Son M33 versiyonundan elde edilen istatistiklerden yola çıkarak bazı sonuçlara ulaşabiliriz.
Son günlerde Dark_AleX’in sitesinden ve PSP Network Update üzerinden yapılan downlaod sayıları şöyle:
-17 Ekim 29.838 -18 Ekim 32.996 -19 Ekim 2.472 (son 4 saat içinde)
Diğer uygulamaların download sayılarını da hesaba katarsak kayda geçen maksimum PSP sayısı 150 Bindir.
Yani dünya üzerinde 38.96 Milyon adet PSP olduğuna göre PSP Network Update’den versiyon yükleyenlerin toplamın sadece %0.39′unu teşkil ediyor. Bu da demek oluyor ki dünyadaki PSP’lerin neredeyse sadece %8′inde Custom Firmware yüklü.
Sonuç olarak bu büyük bir tehdit değil, geliştiriciler ve Sony’nin bunun gibi ufak detaylara takılmaktansa oyunlar ve uygulamalara odaklanmaları gerekir. PSP satışlarını arttıran en önemli etkenin CFW olduğunu unutmamak gerekir, üstelik gelişmiş ülkelerde insanlar CFW yüklemesini kopya oyun oynamak için değil homebrew uygulamaları çalıştırmak için yapıyor. Eğer PSP-3000′e Custom Firmware yolu gözükmezse, PSP-2000 satışlarına bakarak bu durumun doğruluğu ispat edilmiş olur.
Bu istatistiklere büyük PSP sitelerinin download sayıları dahil değildir.
Ska-ty
güzelde resim hazırlamıştım ama ekleyemiyorum nedense :)
Guzel tespitler ancak bircok kisi Dark_alex'in sitesinden degil genelde rapidshare gibi paylasim sitelerine atilan versiyonunu indiriyor. Bu yuzdeyi belki cok coik asiri eklemez ama ben azindan yuzde 10 diyorum
%30 rahat vardır olmasa psp 3000'i çıkartmazlardı zaten. Birde herkesin haberi yoktur fw5.0dan, indirilmeninde bir çok yolu var. Hala 3.90 m33 kullanan filan var.