Bir ab projesine başvurmak için motivasyon mektubuyla birlikte yazmam gerekliymiş. Nasıl olmalı sizce ?
Üniversite öğrencisisiniz galiba?
Öğrenci olduğunuzu farzederek söylüyorum,projenizle ilgili katıldığınız seminerleri,gördüğünüz eğitimleri,yaptığınız staj vb varsa onları yazmanız yararınıza olacaktır diye düşünüyorum.
Gerçi öğrenci olmasanızda bunlar işe yarar gibi gözüktü gözüme ama..Tabi siz bilirsiniz :)
Avrupa Gönüllü Hizmeti denen olayla gitmeyi planlıyorum da. Proje eğtimimle falan tamamen alakasız, daha çok planladığım müzik kariyerimle ilgili o sebeple ne yazacağımı bulamadım aslında.
Kariyer sitelerine bakınız. Orada örnekler mevcut.
Avrupa Birliği'nin yeni standartlaştırdığı CV taslaklarını (Europass CV) kullanmanız iyi olur. Aslolan CV değil motivasyon mektubunuz olucaktır. O konuda, bu işte tecrübesi olan birinden yardım almanız ve uzun uzun internette araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Şaşalı İngilizce kullanmaya yoğunlaşıp, samimiyetten uzak bir mektup göndermeyin bu arada. Umarım gidebilirsiniz ve tecrübelerinizi bizimle de paylaşırsınız.
Motivasyon mektubumu önce Türkçe olarak yazdım, okuyan asistan arkadaşlarım çok beğendiler. Resmiyetten tamamen uzak içimden geldiği gibi yazdım mektubu. Bir site de direkt olarak AGH için cv örneği buldum, sizinkinden de yararlanarak CV mi de hazırlayıp mail atıcam sanırım.
Hayırlısı olsun. Bir iş başvurusu ve benzeri olmadığı için olay mektupta bitecektir. Başvuru süreciniz, karşılaştığınız zorluklar, proje seçimi gibi detaylar hakkında belki bir konu da açarsınız. İyi olur, başarılar.