Şimdi Ara

Cupra Formentor ANA KONU (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.509
Cevap
174
Favori
366.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selektör gerçekten yok gibi onun için de selektörle beraber sis açılması kodlanırsa belki daha etkili olur

• Merhaba herkese. Henüz birkaç yüz km'deki aracımda bugün front assist ile ilgili hata aldım ve göstergede sarı ikaz ışığı yandı. Çok yoğun yağışlı bir gündü ve su birikintileri vardı ancak aracı kapatıp açınca düzelmedi. Birkaç saat sonra araçla biraz dolaştım ve hata gitti. ACC açınca öndeki araçları sorunsuzca algılıyor, şerit takip de çalışıyor.

Merak ettiğim iki konu var:

1- Daha önce benzer hata alan oldu mu, servise gitmeli miyim? Yoksa böyle çok yoğun yağmurlu günlerde bunu yapıyor mu?
    2- Siz multimedya ekranından "front assist"i devre dışı bırakınca sarı ünlem ile ikaz ışığı yanıyor mu? Bunu kapatınca sanki arıza varmış gibi ikaz lambası yakıyor (göstergede çıkan front assist simgesinden bahsetmiyorum).

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabansı kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Benzer sorunu bir önceki aracım leonda karda yaşamıştım. Öndeki sensör çok kirlenirse böyle bir durum olabiliyor. Arıza olduğunu sanmıyorum. Fron asist i hiç devre dışı bırakmadım, deneyip haber veririm

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ufuk_uckun U kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, kazasız sürüşler dilerim.

Deneyip bildirebilirseniz çok sevinirim. Ben de ona göre servise götüreyim aracı. Çok teşekkürler, iyi akşamlar.

• Yabansı kullanıcısına yanıt
    Merhaba, front asist i devre dışı bırakınca uyarı lambası çıkıyor. Yoldayken kapadım fotoğraftaki gibi oldu, acınca uyarı ışığı kapandı.

Cupra Formentor ANA KONU

Merhaba tekrar. Çok teşekkür ederim deneyip haber verdiğiniz için, içim rahatladı açıkçası. :)

Kazasız, arızasız şekilde araçlarımızı kullanmak dileğiyle.

• Merhaba, 1.5 TSI motorlu otomobilin son hızını tecrübe eden oldu mu?

Ben pistte düzlükte 210 km/h de limitöre girdiğini düşünüyorum. Ne comfort modda ne de sport modda 210 km/h’ı geçemedim.

Son sürati tecrübe eden varsa paylaşırsa sevinirim.

• CUPRA FORMENTOR 1.5 TSI Nevada Beyazı

Nasipse yarın İzmir MBU'dan teslim alacağım. Benim araçta da çip sorunu nedeniyle Geri görüş kamerası iptal edilmiş ve Beast audio yok. Geri görüş kamerasını sonradan dışarda ekletmeyi düşünüyorum ancak garantiyle ilgili bir sorun oluşur mu onu merak ediyorum açıkcası. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilirse sevinirim.

Aracı kullandıkça deneyimlerimi aktaracağım

Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

• tirextr T kullanıcısına yanıt

hayirlisi olsun.kaca aldiniz acaba?

Merhaba,

Aracınızı güzel ve sağlıklı günlerde kullanın.

Geri görüş kamerası için; orijinal ekipman ve kodlama yapıldığı takdirde sorun yaşamazsınız.

Diğer sorularınız veya merak ettiklerinizle ilgili önceki mesajlara göz gezdirirseniz size faydası olabilir.

Son olarak; aracınızı teslim alırken lastik hava basınçlarını mutlaka kontrol edin, 40-50 psi ile karşılaşmanız mümkün, 36 psi yüksüz kullanım için yeterli olacaktır.

• battleground35 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba daha tecrübe edemedim ama ilk 2000 kmyi dolduruyum Niğde otobanında deneme yapacağım. 210 gayet yeterli bu arada, daha önce aynı motor leonla 220yi geçememiştim(internette 250 gördüm diyenlere aldırmayın). A3(1.5 etsi) ile de 235 i geçememiştim. Ağırlık farkını düşünürsek normal. Yokuş aşağı olmadığı sürece 3 aşağı 5 yukarı bu hızlar olur

Merhaba, geri görüş takılıyor ama garantide elektronik aksam sorun olabilir diye geri bildirim aldım. Beats i taktırmak için görüşüyorum, servis olmayacak büyük ihtimalle. Yaptırdıktan sonra bilgi vereceğim.

Yanıt için teşekkürler. Kimse cevaplamayacak diye düşünmüştüm. :)

210 km/h benim için de yeterli, ancak 210 km/h hızla giderken 5500 rpm devir çeviriyordu. Red line 7000 rpm diye düşünürsek bana sanki yazılımla kesmişler gibi geldi ondan sormak istedim. Yani motorun daha 222 - 225 km/h gibi gidecek gücü var ancak yazılım 210 km/h hızda kesiyor izlenimi uyandırdı bende.

Herkeste böyleyse sorun yok.

Ek olarak doğru park freni nasıl kullanılıyor vw grubu araçlarda? Motor çalışırken vitesi N ye alıyorum Park Freni çekiyorum, “park freni arızası” diyip uyarı ışığı yakıyor. (Ds4 aracımda bu şekilde hiç sorun yaşamadım) N ye alıp sonra P’ye alıyorum daha sonra Park frenini çekiyorum bazen yine arıza veriyor bazen el frenini çekiyor.

Otomobili yeni aldım, park freni mi arızalı ben mi kullanmayı bilmiyorum anlayamadım.

Merhaba,

Bir soru; geri görüş kamerası gibi basit bir donanım için sorun olabilir bilgisi aldıysanız Beats gibi bir donanımı (orijinal ekipman bulduğunuzu varsayıyorum) dışarıda uygulamasını yaptırdığınızda garantide sorun çıkarmayacaklar mı?

Bu konu VAG araçlar için senelerdir tartışılır, servis aynı şeyi söyler, durur.

Sağlıklı sürüşler

• Shafter kullanıcısına yanıt

Standart donanıma ek;

Bucket tip koltuk + ileri sürüş destek paketi + elektrikli pedallı bagaj dahil 1.424.000 geldi araç hocam.

Araçta sadece çip sorunları nedeniyle geri görüş cam ve beast audio yok haricinde herşey full dendi.

Merhaba,

Müsaadenizle araya gireyim, teorik olarak 7000 rpm olsa da araç son viteste bu devre çıkamayacağı için ya hız limitörü ( var ise) devreye girer ya da siz dip gaz yaptığınızdaki son hız geçerli olur.

2. husus, araç P konumunda ve ayak frendeyken N moduna alır ve el freni çekilir, sonrasında ayak frenden çekilir ve yük el frenine biner, tekrar frene basılarak P moduna alınır.
    Bu şekilde herhangi bir arıza uyarısı almamanız gerekiyor.

Sağlıklı sürüşler

• Tyrell T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Aynen beats orjinal bile olsa işlem yapıldığı anda tüm multimedya garantiden çıkacak.

Maalesef Vag ekstra en ufak müdahaleyi istemiyor ama çok umrumda değil açıkcası, zaten bir sorun olsa kullanıcı hatası diyip çıkıyorlar işin içinden :)

Bu arada ses sisteminde ki şikayetlerimi bazı ayarlarla baya giderdim. En azından artık leondan kötü diyemem. Yine de biraz daha premium diye lanse ettikleri bir arabadan beklentim daha iyiydi.

Öncelikle, kesinlikle ekolayzır ayarını kendiniz yapın. Ek olarak bluetooth ses ayarını hem telefondan, hem arabadan tekrar düzenledim(yüksek olarak). Şu anda ses seviyesi düzeldi.

Geri görüş ve beats i halledeyim, sonraki işim trafic jam asist ve travel asist i aktif hale getirmek. Kocaeli de vagfast diye bir yerle görüştüm, işinin ehli gibi. Kendi aracına da yapmış. Halledebilirsem buradan paylaşırım.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

Park frenini aynı dediğiniz şekilde, önce vitesi N ye alıp çekiyorum. Sonra P ye alıyorum. Uyarı vermemesi gerekir. Bence servis ile görüşün. İsterseniz video çekip atabilirim özelden

Merhaba,

Bende Beats Audio olmasına rağmen standart ses sistemini de başarılı buldum, olmasaydı uğraşıp bulur muydum, bilmiyorum.

Son 12 senedir ağırlıklı VAG araç kullanıyorum, son 5 senedir de aynı servise gidiyorum, iyi niyet garantisi de dahil olmak üzere sağolsunlar hiç üzmediler. Bu arada önceki aracımda sonradan eklenmiş ACC, R-Line direksiyon, orijinal geri görüş kamerasını da kendim göstermesem haberleri bile olmayacaktı.

Travel Assist zaten traffic jam assist fonksiyonunu da içeriyor. Travel Assist bu araçta aktif edilebilen bir donanım değil, bunun için kapasitif direksiyona ihtiyacınız olacak, önce onu tedarik etmeniz, takmanız/taktırmanız sonra da kodlanması gerekli. Böylece Şerit Takip Asistanı’na ek olarak şerit takip kılavuzu (aracın şerit ortasında stabil ilerlemesi) da aktif hale gelir.

Sağlıklı sürüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyrell -- 20 Mart 2023; 20:4:26 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.