FANUBA arkadaş kesinlikle balans ayarı gerekiyor. Bazen jant veya lastiklerin iç kısımlarına camur buz yapışmışsa ondanda oluşabiliyor. Lastik başı ortalama 5 ytl toplamda 20 ytl ye her balanscıda halledebilirsiniz. Sizinki No Problem.
Crepis arkadaş sizin aracınız benimki gibi benzinli idi sanırım. 20 binde, hava filtresi, yağ değişimi ve yağ filitresi, bujiler kontrol edilir, kömürleri azalmışsa veya bozulmuşsa değişir. Silecekler sizin isteğinize göre değiştirilir. Fren balataları bitmemiştir, kontrol edilir sistem temizlenir. Direksiyon hidrolik yağı kontrol edilir. Sanıyorum bunlardan ibaret, fiyat yukarıdaki malzeme sarfına göre değişir, ben 20 bini özelde reno servisten ayrılan ustamda yaptırdım. 60 ytl tuttu yaz sonunda, servis ne fiyat veriyor bilmiyorum. Kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: yasaluyari
bu arada depom 62 litre benzin aldıktan sonra 200 km yaptım hala full gözüküyor çubuklarım tam
yol bilgisayarı varsa aldığın yakıtla tükettiğin yakıtı karşılaştırabilirsin.eğer km ni yakıt aldığında sıfırladıysan ve sonra hiç sıfırlamadıysan tükettiğin yakıt toplam litre olarak yol bilgi ekranındaki seçeneğin içinde gösteriyor.en azından, devamlı ışık yandığında alıyorsan 1-2 litre farklı olarak gösterir .fakat aldığın litre 62 tükettiğin 50 - 55 gibi gösteriyorsa sorun var demektir.
herkeze slm arkadaşlar 3-4 gündür yoktum iternet bağlantımda sorun vardı giriyordum kopuyordu o yüzden bir şeyler yazamadım
dediğim aydınlatmayı yaptırıcam aslında yaptırıyordum ancak ampullerin soketleri olduğunu ona uygun kablo gerekti bulamadım kısmetse bu hafta içi yaptırıcam yaptırınca resimleri eklerim
arkadaşlar buluşma işini bence havalar ısınınca geniş dataylı bir şekilde planlayip sorunsuzca yapmalıyız daha iyi olur bence havalar soğuk desekki bir mangal yapsak yapıyorsunda hava soğuk havalar bir acsın bence daha iyi olur daha cok katılım olur şuanda 10 kişiyiz sanırım...
direksiyon titremesi balans ayarından kaynaklanır arac daha 4000km de erken seert bir cukuramı girdin cünkü bu kadar erken olmaması lazım ben 20000 km serviste yaptıracaktım 120 ytl istedi
çüş dedim yani bende arasıra hızlanırım boş düz yollda direksiyonu bırakıyorum herhangi bir tarafa cekme titreme varmı diye maşallah tık yok servis pahalı 120 ytl ben söyleyeyim
ben her türlü plana uyarım benim için fark etmez diğer arkadaşlarada sormak lazım
benimde zaman sorunum yok ancak calışan veya haftanın belli günlerinde işleri cıkabilecek veya vardiyalı calışan arkadaşlar olduğu için daha detaylı daha kapsamlı organize bir toplantı olabilir bence....
bu arada arkadaşlar istanbulda inanılmaz sis var şu anda işiniz olmadıkca cıkmayın derim ben eminönüne gittim bugün 4-5 gibi geldim gelirken sis vardı millet birbirinin sırtındaydı vallaği cok küçük caplı kaza olmuştu
anlamadığım bir durumda gece ayazda veya gündüz güneşli havada sis farı yakanlar sis yoğun olmasına rahmen hiç yakmamışlardı eminönünden maslağa gelene kadar 10 arac belki yakıyorsu ne enterasan milletiz gerektiğinde kimse yakmıyor
zaten yakanlarında gördüğüm 10 aractan 4 ü logandı...
Arkadaşlar nitrous666 arkadaşımız buluşma işi için doğru söylüyo bence çünkü hem havalar soğuk ve birazdaha kalabalık olma için zaman ve kalabalık olursa güzel olur
quote:
Orjinalden alıntı: NİTROUS666
herkeze slm arkadaşlar 3-4 gündür yoktum iternet bağlantımda sorun vardı giriyordum kopuyordu o yüzden bir şeyler yazamadım
dediğim aydınlatmayı yaptırıcam aslında yaptırıyordum ancak ampullerin soketleri olduğunu ona uygun kablo gerekti bulamadım kısmetse bu hafta içi yaptırıcam yaptırınca resimleri eklerim
arkadaşlar buluşma işini bence havalar ısınınca geniş dataylı bir şekilde planlayip sorunsuzca yapmalıyız daha iyi olur bence havalar soğuk desekki bir mangal yapsak yapıyorsunda hava soğuk havalar bir acsın bence daha iyi olur daha cok katılım olur şuanda 10 kişiyiz sanırım...
direksiyon titremesi balans ayarından kaynaklanır arac daha 4000km de erken seert bir cukuramı girdin cünkü bu kadar erken olmaması lazım ben 20000 km serviste yaptıracaktım 120 ytl istedi
çüş dedim yani bende arasıra hızlanırım boş düz yollda direksiyonu bırakıyorum herhangi bir tarafa cekme titreme varmı diye maşallah tık yok servis pahalı 120 ytl ben söyleyeyim
birkaç defa çukura sert girmiştim birde yoldaki tümsseklere de hızlı girmiştim ayrıca yola döşenen metal engeller var onlara da hızlı geçtim sanırım ondan oldu balans ayarı yaptıracamda bu işlem garantiden yapılamazmı bilgisi olan varmıdır
Arkadaşlar benimde bi sorum olcak kafam karıştı ya benim araba şuan 2000 km yaptı ve arabayı aldığım yer dediki 10.000km de bakımı var dediler ama ben bakım kitabını okurken bişey dikkatimi çekti diyoki her 5000km de yağ değişimi yapılması gerekir diyo acaba aldığım yer sölemeyimi unuttu demeyi napmam gerek bilgilendirirseniz sevinirim
HANGİ ŞARTLARDA HER 5000 KM DE YAĞ DEĞİŞTİRİLMESİ BELİRTİLMİŞ OLMALI.HER 5000 DE YAĞ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ARACIN SÜREKLİ AĞIR ŞARTLARDA KULLANILIYOR OLMASI GEREKİYOR.BENDEKİ KULLANMA KILAVUZUNDA DA HER 5000 DE YAĞ DEĞİŞTİRİLİR YAZIYOR FAKAT HANGİ ŞARLARDA OLMASI GEREKTİĞİNE AÇIKLAMA EKLEMİŞ. NORMALİ 10000 KM DE. BİR OLMASI ŞEKLİNDE YAZIYOR.
LOGAN LAURETTA 1.5 DCI
o kullanılan yağa göre ve kullanım süresine göre değişir, bizim servislerin kullandığı yağda standart kullanım süresi 10000 km veya 6 ay dır hangisi önce dolarsa değişim yapmak lazım bence...
quote:
Orjinalden alıntı: surkan77
HANGİ ŞARTLARDA HER 5000 KM DE YAĞ DEĞİŞTİRİLMESİ BELİRTİLMİŞ OLMALI.HER 5000 DE YAĞ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ARACIN SÜREKLİ AĞIR ŞARTLARDA KULLANILIYOR OLMASI GEREKİYOR.BENDEKİ KULLANMA KILAVUZUNDA DA HER 5000 DE YAĞ DEĞİŞTİRİLİR YAZIYOR FAKAT HANGİ ŞARLARDA OLMASI GEREKTİĞİNE AÇIKLAMA EKLEMİŞ. NORMALİ 10000 KM DE. BİR OLMASI ŞEKLİNDE YAZIYOR.
LOGAN LAURETTA 1.5 DCI
fanuba10
o yüzden kaynaklanır ah şu yollar yokmu..
servisede gitsen sana diyeceği kullanım hatası vallaği hiç bulaşma fiyatını sor belki bu meşhur gayrettepeden farklıdır..
buluşma için havalar bir ısınsın arkadaşlar gercekten..
enjoyable79 değerli arkadaşım öncelikle hayırlı olsun o 5000km aracın sürekli ağır hava ve yol şartlarında kullanıldığı zaman gecerli ancak mesela ben mart sonu nisan gibi yine bakım yaptırıcam kışın habva kirliliği cok oluyor şartlar ağırlaşıyor istanbulda süreklide şehir içi kullanıyorum bu ara tabiki yağ cok önemli...
6 ayda bir değiştirilmeli cok doğru söylüyor arkadaşımız cünkü kış ve yaz şartları farklı olduğu için kışın soğuk hava kirliliği yazın sıcak yüksek devir vs. sonbahar ve yaza girişlerde yağ değişimi avantajlı...
1.6 benzinli için 1 yıl yada 15.000 km hangisi önce dolarsa dedi servis.
Arkadaşlar merhaba, Ben 10 gün evvel 2. el bir logan sedan aldım.Arabadan genelde memnunum.Fakat silecekler canımı sıktı.Su püskürtme modunda silecekleri çalışmıyor.Daha önce kartal kullanmıştım ondada böyleydi hatta arka sileceği koldan su püskürtüp orta göğüste bir düğmeye basıp camı siliyordum.Logandada böyle bişi olması canımı sıktı.Acaba benim aracımda bir arıza mı var yada böyle bir özellik yok mu?Kullanma kılavuzunda ayrıntı yok.Sizin araçlarınız da nasıl?Şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada aracım Logan Ambiance Pack 2005 model.
bendeki 2008 model lauretta 1.5 dcı olmasına rağmen cam suyunu vermek için önce kolu çekip sonra kolu bir kademe aşağıya almadan silecek çalışmıyor.bazı araçlarda kolu çeker çekmez su ile birlikte silecekte hareket ediyor fakat su daha silecekleri ıslatmadan silecek harket ettiği için ya silecek çabuk bozuluyor ve ya cam çiziliyor.aslında bu yönden bakılırsa önce suyu vermesi avantajlı bir durum.
quote:
Orjinalden alıntı: fsarpken
Arkadaşlar merhaba, Ben 10 gün evvel 2. el bir logan sedan aldım.Arabadan genelde memnunum.Fakat silecekler canımı sıktı.Su püskürtme modunda silecekleri çalışmıyor.Daha önce kartal kullanmıştım ondada böyleydi hatta arka sileceği koldan su püskürtüp orta göğüste bir düğmeye basıp camı siliyordum.Logandada böyle bişi olması canımı sıktı.Acaba benim aracımda bir arıza mı var yada böyle bir özellik yok mu?Kullanma kılavuzunda ayrıntı yok.Sizin araçlarınız da nasıl?Şimdiden teşekkür ederim.
ARKADAŞLAR BU DEPO NE KADAR ALIYOR MESELESİ BENİM DE KAFAMI MEŞGUL ETTİ. BENİM
BEŞ LİTRELİK AYRI BİR PET ŞİŞEM VARDI ÖNCE ONU DOLDURTTUM. BENİM İŞARETLEDİĞİM
ÇİZGİNİN BİLE AZ ÜSTÜNE ÇIKTI. ZİRA EVDE O ŞİŞENİN MİLİMİ MİLİMİNE NE KADAR DOLACAĞINI
ÖLÇMÜŞTÜM.YANİ ŞİMDİ GÖSTERGE İKİ YANARKEN EN AZ 10 LİTRE DE DEPODA MAZOT VARDIR
DEĞİL Mİ?
BU HESABA GÖRE 68 LİTRE ALIYOR BİZİM DEPO.
quote:
aslında böle olması daha iyi surkan77 ninde dediği gibi böle olması daha iyi bence su gelmeden silecekler çalışınca camda çiziliyo sileceklerde bozuluyo hele bide cam kirliyken dahada kötü taş falan varsa silecekte cam gitti kullanma biraz daha zor oluyo ama cam ve silecek sağlığı açısından daha iyi bi durum
arkadaşlar arabayla 100 km hızı bulunca kapının içine giren demirin ordaki açıklıkdan rüzgar girip hoporlörün ordan çıkıyor sizin araçlarda da varmı böle bi şey
arkadaşlar bende 2006 laurette var silecek için öncelikle kolu kendimize doğru yani direksiyona doğru çektiğinizde su gelmeye başlıyor.daha sonra yukarı kademeler toplam da 3 kademe var.ilk kademe fasılalı çalışma 2 kademe normal çalışma 3 .çalışma ise hızlı çalışma....yani su için yaptığımız hareket ile birlikte silecek çalışmaya başlamıyor.sizin dediğiniz broadway larda oluyordu cam kuru oluyor ve silecekleri resmen parçalıyordu.ama loganlar böyle değil.en azından benim kullandığım logan bu şekilde çalışıyor..
quote:
Orjinalden alıntı: surkan77
bendeki 2008 model lauretta 1.5 dcı olmasına rağmen cam suyunu vermek için önce kolu çekip sonra kolu bir kademe aşağıya almadan silecek çalışmıyor.bazı araçlarda kolu çeker çekmez su ile birlikte silecekte hareket ediyor fakat su daha silecekleri ıslatmadan silecek harket ettiği için ya silecek çabuk bozuluyor ve ya cam çiziliyor.aslında bu yönden bakılırsa önce suyu vermesi avantajlı bir durum.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: GOMUTAN
ARKADAŞLAR BU DEPO NE KADAR ALIYOR MESELESİ BENİM DE KAFAMI MEŞGUL ETTİ. BENİM
arkadaşım o kadar büyültülecek bir sorun değil. hele ki canını sıkacak hiç değil. zira bende 2002 honda civic vtec var onda aynı deidğin gibi cama sadece su püskürtüyor;sileceği ben çalıştırıyorum. senin dediğin gibi olanalr öyle çoğu arabada yok;belli başlı modellerde
hem böylesi daha iyi,hiç olmazsa suya göre silecek hızını ayarlarsın. hem farzet ki otomatik ikiside aynı anda çalışıyor;cam suyu deposunda su kalmadığını düşün;suyu püskürtmek için kolu çektin ama su gelmedi;zira ikisi beraber çalışsa böyle bir durumda tozlu camda su yok ama silecek çalışıyor.iyi bir durum olur muydu sence? ama senin logan'ında cama su gelmese dahi sileceği çalıştırmak senin elinde olduğu için camı çizdirmekten de kuratrırsın.
takma bu kadar küçük şeyleri.
bu arada aracın da güzel bir araç,en azından ben gerçekten beğeniyorum logan'ları. umarım aracın dizeldir. Allah kaza bela vermeden bindirmeyi nasip etsin.
Arkadaşlar doğru diyorsunuz camı çizme riski var ama bende şirkete ait 2000 model transporter var birde.Silecek koluna ilk dokunuş sadece su atıyor bu dokunuşu biraz uzatınca su attıktan sonra silecekler 3 kez çalışıyor.Tecrübe kazandıkça çok kullanışlı bir şey.Özellikle performanslı kullanımda kamyon sollarken vites arasında dokunup işi görüyorsun.Tabi 2.5 tdi yolda rahat durmuyor sürekli sol şerit böle bişeye ihtiyaç var:)loganı sakin kullanıyorum fazlada dert değil belirttiğiniz gibi alışılabilir.
Birde benim araba yol yapmamış 3 yıllık ama üzerinde halen romen lastiği var.Dişleri ii ama bana güven vermiyor.Tecrübeli arkadaşlar bu lastikleri kaç binde değiştirdiler?