Şimdi Ara

Cursor Öğrencilere Ücretsiz Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu haber nedense birkaç platformda karşıma çıktı. Herkes Cursor kullanıyor benim haberim yok..?

Olumlu karşılanıyor ama ben tam tersi

Vibe coder kids artması hiç iyi olmayacak.

Code completion ve arada Claude yeterli, ilerisi sağlıksız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kullanımı az, niş dillerde AI bir işe yaramıyor, oralara mı yönelsek acaba

• dün 20 dolar bayıldım sonra ücretsiz yaptılar

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

İade almayı deneyebilirsin.

• vibe coder ne demek, kod zaten akisina gore degil mi

• amanallahim3 kullanıcısına yanıt

"Answer: AI enthusiasts are creating cobbled together apps using ai programming tools and they have little to no knowledge of actual coding. And they are doing it off of “vibes”

• Codix kullanıcısına yanıt

bu hızla 3-5 aya agi gelir zaten boşa yorulma bence üstad  işin şakası bi yana 3-5 entegrasyon ile -internetin büyük bir yüzdesinin wordpress tabanlı olduğunu varsayarsak- basit blog, hırdavatcı eticaretci blabla siteleri doğrudan deploy edilebilirken, nedendir bilinmez şuan hala ai bir araç, yazılımcı da aracı kullanan kişi olarak kalmaya devam ediyor gibi görünüyor. ama tabii gelecek, güzel gelecek gibi görünüyor. ben olsam fiziksel, somut kafa gerektirmeyen 3 5 bişeyler daha kovalıyor olurdum muhtemelen.

edit1: gömülü de olur gibi biraz elektronik enfes olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 8 Mayıs 2025; 1:44:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Vibe coder, şu anda çoğu kişinin yaptığı durum. Çok az veya hiç düzeyinde kodlama bilgisi ve emeğiyle tüm kodu AI'a yazdırıp ben yaptım diye ortaya sürme durumu oluyor. Bu kişiler AI olmadan "hello world" bile yazamazlar, ama AI'a "Bana bir web sitesi yap, cancanlı olsun." tarzı promptlar girerek çalışan kod çıktılarına ulaşabilirler.

Şu anda kodlama ve programcılığın geldiği nokta genel olarak budur ne yazık ki.

• ikigai kullanıcısına yanıt

hocam niye bırakmıyorsun o zaman bölümü?

• mysterious79 kullanıcısına yanıt

Gömülüyü de yapıyor AI. Kodunu da devresini de bağlantılarını da veriyor. Robot olmadığı için henüz, bunları birleştirip çalışan ürün haline getirmek insana kalıyor. Sadece "deploy" kısmı daha fiziksel yani.

Vibe coder nedir tanımını yaptığım için mi bırakayım? Yukarıda İngilizce yazılan tanımda hemen hemen aynı şeyi yazıyor. AI kullanmayı bilmeyen insanlara ne nedir anlatmaktan yoruldum açıkçası. Hiç bu işlerle ilgisi olmayan biri şu anda sadece bana çalışan web sitesi yap diyerek Claude'dan gayet güzel sonuçlar alabilir, ısrarla insanlar hala bunu konuşarak tartışıyorlar; gidin yazın deneyin birinin size göstermesini ya da haberlere çıkıp söylemesini beklemeyin.

Bir dönemlik dersim kaldı bu dönem bitince, bölümü bırakmak çok mantıklı olur değil mi?

hocam yanlış anlama ama sürekli ai mesleği bitirecek diyorsun o zaman neden devam ediyorsun ondan dolayı merak ettim, geçmiş senelerde de böyleydi. madem ai bitiriyo o zaman neden open.ai farklı farklı alanlarda uzmanlığı olan binlerce software engineer çalıştırıyor? koysunlar 3-5 kişiyi, işleri böyle yürütsünler.

ta foruma 2016'da katıldım o zaman da hazır kodlarla uygulama falan yazıyodu buradaki veledler. hello world bile yazmayı bilmiyorlardı. ha chatgpt'ye yazıdırıp kendin almışsın ha sağdan soldan araklamışsın ne fark eder? ai kompleks işlerde sapıtıyor, benim ödevleri bile düzgün yapmamaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codix -- 8 Mayıs 2025; 2:8:56 >

Komplex şekilde verme, adım adım yaptır. Okul projesini AI yapamıyor diyorsan, mutlaka kullanımda noksan veya hata vardır.

Çok fark ediyor, ben stackoverflow vs de kullandım. Onu kullanabilmen için kodu kavraman, kendi koduna adapte etmen gerekiyor, başka sorun çıkarsa da kendin düzeltiyorsun. GPT direkt copy paste şeklinde çalıştırabileceğin kod veriyor.

Daha bu hafta sunduğum projede 2400 satır kod var, hepsini AI yazdı ben copy paste dışında kod yazmadım mesela...

2023'den beri AI'ın bu işi insanlardan alacağı belliydi, bu süreçte ben hep kendi düşüncemi yazdım. Şu anda bu bölümleri bitiren öğrencilerin çok büyük bölümü AI olmadan hiç kod yazamıyorlar ve AI'ın yazdığı kodları kendileri yazmış gibi kullanıyorlar. Stackoverflow'dan kodda takıldığınız bir fonksiyondaki çözümü bulup, kendi kodunuza adapte etmekten çok farklı bu durum.

AI bu işe etki etmeyecek düşüncesini savunanlar, şu aşağıda verdiğim Meta'nın kodlama işlerinin 50%'sinın 2026'da AI'a bağlanmasını bekliyoruz şeklinde haberleri hep görmezden geliyor nedense, bu tarz Jensen Huang daha da agresif söylemlerde bulundu bu konuda ama insanlar hep görmek istediğini görüyor. Yani kodu AI'a yazdırıp copy/paste yapan yazılımcı herkesi kandırdığını düşünüyor, ama ne kadar bu böyle gidecek?

Benim bir mühendis olarak yapacağım ilk iş; copy/paste yapan insan faktörünü aradan kaldırıp daha verimli bir sistem ortaya çıkarmak olurdu.

mashable
    Mark Zuckerberg wants AI to do half of Meta's coding by 2026
    https://mashable.com/article/llamacon-mark-zuckerberg-ai-writes-meta-code

vibe code misnomer bro fr fr

Vibe coding = coding olacak yakında ne yazık ki çok kişi için şu anda da böyle.

Alıntı

metni:
    Garry Tan, Y Combinator’s big boss, dropped this bomb on X last month: “For 25% of the Winter 2025 batch, 95% of lines of code are LLM-generated. The age of vibe coding is here.” That’s not a glitch, 95 freaking percent. A quarter of YC’s hottest startups are basically AI fever dreams, and they’re shipping.

Kaynak:

https://medium.com/@bennydoda83/the-vibe-coder-vs-the-10x-engineer-who-wins-in-2025-240001c01df9

Daha başka bir şey demeye gerek yok sanırım, gg coding.

• PLSS FIX

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

:D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.