Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (345. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.102
Cevap
80
Favori
289.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öneriniz varmıdır?
    Aşağıdakinden almayı düşünüyorum.
    urun.n11.com
    Arctic Silver 5 Termal Macun 3.5gr - n11.com
    https://urun.n11.com/overclock-urunleri/arctic-silver-5-termal-macun-35gr-P163518432

• umurcan kullanıcısına yanıt
    urun.n11.com
    Cooler Master Mastergel Maker Nano Elmas Partiküllü Macun R2 - n11.com
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/cooler-master-mastergel-maker-nano-elmas-partikullu-macun-r2-P206370221

Kullanıyorum. Memnunum.

• Merhabalar,

Bir sorum olucaktı.EK-DDC 3.25 pompa kullanıyorum ancak çok ses yapıyor ve rahatsız etmeye başladı.2 çıkışı var 12v ve pompa hızını göstermek için tek çıkışlı bir 3 pin.Yani hızını kontrol edemiyorum.Bu 12V olan 2 kabloyu bu 3 pine bağlasam pompa hızını kontrol edebilir miyim?

Yada DDC pompalarda pompa hızını kontrol edebiliyormuyuz,pompayı sessizleştirmek için birşey yapabilir miyim?
    EKWB - Premium Liquid Cooling solutions
    EK-DDC 3.25 (12V DC pump)
    https://www.ekwb.com/shop/ek-ddc-3-25-laing-ddc-3-25

Teşekkürler.

Pompayı ne şekilde kullanıyorsun kasa içerisinde bir resim paylaşabilir misin? Eğer kasaya doğrudan temas ediyorsa altına neopran tarzı yalıtım malzemesi koyarak titreşimi büyük ölçüde kesebilirsin.
  • sasuta kullanıcısına yanıt
     Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

Direkt olarak kasaya bağladım vida ile.Fan sesi gibi bir ses mevcut.İnternettede dediğiniz gibi birşeyler söylemişler,pompanın incelemelerindede çok fazla ses yapamdığını söylüyorlar ancak bütün fanlardan daha fazla ses çıkarıyor maalesef.Titreşimde hissetmiyorum ama pompanın fişini çıakrtınca tamamen sessiz oluyor :)

Büyük ihtimalle titreşimi kasaya veriyor ve o ses sizi rahatsız ediyor. Şöyle deneyin telefonunuzu titreşime alın ve kasanın üzerine koyun sesin nasıl arttığını göreceksiniz. Pompayla kasa arasına bulabileceğiniz bir yalıtım malzemesi koyun büyük ölçüde ses azalacaktır.
  • arkadaşlar merhaba..sıfırdan bir özel sıvı soğutma sistemi kursak bunu ne kadar sürede bir bakımını temizlemesini yapmak gerekiyor ?

teşekkürler
  • Ideal 6ay 1 sene aralığı en kotu 2 yilda bir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an en ucuz cpu loop kurmak kaç tl ye malolur ? ikinci elden de parça toplarsak ?
  • aramızda thermaltake tower 900'e dual loop custom dizilim yapmış arkadaşlar var mı?,
    kendi sistemimi topladığım kasa ile bazı uyuşmazlıklar söz konusu. eğer toplayan varsa, özelden iletişime geçmesini rica ediyorum.

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği
  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt
    Ben 11.11'de aliexressten 2000TL ciavrına topladım 120mm,360mm Bakır Radyatör,GPU,CPU Block, D5Pump, Esnek hortum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mefrak

Ben 11.11'de aliexressten 2000TL ciavrına topladım 120mm,360mm Bakır Radyatör,GPU,CPU Block, D5Pump, Esnek hortum.
    forumdan her şeyi ikinci el almaya kalkarsam ne olur
  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt
    Valla pek satan yoktu en son ama çok fark edeceğini zannetmiyorum, ayrıca ekran kartına blok takmayacaksan hiç gerek yok işlemci için değmez. Bir de alüminyum set alırsan ekran kartı bloğu olmazsa daha da ucuz olur.
  • Arkadaşlar Kolay Gelsin.Uzun Bir Dönemden Sonra Sıvı Soğutma Sistemi Kurmaya karar verdim ve bazı parçalarını Amazon ve newegg sitesinden Almış Bulunmaktayım. Sizden İstediğim Bu Ürünlere Takılacak Olan Rakorlar Hakkında Bana yardımcı Olabilecek Arkadaşımız Var mıdır.

Ürün Listesi

AMD Ryzen 7 3700x
    ASUS Croshair VIII Hero Anakart
    GSkill Tridenz Z-RGB 3600 Mhz Ram
    Corsair A1200i PSU
    Phanteks Evolv X Kasa
    2x Rtx 2070 Super

İşlemci Blok

Ekran Kartı (Henüz Alınmadı,Kısa Sürede Alınacaktır.)
    2 Adet
    EKWB - Premium Liquid Cooling solutions
    EK-Quantum Vector Dual Evo RTX 2070/2080 D-RGB - Nickel + Plexi
    https://www.ekwb.com/shop/ek-quantum-vector-dual-evo-rtx-2070-2080-d-rgb-nickel-plexi

Reservoir
    www.newegg.com
    Bitspower DDC Reservoir Combo 200 RGB-PWM - Newegg.com
    https://www.newegg.com/p/37B-000X-00306

Radyatör
    2 Adet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FernandoFruzz -- 19 Şubat 2020; 16:27:39 >

• FernandoFruzz F kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Genelde kasa boyutuna göre seciyorlar boyutları ufak kasalarda mini atx sistemlerde 12mm kullanıyorlar daha büyük kasalarda 14mm veya 16mm kullanıyorlar.sadece rakorların boyutunu secmen yeterli diyer alıcağın 90derece dirsek ,45 derece dirsek,uzatma rakoru veya bağlantı rakorları standarttır hangi markayı hangi boyutu secersen sec dişlı yeri g1/4 tür hepsine olur.sadece boyuta karar vermen gerekir senin

türkiyeden alıcaksan türkiyede sadece 12mm ve 16mm satılıyor
    urun.n11.com
    Ek-hdc Fitting 16mm G1/4 - White - n11.com
    https://urun.n11.com/overclock-urunleri/ek-hdc-fitting-16mm-g14-white-P82482956

urun.n11.com
    Ek-hdc Fitting 12mm G1/4 - White - n11.com
    https://urun.n11.com/overclock-urunleri/ek-hdc-fitting-12mm-g14-white-P108486528

yurt dısından alıcaksan 12mm14mm16mm seceneklerin var

• Arkadaslar acaba Aliexpress ten alinan g1/4 fittingslere falan guvenilir mi ? sizdirma kacak gocek olur mu ?

Bilindik yerdeki pahali kendini kanitlamis urunlerden ne kadar farklari vardir ?

Sistem topluyorum ve sogutma tarafinda hala kararsizim custom loop kurabilirim ama sistemimi riske atamam önerileriniz nelerdir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: loses

Arkadaslar acaba Aliexpress ten alinan g1/4 fittingslere falan guvenilir mi ? sizdirma kacak gocek olur mu ?

Bilindik yerdeki pahali kendini kanitlamis urunlerden ne kadar farklari vardir ?

Sistem topluyorum ve sogutma tarafinda hala kararsizim custom loop kurabilirim ama sistemimi riske atamam önerileriniz nelerdir ?
    açıkcası bunu sadece aliexpress olarak görmeyelim.

bykski,barrow vb. gibi uygun fiyata bütçe odaklı ürün satan üreticiler mevcut. yaptığın işe güveniyorsan, ürün kısa vade de bir problem çıkarmaz. uzun vade de ne olur onu ise bilemeyiz.

kısa sürede sorun yaşayan da, uzun süredir hiçbir sorunu olmayan da tanıyorum.

bilindik yerlerde olan ürünler eğer marka ise;

tamamen kalite odaklı giden biri için, rakor konusu kesinlikle bitspower olmalı. (eğer dışarıdan alacak kişi, toplu bir alım yaparsa; aşağı yukarı ekwb fiyatına denk geliyor.)

burada uygun fiyatlı ürünler kullanılamaz diyemeyiz. ancak kısıtlı bir bütçe ile, yapılamayacağı ise aşikâr. yeri gelir en kaliteli olarak gördüğün markanın ürünü bile, seni mağdur edebilir. yoksa şu an bile dışarıdan 2-3 $'a düz rakor alıp, aynı ürünü burada 50-60 liraya satan siteler var. o kadar para verdikten sonra kaliteli markanın ürünlerini almak şart.

• Arkadaşlar 480MM radyatör arıyorum. Elinde olup satmak isteyen varsa PM ile ulaşırsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinde EK-CryoFuel Clear Premix 900 mL(seffaf) olan varmıdır pm atabilir mi ?
  • Arkadaşlar merhaba ilk defa sert tüp kurulumu yapacağım Phanteks Enthoo 719 kasa satın aldım ve bir kaç sorum olacak. Alt, ön ve üst kısma 3 adet 360 mm x 60 mm radyatör koymayı düşünüyorum ön ve altta ki pull push olacak şekilde. Sorularım kasanın hava akışı ne yönde olmalı, üst radyatör pull mu push mu olmalı, corsair hydro xd5 pompa bu sistemi çevirebilir mi, ön radyatöre ekstra rezervuar takıp su hacmini arttırmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı? Farklı fikirleri olan tecrübeli arkadaşlar önerileriniz varsa almak isterim.
  • 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.