Şimdi Ara

D-400 Karayolu üzerinde yol vermeyen sekiz otomobile çarparak kızını hastaneye ulaştırdı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
5.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evlat açısını evlat hastalığını başına gelen kötü bir olayın acısını anneler babalar daha net bilir
    Her babanın düşünmeden yapacağı bir hareket bende dahil...
  • helal olsun o babaya Yemişim lan arabasını.Yol isteyip vermiyorlarsa vura vura geçerdim bende.Yol vermeyen ... ( boslukları istediğiniz gibi doldurabilirsiniz) hersey müstehak.

Şimdi arabalarının degerinin düştüğüne mi yansınlar yoksa vicdanlarına mı ?
  • başına gelen bilir. zamanında -anamur'un uçurum dolu şehirler arası, köylerden geçen bir yolunda- torosla 100-120 km/s sürat ile hastaneye yetiştirildiğimi hatırlıyorum, hem de hiç tanımadığım bir insan tarafından. tekrar Allah razı olsun, duygulandım şimdi.

iyi günler.
  • şu hayatta nasıl da at gözlüğü takıp yaşayanlar var arkadaş , hadi yorum yazan bazı kişilerin yaşlarının küçük olduğunu tahmin ediyorum da , ağaçta yaşken eğilir yani , bu kafayla büyüyen çocuklar daha büyük tehlike ileride.

halen 120 yi geçti riske soktu trafiği diyenler var . 130 riskte 110 risk değil mi ? yarın hükümet hız sınırını 140 a çıkarırsa bu güne kadar 125-130 a laf atanlar susacaksınız di mi ???

Full kuralcılık , ama kurallar neden konulmuş, 3 şeritli yolda neden 70 hız sınırı koymuş , acaba o sınırı koyan o yolu hayatı boyunca kullanmış mı diye sorgulayan yok.

koyun gibi milletiz .

Ben babaya +1 veriyorum. o yol vermeyen egoist davarlara da iyi olmuş. Acil bir durumda yol vermeyi öğrenirler artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 27 Ağustos 2012; 9:18:57 >
  • Ortada acil bir durum var ve buna rağmen yol vermeyen sol şerit fetişistleri eleştirileceğine hala babaya kulp takılmaya çalışılıyor, anlamak güç.

Trafikte görüyoruz, aynı zihniyet ambulansa da yol vermiyor, şahit olmuşluğum vardır defalarca.

Allah akıl fikir versin.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 27 Ağustos 2012; 9:46:27 >
  • O anki psikolojiyle babanın yerinde ben olsam bende aynı seyi yaparım bende bir babayım ve bu dünyada suan tek amacım evladım icin iyi bir gelecek hazırlamak ona en iyi sekilde bakmak vs....
    Adamın çarparak girmesi doğru değil o hoduklere ne demeli yol vermeyen ...başka insanların saglıgını tehlikeye attıgı icin doğru değil
    İsin sevindirici yani kızda bir şey olmaması ve diğer çarpilan araclardaki ınsanlarda bir şey olmaması
    Allah kimseye böyle bir olay yaşatmasın çok zor bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Babayı eleştiren arkadaşlar, kendi parmaklarının ucu kesilsin acaba sukunetle yara bantı arayabiliyorlar mı merak ettim.

Tabii. Ama düşününce, galiba öğrendim ben bunu. Babam baltayla parmağını kesmişti. Çok korkmuştum, ağlayacak zannetmiştim :). Ama o çok sakindi, beni de sakinleştirmişti. Belki o da dedemden öğrenmiştir, Balkan Harbi'nde sıhhiyeciymiş.

* * *

Neticede başlka biri zarar görmemişse (neyse ki) ben eleştrimiyorum. Zarar gören olsaydı zaten konu çok farklı gelişecekti. Bu kazaların birinde çamurluk açılıp tarif edemediği bir yerde lastiği kesse işte o zaman basit bir nedenle kendi kızına gerçekten zarar verebilirdi. Acildeki doktaorlara kızarız, ailenin yanında umursmaz görünürler ama aslında pek çokları en doğrusunu yapmış olur. En basitinden kendilerini gereksiz yere yormamaları lazım, gerektiğinde enerjileri olması için. Kalp krizi geçiren bir hastayı yanlış ilaçla mide kanamasından kaybedebilirsiniz. Böyle şeyler hep olur, fazla acele ederseniz daha çok olur.

Herkes sakin kalamaz. Yapı meslesi biraz. Bende de sonradan çıkıyor, çıkmıyor değil. İnsanız neitcede. Ama olay sırasında asgari bir sakinliği korumanın faydası var. Hayatımda bunu gördüm. Mesela biraz daha sakin yazabilsek su kaydırağına da sıra gelirdi (nasıl bir kaydırakmış acaba o öyle de çocuğun damağı yırtılmış). 9 yaşında bir çocuğun iki dişini kaybetnesi de az şey değil. Bu saatten sonra topluma ancak bunu tartışmanın faydası var, belki şimdiye dek bunu görmemizi sakin yazmamak engelledi.

• gerçekten sol şeritte (en az ?)120 ile giden adama çarpıp yol açtığına inanıyormusunuz ki sol şerit işgali üzerne yorumlar yaptınız ? Öyle brşey olsaydı kızı da adam da ilk çarptıgı arabadakiler vefat etmişti çoktan . Büyük ihtimalle yol üstündeki köy/beldelerden geçerken ki ışıklarda çarparak ilerlemiştr .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Rahat zamanda ve yerde yaşıyoruz. İnsanlar nerelerden geçmişler, ne savaşlar ve felaketler olmuş, hala oluyor, yine olabilir. En son Marmara depreminde insanların ölülerini saydıklarını, parçalarını birleştirdiklerini gördüm. Bu hallerden çevresini kurtarabilenler, güçlü kalıp soğukkanlılıklarını ve medeniyetlerini koruyabilenler oluyor.

Diğer araçlardakilerin içinde acaba çocuğu olanlar var mıydı? İçlerinden biri aynı yolda aynı hastaneye gidiyor olabilir mi? Diğer araçların da içinde başka çocuklar olabilir mi? Mesela bu dokuz arabadan birine tesadüf etmiş bir bebek hayatlarının geri kalanı boyunca sakat kalabilir miydi?

+10 aynen katılıyorum....
    Sen kızını hastaneye yetıstırde yolda carptıgın adamlar ne halt yerse yesınler....önce senın canın onemli...tek amacın kendı menfaatın....ya ben inanmıyorum kımsenın o adama yol vermedıgıne..bir insan neden arkasından deli dumrul gibi gelen birisine yol vermesin ki?? Bak bak adam arkamdan korna calıyor vs vs şu adama yol vermıymde durduk yere gıcıklık yapayım,hatta adam dursunda bır guzel kavga falan edıp başımı belaya sokayım....insanımız acil durum olmasanda yola korna caldıgı sellektor yaptıgı adamın kendıne hemen yol vermesını,kendısını can havlıyle hemen sağa atmasını beklıyor....ya arkadas boyle film yok...Belkı yol musaıt degıldı belkı adam sollama yapıyordu bunları hiç düşünmüyorsun...sen hızlı gidiceksın diye sana yol verıcez dıye millet neden kendisini tehlikeye atsın...Bir de şu var hızlı giderken ölümlü bir kazaya sebep olsan ozaman seni kim kurtaracak bu milletin elinden??? cıkmıs marıfet gibi carptım hasar neyse karıslarım...dua etsın jipi olan deli birine denk gelip kendısını ezdirmediğine

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Peki , kim neden kahraman olmak ister? Gerekeni yapan normal bir insan olmak yetmiyor mu? Bunu Sayın serkaf'tan rica edelim, arkadaşlarından soruşturup bizleri bilgilendirsin.

Politikayı ilk yazanlardan Roma'lıların deyimleri vardır. Medeni insan acele etmez. Zaten plan adamıdır çünkü. Ama acil durumlar var... bu da haklı bir acil durum. O halde "yavaş acele et" (festina lente) demiş eskiler.

Olayı gazetenin ifadesi de büyütüyor olabilir. Onların da ekmek parası :) Bazılarımız "neyse ki olayın sevindirici tarafı kızcağıza bir şey olmamış" diyor. Aslında 8 arabaya çarptığı için bir şey olmamış gibi geliyor. Kalıcı dişlerini kaybetti, bu çocuğa otobüs çarpmamış, balkondan düşmemiş, aquaparkta olmuş. Ama heyecan da bulaşıcı. 8 arabaya çarptık, heyecanlı heyecanlı yaılar yazdık ve olay hafifledi... "Neyse ki bir şeyi yok"... Öyle mi?

• baba olmayan anlayamaz Allah kimsenin başına vermesin 10 babadan en az 9 u yapar bunu ......
  • Helal olsun adama. Yapması gerekeni yapmış.
  • bende babayım, ancak,

düşününki, kızını kurtarmaya çalışan kişi, eşinizin kullanıdığı ve içinde çocuğunuzun olduğu araca çarparak yolu açmaya çalışırken, Sszin eşiniz ve çocuğunuz daha ölümcül bir kaza yaparsa? Bunun vebali ne olacak? Hiç kimse başkalarına zarar vererek kendi doğrusunu yaşayamaz, yaşamamalı.

birde şu açıdan bakın, trafikte sağ şeritten giden, yaşlı ve bayan sürücüler oldukça çok. VE refleks olarak diğer sürücüler kadar seri değiller. YOlu çarparak açmaya çalışan kişi tamamen kişisel düşüncesine göre davranıyor. Çarptığı aracın bir kornadamı yolu açmadığına karar vermiş? iki kornadamı? veya sellektördemi? sonra her yola eminiyet şeridi koymayan devletin hiç mi suçu yok?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Türkiye İnsani Gelişmişlik Endeksi’nde 92. Sırada

UNDP 2011 İnsani Gelişme Raporuna göre 187 ülke içinde Türkiye 92. sırada. Listenin en üstünde Norveç, en altında ise Kongo yer alıyor.

http://bianet.org/bianet/bianet/133842-turkiye-insani-gelismislik-endeksi-nde-92-sirada

Forumu takip ettiğimden beri dünyadaki yerimize nedense şaşırmıyorum.

* Şu 77 kişiyi katleden vatandaşa 20 yıl mahkumiyet veren Norveç değil mi bu? 77 cinayete 20 yıl, adam terörist hem de. Gerçekten insani açıdan çok gelişmiş bu Norveç ha!

* Kalsın öyle medeniyet ben almayayım. Ha alana da engel olmam orası ayrı.

* İnsani gelişmişliğin tam olarak ölçüleri nedir, kim belirliyor onu bilemem.

* Diğer milletler gibi soğukkanlı olmadığımız gerçek, o ayrı bir mevzu.

* Çabuk öfkelenir, çabuk sakinleşiriz, tanımadığımız insanın selamına bile tenezzül etmeyiz, kaba saba bir yapımız var v.b

* Ama işin içinde "insani" kelimesi" varsa işler değişir.

* İnsani duyguları Türkler kadar yoğun hisseden ve yaşayan başka millet varsa ben bilmiyorum.

* Elbette söz konusu baba yanlış yapmıştır. Kahraman falan da değildir.

* Ama damdan düşenin halini damdan düşen anlar.

* Öyle klavye başında tumturaklı, ağdalı bir dille mantık ekseninde yorum yapmaya çalışmak, bu durum özelinde, abesle iştigaldir.

* Yerde ağzından kanlar gelerek yatan kızını o şekilde gören bir babanın soğukkanlı ve mantıklı davranmasını beklemek ve istemek pek akıl karı değil maalesef.

* Hani normal hayatta denk gelmediyseniz bile filmlerde görmüşsünüzdür, ailesinin hayatının tehlikede olduğunu düşünen bir baba ne kadar makul bir insan da olsa tüm kontrolünü kaybedebilir hatta katil olma noktasına bile gelebilir.

* Burada eleştirilecek, hor görülecek, eğitimden, gelişmişlikten dem vurulacak bir durum yok. Kendinizi aşmaya çalışmayın.

* Bunun adı insan psikolojisi. Stres altında ne yapacağını, nasıl davranacağını kimse önceden kestiremez kusura bakmayın.

• iyi yapmış... hakedene az... ben 4 lü yakan aracı 50 metre gerimden gördügümde şeridi boşaltıyorum... direksiyon tutmayla sürücü olunmuyor... kurallara uymak gerek...
  • Yaptığı davranışı bilmiyorum belki sert çarptı belki normal çarptı ama doğru olanı yapmış... Daha doğrusu yapması gerekeni yapmış, gözlerinden öptüm.

Daha önce beklenmedik kanlı yaralanmaya maruz kalmayan arkadaşlar gelip lütfen boş yorum yapmasınlar, ancak yaşayan bilir ne olduğunu emin olun.

Bu arada sadece kızın dişleri kırılmış ama demek ki ağzından fazla kanama geçirdiğinden korkmuşlar beyin yaralanması mı var diye...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O adam illaki 70-80 le giderken arabaları yara yara geçmemiştir. En fazla bi sokaktan dönerken veya dar bir yerden geçerken sürttüğü araçlar olmuştur. Yoksa adamın arabası zırhlı değildir herhalde bir yerde illaki durur. Çarpışan araba gibi aracın tamponuna lastikte koymamıştır, zannetmiyorum.
  • adamın en değerli varlığı çocuğu ise neden ilk yardım eğitimi almamış ????
    hergün yüzlerce insanın geldiği bir su oyunları merkezinde en azından ilk yardım bilgisi olan personel neden çalıştırılmaz ???

bu adamın altında audi değilde şahin olsaydı yine yara yara yol alabilecekmiydi yoksa ilk çarpmada aracı karpuz gibi dağılacakmıydı???
    yoksa şahini olsaydı ilk yardım eğitimi alalım mı diyecekti ????

bu bilinçte bir babanın elinde yetişecek çocuk ülke ortalamasını ne kadar yukarı çekebilecektir ???
  • iyi etmiş adam millet mal gibi araba sürüyo...yaw kardeşim arkadan birisi size ısrarla sellektör yapıp kornaya basıyosa mutlaka acil bir durum vardır yol verin adama :(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.