok yardımcı olabilirim.

2007 model 1.4 fire active benzinli .
    sanırım menü2 kısmı bu araçta yok o sebepten km lt cinsinden ayar yapamıyorum ?

• Arkadaşlar bu başlığı yeni buldum. 1. sayfadan başladım, 280 sayfa mesaj olmuş, şu an okumaya vaktim yok. Ciddi bir sorunum var. Anlatayım. Ne yapacağımı şaşırdım çünkü, karar veremiyorum.

Aracı alalı 1,5 ay oldu. 2004 Albea 1.2 16V benzinli 95 bin kmde. İlk 3 hafta hiç sorun yoktu.

Sonra aşırı yağışlı bir havada 100 km gittim fakat bir iki gün sonra dönüşte yağ lambam sabah soğuk ve aşırı nemli bir havada sönmedi. 20 km kadar yavaş yavaş gittim. Söndü 80 km kadar yanmadı. Şehir içinde yanıp sönmeye başladı. Ustaya götürdüm. Müşürü değiştirdi, yağ ekledi, motor içinde pislik var, uzun süre değişmeden yağ kullanılmış gibi dedi. Motoru açıp temizlememiz lazım ya da ilaçla temizlet dedi.

Tekrar 100 yola çıktım. İlk 20 km yine sönmedi, sonra yanmadan 80 km gitti. Yağ ve filtre değiştirdim, biraz farkeder gibi oldu. Fakat dönüşte yine aynı 10-20 km ışık yanıyor sonra sönüyor.

Pisliktendir diye tahmin ederek Würth'ün motor içi temizleyicisi ile 1 haftalık yağda uyguladık, simsiyah çıktı, külbütör kabağındaki katı pislikleri de elle aldık. Filtre ve yağ değişti. Temizlikten sonra ilk gün 10-15 km yine hiç sönmedi. Sonra 4 gün yine normal hiç yanmadı, dedim ki oldu.

Evvelsi gün, 15 km gezdim gayet güzel, motoru çalıştırır çalıştırmaz ışık sönüyordu. Biraz öne eğimli bir yerde durdum, stop ettim. 10-15 dk sonra çalıştırdım ışık yine yanmaya başladı. Yana söne geldim eve. Dün de sönmedi. Yaktım dörtlüleri düşük devirde ağır ağır ustaya gittim. İtici sesi geldiğini söyledi. 10-15 dk sonra söndü yine.

Şimdi iki ihtimal üzerinde duruyoruz. 1. karterden yağı pompaya aktaran filtrede aşırı tıkanıklık sebebi, yağ basıncı düşüyor olabilir. 2. ihtimal yağ pompası.

Şimdi karteri açtırıp temizletsem, ışık sönse kapatsak, tekrar yaparsa ne yaparım diye düşünüyorum. Pompayı değiştirsem, ya yine yaparsa tekrar düşünüyorum. Pislikten mi, pompadan mı bilemedim. Usta da tam kestiremediği için uğraşmak istemedi gibi. Aydında servis poyraz oto, pompa fiyatını 600 civarı söylüyor, işçilik kim kaç alır. Sıradan bir ustaya yaptırılacak bir şey midir emin değilim.

Bilgisi olan bana akıl versin. Bu arada servise de 100 km uzakta araç, Didim'de. Işık yanmazsa hafta sonu götüreceğim gibi. Işık sönmezse burda açtırıp karteri bir temizlik deneyeceğim artık, açmışken pompayı da mı değiştirsem?

Kararsızlık ve emin olamamak çok kötü.

• Arkadaşlar 1.3 mjet direksiyon hidrolik yağı olarak ne tavsiye edersiniz? Birde bu hidrolik yağını ben değiştirebilirmiyim?Nasıl değiştirilir? hidrolik yağ seviyesi neredeyse minimum yazan kısmın altına indi.birde en son nezaman değişti bilmiyorum..Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameray37 -- 15 Ocak 2013; 9:56:04 >
  • quote:

quote:

quote:

evet activeelerde yok dostum ancak sende mesela ort. tüketim 18 ise 100/18=5,5 yapar yani zaten benzinli bir araba bir lt ile 15 -16 km yaparsa öpte başına koy derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: kameray37

Arkadaşlar 1.3 mjet direksiyon hidrolik yağı olarak ne tavsiye edersiniz? Birde bu hidrolik yağını ben değiştirebilirmiyim?Nasıl değiştirilir? hidrolik yağ seviyesi neredeyse minimum yazan kısmın altına indi.birde en son nezaman değişti bilmiyorum..Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler..

direksiyon yağını değiştirmenize gerek yoktur eksilmişse tamamlanır ve bir fener yarıdımı ile neden eksildiğine bulmak için kutuya bakılır gözle görünür bir akıntı yoksa sorun değildir.içinizin rahat etmesini istiyorsanız ve bu işlemi kedim yaparım diyorsanız ben şu şekilde yapıyorum eczaneden bir sırınga al büyükçe olsun iğnesiz olarak kutunun içini boşalt sonrada petorllerden güvendiğiniz bir markanın ATF yağını alın zaten üzerinde yazar hidrolik yağı diye ekleyin.aracınız biraz rolantide çalışsın işlem tamamdır.

• quote:

quote:

Arkadaşlar 1.3 mjet direksiyon hidrolik yağı olarak ne tavsiye edersiniz? Birde bu hidrolik yağını ben değiştirebilirmiyim?Nasıl değiştirilir? hidrolik yağ seviyesi neredeyse minimum yazan kısmın altına indi.birde en son nezaman değişti bilmiyorum..Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler..

direksiyon yağını değiştirmenize gerek yoktur eksilmişse tamamlanır ve bir fener yarıdımı ile neden eksildiğine bulmak için kutuya bakılır gözle görünür bir akıntı yoksa sorun değildir.içinizin rahat etmesini istiyorsanız ve bu işlemi kedim yaparım diyorsanız ben şu şekilde yapıyorum eczaneden bir sırınga al büyükçe olsun iğnesiz olarak kutunun içini boşalt sonrada petorllerden güvendiğiniz bir markanın ATF yağını alın zaten üzerinde yazar hidrolik yağı diye ekleyin.aracınız biraz rolantide çalışsın işlem tamamdır.

Hocam ATF ne demek? Birde hidrolik yağ derken şimdi fren hidroliğide var direksiyon hidroliğide karıştırmayayım diye soruyorum.Birde değişim işlemini sırayla yazarsanız memnun olurum.Cevabınız için teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler..

Hocam ATF ne demek? Birde hidrolik yağ derken şimdi fren hidroliğide var direksiyon hidroliğide karıştırmayayım diye soruyorum.Birde değişim işlemini sırayla yazarsanız memnun olurum.Cevabınız için teşekkürler

hocam ben köyde oturduğum için bazı işleri kendim kendi bulduğum çözümlerle yapıyorum profesyonel arkadaşlar garip gelebilr. yanlış yazmadıysam ATF dedim bir sürü hidrolik yağ var evet ama ben ATF Hidrolik dedim ondan almanız yeterli eğer numuaralı yani ATF1 ATf2 gibi sorarlarsa ATF 3 almalısınız. Fren hidroliği çin DOT4 almalısınız. ben olayı şöyle anlatayım

1-güvendiğin bir markanın ATF yağını al petrolden veya yağ satan yerlerden farketmez
    2-Eczaneden büyükçe bir enjektör al
    3-Şimdi arabanın başına geç enjektörü direksiyon yağı kutusunun içine sokarak içindeki yğı çek dolduğu zaman dışarda bir kutuya boşalt bu işlemi enjektörün ulaşabildiği yere kadar boşalt tam boştmış olamayız ama dedğim gibi tam boşaltmaya gerekte yoktur sater direksiyon yağı miktarı toplamda 0,68 ml dir biz bu işlemle yağın yarısını yenilemiş oluyoruz bu da yeterlidir zaten
    4-Yağı boşaltma işlemini tamamladıktan sonra yeni yağı seviyesine gelene kadar ekleyin
    5-aracı çalıştırın bir süre rolantide çalışsın yağın eksilip eksilmediğini kontrol edin eksilmişse seviyeye kadar gene ekleyin
    6-araçlar direksiyon yağını kolay kolay eksiltmezler ilk eksiltmenin nedenini anlamak için bir fener yardımı ile aracın direksiyon kutusu çevrelerini yağ sızıtsı var mı diye kontrol edin bir sızıntı varsa bir ustaya müdehale ettirebilirsiniz.sızıntı yok ise bu ekleme işlimini düz bir yerde yapın ve belli zamanlarda aynı yerde aynı pozisyonda kontrol edin eğer gözle görülür bir eksilme yakın zamanda olursa bir usta ile görüşün.
    Uyarılar:
    Direksiyon kutunuzunu uzun ömürlü olması için direksiyonu tam turda fazla tutmamaya hatta hiç tutmamaya dikkat edin
    ATF Hidrolik ağları kolay yanıcı oldu için motor sıcakken bu işlemi yapmayınız

• quote:

Orijinalden alıntı: cedu09

quote:

Orijinalden alıntı: ercinsahin

Selamun aleyküm arkadaşlar, hayırlı cumalar, hayırlı işler.

Albeamız 3 yılını dolduruyor ve bir sıkıntı çıkmadan bugüne kadar kullandık çok şükür.

Şimdilerde garanti uzatma konusunu düşünüyorum. Bir yıl için 600, iki yıl için 900 tl fiyat verdiler.

Aranızda uzattıran var mı garantisini?

Ne önerirsiniz?

kardeş albea multıjetler motor acısından gayet sağlamdır hor kullanmıyorum diyorsan gerek yok bence bu arabaların sorun çıkarma ya da periyodik bakımları 150 bin km den sonra başlar düzenli bakımı yaptırarak 150 bin km kadar rahat rahat binersin ...

bence mükemmel olmuş beni bu teyp bozulursa buraya ne yapılır düşüncesinden kurtadı.Güle Güle kullanın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler..

hocam ben köyde oturduğum için bazı işleri kendim kendi bulduğum çözümlerle yapıyorum profesyonel arkadaşlar garip gelebilr. yanlış yazmadıysam ATF dedim bir sürü hidrolik yağ var evet ama ben ATF Hidrolik dedim ondan almanız yeterli eğer numuaralı yani ATF1 ATf2 gibi sorarlarsa ATF 3 almalısınız. Fren hidroliği çin DOT4 almalısınız. ben olayı şöyle anlatayım

1-güvendiğin bir markanın ATF yağını al petrolden veya yağ satan yerlerden farketmez
    2-Eczaneden büyükçe bir enjektör al
    3-Şimdi arabanın başına geç enjektörü direksiyon yağı kutusunun içine sokarak içindeki yğı çek dolduğu zaman dışarda bir kutuya boşalt bu işlemi enjektörün ulaşabildiği yere kadar boşalt tam boştmış olamayız ama dedğim gibi tam boşaltmaya gerekte yoktur sater direksiyon yağı miktarı toplamda 0,68 ml dir biz bu işlemle yağın yarısını yenilemiş oluyoruz bu da yeterlidir zaten
    4-Yağı boşaltma işlemini tamamladıktan sonra yeni yağı seviyesine gelene kadar ekleyin
    5-aracı çalıştırın bir süre rolantide çalışsın yağın eksilip eksilmediğini kontrol edin eksilmişse seviyeye kadar gene ekleyin
    6-araçlar direksiyon yağını kolay kolay eksiltmezler ilk eksiltmenin nedenini anlamak için bir fener yardımı ile aracın direksiyon kutusu çevrelerini yağ sızıtsı var mı diye kontrol edin bir sızıntı varsa bir ustaya müdehale ettirebilirsiniz.sızıntı yok ise bu ekleme işlimini düz bir yerde yapın ve belli zamanlarda aynı yerde aynı pozisyonda kontrol edin eğer gözle görülür bir eksilme yakın zamanda olursa bir usta ile görüşün.
    Uyarılar:
    Direksiyon kutunuzunu uzun ömürlü olması için direksiyonu tam turda fazla tutmamaya hatta hiç tutmamaya dikkat edin
    ATF Hidrolik ağları kolay yanıcı oldu için motor sıcakken bu işlemi yapmayınız

Hocam kafa yorup cevap verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim sağolun..Atf yağı aldım fakat atf1 mi atf2 mi bilmiyorum.Aldığım yerdeki adam bana direksiyon hidrolik yağı dedi en kısa zamanda dediklerinizi yapıcam..Tekrar TEŞEKKÜRLER

• bagaja led yaptım
    Bagaj aydınlatması yetersiz geliyordu.
    Beyaz led yoktu elektronikçide, mavi vardı. Bir deneyeyim dedim, beğenmezsem sökerim.
    Ama fenada durmadı
    2006 albea
    Buyrun resimler
     dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

dђ ғіат аlвeа такımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaumut22 -- 16 Ocak 2013; 21:08:05 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet activeelerde yok dostum ancak sende mesela ort. tüketim 18 ise 100/18=5,5 yapar yani zaten benzinli bir araba bir lt ile 15 -16 km yaparsa öpte başına koy derim ben.

hocam şuan baktım araca
    Km/h 19
    Km/L 10.9 diyor
    bunları bana söyler misin sana zahmet ?
    Araç şuan ne yakıyor ne ediyor ? 60 km oldu şuan

• 
Sayfa: önceki 842843844845846
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.