Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (354. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ZvAnA Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.064
Cevap
80
Favori
284.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • combo2009 kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam masa tipi kasalar gerçekten büyük çeşitlilik görsel olarak.

    Ancak boru bükmelere biraz daha dikkat etmenizi öneririm naçizane fikrim olarak, masum görünen hatalar olsa da kink denen kırılma tarzı toplanmalar uzun vadede çatlama ve sızıntıya sebep olabiliyor.

    Geri kalan herşey özgün olmuş, tekrar elinize emeğinize sağlık, güzel günlerde, serin şekilde kullanın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sıvı akış ve sıcaklık ölçer bekliyorum o gelinceye kadar eski borularımı idareten taktım değiştirirken hatasız büktüğüm yeni borularımı kullacağım dikkatiniz için teşekkürler

  • combo2009 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar.

    Rezervuarı dik olarak, on taraftaki acma kapama dugmelerinin oldugu bolume koyma fikrini dusunmenizi tavsiye ederim. Hem goruntu anlamında hemde calısma prensibi olarak fark edecektir. Genel anlamda guzel bir calısma yapmıssınız. Hem erişim kolaylıgı hemde yerden tasarruf olmus. Zaman icinde eksiklerler tamamlanınca cok daha guzel olacaktır. Elinize ve emeginize saglık.

    Fikir vermesi acısından kendi kullanım seklimi de ekleyeyim.

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği




  • Son iki paylaşımda olan FLT360 çok beğendiğim bir ürün bende alacaktım lakin daha farklı bir setup yaptım fenada olmadı. 


    Güncel hali bu şekilde.

     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
  •  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği


    Bu da benden olsun. :) 1 yıldır uğraşmanın üzerine son durum bu. :)


    Ekran kartı bloğu burada anakarttan aydınlatılıyordu. Bugün aldığım 3 pin argb den Corsair 3 pin kablo ile artık bloğuda Corsair ürünüymüş gibi rgb kontrolü yapmaya başladım.

  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt

    Kurulum güzel, güle güle güzel günlerde kullanın. Ama kasasını rainbow effectlerle boğan herkese söylediğim gibi nacizane önerim iki ya da üçlü renk kombolarıyla kasanızı aydınlatmanız. Bu şekilde ne custom sıvı soğutma öne çıkıyor ne de birşeye benziyor. O kadar emek verip uğraştığınız şey çingene işine dönmesin lütfen.

  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    İşçilik kalitesi güzel olmuş hocam, elinize sağlık.

    Ancak diğer arkadaşın da dediği gibi o donanımların da aydınlatma özelleştirme seçenekleri göz önünde bulundurulunca bir renk teması yaratmak daha göz alıcı olabilir. Tabi bu tamamen zevk meselesi siz nasıl tercih ediyorsanız. Şeffaf veya buzlu görünümlü zımparalanmış borular da ışık konusunda yarcımcı olabiliyor aklınızda bulunsun belki bir sonraki kurulumda işinize yarar

    Güzel günlerde serin şekilde kullanın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ediyorum hocam. Aslında genelde farklı renk kombinlerinde kullanıyorum rainbowdan ziyade. Ama fotoğraf çekerken nedense rainbow da çektim.


    Borular önceden şeffafdı aslında sonra COrsairin sitesinde siyahları görünce bir cezbetti beni. :) O yüzden siyaha döndüm.


    Sıcaklıklar noktasında biraz sıkıntı çekiyorum. Arctic mx5 kullandım ama macunda sorun var. Orjinal ürün ama ürün bozulmuş gibi. mx4 e göre daha akışken olması gerekirken daha katı ve sakız gibi. Çok katılaşıyor ve sıcaklığı gereksiz etkiliyor. Ekran kartı bloğunun içinden çıkan macunu sürdüm ekran kartına deneme amaçlı o bile yaklaşık 9-10 derece düşürdü.


    Artık Thermalright yeni padlerinden ve 14.3mwk macunundan alıp o şekilde çalıştıracağım boş bir vakitte. Fanlar noktasında da kararsızım aslında. Görüntüden ziyade daha iyi performans için ml elite serisine geçmek var aklımda ama fiyatları çok yüksek. Düz SP elite ler işimi görür mü bilemiyorum. Hoş bunlarda da devir çok yğksek sessizlik kalmayacak. Sessiz çalışsın diye yavaşlatınca bu defa ql serisinden ne farkı kalacak. Yani ne kadar fark yaratacak.


    Bu arada sıvı metal için ne düşüyorsunuz? Aklımı kurcalamıyor değil. Ama emin de değilim.


    @otomania @ZvAnA




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zipcikti88 -- 20 Mart 2022; 1:11:18 >




  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt

    Sıvı metal kuşkusuz thermal macuna göre çok daha fazla performans verir. Ancak sıvı metal işlemci diy'inin üzerindeki kapaktaki yazıları silecektir. Yarın birgün ikinci elde satmak isterseniz bu bir sıkıntı. Bir de sök tak falan sık olursa sıkıntı yaratabilir. Temizlemesi de macuna göre zordur. O yüzden soğutucu bloklar ile işlemci, gpu arasında kullanılmasını önermiyorum ben. Bana göre sıvı metalin uygulama alanı önceki nesillerde olduğu gibi işlemci çekirdeği ile işlemci kapağı arasında termal macun kullanılmış işlemcilerin soğuma performansını artırmak için olmalı(Delid). Ya da Barebone tipi pek dokunulmayacak, kısıtlı alanlara sahip cihazlarda kullanılması mantıklı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 20 Mart 2022; 10:11:58 >
  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt

    İlk kurulumda da ben de bir rainbow'a geçirip herşeyi bakmadım değil, demek ki sürekli olmasa da kısa süreli görsel şölen olarak görülüyor  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 


    Bu iş zaten öncelikle kişisel bir zevk meselesi, o tip boruları ben daha aydınlatmasız koyu temalı sistemlere yakıştırdığım için sordum, tabi en önemlisi sizin bakınca beğeniyor olmanız. Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 


    Fan konusunda çok fan kullanıp denemiş birisi olarak, rgb kontrol ve çeşitlilik tarafında Corsair ve TT ürünlerine yaklaşabilen ürünler yok. Ancak işin performans tarafına geçince işler karışıyor. RGB olup iyi performans sunan fanlar dediğiniz gibi Corsair ML Pro Rgb ailesi, sizin de iCUE ekosisteminizde kalacağınızı düşünürsek. Şahsen kullandığım Lian-Li SL serisi de beni memnun etti, AL'ler de övülmekte ancak şahsen kullanmadım. Bir sonraki sistemi yapma hevesi geldiğinde stealth ve daha küçük tasarlayarak çok sevdiğim Noctua NF-A12x25'ların Chromax versiyonları ile süsleyeceğim. Performans ve sessizlik ve malzeme kalitesi konusunda hala o seviyede bir fan görmedim. Tabi adedi 500-600 TL, bunu da unutmamak lazım. Ben 3 adet ML120 Pro RGB satıyorum 600'e, yazan yok. Tek fan o fiyatlar olunca evladiyelik olur sanırım.  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği  Not: BeQuiet da RGB versiyon fanlarını sunmuş ama performansları hakkında hiç bilgim yok.


    Son olarak macun konusunda elime sahte sürümü geçmişti mx4'ün. Daha sonra Kryonaut ile devam ettim. Sıvı metal konusunda gerek iletkenlik gerek aktif metal durumu söz konusu olduğu için blok ve cpu ihs tarafında işler nasıl yürür tam olarak bilmiyorum. Şahsen riske atmam ama tercih sizin.  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 





  • Evet hocam haklısınız dün biraz baktım ben de normal olarak kullanan pek az. Genel olarak dediğiniz gibi delid yapanlar kullanmış. Sanırım Thermalright tfx alacağım. 14.3 mwk iyi bir değer. Testlerde de Kryonaut dan 3-4 derece daha iyi performans göstermiş. Tabi ben de ne olur bilmiyorum Fiyatlarıda zaten aşağı yukarı aynı. @ZvAnA


    Fan konusu şuan ben de muamma . Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği  ML lerin bir de şimdi Elite serisi çıkmış ve fiyatlar aman Allah ım dedirtiyor. Hoş QL lerde pek ucuz değildi ama. Elimde SP pro ve SP elite ler var. satmadım satmak istesem ölü fiyatlara gidecek o kesin. :D ML serisine geçersem QL leri satarım ama onların durmasını gerektirecek bir şey yok  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği  lüzumsuz pahalılar çünkü. @otomania


    Sıvı konusunda ne kullanıyorsunuz? Ben ilk kurduğumda Corsair in kendi suyunu kullanmıştım. Bu son kurulumda ise geçen yıllarda olduğu gibi saf akü suyu kullandım. Performans konusunda gayet iyi ve bir zararınıda görmedim şimdiye kadar. Ama daha performanslı olabilecek bir öneriniz varsa denerim onu da. Ama aşağı yukarı pekte farklı olmaz gibi sanki. Bilmiyorum..





  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    Corsair Elite serisini gördüm ama kullanma şansım olmadı benim de, tasarım olarak hoşuma gittiğini de söyleyemem, QL fanlar özelleştirme seçeneklerinin şu an Corsair tarafında zirvesi ama benim özel bir beğenim yok yine tasarımlarıyla alakalı zira performansları da göz alıcı değil. Fan satış konusu dediğiniz gibi ama sisteme 13 dan takınca elde tutunca da depolama sorunu oluyor en azından benim için



    Ben EK nın Cyrofuel konsantre + distile su epeyce kullandım ama sistemlerimde hep bir kirlenme oldu parçalar öncesinde defalarca flush yapılmasına rağmen. En son Corsair’in premixini kullandım 5-6 ay oldu sanırım hala en ufak bir sorun yok. Zamanında Mayhems kullanıp çökme yaptığı için şeffaf harici kullanmıyorum, renkli şeffaflara da ilerde şans veririm tekrar EK Navy de boyama yapmıştı çünkü maalesef pleksilerde o dönem için. Çıkmasına çıkıyor ama görsel ve temizleme uğraşı hoşuma gitmiyor açıkcası. Corsair clear’ı tavsiye edelirim rahatlıkla. TT in de yine clear sıvısını arkadaşıma almıştım o da memnundu dayanma süresinden.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • otomania kullanıcısına yanıt

    Alsam mı diyer düşünmüyor değilim ama fiyatlar çok absürd. QL leri satabilirsem çok bir şey koymamış olurum ama önce yeni pad ler ve macun gelsin performanstan memnun kalırsam o noktada 2-3 derece için fanlara para ödemeye gerek yok. QL ile yola devam :)


    Bu arada rezervuarı tam mı dolduruyorsunuz? yukarda biraz boşluk kalınca su damlaları oluşuyor. O da haliyle hoş görünmüyor. Oluşmaması için tam doldurmak gerekiyor sanırım. Sıvı konusunda belki buna renklendirme yaparım ama clear da güzel oluyor yansımalar vs. Sürekli bir şeyler batıyor. Bitmiyor bu işler.  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 

  • Hocam dayanamadım ve aldım fanları.  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği  QL fanları komple söktüm. Kasaya kendi fanları olan SP140 RGB Elite'leri taktım. Radyatörlere de ML RGB Elite serilerini taktım. Fanlar son devirde QL fanlardan az daha fazla ses çıkartıyor. Ama QL fanlarda radyatörün diğer tarafına elimi koyduğumda havayı zar zor hissediyordum ML serisnde direk hissediyorum.


    Termal macunu Thermalright ın TFX sürdüm hem cpu ya hemde gpu çekirdeğine. Almışken EK nın kendisinden gelen termal padleride Thermalright ın Valor king ler ile değiştirdim.


    Şuan Hava 28 derece. Çeşitli oyunlarda test yaptığımda CPU max 61 dereceye çıktı. Bu arada Cpu 5800x ve manuel oc ile 4.7 ghz 1.23v de kullanıyorum.

    Ekran kartı da bu şartlarda max 53 derece gördü. Bazen anlık 55 görüp indiği oldu. Bellek sıcaklığı oyunlarda 58 dereceyi geçmedi. SIcak nokta sıcaklığıda 62 dereceyi hiç geçmedi.

    Miningde de kartı denediğimde bellek sıcaklığı 62 derece sıcak noktada yine 58 derece.

    Su sıcaklığı sensörde boştayken 33 derece oyunda bakmak aklıma gelmedi ona.. :)

    Fanlarıda işlemci sıcaklığına göre ayarladım. Şuan boştayken genelde 700-1000 arası geziniyor devirler.


    Kasanın yeni hali bu şekilde. Işıklar azaldı QL ler çıkınca haliyle. :)


     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği



    @otomania





  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, güle güle kullanın hocam. Demiştim zehri almışsınız diye  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 


    Görsel olarak da şık duruyormuş ML Elite'ler ML Pro RGB'ye kıyasla. Ses, performans olarak kazanıma geçmişsiniz anladığım kadarıyla, daha ne olsun.


    Güzel günlerde serinlikle kullanmanız dileğiyle  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 

  • otomania kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği  Gözüm de büyür gibiydi ama başlayınca keyifle yaptım. Tereddütüm vardı acaba değecek mi aldığıma uğraştığıma diye ama değdi.


    Bu arada benim mx5 de kesin sorun var. Daha 2 ay olmadı sakız kıvamında. Çok yapışıyor, dağılmıyor. Cpu block çıkartırken cpu da beraber geldi  Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği 


    Daha bir de blocktan çıkarmak için uğraştırdı beni. CPU ya zarar vermemek için baya bir uğraş verdim.


    Ama sonuç olarak rahatladım. :)


    Teşekkür ediyorum hocam. :)

  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun bu işe giren kolay kolay çıkamaz..

    Macun olarak birçok ürün denedim bende cooler master mastergel maker dan çok memnun kaldım... Yeni şırınga stili çok iyi değil ama ürün çok performanslı...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SuperMert kullanıcısına yanıt

    ilk 2015 yılında yapmıştım custom sıvı soğutmamı. Tekrar sistem toplarken aklımda olan şey custom kurmaktı. :)


    Macun TFX performansından memnunum ama sürmesi biraz zor. Kendi spatulası vardı ama katı olduğu için sürmekte zorlandım biraz.


    Teşekkür ediyorum bu arada hocam. Bu fiyatlardan sonra konunun böyle sessiz kalmasıda üzücü...

  • zipcikti88 kullanıcısına yanıt
    Şu anda da Sff ye merak sardım. Daha minimalist kasalar hoşuma gitmeye başladı. Birde artık gpu lar eskisi kadar ısınmıyor diye düşünüyorum. Hem sessiz hem serin çalışıyorlar... Işlemcilerin tdp peri düştüğü için onlarda farklılaştı...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SuperMert kullanıcısına yanıt

    Onlarda gayet hoş oluyor. Ama uğraşmayı sevdiğimden buna yöneldim olurda sıkılırsam ben de birşeyler yapabilirim. :)

  • 
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.