Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (395. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.720.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türkiye'de 180 yapılacak yol mu var arkadaşlar, 5 dk. otobanda 180 bassanız ne olacak basmasanız ne olacak. Almanya'da yaşayan bir arkadaşım ikinci el aldığı 2006 model Vectra'sını Türkiye'ye getirmeye kıyamadığını, bizim oralardaki yollarda otomobil kullanmanın dikkat gerektirdiğini söylüyor. Bizse sanki hız yapmaya müsait, kaymak gibi yollarımız varmış gibi araçlarımızın kaç basacağından bahsediyoruz...
    Herneyse...
    Araçlarımızda şasi numarası kaputu kaldırdığımızda, hemen motorun arka kısmında yani ön cama doğru olan kısımda, kazınmış şekilde yer alıyor. Motor numarası da silindir bloğunun sağındaki bir kulakçıkta yazılı...
    Ayrıca;
    Renault MAİS'ten gelen korozyon çalışması ile ilgili çağrı için istendiği zaman servise gidilebilirmiş, bilgilerinize...

İyi çalışmalar...
  • 180'i gormek... Aslinda herkes 180'i goruyor on hiz panelinde. Ama derseniz ki; ben 180km/sa hizla gittim; o zaman onemli olan 180'i gormek degil Azrail ve daha da onemlisi Trafik Radar'ini gormemektir bence. Cunku Azrail alsa alsa caninizi alir, ama Radar'a yakalanirsaniz eger o hizda, sanirim caniniz haricinde hicbirsey kalmaz elinizde... Siz siz olun; devletin bu kadar paraya ihtiyaci oldugu su donemde 100-120'i bile gormemeye calisin. Tabi km./sa. bazinda... Yoksa her sabah bindigimde ben 220'i bile goruyorum. Daha arabayi bile calistirmadan ustelik.!
  • aydın izmir otobanında yaklasık bi 5 dk. kadar 190 km/sa hızla yol almışlığım var.
    arabayı cıkarabildiğim max hızdı.. 1.4 logan. yanımda eşim vardı.
    sol şeridi kapayıp giderken arkadan selektör yapıp yol isteyenler can sıkıyor o süratte.
    ama allaha emanet gidiyorsun. en ufak bi sorunda kaç takla atacağını tahmin edebilmek bile güç.

bu arada nebituran ünye hayırdır.
    ben kumrudayım.
    yeni görev yeri.. görev?..
    görüşmek dileğiyle..
  • Merhaba Arkadaşlar Ben Tarkan Bende Gacenlerde 2006 Dizel Logan Aldım.Gerçekten Şu Anda Çok Memnunum Hem Yakış Hemde Konfor Olarak Birde Araca Tuning Yapıyorum Fikir Olarak Yardımlarınızı Bekliyorum..
    Saygı vede Sevgilerimle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

aydın izmir otobanında yaklasık bi 5 dk. kadar 190 km/sa hızla yol almışlığım var.
    arabayı cıkarabildiğim max hızdı.. 1.4 logan. yanımda eşim vardı.
    sol şeridi kapayıp giderken arkadan selektör yapıp yol isteyenler can sıkıyor o süratte.
    ama allaha emanet gidiyorsun. en ufak bi sorunda kaç takla atacağını tahmin edebilmek bile güç.

bu arada nebituran ünye hayırdır.
    ben kumrudayım.
    yeni görev yeri.. görev?..
    görüşmek dileğiyle..

gorev icabi gedik foruma ilka takirlirken adana saimbeylideydim daha sonra diyarbakir kulp simdide ordu unye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebituran -- 21 Eylül 2008; 19:46:58 >
  • AKADAŞLAR

www.dacia.com.tr sitesindeki Lgan yenilenmişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

ama mcv yenilemnmemiş heralde ellerindeki stoğu bitirip onunda yeni kasasını bi 2 3 ay sonra sürerlerişte iç mekanı ...
  • GÜNCEL HABER
    180-190 KM İŞTE HIZ YAPMANIN KAÇINILMAZ SONU....

Trafikteki tekerlekli bombalar!
    Trafiğe kayıtlı 285 bin LPG'li ara. ‘tekerlekli bomba’ gibi denetimsiz olarak yollarda dolaşıyor.
    Muğla'nın Fethiye ilçesinde dün meydana gelen trafik kazasında, sürücü araçta bulunan LPG'nin patlaması sonucu feci şekilde yanarak can verdi. Şmdi gözler yeniden LPG'li araçlara çevrildi. LPG'nin 'Liquefied Petroleum Gases' (Sıvılaştırılmış Petrol Gazları), tercih ediliş sebeplerinin başında ekonomik olması geliyor.

Çevre dostu da olan LPG, tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de teşvik ediliyor. Ancak LPG dönüşümü yaptıran araçların 2 yılda bir, ticari taksilerin de yılda bir kontrolleri bulunuyor. Bu kontrol, araçların muayenesinin yapılması için zorunlu ve Makine Mühendisleri Odası'na (TMMO) gidilmesi mecburiyeti var.

ÖMRÜ 10 YIL

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre 2008 Temmuz ayı itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 13 milyon 503 bin 399'a ulaştı. Geçen yıl trafiğe kayıtlı olan LPG'li araç sayısı ise Temmuz itibariyle yaklaşık 6 bin civarında artarak 1 milyon 885 bin 877 oldu.

Geçen yıl sonu itibariyle MMO Gaz Sızdırmazlık Raporu almayan araçların oranı yüzde 15.2. Her 100 aracın 14'ünün LPG'li olduğu Türkiye'de, 285 bin 719 araç Makine Mühendisleri Odası'ndan sızdırmazlık raporu almadan trafikte dolaşmakta. MMO'dan alınan bilgiye göre LPG tanklarının ömrü imal tarihinden itibaren 10 yıl. Bu nedenle LPG kullanıcılarının, imal tarihi itibari ile ekonomik ömrünü tamamlanmış tankları yetkili bir firmada değiştirmeleri gerekiyor.

GÜVEN iÇiN ÖZEN GEREK

LPG'li araç kullanımının tam güvenli hale getirilmesinde ise tüketiciye önemli görevler düşüyor. LPG sistemlerinin, montajından başlayarak kullanılmasına, bakım ve periyodik kontrollerine kadar dikkat edilmesi gereken bazı kurallar ise şöyle;

LPG dönüşümü yapıldıktan sonra ilk olarak, kullanılan malzemelerin ve yapılan montajın standartlara uygun olup olmadığı konusunda MMO’ya başvurulmalı.

LPG'li araçların periyodik bakımlarının her 10 bin kilometrede bir yapılmalı. n Araç çalışmaya devam ederken meydana gelen LPG kokusu herhangi bir sızıntıya işarettir. Bu durumda araç, hemen yetkili servise götürülmeli.

LPG'li araçları yer altı otoparklarına park edilmemeli, araçta açık alevli ısıtıcılar kullanılmamalı.

KORKUNÇ KAZAYA SON ÖRNEK

Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, takla atarak yanmaya başlayan aracın içinde sıkışan bir kişi, olay yerinde hayatını kaybetti. Muğla Fethiye'de pastane işleten Abdullah Keskin (28), gece dağıtım yapmak için arkadaşından emanet araba aldı. Faik Balcı'ya ait 48 FS 048 plakalı araç ile önceki gece 04:00 sularında Akdeniz Caddesi üzerinde aşırı hız yapan Keskin, önce kaldırıma daha sonra elektrik direğine çarptı. Elektrik direğine çarptıktan sonra takla atarak durabilen araç, alev almaya başladı. Kısa süre sonra araçtaki LPG tüpü patladı.

Patlama sonrasında araç içerisinde bulunan Abdullah Keskin, olay yerinde can verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan araca müdahale ederken, Keskin'in yanmış cesedi ile karşılaştı. Görgü tanıkları Abdullah Keskin'in aşırı hızlı olduğunu belirtirken, "Takla attıktan sonra yardıma koştuk. İçeride bulunan yaralıyı kurtarmak için arabaya yanaştığımızda LPG tankı patladı. Hemen olay yerine itfaiye geldi. Fakat sürücünün patlama sırasında yanarak can verdiğini gördük" diye konuştu.
    Kaynak Haber Ajansı
    Tarih : 20.09.2008 15:09

• adam almışta satıyo bile yeni kasa güzelim Loganı

http://www.araba.com/1498398.html

bunun gibi yapçan aslında bu loganı bi film tamam

• arkadaşlar 10500 e 2005 logan var ful olanı ne dersiniz acilş yardım bende acemiyim benim için iyi bi başlangıç olur gibime geliyor lpg li hemde fiyat nasıl tavsiye var mı
  • merhaba arkadaşlar,çok uzun zamandan beri uramamıştım buraya,benim sorumsuzluğum idi,görüyorüm ki hiç birşey deişmemiş,herşey hatırladığım gibi ihtiyacım olan çok faydalı bilgiler buldum burada,bundan sonra daha sık urayacam buraya herkese SEVGİLER SAYGILAR
  • hendekli arkadaşım ;

araç fiyatı çok ilginç geldi bana ama bi sevise sor bakımları yapılmışmı vuruğu kırığı çarığı :) varmı
    ayrıca kaç bin km de?
    o kadar ucuzsa bir şeyi vardır diyorum bence . . .
  • arkadaşlar bu gun benide servisten arayıp aracımızın korozyona karşı
    bir işlem yapılması için lütfen servisimize gelin çağrısı yaptılar.
    çok hoşuma gitti 2005 yılında aldım aracı tam 3 yıl oldu ve geri dönüp
    aranıp çağırılmak çok hoş
    tamam aslında olması gereken bu.
    ama genede güzel bir şey bakalım yarın neler yapacaklar.
  • Hocam Aranmak güzel ancak ben servise bazı arkadaşlar aranıyormuş bu korozyonla ilgili bizi neden aramadınız diye sorduğumda belli bir zamanı yok herhangi bir zamanda uğradığınızda yapılıyo demişlerdi.
    Bence sizi arayan serviste işler bu aralar sakin galiba sonuçta yapılan işin ücretini alıyorlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: mutluemlak

arkadaşlar bu gun benide servisten arayıp aracımızın korozyona karşı
  • herkese merhabalar uzun süredir bende foruma takılamadım..yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.araçlarını yeni alan arkadaşlarda lütfen dikkatli kullanalım.."HIZ FELAKETTİR"Lütfen hızlı kullanmayalım ne gerek var motor contası yanacak,su kaynatacak,önünüze kedi köpek çıkacak durduk yerde başınıza allah göstermesin bi kaza gelir.daha dikkatli olalım..
    şimdiden tüm arkadaşların ramazan ve bayramları hayırlı olsun olurda giremeyiz foruma..kendinize ve loganlarınıza iyi bakın..
  • 20/09/2008 tarihinde aracımın 10 000 km bakımını yaptırdım özellikle sordum,korozyon muayenesi için bazı araçları çağrılmasını.
    Sadece sedanlarda bu işlemin yapıldığını söylediler.

quote:

• MCV dci 10 000 km bakımı

Yağ,yağ filtresi,hava filtresi ve karter kapak contası değiştirildi.Ön fren balata kontrolü,ön takım kontrolü yapıldı.Seviyeler tamamlandı,aydınlatmalar kontrol edildi,kapılar yağlandı,aracım ambiance modeli ve arka kapılarda hoparlör tesisatının olmadığı tespit edildi.Hoparlörleri dışarıda taktıracağım.
    Cartvisit tarafıma verildi.
    Ön lastik dişlerinin 6 mm,arka lastik dişlerinin 7 mm olduğu,3 mm nin altına düşmemesi gerektiği söylendi.
    Aracımı serviste bırakırsam gideceğim yere ulaşım imkanı sağlanacagı belirtildi.(Bırakırmıyım hiç)
    Mekanik 50 nokta kontrolü yapılarak mekanik kontrol sertifikası verildi.Aracım yıkanarak tarafıma teslim edildi.
    Aracımın bakımını güngören Zenginli otomotiv de yaptırdım ve 172 ytl tuttu.İndirim sonrası 155 ytl ödedim.
    Gösterdikleri yakın ilgiden memnun olmamak mümkün değil.
    Zenginli Otomotiv mağaza satış danışmanı sayın Bülent TÜRK bey'e ve servis danışmanı sayın Cem bey'e gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ederim.
    Nasip olursa ramazan sonrası bir çaylarını içmeye gideceğim.

• özellikle sordum bu sabah bırakırken
    hiçbir ücret talep edilmediğini söylediler.

quote:

Orjinalden alıntı: crepis

Hocam Aranmak güzel ancak ben servise bazı arkadaşlar aranıyormuş bu korozyonla ilgili bizi neden aramadınız diye sorduğumda belli bir zamanı yok herhangi bir zamanda uğradığınızda yapılıyo demişlerdi.
    Bence sizi arayan serviste işler bu aralar sakin galiba sonuçta yapılan işin ücretini alıyorlar.
    quote:

• quote:

özellikle sordum bu sabah bırakırken
    hiçbir ücret talep edilmediğini söylediler.

quote:

Orjinalden alıntı: crepis

Hocam Aranmak güzel ancak ben servise bazı arkadaşlar aranıyormuş bu korozyonla ilgili bizi neden aramadınız diye sorduğumda belli bir zamanı yok herhangi bir zamanda uğradığınızda yapılıyo demişlerdi.
    quote:

evet bu iş için para ödenmiyor.bizim arabayı da çağırdılar ve gereken işlemleri yaptılar haziran ayında.

• evet arkadaşlar aracımı yaklaşık 6 gibi teslim aldım nerdeyse
    içerisinde herşeyi sökmüşlerdi takılma esnasında bizzat bulundum.
    kapı içlerine dahi tuhaf bişi yaptılar
    aracın içi tinerle oje arası kokuyor
    birkaç gün sürermiş bu sürede yıkatmayacakmışım aracı
    ve en önemlisi bencearka lastiğin üzerindeki çamurlukla birleşme yerine 2 cm kalınlığında
    tampondan alt marşpiyere kadar uzanan plastik koruma takmışlar iki tarafada acayip şekil duruyor.
    ve diğer guzel tarafı sıfır lira karşılığı aldım geldim...
  • arkadslar bugun arabya periyoduk bakıma götürdüm 21000 de araba mazot filtresi hava filtresi yag değişti conta filan toplam 211 ytl tuttu balatalar bitmiş 85 ytlde ona verdim araba sedan olduğu için krozyon dediler onuda yaptırdım ama para almıslar faturaya yeni baktım bu garanti kapsamında dediler kafam karıstı ya nese hayırlı aksamlar
  • 
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.