Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (231. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.104
Cevap
80
Favori
294.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: car_26

quote:

Orijinalden alıntı: [juggernaut]

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

bir kaç ay çalışmayan pompa ve blok içerisinde bakteri falan oluşmuş mudur ?

temizlenmesi gerekir mi ?

Valla 10 puanlık uzmanlık sorusu gibi olmuş ama biraz eksik oda sistem içerisinde kullandığın sıvının cinsi ve niteliği. Bildiğim kadarı ile aktarmaya çalışayım;

1) Saf su kullanıyorsan bunlar kendi içerisinde galiba 5-6 gruptan oluşuyor. Yaygın olanları benim bildiğim; a) Sağlık sektörü b) Ütü sektörü tekstilciler için c) Akü cüler için ve bunlardan hiçbirisi ambalajı açıldığı andan itibaren bakteri ve yosunlaşmaya karşı garanti vermiyor. Çünkü bahsettiğimiz bu iki unsur hava, güneş ve suyun olduğu her ortam oluşabilecek şeyler. Sistemin bahsettiğin süreç zarfı içerisinde bir şekilde sökülüp hava ile temas etmemiş ise bakteri veya yosun oluşması çok zor.

2) Antifiriz+Saf Su karışımı (1 yıla yakındır kullanıyorum) : Antifirizin olduğu ortamda bildiğimiz çoğu bakteri hemen hemen yaşayamaz. Çünkü antifirizin temelini oluşturan etilen glikol çok zehirlidir.

3) Hazır sıvılar : Çok detaylı incelemedim ama kimyasal yapısının antifirize benzer olduğunu düşünüyorum. Çünkü sonuçta onlarda radyatör vb bakır ekipmandan geçip metaldeki korozyonu önleyip, koruyor. Yani antifiriz gibi çalışıyor. İlk maddede bahsettiğim gibi hava ile açık temasa geçip vasfını zaman içerisinde kaybetmediği müddetçe sıkıntı olacağını sanmıyorum.

şöyle söyleyeyim hocam 2.el aldığım için öncesini bilmiyorum pompanin, ama ben yine de kendi sistemime takmadan önce temizlemek istiyorum ne olur ne olmaz diye. sizdirmazlik testi yaparken suya birseyler katip bakteri varsa bile öldürmeyi düşündüm açıkçası. ya da buna benzer şeyler.
    sonrasında ben saf su + dye + utopia worlddu sanırım o koruyucudan kullanacağım. izmirde antifiriz gerekmez sanırım :)

ben beyaz sirke ile temizliyorum.Kurumları bakterileri ne var ne yok temizler. %50 sulandır sistem içinde çalıştır 1-2 saat. radyatörede ben sulandırmadan koyuyorum içinde bir müddet bekletip , deliklerini elimle kapayıp bütün gücümle 1 dakka çalkalıyorum.Yalnız sulandırmadan radyatöre koydugun için radyatörün dısına aman dökülmesin.Siyah boyayı beyazlatır.

• Evet

Arkadaşlar, yeni modumda kullanmak üzere 2 adet 10cm civarlarında silindir rezervuar lazım. Kullanılmış sıfır fark etmez. Takaslı olması tercih sebebidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 27 Mayıs 2014; 16:42:20 >
  • Selamlar ,

Elinizde fazlalık , kullanmadığınız 1 adet flow meter var ise almak isterim . Elektronik olmasına gerek yok , sadece suyun aktığını görmem yeterli . G 1/4 bağlantı imkanı sunmalı .

Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 30 Mayıs 2014; 16:36:41 >
  • arkadaşlar , 1/2 - 3/4 hortum tavsiye edebilecek var mı frozencpu dan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

arkadaşlar , 1/2 - 3/4 hortum tavsiye edebilecek var mı frozencpu dan

Primochill den şaşma derim...

http://www.frozencpu.com/search.html?mv_profile=keyword_search&mv_session_id=HpKZwHig&searchspec=PrimoChill+PrimoFlex+Advanced+LRT+Tubing+&go.x=11&go.y=13

• quote:

Orijinalden alıntı: mncs35

quote:

http://www.frozencpu.com/search.html?mv_profile=keyword_search&mv_session_id=HpKZwHig&searchspec=PrimoChill+PrimoFlex+Advanced+LRT+Tubing+&go.x=11&go.y=13

Kesinlikle hakli. Ben baska kullanmadim ama kullananlardan duyduguma gore bendeki mukemmel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TorukMactoo

quote:

Orijinalden alıntı: mncs35

quote:

Kesinlikle hakli. Ben baska kullanmadim ama kullananlardan duyduguma gore bendeki mukemmel

Mükemmel değil Fiyat/performans ı iyi diyelim.

• hortumu salladım şimdilik 4 tane bundan aldım total 44$ ödedim , USPS First Class International (15-30 days) 8$ kargo ücreti verdim , 4 rakordan fazlasınıda seçtiğinizde yine 13ons(360gr) fazla olduğu için seçilemiyor

http://www.frozencpu.com/products/24163/koo-403/Koolance_12_13mm_ID_34_19mm_OD_14_Threaded_Angled_Nozzle_-_Single_-_Silver_FIT-L13X19.html?id=jq7ftBcH&mv_pc=5827

hortum alırkende 4adet kadar seçerseniz (1 adet 1metre oluyor sanırım tam bilmiyorum bilen söylerse memnun olurum) USPS First Class International (15-30 days) seçilebiliyor 8$ kargo ücreti çıkıyor , 4 adetden daha fazlasını 13ons(360gr) dan fazla diye kabul etmiyor

edit: sonuç olarak örneğin 4 rakor 4metre hortum alırsanız 41$ kargo ödersiniz , 4rakor 4metre hortumu ayrı ayrı alırsanız 16$ kargo ödersiniz , tabi toplu şekilde fazla ürün alan için bunlar problem olmaz herhalde , birde USPS First Class International oradada yazdığı gibi kargo süresi uzun oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 3 Haziran 2014; 22:24:04 >

• Günaydın Arkadaşlar,

90 derece rotary (namı diğer dirsek lazım) bir tarafı erkek bir tarafı dişi olacak (rakor girecek). Siyah renk olarak 5 adet lazım satmak isteyen varsa pm ile görüşelim.....

Edit: Alındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 6 Haziran 2014; 12:55:10 >
  • frozencpudan verdiğim rakorlar bugün elime ulaştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dc106 -- 7 Haziran 2014; 15:38:39 >
  • Selam ,

Bunları gümrükten nasıl geçirdin ? Sorun çıkmadımı bu kadar rakor gelince ?
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    merhaba,hayır hiç bir sorun olmadı ürünler kapıma kadar geldi gümrük bedelini ödeyip teslim aldım
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Halen daha düşünüyorsan görüşelim dostum.
  • dc106 kullanıcısına yanıt
    Muazzam bir alışveriş olmuş.gümrük bedeli derken ne kadar mesela?
  • MaGaRaS M kullanıcısına yanıt
    ürünler amerikadan geldiği için tutarın kargo hariç %20si gümrük bedeli oluyor ancak gümrük memuru amca bana toplamdan %20 ceza kesmiş :)
  • Arkadaslar merhaba.sonunda pompa geldi ve 350d kasaya sistemi kurdum.umarim begenirsiniz.

• Highflow.nl de 23.06.2014 e kadar ücretsiz kargo imkani vardir . Alisveris alt limiti 100 Euro dur .

>Bilginize

www.http://highflow.nl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 8 Haziran 2014; 11:45:55 >
  • seffa S kullanıcısına yanıt
    Sonunda seffa sevindim:) bloğunu beğendim ama mor mor a yorum yapmasam daha iyi:)
    bu arada arkadaşlar alphacool Full cover gtx680 bloğu satılık.şimdiden duyurayım.yakında ilanını açacağım...
  • seffa S kullanıcısına yanıt
    Daha ayrıntılı resim bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorukMactoo -- 8 Haziran 2014; 12:41:39 >
  • MaGaRaS M kullanıcısına yanıt
    Mor olmasi uv isiktan yoksa moru sevmem ben de katot isik alacagim uv ledleri pek begenmedim.

• 
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.