Şimdi Ara

dђ ғіат аlвeа такımı (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.349
Cevap
73
Favori
1.672.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu yapmasını buldum. Yavaş yavaş olacak herhalde...

Bu arada albea ile ilgili yorumlarını bekliyorum....

quote:

Orjinalden alıntı: ADIMYILMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: ADIMYILMAZ

Şimdi ben bir arkadaşın yazdığını benimkinin içine nasıl koyabilirim. Kusura bakmayın inanın yabancıyım bu işlere ama katılmak istiyorum tarrışlmalara....

• Şimdi biri cavap yazarsa enson sayfanın altında mı çıkacak..?:)
  • OOO Albea başlığımız nihayet hareketlenmiş. Benim araç 2008 Albea sole 1.3 M.J. Dynamic AC. Çok memnunum çok şükür. Aralık ayında birmottan sıfır almıştım. Yol bilgisayarı şu an 8lt ortalama gösteriyor. Sürekli yoğun trafikte kullanıyorum, Albayımla şehir dışına çıkmak nasip olmadı daha.
  • merhabalar ya bende bu forumda kimse yok demiştim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hmisir

OOO Albea başlığımız nihayet hareketlenmiş. Benim araç 2008 Albea sole 1.3 M.J. Dynamic AC. Çok memnunum çok şükür. Aralık ayında birmottan sıfır almıştım. Yol bilgisayarı şu an 8lt ortalama gösteriyor. Sürekli yoğun trafikte kullanıyorum, Albayımla şehir dışına çıkmak nasip olmadı daha.

üstad selam benim araç da aynı sana bişey soracam ben de aralık ayında aldım frenlerde olumsuz bi değişiklik hssettin mi gerçi ben 3200 km yaptım olması gerekir mi bi değişiklik bilmiyorum ama araba sanki öne yığılmaya başladı biraz... gerçi halen memnunun ama öne yığılma oluyo gibi geldi bi de daha önce sormuştum acaba amortisörler yumşadı mı ya da yumşama ihtimali var mı...o da etkili olabilir mi öne yığılma eğilimine...
  • arkadaşlar 1.2 16v neden tutulmuyor. Almamı tavsiye derimisiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: inhisarli

Cevabınız için teşekkürler...
    Gerçekten Albea'yı karda buzda kullanabilen var mı diye merak ediyorum (zincirsiz ve kış lastiği olmadan). Örneğin Lada'nın, Skoda'nın, Doğan'ın vs. zincirsiz ve kış lastiği olmadan karın içinde yardıra yardıra gittiği yerlerde ben daha başında takılıp kalıyorum (daha önce Skoda Favorit kullandığım için kendim biliyorum). Hal böyle olunca çevremde Albea kötü araba fikri beni rahatsız ediyor. İyi de olsa kötü de olsa Albea'yı benim arabam olduğu için seviyorum. Yani arabamı seviyorum. Anlattığım bu durumun illaki teknik bir açıklaması vardır. Bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim.Ayrıca vakumlu ve çivili lastikler hakında da detaylı bilgiler verip Albea'ya uyup uymadığını anlatırsanız da sevinirim.
    Saygılarımla...

Evet fazla hareketlendi... bizim soru arada kaynayacak

• ya bu nasıl iştir arkkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz. Yapmam gereken bişey varmı...
  • Merhaba arkadaşlar,

Bende dün itibari albea sahibi oldum. Aracım 1,4 Albea FIRE ACTIVE 2006. 16000 YTL'ye aldım. Sizce nasıl fiyat arkadaşlar? Bir kaç sorum olacak arkadaşlar,

- 1.4 motor albeaların 8 V olduğunu öğrendim. Aracın 8V olması nasl bi etki yaratır? Yani fazla yakıt tüketimi ve ya çekiş gücü düşüklüğü vs. ( 1.2 ler 16V ve 8V seçeneği ile satılıyor sanırım.)
    - 1.4'lerin 1.2'lere göre %10 kadar yakıt tasarruflu olduğu söyleniyor, bu konu hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
    - Bu aracın kaskosu ne kadar turtar? Hangi sigortayı önerirsiniz?

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

(Bu arada Fiat'ın sitesinde yazdığına göre bütün 1.4'ler 8 V)
  • 2006 benzinli 1.2 16V 80hp albea sahibiyim. bana cevap yazacak yada yol gösterecek arkadaşlar olursa çok sevineceğim. çünkü italya'ya bir şikayet mektubu yazmayı düşünüyorum...
    şikayetim arabamın soğuktan dolayı çalışmaması. erzurum da yaşıyorum ve arabayı aldığım 2005 ağustosundan beri geçen üç kış boyunca sıfır diye övündüğüm arabamla çalışmadığı için herkese rezil oluyorum desem yalan olmaz. malum erzurum soğuk bir memleket ama eğer ben bu arabayı almadan önce her kış çalışmayacağını bilseydim bu arabaya 22.000 ytl.yi saymazdım. hava sıcaklığının eksi 20 yi geçtiği her gecenin sabahında arabam kesinlikle çalışmıyor ama bu model ve bu motor ( albea ve palio 1.2 motorlar ) dışındaki bütün arabalar çalışıyor. peki arabam çalışmayınca ne oluyor?.. en önemlisi ben yada eşim işimize gidemiyoruz yada herhangi bir günde gitmemiz gereken bir yere gidemiyoruz. ve sonra şayet güneş çıkarsa arabamın çalışması için motor kapağını açıp en az 3 saat güneşe karşı bekletmek ve aynı zamanda da ıslanan bujileri söküp ocakta ısıtmam gerekiyor.
    yani bütün bir kışı böyle eziyet sinir stres içinde geçiriyoruz. servise defalarca bu şikayetimi ilettiğim halde beni devamlı oyaladılar hatta arabama bakım bahanesiyle servis ücreti bile almak istediler. ama artık yeter çünkü diyorum ki erzurumda ( kış boyu -20 derecenin altını çok sık gören bir memlekette ) çalışmayacak olan bir arabayı neden erzurumda satıp insanları kandırıyorlar insanlara eziyet işkence çektiriyorlar.
    aynı şikayetten çok insan mağdur ve bu motora sahip arabaların neden erzurum da satıldığını ve bu insanların mağduriyetlerinin nasıl giderileceğini merak ediyorum. bu yüzden de italya'ya bir şikayet mektubu yazmayı ve sorun giderici bir cevap almayı umuyorum!!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chiefcem -- 26 Ocak 2008; 23:36:13 >

• Kimse yok mu?

quote:

Orjinalden alıntı: killerbull

Merhaba arkadaşlar,

Bende dün itibari albea sahibi oldum. Aracım 1,4 Albea FIRE ACTIVE 2006. 16000 YTL'ye aldım. Sizce nasıl fiyat arkadaşlar? Bir kaç sorum olacak arkadaşlar,

- 1.4 motor albeaların 8 V olduğunu öğrendim. Aracın 8V olması nasl bi etki yaratır? Yani fazla yakıt tüketimi ve ya çekiş gücü düşüklüğü vs. ( 1.2 ler 16V ve 8V seçeneği ile satılıyor sanırım.)
    - 1.4'lerin 1.2'lere göre %10 kadar yakıt tasarruflu olduğu söyleniyor, bu konu hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
    - Bu aracın kaskosu ne kadar turtar? Hangi sigortayı önerirsiniz?

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

(Bu arada Fiat'ın sitesinde yazdığına göre bütün 1.4'ler 8 V)

• quote:

Orjinalden alıntı: engingulcan

quote:

OOO Albea başlığımız nihayet hareketlenmiş. Benim araç 2008 Albea sole 1.3 M.J. Dynamic AC. Çok memnunum çok şükür. Aralık ayında birmottan sıfır almıştım. Yol bilgisayarı şu an 8lt ortalama gösteriyor. Sürekli yoğun trafikte kullanıyorum, Albayımla şehir dışına çıkmak nasip olmadı daha.

üstad selam benim araç da aynı sana bişey soracam ben de aralık ayında aldım frenlerde olumsuz bi değişiklik hssettin mi gerçi ben 3200 km yaptım olması gerekir mi bi değişiklik bilmiyorum ama araba sanki öne yığılmaya başladı biraz... gerçi halen memnunun ama öne yığılma oluyo gibi geldi bi de daha önce sormuştum acaba amortisörler yumşadı mı ya da yumşama ihtimali var mı...o da etkili olabilir mi öne yığılma eğilimine...

Engin Bey Albeanın amortisörleri zaten yumuşaktır (her nedense). Hissettiğiniz yığılma aşırı değilse korkacak birşey yok. Selamlar.

• ankarada 10-15 gün önce digital termometre ile ,dış ısı sabah saat 07:30 da -14 dereceyi gösterirken bende tereddütle çevirdim marşı
    ikiletmeden çalıştı...
    niye tereddüt ettim, soğuk olması demek çalışmaması demek midir , mantığı nedir bilmiyorum.. bilinç altımıza işlemiş sanki , soğukta araba zor çalışır diye.
    sıcaklık daha fazla düşerse sonucu bildiririm.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: engingulcan

quote:

Engin Bey Albeanın amortisörleri zaten yumuşaktır (her nedense). Hissettiğiniz yığılma aşırı değilse korkacak birşey yok. Selamlar.

teşekkürler,

aşırı değil yığılma ama ilk günlerde hiç yoktu acaba normal sürecinde mi diye merak ettim...

• quote:

Orjinalden alıntı: chiefcem

2006 benzinli 1.2 16V 80hp albea sahibiyim. bana cevap yazacak yada yol gösterecek arkadaşlar olursa çok sevineceğim. çünkü italya'ya bir şikayet mektubu yazmayı düşünüyorum...
    şikayetim arabamın soğuktan dolayı çalışmaması. erzurum da yaşıyorum ve arabayı aldığım 2005 ağustosundan beri geçen üç kış boyunca sıfır diye övündüğüm arabamla çalışmadığı için herkese rezil oluyorum desem yalan olmaz. malum erzurum soğuk bir memleket ama eğer ben bu arabayı almadan önce her kış çalışmayacağını bilseydim bu arabaya 22.000 ytl.yi saymazdım. hava sıcaklığının eksi 20 yi geçtiği her gecenin sabahında arabam kesinlikle çalışmıyor ama bu model ve bu motor ( albea ve palio 1.2 motorlar ) dışındaki bütün arabalar çalışıyor. peki arabam çalışmayınca ne oluyor?.. en önemlisi ben yada eşim işimize gidemiyoruz yada herhangi bir günde gitmemiz gereken bir yere gidemiyoruz. ve sonra şayet güneş çıkarsa arabamın çalışması için motor kapağını açıp en az 3 saat güneşe karşı bekletmek ve aynı zamanda da ıslanan bujileri söküp ocakta ısıtmam gerekiyor.
    yani bütün bir kışı böyle eziyet sinir stres içinde geçiriyoruz. servise defalarca bu şikayetimi ilettiğim halde beni devamlı oyaladılar hatta arabama bakım bahanesiyle servis ücreti bile almak istediler. ama artık yeter çünkü diyorum ki erzurumda ( kış boyu -20 derecenin üstünü çok sık gören bir memlekette ) çalışmayacak olan bir arabayı neden erzurumda satıp insanları kandırıyorlar insanlara eziyet işkence çektiriyorlar.
    aynı şikayetten çok insan mağdur ve bu motora sahip arabaların neden erzurum da satıldığını ve bu insanların mağduriyetlerinin nasıl giderileceğini merak ediyorum. bu yüzden de italya'ya bir şikayet mektubu yazmayı ve sorun giderici bir cevap almayı umuyorum!!!!!!!!!

selamlar....

fiat albea özellikle çok sıcak ve çok soğuk iklimlerde hizmet edebilmesi için üretilmiştir..
    rusya,polonya macaristan gibi avrupa ülkelerine ihraç edilmekte ve -35 dereceye kadar soğukluklarda sorunsuz ilk çalıştırma yapabilmektedir.
    aynı zamanda brezilya ,arjantin ve çin de de üretilip satılmakta ve çok sıcaklarda da sorunsuz çalışmaktadır.

ülkemizde de aynı teknoloji ile donatılmışlardır....

soğuk ve sıcakta sorun yaşayan tüketicilerin...servisler le de ilgili sorunlarınıwww.fiat.com.tr adresindeki fiat kullanıyorum linkinden girerek gerekli bilgileri doldurup başvuru yapmalarını öneririm...

saygılarımla.....

• quote:

Orjinalden alıntı: lebu

ankarada 10-15 gün önce digital termometre ile ,dış ısı sabah saat 07:30 da -14 dereceyi gösterirken bende tereddütle çevirdim marşı
    ikiletmeden çalıştı...
    niye tereddüt ettim, soğuk olması demek çalışmaması demek midir , mantığı nedir bilmiyorum.. bilinç altımıza işlemiş sanki , soğukta araba zor çalışır diye.
    sıcaklık daha fazla düşerse sonucu bildiririm.

benim araba dizel aynı havada tek marşta çalışıyor gerçekten de sert iklim şartları için yapılmış bu arabalar.
  • selamlar,

soukta yaşayanlara sormak istiyorum araba çalıştıktan sonra yavaş yavaş ısınmaya başlarken plastiklerinden ses geliyor mu (gıcırtı gibi) ben bayrm tatilinde -3 derecede falan baya bi ses duydum...

araba hiç yaz görmedi daha bi yaz görsün de plastikler iice genleşsin birbirine yapışsın bence sesler azalacak ama bakalım gçrecez hep beraber:)

saygılar...
  • Selamlar herkese.. Ben Kayseri'de yaşıyorum ve geçen Aralıkta sıfır almıştım arabamı. Geçen hafta burasıda dehşet bir soğuklar yaşadı ama Allah'a şükür sabahları tık bile demedi hiç. Çalışmayan albealarda başka bir sorun vardır heralde diye düşünüyorum. Ya da servis problemi çözememişte olabilir. Bilemiyorum tabi sonuçta bende yeni şoför sayılırım. Burda genelde mazotlu arabaların deposu falan dondu. Su tesisatları ve yüzlerce kombide cabası. Neyse.. Herkese iyi akşamlar diliyorum. Saygılar..
  • Arkadaşlar albea 1.2 16 V almayı düşünüyorum ama yakıt durumu ve aracın ucuzluğu beni düşündürüyor. Yardımcı olabilirmisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.