Oyunda ağgezer olarak çevrilmiş, en basit tabirle hack üzerine yoğunlaşılan karakterler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (864. sayfa)

-
-
Bende patcht 1.5 ile oyunu satın alıp başladım. Puanlar sınırlı dikkatli dağıtın denilen videolara denk geldim, haliyle biraz yavaş yavaş ve işime yarayan noktalara dağıttım.
Daha başlarda sayılırım Teknik Kabiliyet(11), Vücut(9), Zeka(13) odağında ana puanları dağıttım. Ana görevden ziyade genel itibariyle yan görevlere abanıyorum, zeka odağında oynadığım için hack konusunda karakter baya rahat hareket ediyor. Girdiğim ortamda, düşmanlar görüş mesafeme girsin yetiyor hepsini kimsenin ruhu duymadan yok ediyorum.
Yalnız zeka konusunda ilerleyince, başlarda girdiğim silahlı çatışmalara girmek istiyorum :) O sebeple silahları boşlamak istemiyorum ancak refleks bölümünde silah kullanımına dair çok can alıcı gelişim göremiyorum, elimizde iyi silah olması zaten çoğu sorunu çözüyor. Teknik Kabiliyet ve Zeka abanmaya karar verdim, arada diğerlerinde de güzel kazanımlar olursa özellikleri açıyorum. Ancak teknik kabiliyet ve zeka oyundaki çoğu sorunu çözüyor.
Mesela teknik kabiliyet iyi olursa, iyi silah ve envanter üretebiliyorsunuz. Haliyle refleks ile çatışma gücünü arttırmaya gerek duymuyorsunuz. Bence oyun Teknik kabiliyet ve zeka geliştiğinde çözülüyor gibi...
-
Skippy görevi hemen bitmiyordu diye hatırlıyorum, oyunda daha önce karşılaştığınız bir karaktere ait bu silah ve onunla iletişime geçip seçim yaptıktan sonra görev sonlanıyor.
-
Hocam bu aralar pek vaktim olmuyor rehber videolar izlemek için. Anlayamadığım, bulamadığım 2 şey var. Biri toxin hasarı. Netrunner'da herkes bunu yapıyor neredeyse ama oyunun hiçbi yerinde zehir hasarı verecek bir Perk vs görmedim sanki. İkinci de aynı hacki çoklu grup üstünde tek seferde uygulamak. Sanırım bu ikinci dediğim spread denen dağılma olayıyla oluyor. Bunu nasıl elde ediyoruz? Siber donanım mı hepsi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Çevredekilere atlayabilen hack'ler var, bir de atlamayan ama deck sayesinde atlama özelliği kazanan hack'ler var. Atlayanların bir kere daha atlamasını sağlayan, bir de tekilde kullanılanların bir kere atlamasını sağlayan skill'ler vardı diye hatırlıyorum.
Poison damage'i veren bir hack vardır, ondandır. Periyodik olarak hasar veren bir tane vardı, o olabilir. Oynamayalı çok oldu.
-
Bende yeni başladım hocam, oyun yapısına ve özelliklere bakınca sizin puanlamanız çok işlevsel oluyor. Bu tarz yorumlar arıyordum, bende bu yönde puanlamaya devam edeceğim.
Bende zeka/Hackleme üzerine yoğunlaştım, şimdi bile yerimden oynamadan bir düzine adamı indiriyorum. Çok zevkli ancak insan çatışmakta istiyor :) O kadar silah, kıyafet topluyorum bunları bi çatışmada kullanayım diyorum hack yapmaya başlayınca bir bakmışım mekanda adam kalmamış.
-
Şu oyunda hack yapmadan oyunu bitireceğim herhalde. Hızlı hack kısmında hiç geliştirme yapmamışım. Zaten gizlilik, hack olayını hiç sevmem. Düşman gelsin karşıma vurayım geçeyim kafasındayım. VÜcut implantları silah geliştirmeleri falan oralara bile ayrıntılı bakmadım. Hiçbir şeyi geliştirmiyorum. Angarya geliyor. Uğraşmıyorum.
-
Ben ninja buildi yapmak istiyorum ama kılıç vs saklamaktan başka ne olayı var bilmiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam orada iş artık sizin kendi ilerleme tarzınıza kalıyor, çatışmak istiyorsanız hack’e hiç başvurmadan çatışın :) Ben ilk 15-20 saatimde full çatışma odaklı gidiyordum, sonra hack’te gelişip güçlü susturuculu silahlar edinince uzun bi süre stealth ilerledim ama sonra tekrar çatışmaya geri döndüm. Çatışmanın en güzel yanlarından biri de aksiyona girdiğiniz sırada çalan müzikler. İnsanı ciddi gaza getiriyorlar
Hack’e doyduktan sonra size de o yüzden yine combat odaklı gitmenizi öneririm, ondan sıkılırsanız tekrar hack’e dönersiniz keyfinize göre. Bu arada oyunun aksiyon müziklerinin oyuncuyu moda sokmasıyla ilgili şöyle komik bi Friends videosu da var :)
Consuralyoutube
If you want more nova and preem videos, subscribe to my channel, choom. Cyberpunk 2077 has a truly breathtaking soundtrack.https://www.youtube.com/watch?v=ACULtdKEVdY&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Silahı kuşanıp kullandınmı peki ? belli bir kullanımdan sonra görev güncelleniyor
-
:)) kesinlikle katılıyorum hocam, gerçekten atmosfer müzik insanı gaza getiriyor. O yüzden bir noktadan sonra sessiz sedasız takılmak sıkmıyor ama o aksiyonu istiyor insan :)
Bende bunun için sizin gibi susturuculu silahlar üzerinden gidiyorum, en azından o şekilde silahları kullanayım diyorum.
Yalnız her oynayışımda şunu fark ediyorum, o kadar güzel fikirlerle oyunu tasarlamışlar ki uygulama sıkıntıları olmasa devrimsel bir oyun yapacaklarmış. Bir şeyler aceleye geldiği çok belli…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Keşke çok erkenden duyurup zaman sıkıntısına girmeselerdi de rahatça geliştirip çıkartabilselerdi. Normalde GTA Online gibi bir modu ve pek çok hikaye DLC’si de duyurulmuştu ama daha ana oyunu bile tam adam edemedikleri için hepsi ya ertelendi ya da direkt iptal oldu. Tam potansiyelinde nasıl bir iş çıkacağını hayal bile edemeyebilirdik. Ben şu anki halini bile büyük bi zevkle bitirmiştim. Çoğu sahnesi ve önemli ana-yan görevleri hala aklımdadır, müziklerini hala dinlerim ama ulaşabileceği en mükemmel biçimini de görmek isterdim tabii ki.
Hiçbir şey olmasa bile hikaye DLC’lerini hala çok görmek isterim. Özellikle birkaç yan görev resmen o senaryonun devamı gelecek diye bağırıyordu çünkü. Bu adamların Witcher 3’te nasıl efsane ek paketler tasarladığı düşünüldüğünde Cyberpunk’tan da daha azını beklemiyorum çünkü. Umarım bir gün yaparlar ne diyeyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Oyunu bugün 72 küsür saat oynayarak bitirdim. En sonda Johnny'nin gizli bir sonu vardı.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Tek başıma Arasaka'ya girdim. 50 Leveldim + Netrunner + akıllı silahlar sayesinde çok da zor olmadı. Birkaç yan görev daha kaldı sanırım fakat görev tetiklenecek diye sağa sola koşturmaktan bıktım. Çünkü yapabileceğim tek şey NCPD ihbarlarına gitmekti onlarla da uğraşmaktan sıkıldım, zira bir seviye sonra artık challenge kalmıyor. Akıllı silahlarla kurşunlar doğrudan kafaya isabet ediyorlar direk kritik yiyorlar ha bir de netrunner olarak da zaten kısa devre yapınca direk ölüyorlar.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Oyun genel olarak hoşuma gitti. Fakat yan görevlerde çeşitlilik çok yoktu bence. Genelde pata küte dalıyorsun. Ana karakterlerin yan görevleri daha ilgi çekiciydi tabi onlarda diyalog da oluyordu, etkileşim vardı. NCPD suç ihbarları ise tamamen amelelik. Son 20-30 saattir oyundan tamamen koptum. İlk başta çok eğlenceli gelmişti çok sarmıştı ama sürekli aynı şeyler dönünce oyundan gerçekten baydım. Bu kadar yan göreve de kesinlikle gerek yoktu.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Adam ölüyor, hala merch olmanın peşinde. RPG olması hoş. Farklı oynanış stilleri yapılabilir. Tabi ben farklı şekilde oynayayım diye de bir daha 70 saat gömmek istemiyorum kesinlikle. Bu kadar yetti kesinlikle.
Oyunun atmosferi gayet güzel fakat ben Philip K. Dick havası alamadım nedense, bir şeyler içime sinmedi nedense.
Ayrıca yapımcıların gördüğünüz her binaya girebileceksiniz demesi ve bunun da gerçekleşmemesi üzücü oldu.
Oyunda hala bir dünya bug var, oyunun HUD'ı da çok iyi değil bence. Özellikle hızlı hack yapmak bazen işkence gibi geliyor. Muhtemelen hiç düzelmeyecek fakat çok da oyun bozucu bir deneyim değildi. Ama kesinlikle çok göze batıyor.
Edit: Bahsetmeyi unuttum fakat Epic launcherı o kadar kötü ki. İnsanı oyundan ayrıca soğutuyor. Epicten para verip oyun oynamak istemiyorum, birkaç yıldır sektördeler, originden bile kötü bir launcherları var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 3 Mart 2022; 13:30:58 >
-
Erken tanıtılma olayına net katılıyorum, hatta oyun uzun bir aradan sonra yeniden trailer verilerek tanıtıldığında çoğu kişi oyunu unutmuştu. Enis Kirazoğlu videosunda sanırım şöyle bir şey anlatıyor; oyun %60 %70 civarı tamamlandığı sırada yönetim tarafından 1 seneden az sürede oyunu çıkartıyoruz, artık toparlayın diyorlar. Düşünün böyle devasa bir oyunu hem net tamamlayamıyorlar hem kontrolünü gerçekleştiremiyorlar sonuç olarak bitmemiş oyun olarak çıkıyor. Tek kelimeyle üzücü...
Dlc konusunda benimde beklentim var, daha oyunu bitirmedim ancak bu oyunun daha sağlıklı şekilde yapılan hikaye genişletmeleri olsun isterim. Dediğin gibi witcher 3 dlc'lerini gördükten sonra insan bu firmadan çıkacak dlc'yi bekliyor.
Yalnız şöyle bir durumda var, firma bir an önce Cyberpunk hüsranından sıyrılıp firma imajını düzeltmek isteyebilir. Witcher evrenine ait yeni bir oyunla yeni bir sayfa açabilirler. Bunun için dlc, online içerik vs gelmeyebilir. Çünkü bu adamlar dlc için ayıracakları süreyi oyunu düzeltmek için harcadılar...Tabi gelirse çok iyi olur :)
-
Yanlış hatırlamıyorsam beş tane sonu vardı diğer sonları da bitirin hocam
Karakterlerin yan hikayelerini yapmadıysanız mutlaka tamamlayın
Özellikle judy alvarezin hikayesini tamamladığımda çok üzülmüştüm ama kaliteli işlenmişti :)
Ncpd görevleri tamamen araba görevlerini yapabilmek için tasarlanmış gibime geliyor
Lakin yapmaya hiç gerek yok araba almak için ashure üretip takas noktasına sattığınızda güzel para kasıyorsunuz
Hud olayına gelince bence kullanımı basit hack yapmanın da zorluğu iki tuşa basıyorsunuz sadece :))
Muhtemelen kuponla aldınız keşke steamden alsaydınız bende de epicte bedava verilen oyunlar var ancak hiç açmak içimden gelmiyor
Hatta epicte olduğu halde steamden satın alıp oynadığım oyunlar oluyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ana karakterlerin hepsini yaptığımı tahmin ediyorum. Sadece skippy'nin yan görevini falan yapamadım zira tetiklenmedi. Doğrusu gidip de geri dönmek istemiyorum.
Diğer sonları izledim. En çok hoşuma giden bu oldu.
-
Skippyde öyle ahım şahım bir görev dizisi yok basit gelmişti bana
Sonları izlemek yerine o atmosferi yaşamak daha iyi olurdu
Tabi sizin kararınız :)
Bu oyun kesinlikle en az iki tane kaliteli hikaye dlcsini hakediyor
Çünkü %100 bitirdikten sonra tekrar bitirilebilirliği yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Karakter gelişimini baştan dizayn edebilirler. Vampire: the Masquerade Bloodlines da kısa zamanda tekrarı boğan görevlere sahip ama clan'lar o kadar farklı ve oynanışı o kadar çok değiştiriyor ki, oyuncu oyunu bitirir bitirmez "Bir de Nosferatu olayım, lağım faresi cosplay'i yapayım." diyebiliyor.
Yap üç sınıfı birbirinden çok farklı, görevleri ve diğer her şeyi de avantaj-dezavantaj olarak bu fikrin çevresine yerleştir, al sana kafadan oyunu en az üç kere bitirme sebebi.
Belki de attribute resetleme olayı da tam olarak bu yüzden yoktur. Bir kere daha x olarak oynayayım demenin hiçbir anlamı olmazdı, zaten istediğimiz vakit istediğimiz build'e yanlayabilseydik.
Bu hâliyle oyun çıkartan firmadan böyle bir baştan aşağı dizayn beklemek hayalperestlik olur ama bir ihtimal işte. Mümkün ama muhtemel değil.
-
Vampire oynamak için sizce geç mi hocam
Bu oyunu o kadar methettilerki çok merak ediyorum
Lakin grafik oynanış sanırım günümüze hitap etmiyor
Cyberpunk aslında dedikleri gibi üç farklı başlangıç ona göre sonuca farklı ulaşacaksınız sözü yerine getirilseydi oyun rahat üç kere bitirilirdi
Ama üç farklı başlangıç sadece ilk yarım saate etki ediyor :))
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X