Şimdi Ara

Çürümeye yüz tutan dişler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yemek yerken (özellikle küçük çekirdekli şeylerde) sanki dişimin içine bişey kaçıyo ve çıkarana kadar sızlıyo. Aynada baktım sadece yanında siyah bir nokta var üstünde çok belirgin bir iz yok ama yinede tedbiri elden bırakmamak lazım. Evde kendi başıma dişimi bu safhadan sağlıklı duruma yada en azından daha kötüye gitmesini engellemem için ne yapmam gerekiyor? Sadece her gün 2 kez dişlerimi fırçalıyorum. Süt içmenin bir yararı olurmu(biraz abes bi soru oldu galiba)? Dişçiye gitmem önümdeki yaklaşık 1 yıl boyunca mümkün olmayacağı için kendim bişeyler yapmaya çalışıyorum



  • Ben de her gün 3-4 kere fırçalamama rağmen dişlerim biraz sarı Çok fırçaladığım için azalıyor ama neden böyle Çay kahve çok içerim ondan mı acaba.

    Konuyu bulmuşken şeyettim
  • bazı insanların kemik renkleri sarıya daha yakın olabiliyor. kahveyi bilmiyorum ama sigara çok sarartıyor dişleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metalwrath
    Ben de her gün 3-4 kere fırçalamama rağmen dişlerim biraz sarı Çok fırçaladığım için azalıyor ama neden böyle Çay kahve çok içerim ondan mı acaba.

    Konuyu bulmuşken şeyettim

    Hocam senınle muhabet edecek olsak iki demlik çay biter. Bende çok içerim çay kahve. Saygılarımla
  • Bence hiç düşünme den git kökten çektir butun dişlerini. Hepsini takma yaptır kurtul bu işkenceden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rize çayı

    Bence hiç düşünme den git kökten çektir butun dişlerini. Hepsini takma yaptır kurtul bu işkenceden.


    Her şeyin aslı güzel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metalwrath

    Ben de her gün 3-4 kere fırçalamama rağmen dişlerim biraz sarı Çok fırçaladığım için azalıyor ama neden böyle Çay kahve çok içerim ondan mı acaba.

    Konuyu bulmuşken şeyettim


    sendeki sorun vucundaki vitaminlerden dolayı bi tane vitamin vardı fazlalıgı veya eksikliğinde diş renginin sararmasını sağlıyodu




  • diş çektirmek acı verici :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luzifer

    Dişlerin sarı olmasının en büyük etkeni asitli içecek tüketmenizdendir. Dişlerimin zamanla sararmasının cevabını çok sevip tükettiğim kola ile buldum. Çay da dişleri sarartır.

    Fazla tatlı tüketmenizi de önermem, dişleri çürütür.

    Sütün dişlere yararlı olduğunu ben de biliyorum, abes bir soru falan yok ortada. Günde iki kez 10'ar dakikalık fırçalamanız yeterlidir. Tabi kullandığınız diş macunu da etkilidir, ben Sensodyne kullanıyorum, dişlerimin beyazlamasına çok yardımcı oldu ve gayet memnunum.

    10ar dk mı naptın sen ciddi mi diyosun bunu diş fırçalama 2 dk sürer fazlası dişe zarar git bütün dişçiler aynı şeyi söyler, 10 dk nedir
    ayrıca diş rengi biraz da genetikle alakalı bi olay, çay içmem kahve içmem kola içmem dişimi takıntı derecesinde her zaman fırçalarım öle bembeyaz falan değil ırsi bişey bu biraz da




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metalwrath

    Ben de her gün 3-4 kere fırçalamama rağmen dişlerim biraz sarı Çok fırçaladığım için azalıyor ama neden böyle Çay kahve çok içerim ondan mı acaba.

    Konuyu bulmuşken şeyettim

    %99 kahve ve çaydan




  • bende vardı benzer sorun ama sanırım biraz daha yeniydi bende. bir şey yerken, yediğim şey dişimin belli bir noktasına geldi mi bir sızlama oluyordu. tel de taktığım için dişçiyle aram iyi hemen koştum (benimki siyah değil de griydi) bir baktı, pek fazla bir şey yok uyuşturmadan yaparız ona dolgu dedi dediğini de yaptı. Pişman mıyım? Değilim, hiç acı hissetmedim hiç de bir şey olmadı 10 dakikada bitti her şey. Yani sözün özü bence uzatmadan bir dişçiye git. Mesajında dişçiye gidemeyeceğini belirtmişsin, sebebini bilmiyorum ama bence gitmenin bir yolunu bul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyblueeye -- 9 Eylül 2010; 23:19:52 >
  • Diş doktoruma her gittiğimde sen sigara mı içiyorsun diyor. Diş etlerim kanıyor, o yüzden günde 3 defa ise 1 defa fırçalayabiliyorum. Tabii her yemekten sonra ağızı iyice çalkalıyorum, yoksa sağlam diş kalmayacak. Doktor tavsiyesi falan diş macunu - diş fırçası kullanıyorum. Vitaminiydi, kansızlık sorununu atlatmak falan derken yavaş, yavaş kanamalar duruyor. Normal olsa tamam da resmen delik açılmış gibi kanıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyblueeye

    bende vardı benzer sorun ama sanırım biraz daha yeniydi bende. bir şey yerken, yediğim şey dişimin belli bir noktasına geldi mi bir sızlama oluyordu. tel de taktığım için dişçiyle aram iyi hemen koştum (benimki siyah değil de griydi) bir baktı, pek fazla bir şey yok uyuşturmadan yaparız ona dolgu dedi dediğini de yaptı. Pişman mıyım? Değilim, hiç acı hissetmedim hiç de bir şey olmadı 10 dakikada bitti her şey. Yani sözün özü bence uzatmadan bir dişçiye git. Mesajında dişçiye gidemeyeceğini belirtmişsin, sebebini bilmiyorum ama bence gitmenin bir yolunu bul.


    Keşke ama boyun bölgemden radyoterapi aldıım için dişçi falan dediğim an doktorlar olmaz diyor... Yoksa büyümeden çürüğü kapatmak benimde işime gelir




  • pis herifler gidin yıkayın şu ağzınızı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.