Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (356. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.063
Cevap
80
Favori
284.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Corsair setinde 8 adet 14mm rakor ve 2 adet 90 derece dirsek çıkıyor.


    Ekran kartını katmayacaksanız 2 radyatör için kullanabilirsiniz. Ekran kartı eklerseniz tek radyatör yada extradan rakor almanız gerek. Tabi yapacağınız güzergaha göre size extra dirsek vs de gerekebilir.


    Corsair'in setinde gerekli tüm ekipmanlar çıkıyor. Boru ağzı çapakları almak için bıçak, testere, boruların bükerken çap kaybı yaşanmaması için gerekli slikon hortum. Size sadece sıcak hava tabancası almak kalıyor. Biraz zahmetlidir ama uğraşmayı seviyorsanız şayet keyifli olur. :) @pcpcpcpc

  • otomania kullanıcısına yanıt

    Sağolun ekosistem düşündüğüm için tek marka bakıyorum, şu ara bi telefon alma işi çıktı, onun yüzünden 2 3 ay sonrasına kalacak galiba. O zamana kadar bir şekilde fırsat olursa almaya çalışacam ama.

    Bende de şans yok cidden, 5300e mi ne görmüştüm Hydro X seti, o zaman 5600x vardı buna custom değmez deyip almamıştım.

    Şimdi de ona layık işlemci var ama custom bulamıyorum :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    Kestirmek de güç hocam bugünkü fiyat ve bulunabilirlik durumlarını :)


    Gönlünüze göre olsun, iCUE güzel bir kontrol sağlıyor, memnun kalacaksınızdır.

  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt

    İyi bari yeter herhalde o kadar şey :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Nisan sonunda Amazondaki corsair seti almayı bir an düşündüm, sonra dedim şimdi ürün gelir üstüne mayıs olayıyla ilgili vergi felan eklenir deyip vazgeçtim. Ondan sonra da stok girmedi hiç :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt
    Uzun süredir Corsair sessiz. Birkaç custom yeni parça çıkardılar ama var olan ürün gamlarında sağlam bir güncelleme hamlesi yapmadılar. Ekwb dahi custom parça satışlarının globalde düştüğünü söylüyordu hatta bu sebeple çalışan azaltmışlardı. Corsair de belki çok agresif davranmamayı seçmiştir. Umarım yanılıyorumdur. Hani bizim ülkede durumlar acayip de kullanan az, globalde durum ne fikrim yok.

    Yapması uğraşması son derece keyifli bir alan, bizim ülkemizde tadı kaçık ancak bulunabilirlik ve fiyatlar anlamında. Bir kasaya baktığımda nasıl bir custom kurulabilir onu düşünen biriyim ancak buna rağmen fırsat bulursam dediğim gibi dağıtacağım komple. Birden fazla hobi sahibi olunca insan zorlanıyor ne kazanırsa kazansın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 5600x e dahi yapılırdı ki ben öyle yapmıştım. Doğrudan 5600x e yaptım. Sonra 5800x alıp 2. rad ekleyıp ekran kartınıda dahil ettim. :)


    bu arada dedıgım rakor sayısı vs 305 için gecerlı. 303 ne durumda bılmıyorum. 305 de 14mm çap kullanılıyor. ıcınde gelen boruları bıtırene kadar dongüyü bıtıremezsenız boru bulmak zor olabılır. Tabi corsaır ıcın konusuyorum. Farklı marka vs yine bulabılırsınız o zor degıl. Ben Corsaırın sıyah boru setını 2 set aldım kapalı duruyor. toplam 6 metre falan sanırım. :) ne olur ne olmaz dıye. Tabi bir kaç tanede fazladan rekor dırsekte saklıyorum.  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği @pcpcpcpc


    Fiyatlar olarak absürt oranlara çıktı hersey. Ben bır sekılde para ayırdım vs dongüyü hallettım. Baska seylerden feragat edıp. Diğer şeylere yenı yenı yonlenıyorum. Vel hasıl yapması ciddi oranda keyifli bir iş ama şuanki dönemde biraz lüks kaçıyor. Ben bazen bakıyorum kasaya gerek varmıydı yahu fantazi yaptık diyorum. Sonra argb leri açıp oyunlardaki sıcaklıklardan sonra yok yok iyiki yapmışım diyorum.  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 

    @otomania


    1 yıl önce yaptık şuan ki sisteme sonra değiştire değiştire şuan ki hale getirdim.


    Bu şlk hali.

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği



    Bu 2. hali


     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği


    Bu da şuanki son hali.


     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği



    Bu arada herşey Corsair sadece ekran kartı EKWB o da kartım Suprim X diye. Corsair in Rog Strix e bloğu var kart satıp kart al vs uğraşmak istemedim. uyumlu oolması için EKWB buluğunun ARGB kablosunu dönüştürücü ile Commander XT kontrolcuye ekleyıp Corsair blok gibi gösterdim. O şekilde uyum sağladım.





  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    Güzel hocam gayet yakışıklı, zevk meselesi ancak ben şeffaf boruyu daha çok yakıştırıyorum camsı görüntüsü sebebiyle. Nazar değmesin ancak şahane tekrardan.

    EK bloklar her zaman CNC işçiliğinde öndedir, isabetli olmuş, zira corsair hala enjeksiyon kalıp kullanıyor distro platei haricinde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. Şeffaf seviyorum ben de. Bunları haricinde çok önce yaptığım customlarda da şeffaf kullanmıştım. Corsairin kendi reklam customunda siyah borular bir çekici geldi o yüzden yaptım. :)


    Blok olarak evet biraz daha performanslı EKWB. İncelemelerde bakmıştım değiştirmeye gerek var mı diye. EKWB performans olarak da görünce kartıda değiltirmedim. Ama EKWB nin blok için de gönderdiği termal padleri biraz daha kaliteli beklerdim.

  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    Başımıza ne geliyorsa o görüp beğenmeden geliyor zaten, kendimden biliyor söylüyorum ama hayata da hevesler lazım böyle ufak tefek.

    EK ürün gamını genişlettiği için lineup olarak seviyelendirmeye başlamıştı ürünlerini, eskiye göre toplu üretimler yapılınca ister istemez kalite düşüyor tabi o konuda haklısınız bazen şaşırtıyor bazen kızdırıyor, 3-4bin liraya pump rez alıyorsunuz montaj aparatı ayrıca satılıyor vs

    Bu hususta corsairin malzeme kalitesi çok daha aşağıda olmasına rağmen tam anlamıyla dolu paket içeriği ile gözümde aralarında inanılmaz bir fark yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle. Corsair seti aldığımda neredeyse hiçbir şeye ihtiyacım olmadı extradan.


    2015 senesinde de custom yapmıştım o zaman Corsair yoktu custom da EK BArrow vs ile yapmıştım. Herşeyi ayrı ayrı alıp bir de üstüne uğraşıp modlamıştım.



    Kesinlikle sadece bakıp iç çekerek olmuyor. İmkan verdiğince uğraşmak insana iyi geliyor.

  • otomania kullanıcısına yanıt

    Şu an hiçbir yerde bulamıyorum 12 bin TL de vermek istemiyorum vatanda vardı en son.

    Benim yıllardır kafamda olan bir şey bu ama bir türlü sırası gelmedi, hâlâ da gelecek gibi değil yoktan yere telefon işi çıktı çünkü.

    Bence de zevkli ben severim öyle uğraşmayı. Pc bana göre aşırı sıcak çalışıyor ve sıcağa takıntılıyım, 4.6 Ghz de 1.175v ile kullanıyorum pcyi, 2k oyunda 60 65 derece bana fazla geliyor. Şu an için sadece işlemci için düşünüyorum ama ekran kartı için de yapmam fena olmaz, sapphire 6900 xt se var ama 6700xt gibi kullanıyorum, voltajı felan full çektim dibe, yoksa 100ü felan buluyor. Hazır bloklu bir model denk gelirse onu almak istiyorum.


    Memlekette yaşamak lüks oldu nerdeyse, hobi felan epey arka plana geçti. 10 yıl önce felan rc araba hevesim vardı, gerçi hâlâ olsa kullanmaktan çekinmem ama aşırı pahalı. Pc ile devam şu an. Hobi işi en fazla 1dir yani bu memlekette :)

    Custom için fanımı da doğru seçmişimdir inşallah, lian li al120 set aldım, yaptığım zaman onu kullanmak istiyorum. Normalde Ll120 ve 140 fanlarım ama sadece püf yapıyorlar performans yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt

    Ya işte o zaman 5600x ve 6700xt vardı dedim bunlara yapsam nolur yapmasam nolur, keşke yapsaymışım ama acayip pişman etti valla :)

    Ben 300i görmüştüm, onda da stok yok, belki yenisi gelir stoklu şekilde. Boruyu rakoru felan yedeklemek iyi olur yav sonuçta can sıkıntısı olur borunun yerini ya da düzeni değiştirmek isteriz, kasa değişikliğine gidilir felan fazla olması iyidir :)

    Ben de hep diyorum pc işi tamam artık daha bir şey almayayım diye ama duramıyorum Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 


    Güzel olmuş valla, bendeki kasa beyaz, siyahını bulamadık zamanında. Parçalar da hep siyah üzerine, yeniyi beyaz yapmak istesem o da bir ton masraf :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    Konu da bir arkadaş demişti, zehiri bir kere aldıysanız bitmiştir. Artık iflah olmazsınız.  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 

  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt
    Durumu güzel özetlemişsiniz hocam. Maalesef öyle, hobi fazlalığını geçtim dediğiniz gibi yaşamak lüks oldu.

    Ryzen işlemciler her daim sıcak mimari sebepli, özellikle de elinize eskinin iyi silikonlu diye bilinen golden chip gelmediyse. 5900x ve 3080 i 3 adet d5 pompa 3 adet 360*30 radyatörle soğutmama rağmen ekran kartı 50-55i geçmezken işlemci alıp başını gidiyordu, Thermal Grizzly çeşitli macunları denememe hatta merakımdan eşit mi dağılmıyor diye işlemleri tekrarlamama rağmen.

    Custom apayrı bir sevda diyebilirim, uğraşan insan bilir ancak, ama son nesil işlemciler vs için çoğu aio yetersiz custom eskinin aio sıcaklık seviyelerine getiriyor, yukarıda belirttiğim gibi bu bir mimari konu ve şans faktörü içeren bir konu. Voltaj konusundaki degrade de yaşanan sorunlardan olduğu için Intele döndüm performansı elbette geride ama sıcaklıklar ayrı looplarda artık makul seviyelerde en azından.

    Yani sadece sıcaklık için yola çıkarsanız hayal kırıklığına uğramayın, ancak merakınız var anladığım kadarıyla o zaman umarım bir şekilde gönlünüze göre bulursunuz tüm parçaları

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt

    2016da topladığım pcde 3 i işlemci 1 anakart, 3 ssd felan değişimi yaptım. Geçen seneden bu zamana kadar epey değişim yaptım. Bir baktım pcyi tamamen yenilemişim Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 

    Şu an tek derdim bi custom yapmak :)

     




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 12 Haziran 2022; 20:10:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci golden çip görünüyor. O kadar ekipmana rağmen ısı 55i geçiyorsa garip cidden. Fanlar ll serisi felan mıydı?


    Benim aio da değişime gitti h150i pro xt gelecek ama o da yetmez buna kesin. Benim istediğim şey görsellik, sessizlik ve performans. İnşallah aldığım fan bu komuda işimi görür.


    Olay sadece sıcaklık değil customa çok merakım var, hayal kırıklığı yaşar mıyım bilmiyorum, olmazda 2 tane radyatörü işlemciye ayırır 1 tane de 240lığı ekran kartına alırız :) Belki ekran kartına 140lık bile yeter, eksoz tarafına ayarlanır ya da kasa değiştiririz artık :)

  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt
    Fanlarla hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum zira GentleTyphoon, Noctua NF-A12x25 ve Lian Li SL ler ile denedim, nispeten kalitesiz ve görsel odaklı Phanteks Rgb fanlarla sonradan değişiklik yaptığımda bir fark olmadı. Zaten sıvı sıcaklığı makuldu her zaman ekran kartı sıcaklık değerleri de oldukça tutarlı ve iyiydi ancak işlemci bu konuda sınıfta kalıyordu, ihs tasarımı eleştiriliyordu ancak üretilen ani ısının aktarımını bu kadar kısıtlaması soğutma sisteminden bağımsız sıcaklıklar görmenize etki ediyor. Benim 5900x çipim maalesef Gold değil Coal idi :)

    LL fanları yıllar önce kullandım, sese oranlı performansları kötü ürünler ancak o zaman yazılımsal artifact sorunları olduğu için değiştirmiştim. ML serisi hariç de Corsair’den fan almam artık :)

    Sizde Lian Li AL ler varsa oldukça güzel fanlar içiniz rahat olsun. Bende 6 adet 120, 1 adet 140 var SL oldukça memnunum görsel ve performansından.

    Zamanında 6 adet de AL alacaktım almadım kaldı sizin custom işine döndü, günün birinde tekrar sistem yaparken Noctua NF-A12x25 Chromax dan şaşmam, hayatımda kullandığım en kaliteli materyal ve ses/soğutma oranı en iyi ürünlerdi. Rgb artık kabak tadı vermeye başladı, yeniden siyah ürünler çekici geliyor. Bakalım günün birinde tanesi 1000tl olacak gibi gerçi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • otomania kullanıcısına yanıt

    Valla tecrübesiz olduğunuzu sanmıyorum, undervolt vardır herhalde, ryzen 1.4 kullanıyor, aldığım her ryzen da undervolt yaptım yoksa imkanı yok ısıyı tutamıyorsunuz.

    Custom yapılara çok baktım da öyle sizinki kadar pompa radyatör kullanmadan aşırısı sıcaklıklara çıkan yok site hatırlıyorum. Keşke aynı model başka bir işlemciyle de deneseydiniz o zaman belli olurdu neyin ne olduğu. Custom deneyimim hiç olmadığı için bir şey diyemiyorum ne yapılır ne edilir diye.


    Ben ll fanlara geçtiğimde al den haberim yoktu ya da çıkmamıştı heralde 1 seneden fazla oldu ll geçeli. Bilseydim onları alırım daha ucuza gelirdi, şu an daha kargodalar ve aldığım fiyatın 480tl üstüne koydu bile :)


    Sizde sl var madem sorayım, 140lık fanlarım için sl düşünüyordum al ile birlikte aynı kontrolcüyü kullanamıyoruz değil mi? Al kontrolcüsüne sitede uyarı yazmışlar da sl fanları kullanmayın diyeama sl fanların kontrolcüsünde yazmıyor öyle bir şey.


    Valla fanın değerleri hoşuma gitti inşallah sessiz ve performanslı olurlar, siyah benim için eskide kaldı yav noctua rgbli bir şey yapsa alırdık ama :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 12 Haziran 2022; 22:37:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt
    Oldukça makul bir undervolt ile 1.245-275v gibi birşeydi net hatırlamıyorum all-core 4.6 oluyordu rahatlıkla sıcaklıklar da makul gelse de ani spikelar vs tadını kaçırıyordu. Ağır benchmarklarda elbette 4.6 12 çekirdeğin 80lere yaklaşması acayip değil ama ben 3900x den geçtim, onu da 4.2 all core kullanıyordum undervolt ile sıcaklıkla alakalı en ufak bir sorun yaşamadım oyunlar da dahil olmak üzere. Strix x570-e üzerinde kullandım, kötü bir kart olmadığını da biliyorum ama dediğim gibi spikelar sabit voltajda dahi olan şeyler. Kötü diyemiyorum haksızlık olur ama acayip bir mimari. Default kullanan, undervoltla bile 3-4 aylık periyotta default ayarlarında tekrar kalamayan bir işlemci ailesi. Bu kullanıcılar kitlenin %5 oluşturuyor diye Amd sıkıntı yok 1.5v a kadar yolu var siz merak etmeyin diyordu en son

    SL ile AL ler bildiğim kadarıyla aynı kontrolcü üzerinde olmuyor hocam maalesef. Kontrol cihazı konusu biraz acayip Lian Li tarafında ama kendilerince öyle çözmüşler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 354355356357358
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.