Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (355. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.053
Cevap
80
Favori
284.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun zamandır sıvı soğutma kullanıyorum ve artık customa geçmek istiyorum. Msi x570 unify üzerinde 5950x ve 6900xt kullanıyorum. İşlemcimi 4.6 ghz 1.180v ile kullanıyorum oyunlarda 60 derece oluyor genelde, renderda rahat 80i geçiyor. Custom ile bunu düşürebileceğimi düşünüyorum. Aklımda corsair hydro x ile thermaltake pacific var, diğer markaları pek bilmiyorum ve açıkçası maliyette fazla uçmak istemiyorum. 8500 civarı ayırabilirim. Fanlarım ll120, sıvı soğutmam corsair h150i pro rgb. Fanlar 1000rpm, pompa ekstrem modda çalışıyor. Kullandığım kasa be quiet silent base 802. Ekran kartını sıvı bloklu modelle değiştirip soğutmak için eksoz kısmına 120 ya da 140lık radyatör düşünüyorum ya da 360 mm tek radyatör ikisi için yeterli olur mu? Bir de ttnin radyatörü 40mm, corsair 30mm, bu soğutmaya fazla etki eder mi? Bilgi verirseniz sevinirim

  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    Zamanlama olarak zor bir dönem seçmişsiniz hocam, fiyatlar malum tatsız seviyelerde.


    Bulunabilirlik konusunda kaygınızı anlıyorum, zira artık gümrükten ürün geçirmek de oldukça mantıksız bir hal aldı 1 Mayıs itibariyle. Eskisi gibi yurtdışından ürün getirtmek vs oldukça zor.


    Sorularınıza dönersek ilk olarak Corsair'i seçmenizi tavsiye ederim, Thermaltake de her ne kadar kalitesiz ürünler olmasa da yine aynı şekilde bulunabilirlik ve destek anlamında Corsair daha rahat olacaktır.


    Ancak ben 5900x ve 3080 ikilisini 3 adet 360mm ile kullanmama rağmen süper iyi değerler elde edemedim, burada IHS aktarımı ve tabi ki elinizdeki çipin silikon kalitesi dolayısıyla thermal karakteristiği önemli oluyor.


    LL120 fanların static pressure değerleri iyi değil o sebeple yüksek devirlerde çalıştırmanız gerekebilir, ya da nispeten düşük yaprak yoğunluğuna sahip radyatör seçmeniz makul olabilir.


    İkisi için bir adet 360mm yeterli olacağını sanmıyorum, özellikle uzun süreli kullanımlarda tırmanan sıcaklıklarla karşılaşmanız olası her iki bileşenin de yük altına girdiği durumlarda.


    30mm ile 40mm kalıklık konusunda ise fin density gibi bir unsur var fan konusunda bahsettiğim gibi, ancak her zaman temel prensip kalınlaştırmaktan ziyade radyatör boyutunu arttırmak. Custom işine girecekseniz en azından 360+240 ile başlamanız çift bileşen olduğu için makul olacaktır.


    Umarım yardımcı olabilmişimdir.


    İyi forumlar dilerim.

  • otomania kullanıcısına yanıt

    Aslında zamanlama olarak şöyle oldu, 5600x ve 6700xt kullanıyordum Hydro X fiyatı 5300dü. Dedim benim sistem bunu hak edecek kadar performanslı değil. Aradan 8 ay geçti geldiğimiz vaziyet bu...


    Ben de corsair düşünüyorum ama Amazonda şu an satışta görünmüyor, gelirse bütçem yeterse almayı düşünüyorum.


    Çok bilgim yok ama 2 tane pompa yoksa belki o yüzden soğuk su dönüşümü yapamayıp performans vermiyordur.


    Şu an ben de fanları düşünüyorum acaba sıvı soğutmam yeterli de fanlarım mı yetersiz kalıyor diyorum, görseliğe önem verdiğim için almıştım bunları. 1000 rpmde tutuyorum gerisi kafa ütülüyor çünkü.


    Anladım bir başkası da aynı şekilde tavsiye vermişti, tek pompa 2 radyatör için yeterli oluyor mu?

    İyi forumlar

  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt
    Bu iş biraz teknik biraz da deneme merakından çıkıyor zaten. Yıllar içinde sıralama çok önemli vs gibi mitler de oluştu ve aşıldı, tek bir d5 normalde oldukça yeterli ama yormadan 2 d5 ile düşük devirde de kullanmak makul, ben bahsettiğim sistemde 3 adet d5 kullanıyordum. Akış oranı çünkü önemli faktör. Ama tek pompa iki bileşen ve iki radyatöre yetecektir eğer akış kısıtlaması çok fazla değilse bileşenlerin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Anladım sağolun, şu meret stoklara girince alabilirsem alırım o zaman.

  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    Sıfır almaktan ziyade ikinci ele de bakabilirsiniz.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    2.el bulabilir miyim ya da sıfır paketten daha az maliyetli olur mu bilmiyorum. Amazonda 8300dü fiyatı, 6 taksitle alınıyordu.

    Bu arada termal macun değişimi çok zor oluyor mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcpcpcpc -- 18 Mayıs 2022; 15:21:21 >
  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, işlemci nedir? Kaç radyatör var ve bu hali ile masaüstü sıcaklığı ve yük altı sıcaklığı kaç derece dönüş yaparmısınız?



    5900X işlemcim var. Hem görsel olarak sevdiğim için hemde hep içimde bi ukte kaldığı için custom sıvı yapıp yapmama konusundayım. Yek pare 360 sıvı soğutma kullanıyorum şuanda. Yaparsam eğer ekran kartı blogunuda alacağım :)


    Ek olarak : bykski blogları nasıldır? pompa hariç, işlemci ve ekran kartı radyatör üçlüsünü almayı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 8 Haziran 2022; 10:19:36 >
  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    bykski blokları oldukça kalitelidir. Ben hem AM4 cpu hem de 3090 gpu bloklarını kullanıyorum ve oldukça memnunum.

  • yurdakull kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam,


    Alıntılama yaptığınız mesajımda cpu 5600X di sanırım. Sonra 5800X de taktım gerçi. Bu nokta da sadece cpu soğutuluyordu. ve iki adet radyatör var. Bir tane 360 bir tane de 420.

    Şuan ki son durumda ise 5800X ve 3080ti mevcut. Her ikisi de şuan sıvı soğutmaya dahil durumda. Yine 360 ve 420 radyatörler var kalınlıkları 30mm ve tek d5 pompa ile döngü. Tabi döngüyü olabildiğince az dirsek şeklinde yapmaya çalıştım. Genelde de %50-60 güçte çalışıyor pompa. Tam güç çalıştığında suyu gayet iyi dolaştırıyor ama gerek yok. Fan olarak Corsair ML Elite serisi kullandım radyatörlerde. Şuan Corsair in hava basıncı konusunda en iyi fanları. Görsel olarak QL ve LL kadar olmasa da yine hoşlar.


    Performansa gelirsek CPU boşta 36-40 arası geziniyor şuan ki hava sıcaklıklarında ve Hatay'da yaşıyorum. Yükte de oyunlarda 50-65 arası geziyor oyundan oyuna fark var tabi ki.

    Ekran kartı

    ise boşta 30 derece civarlarında yükse ise 45-55 derece arası geziyor. Bellek sıcaklığı ise daha 62 derece üzerine hiç çıkmadı.


    Custom sıvı soğutma parçalarının hepsi Corsair benim. Sadece ekran kartı bloğum ekwb nin oda benim ekran kartıma uygun block Corsair yoktu. Kartı sat uygun kart al vs uğraşmak istemedim ve ekwb aldım. Zaten ekwb de en iyilerden.

  • hocam birşey sorucam ince hesaptan pch x class sistem aldım işlemcisi tray işlemciymiş ekstra fan almam gerekecek mi yoksa ekstra bir fan ile gelir mi ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Wareos21 W kullanıcısına yanıt

    Hazır kasa ise vardır üzerinde bir soğutucu. Ama ne kadar performanslıdır orasını bilemem.

  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam valla içime kurt düşmüştü çok teşekkür ederim 🙂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt

    Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler. Bende toplayacam banane :)))) Bende başlıyorum parçaları bir araya getirmeye.

  • Arkadaşlar custom parçalarını tek tek almak daha iyi olur yoksa set halinde mi? Bazen corsair custom ürünleri indirime giriyor da ondan sordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt
    Hazır setler dediğiniz gibi indirime girebiliyor ancak son zamanda mantıklı rakamlara gördüğümü anımsamıyorum.

    Çok bulunan corsair ürünlerde bile eskisi gibi stok yok, parça parça da toparlayabilirseniz en azından tam istediğiniz gibi olur. Setlerde rakor sayısı vs mantıklı tutulmuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • otomania kullanıcısına yanıt

    Artık hiç bir şeyin fiyatı mantıklı değil ki.

    Setlerde ne kadar rakor oluyor ki ben en azından 5 tane diye düşünüyordum Hydro xte 2 tane var galiba..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcpcpcpc P kullanıcısına yanıt

    Dediğinizde de siz haklısınız.


    Bildiğim kadarıyla soft setlerde bileşen başına 2 rakor oluyor. Alternatif birşey düşünürseniz sizi zora sokabilir.


    Sert borulama yapacaksanız zaten planlamayı en başta yapmanız size kolaylık sağlayacaktır.

  • otomania kullanıcısına yanıt

    Sert borulara düşünüyorum da işte rakor sayısı az ise bir de rakorlara yığın para vermek kötü valla. Neyse bakacaz artık nasıl olacak bi stok olsun da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el düşünür müsünüz bilmiyorum ancak çoğu kusursuz durumda EK 12mm sert boru rakorlarım var. Ekran kartını ilana koymuştum, satılırsa eğer tamamen dağıtabilirim customı ve sistemi buradan haberdar ederim.

    Tabi ekosistem adına bir corsair set düşünüyorsanız d5 pump rez ve 360 30 radyatörler hariç elimde corsair blok yok maalesef.

    Sıfır düşünüyorsanız illa, umarım hızlıca stok girişi olur heves edince çünkü daha çekici oluyor bu ürünler :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.