Şimdi Ara

... D A C I A L O G A N Kulübü .... (149. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.944
Cevap
35
Favori
1.721.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bu akşam formunuza denk geldim. 2 hafta önce yeni çıkan logan mcv 5 kişilik laureate 1.5 8v metalik güvenlik paketi packelektirik 2 fiyatı 28.710 değerinde olan aracı satın almak için bayiye gittim. sözleşmemi yaptım. 1 hafta sonra teslim olarak anlaştık. bin ytl peşin (kapora) olarak verdim. bu 3. haftam . bayi hafta da bir beni arayarak saçma saçma nedenler sunuyoror karşıma. SİZLER DACİA yı bu kadar överken bayiler nasıl bu kadar sorumsuz olabiliyor anlam vermiş değilim. Bugün tekrar aradı gene saçmalamaya başladı. size Nisan Ayında teslim edeceğiz. sizin karınız için çalışıyoruz. YAA böğle bir saçmalık olması siz ce mümkün mü? Pazartesi günü gidip sözleşmemin iptali ve bana verilen sözlerin tutulmadığı için kaporamı geri alacağımı telefonla belittim. Bayilerin her halde bir kazançları yok tyakla atarak hay hay diyorlar. benim dacia ya karşı ne sevgim ne sempetim ne de hefesim kalmadı. Toplumumuzda böğle bayiler oldukça fazla ilerme kat edebileceğimizi ümit etmiyorum....

• Arkadaşlar bu hususi ticari olayına son nokta banada aracımı aldığım Gırgıroğlu Amasya şubesinden hususi olduğu söylenilmişti. tekrar özür diliyorum .

benim aracım özürlü plakalı babamın adına almıştım böyle sakat aracı alabilmek için motor hacmi 1600 cc yi geçmeyen hususi otomobil olması gerekiyo. bu sayede yaklaşık 6 bin lira ucuza almıştım. Bi komşumuz var özürlü çocuğu adına sakat aracı almayı düşünüyoduk.(böyle olunca indirim oluyo) hevesimiz kursağımızda kaldı. dediğim gibi bayii bizi yanılltı. bende sizleri. neyse geçelim

nilufernet kardeşim bende aracımı alırken geçen yıl 17 ocakta kapora verdim 2250 ytl o ara gümrüklerde yolsuzluk flan oldu çok kar yağdı bişeyler oldu aracımı şubat ın 27 sinde ancak alabildim. bazen olabiliyo böyle şeyler.
  • arkadaşlar benim sizden bir ricam olacak.
    Biliyorsunuz her sağlam insan engelli olmaya aday.
    T C Devletide engelli olan vatandaşlara yaşamlarını birazdaha rahat ettirmek için bazı kolaylaştırıcı düzenlemeler yapmıştır. Ancak bu düzenlemelerde bazı eksik yada gözden kaçmış olan yanları vardır demek istediğim bazı özürlü kişilerin faydalanırken bazıları faydalanamamaktadır.
    Şuan bununla ilgili bir düzenleme yapılabilmesi için engelliler.biz
    adlı sitede bir öneri metni hazırlanmaktadır.
    sizden isteğim mümkünse ve vaktiniz varsa bu siteyi ziyaret edip gereken yerlerin adresleri var oraya bu öneri metnini yollamanız.
    destekleriniz için şimdiden herkese teşekkürler.
  • EVET ARKADAŞLAR

HER ZAMAN SÖYLÜYORUM. DACİA KULLANICILARI RENAULT SERVİSLERİNDE EN ALT SINIF HİZMETLERDEN

BİLE YARARLANAMIYORLAR. BEN KENDİ ŞAHSIMA SÖYLÜYORUM TABİ Kİ. KASIM AYINDA HEM DACAİYA

HEM DE RANAULTA BİR ŞİKAYETİMİ BİLDİRMEME RAĞMEN BANA HALA DÖNMEDİLER BİLE. AMA RENAULT

CLİO SEMBOL KULLANICILARINA SORUN BAKLALIM. BİR ŞİKAYET ANINDA NASIL ONLARA DÖNDÜKLERİNİ...

AMA BANA HALA DÖNÜYORLAR DÖRT (4) AYDIR...................................
    quote:

Orjinalden alıntı: nilufernet

merhaba arkadaşlar bu akşam formunuza denk geldim. 2 hafta önce yeni çıkan logan mcv 5 kişilik laureate 1.5 8v metalik güvenlik paketi packelektirik 2 fiyatı 28.710 değerinde olan aracı satın almak için bayiye gittim. sözleşmemi yaptım. 1 hafta sonra teslim olarak anlaştık. bin ytl peşin (kapora) olarak verdim. bu 3. haftam . bayi hafta da bir beni arayarak saçma saçma nedenler sunuyoror karşıma. SİZLER DACİA yı bu kadar överken bayiler nasıl bu kadar sorumsuz olabiliyor anlam vermiş değilim. Bugün tekrar aradı gene saçmalamaya başladı. size Nisan Ayında teslim edeceğiz. sizin karınız için çalışıyoruz. YAA böğle bir saçmalık olması siz ce mümkün mü? Pazartesi günü gidip sözleşmemin iptali ve bana verilen sözlerin tutulmadığı için kaporamı geri alacağımı telefonla belittim. Bayilerin her halde bir kazançları yok tyakla atarak hay hay diyorlar. benim dacia ya karşı ne sevgim ne sempetim ne de hefesim kalmadı. Toplumumuzda böğle bayiler oldukça fazla ilerme kat edebileceğimizi ümit etmiyorum....

• quote:

Orjinalden alıntı: nilufernet

merhaba arkadaşlar bu akşam formunuza denk geldim. 2 hafta önce yeni çıkan logan mcv 5 kişilik laureate 1.5 8v metalik güvenlik paketi packelektirik 2 fiyatı 28.710 değerinde olan aracı satın almak için bayiye gittim. sözleşmemi yaptım. 1 hafta sonra teslim olarak anlaştık. bin ytl peşin (kapora) olarak verdim. bu 3. haftam . bayi hafta da bir beni arayarak saçma saçma nedenler sunuyoror karşıma. SİZLER DACİA yı bu kadar överken bayiler nasıl bu kadar sorumsuz olabiliyor anlam vermiş değilim. Bugün tekrar aradı gene saçmalamaya başladı. size Nisan Ayında teslim edeceğiz. sizin karınız için çalışıyoruz. YAA böğle bir saçmalık olması siz ce mümkün mü? Pazartesi günü gidip sözleşmemin iptali ve bana verilen sözlerin tutulmadığı için kaporamı geri alacağımı telefonla belittim. Bayilerin her halde bir kazançları yok tyakla atarak hay hay diyorlar. benim dacia ya karşı ne sevgim ne sempetim ne de hefesim kalmadı. Toplumumuzda böğle bayiler oldukça fazla ilerme kat edebileceğimizi ümit etmiyorum....

Sanırım Logan MCV nin tesLimatında bir aksakLık var. BiLdiğim kadarıyLa MCV'Lerin şubat ortası itibariyLe bayiLere geLmiş ve hazır oLması gerekiyordu; fakat görüştüğüm bayi yetkiLisi şuana kadar sadece tanıtım araçLarının geLdiğini, bu ayın 15inden sonra daha araç geLeceğini söyLedi. Şaşırdım açıkçası, bir ay önce araçLarın geLmesi gerekiyordu. YetkiLiye satış rakamLarı, hedefLeri ya da kotaLarıyLa iLgiLi biLgi verebiLir misiniz diye sordum, "Şuan için henüz beLLi değiL" dedi...BöyLe şeyLerin, aracın Lansmanından önce kararLaştırıLmış oLması gerekirdi diye düşünüyorum. Şimdiye kadar edindiğim izLenim Dacia Türkiye'nin pek profesyoneLce idare ediLmediğidir. Kendi adıma ben bayiimden memnunum, o da Dacia Türkiye'nin bir etkisi değiL, benim bayiimin etkisi...DedikLerinize katıLmamak işten değiL...Bayi faktörü çok önemLi

• DACİA TÜRKİYE DE GERÇEKTEN ÇOK SATILMAYA BAŞLAYAN
    VE
    TÜKETİCİLER TARAFINDAN BEYENİLEN BİR ARAÇ OLMAYI BAŞARMIŞTIR. 2007 YILINDA BİR KEZ DAHA ÇIKIŞ YAPARAK LOGAN MCV Yİ ÇIKARDILAR. ARAÇLAR DİZAYN OLARAK GÖRÜNÜM OLARAKTA OLDUKÇA GÜZEL. AMA MALESEF DAHA TÜRKİYEMİZDE TV DE REKLAMI OLAN SİTESİ OLAN FİYATI BELLİ AMA GÖRÜNÜRDE ARAÇ OLMAMASI HAKİKATEN ÇOK İLGİNÇ. YAZILAN HABERLERDE ÇOK SATILACAĞI 2007 YILINDA OTOMOBİL SATIŞLARINDA 1. SIRADA OLMAYI PLANLAYAN DACİA DAHA SATIŞLARI BAŞLAMADAN BU HEDEFİ NASIL HEDEFLİYORLAR ANLAM VERMİŞ DEĞİLİM. PEKİ BAYİLER KİM BİLİR HANGİ ZORLUKLAR İÇERİSİNDE? OLMAYAN ARACI NASIL SATSINLAR? ALICILARA NASIL TESLİMAT TARİHİ VERSİNLER?
    BEN LOGAN ALICISI ADAYIKEN VAZ GEÇTİM. ARACIN FİYATI BELLİ AMA NEZAMAN GELECEĞİ BELLİ DEĞİL. BURDA ( SİTEDE ) BİR KİŞİYLE GÖRÜŞTÜM O DA ALMAYI DÜŞÜNÜYORMUŞ AMA KREDİYLE BENCE HİÇ KALKIŞMA KARDEŞİM KREDİYLE ALACAKSAN ALMA. BEKLEME HİÇ. FAİZ ORANLARI ŞUANDA 1.69. ARACIN %20 SİNİ PEŞİN VERECEKSİN. BANKA ARACIN %80 NİNİ VEREBİLİYOR. ARAÇ GELENE KADAR BU FAZİ ORANI DÜŞEBİLİR DE YÜKSELEBİLİRDE. ŞANS OYUNU GİBİ. KAZANMAK VE KAYBETMEK ARASINDA BİR ŞEY. EĞER FAİZLERDE ARTARSA SENİN İÇİN ZOR OLUR. BENCE İMKANIN VARSA PEŞİN AL.

• BORSACI67 dediğin doğruymuş kesin öğrendim.5 kişilik mcv ler ticari 7 kişilikler hususi.Tamam biz yanlış biliyoduk doğrusunu öğrendik.Teşekkür ederiz.

Ayrıca logan mcv fiyatları internettekinden 1000 ytl daha düştü.Metalik 1.5 dci klimalı tavanbar lı,elektrikpak. donanımlı 24.000 ytl.Bazı yerlerde eski fiyatlar devammış yeni siparişler düşük fiyattan olacakmış.Yani siz internet fiyatlarından 1000 ytl düşerek hesap yapın.

Evet araç problemi var bize pek getiremiyolar.Hafta sonu test ettim.Gayet güzel konforlu yol sesi tıkırtı yoktu.Ardından Kangoo yuda denedim.Kesinlikle kangoo dan daha konforlu.Virajlarda normal binek araç gibi yaylanma,sessizlik iyi.Kangoo çok yatıyor ve yol sesi çok geliyor.Serilik olarak da kangoo dan iyi.Hatta sessizlik olarak ford connect den de iyi.

1.5 dci 68 hp yeni nesil motor torku 1700 devirde eskiler 2000 devirde veriyo ve 65 hp.Renault bunu avrupadaki tüm modellerinde kullanıyo.Yeni motor Ülkemize sadece logan mcv de geliyor.Dedikleri gibi yalıtım üzerine çalışmışlar.Motor sesi biraz daha kesilse tam süper olacakmış.Kangonun motor sesi daha az.

Genel olarak başarılı buldum.Fiyat orantısı da iyi.

• arkadaşlar ev alacağımdan dolayı 12.000 ytl satıyorum aracımı.1.4 ambiance pack modeli.13.000 km..immobilizer.elektrikli cam.klimasız vs..ilgilenenelr 05469491857 mustafa ..iyi günler.herkese..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bsd

ABS Bosch 8.0 versiyon (enson sistem). Güvenlik paketinin +2 milyar farkettirdiği doğru. Ama daha önce söylediğim gibi lastiklerini alır almaz, Dunlop- Mischelin falan gibi kalite bir lastikle değiştirirsen ve sürücülüğün iyiyse Abs ye de pek bir ihtiyaç jalmıyor. ABS gibi teknolojiler ne de olsa biraz mongol kullananlar için geliştirilen şeyler :) . Abs alınca aliminyum jant almak zorunda değilsin. Normal jant opsiyonu da var (bildiğim kadarıyla). Sportif kullanımdda Üzerindeki orjinal lastikler çabuk kızaklıyor bu nedenle abs hemen devreye giriyor fakat dediğim gibi lastikleri değiştirisen sorun kalmaz. Normal kullanımda zaten hiç sorun yok. Ben lastiklerini Dunlop Sp sport 01 taktım , taktıktan beri hiç abs ye ihtiyaç kalmadı. Son onbeş günde beni geçen tek araba Almancı BMW 320 idi (yokuşta boş bulundum). Nasıl kullandığımı sen hesap et.
    Bence en ideal fiat-performas bu araçta klimalı ambiance pack donanımıdır. Yaklaşık kampanya fiyatının 18 milyar falan olması gerek (yanılmıyorsam). Yok param yetiyor dersen full louraete öneririm yol bilgisayarıda yanına kalır.
    Zaten 1500 km yi yeni geçtim yani rodaj süresini yeni geçirdim. motorun açılması ve full performans göstermesi için 3000 i geçmek gerekiyor. Bu nedenle performansın ilerde daha iyi olacağını zannediyorum.

--------Logan hakkındaki Gerçek yorumlarım Şunlardır (Kulakdan dolma değil kullanarak yapılan yorumlar)
    Logan ın Artıları:
    1- Dizayn bence çok iyi (benim hoşuma gidiyor)
    2- Şansıman megane 2 şansımanı (çok iyi)
    3- Arka amortisörler yarı-bağımsız (Clio sembolden dan iyi)
    4- İçi ve bagajı manyak geniş ve ferah, kafa yüksekliğine inanamazsın.
    5- Saç kalınlığı Cliodan kalın ve plastik çamurluk falan yok hertaraf sac.
    6- Yerden yüksek, Türkiye için birebir.
    7- Sağlam ve sade bir yapısı var, gereksiz parçası ve zayıf bölgesi yok.
    8- Malzeme kalitesi renault tan farksız, akıllı dizayn, ortak parça ve ucuz işçilik ile fiyat aşağı çekilmiş.
    9- kullanım rahat ve tok, gidişi Clio gibi değil megane gibi.(abartmayalım ama gidişi kötü değil)

Bu arabanın olumsuzluklarını söylemem gerekirse:
    1- Orjinal Lastikleri kötü hemen değiştirilmesi gerek
    2- 120 km den sonra motor sesi içeriye biraz fazla geliyor (Hyundai accent benzeri).
    3- Yan rüzgarlardan biraz etkileniyor.
    4- Direksiyon derinlik ayarı yok.
    5- arka camlar manuel
    6- bagaj içerden açılmıyor, clio sembol gibi anahtarla açılıyor. (Hem avantaj hem dezavantaj)
    7- Kaset çalar ile geliyor. Acilen cd-mp3 çalar ve kaliteli hoparlör istiyor Takılan parçalar müzik sistemi parçaları megan ile aynı ama mp3 çalmayan ve pioner olmayan sistemlerle ilgilenmiyorum
    8- Motor 8 valflı megane1 motoru. 1600 ü 90 bg, 1400 ü 75 bg. Ama performans yeterli nede olsa megane 1200 kg bu ise 980 kg. (16 v lısı yakın zamanda çıkacakmış diye duydum ). LAstiklere dikkat yoksa 2. flash vakaları yaşanır.

İşte böyle, forumda en gerçekçi logan değerlendirmesini de böylece yaptım.
    Selamlar.

anladım araba toplama. Herşeyi renaultun bir modelinden arak. peki bu arabanın neresi dacia

• bu sordugun saoru anlamasız bence bir veste bilgisayar beko bilgisayar casper bilgisayarların içindeki parçaların fiyatı tamamen farklı ama markalarıı bu dediklerim bosch abs sini kullanbmak için illaha bosch nin araba yapması lazım senin dediğine göre arkadasım dünya böyle
  • 2005 MODEL ARKADAŞLAR .RENGİ İNCİ GRİ..İSTANBULDAYIM..
  • ANLAMADIĞIM MİLLETTE NİYE BİR DACİA SAPLANTISI VEYA KORKUSUMU DESEM ADINI KOYAMADIĞIM BİR SALDIRGANLIK VAR.ACAYİP BİŞEY.HERHALDE AYNI ÖZELLİKLERE SAHİP MARKA DİYE ALDIKLARI ARBALARIN DACİA DAN 10000YTL PAHALI OLMASIMI ZORLARINA GİDİYOR ÇÖZEMEDİM VALLA.ARKADAŞIN BİRİDE TOPLAMA ARAÇ DEMİŞ.SKODA OKTAVYA NINDA GÖRÜNTÜSÜ HARİÇ HERŞEYİ VW GOLFLE AYNI BU NOLACAK ŞİMDİ.VEYA SEATIN VEYA AUDİNİN.BİR MARKAYI KARALARKEN VEYA HAKKINDA OLUMSUZ BİŞEYLER YAZACAKSAN ÖNCE DİĞER MARKALARI BİR ARAŞTIR HANGİ MARKA HANGİ MARKAYLA BİRE BİR AYNI PARÇAYI KULLANIYOR.YA EN ÖNEMLİSİ BİZ BEĞENDİK ALDIK ZORLA SATMIYORLARYA SENDE BEĞENMİYORSAN ALMA BİZİM VERDİĞİMİZ PARANIN TASASI SİZE Mİ KALDI.BAK ŞİMDİ GENE ÇOK KIZDIMYA
    MOTORİN

• kızma dizelci aidiyet duygunu incitmek istemedim. Dizayn reault, donanım renault, siz saydınız yukarıda bir çok özellik renault, o zaman gidin renault alın kardeşim. asıl geldi vekil zayi oldu
  • çok cahilce konusuyorsun commonwealth artık sizin gibi düşünenlere izah etmekten gına geldi. sen yoluna devam et biz yolumuza. yok eğer dalga geçer gibi yazmadan beyefendice fikilerini beyan edeceksen saygımız sonsuz ama küçümseyeceksen hiç gerek yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: commonwealth

kızma dizelci aidiyet duygunu incitmek istemedim. Dizayn reault, donanım renault, siz saydınız yukarıda bir çok özellik renault, o zaman gidin renault alın kardeşim. asıl geldi vekil zayi oldu

SKODA VE SEATINDA HER TARAFI WOLKSVAGEN OZAMAN SENİN MANTIKLA SADECE WOLKSVAGEN ALICAZ.BU İŞ EKONOMİ İŞİ USTA SENİN PARAN ÇOK O ZAMAN..
  • HER ZAMAN PAHALI ARABA ALMAYA ALIŞMIŞINIZ VE BÖYLE KALİTE+UCUZ ARABAYI GÖRÜNCE BİTARAFINIZ ATIYO BİZ SİZİN ARABNIZA ......... DİYOMUYUZ ADAM OLUN ADAM GEÇİN BUNLARI LOGANCILARA LAF YOK ONA GÖRE BURASI LAF ATMA YERİ DEĞİL PAYLAŞMA İYİ DÜŞÜNCELERİ SERGİLEME FORMU ANLAMAYAN ÇIKSIN HADİ BAKİYİM..... YETER.....by_LoGaNCı
  • Logancı kardeşlewrim siz sallamayn onları yola devammm...
    ARKADAŞLAR Bİ SORUM OLACAKTI Bİ TAMPONU YANİ KISACASI HER TARAFI BEYAZ OLAN Bİ LOGAN GÖRDÜM BİZİM LOGANIDA ÖYLE YAPMAK İSTİYORUM
    BU TAMPON BOYATMAK NE KADAR Kİ ACABA BİLEN ARKADAŞLARIM VARSA Bİ YAZSIN
    K.İ.B
    ANTİLOGANCILARIDA SALLAMAYINNNNNNN....NE KDAR SALLARSANIZ O KADAR LAF ATIP ŞIMARIRLAR....SÖZ ONLARA
  • 1.4 lt
    Ambiance 1.4 lt
    Ambiance Pack 1.4 lt Ambiance Pack 1.6 lt
    Laureate 1.6 lt Ambiance 1.5 dCi
    Ambiance Pack 1.5 dCi
    Laureate 1.5 dCi
    Vites kutusu Mekanik Mekanik Mekanik
    Egzos emisyon normu Euro III Euro III Euro I
    Kişi sayısı 5 5 5

MOTOR
    Motor tipi K7J K7M K9K
    Silindir hacmi (cm3) 1390 1598 1461
    Çap x Strok (mm) 79,5 x 70 79,5 x 80,5 76 x 80,5
    Silindir adedi 4 4 4
    Sıkıştırma oranı 9,5:1 9,5:1 17,9:1
    Subap adedi 8 8 8
    Maksimum güç kW CEE (bg) 55 (75) 64 (90) 48 (65)
    Maksimum güç devri (dev/dak) 5 500 5 500 4000
    Maksimum tork Nm CEE (m.kg) 112 128 160
    Maksimum tork devri 3000 3000 2000
    Enjeksiyon tipi çok noktalı çok noktalı Com. Rail Turbo Direkt
    Enjeksiyon
    Yakıt kurşunsuz benzin kurşunsuz benzin dizel

VİTES KUTUSU
    Tip JH1 JH3 JH3
    Vites sayısı 5 5 5
    1. vites oranı 7,24 7,24 8,74
    2. vites oranı 13,18 13,18 15,78
    3. vites oranı 19,37 19,37 22,25
    4. vites oranı 26,21 26,21 30,42
    5. vites oranı 33,94 33,94 39,84

DİREKSİYON
    Dönüş çapı (m) 10,50
    Direksiyon turu (manuel / hidrolik) 4,5 / 3,2

ÇEKİŞ
    Ön takım Mc-Pherson
    Arka takım Esnek arka köprü - helezon yay
    Ön Viraj demiri çapı(mm) 24,5

JANT VE LASTİKLER
    Jantlar (”) 5,50 J14 / 6,0 J15 6,0 J15 5,50 J 14 / 6,0 J 15
    Ön/arka lastikler 165/80 R14 / 185/65 R15 185/65 R15 165/80 R14 / 185/65 R 15

FREN SİSTEMİ
    Fren devresi Çapraz
    A.B.S. Bosch 8.0 Opsiyon
    Elektronik fren dağılımı Opsiyon
    Servofren : Ø (”) S - 9″
    Ön : diskler (mm.) 238 / 259 259 238 / 259
    Arka kampana fren 7″ / 8″ 8″ 7″ / 8″

PERFORMANS
    Maximum hız (km/h) 162 175 155
    0 - 100 km/s hızlanma (sn) 13”00 11”50 15”50
    1000 m D.A. (s) 34”90 33”50

AERODİNAMİK
    Cx 0,36

CEE n° 99/100 normlarında
    TÜKETİM ( l/100 km)
    CO2 (g/km) 164 - 166 173 - 175 135
    şehiriçi 9,2 10,0 6,2
    şehirdışı 5,5 5,7 4,5
    ortalama 6,8 7,2 5,1

KAPASİTE
    Yakıt deposu (l) 50 50 50

AĞIRLIK (kg), AC opsiyon
    Boş ağırlık 975 980 1065
    Ön dingil ağırlığı 580 585 655
    Arka dingil ağırlığı 395 395 410
    Maksimum yükleme (M.M.A.C.) 1535 1540 1600
    Seyir ağırlık (M.T.R.) 2300 2350
    Yükleme kapasitesi (CU) 425 415
    Maksimum römork çekme kapasitesi (frenli
    römork) 1100 1100
    Maksimum römork çekme kapasitesi (frensiz
    römork) 525 570

• ArkadaşLar;
    Logancı ya da anti-Logancı; her ne oLursak oLaLım forumLarda kuLLandığımız keLimeLere dikkat edeLim. ELeştiri yapacaksak bunu saygı çerçevesinde yapaLım, öveceksek de mantık sınırLarı içinde öveLim. UnutmayaLım ki burası moderatörLerin kontroLünde de oLsa demokratik bir ortam...Lütfen daha dikkatLi oLaLım
  •  ... D A C I A   L O G A N   Kulübü ....
    kar canavarı mübarek
  • 
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.