Şimdi Ara

cünüp olma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neden cünüp iken işimizin rast gitmeyeceğine inanırız, birkaç litre su mu benim işimin rast gidip gitmeyeceğini belirliyor ? sonuçta vücutta üretilen bir madde neden bu kadar kötü bir şeymiş gibi gösteriliyor ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• mantıklı bir açıklaması yok mu ha içeride kalmış ha dışarı çıkmış

• Hadis kaynaklı bir inanış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama bu cunupken işlerimizin yolunda gitmedigini yalanlamaz...

Herkesin kendi inancidir.

Bir işe Besmeleyle duayla başlamakla,Paldir küldür alel acele başlamak arasinda benim için fark var.Çoğu zamanda açıkca Somut şekilde hissetmişimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabus87 -- 8 Mart 2018; 18:52:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cünüpken işin rast gitmeme olayı diye birşey yok tamamen caydırmak için abdestsiz gezilmemesi için uydurulmuş bişey olarak görüyorum

• Eğer müslüman değilsen takma kafaya.Eğer müslümansan gir banyoya.İçinde rahatlamış olur.

• Ben abdest alıyorum zihinsel olarak rahatlıyorum. Çok inanan biri değilim ama inanıyorum sonuçta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oruç sadece aç kalmak mı?

Namaz sadece şekilden mi ibarettir?

Dinde yapılan ibadetlerin herhangi bir fiziksel faydasının olup/olmamasının önemli olmadigini dusunuyorum.

Yaratıcı emretmis otesi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanguru_kesesi -- 8 Mart 2018; 7:54:13 >
  • Onu bunu bilmemde insan fiziki olarak kendisini pis hissediyor. O şekil dışarı çıkınca rahatsız oluyorum.

• Dünya'nın %80'i cünup geziyor ama işi rast gitmeyenler hep %20'lik Müslüman kesim oluyor.

• Bu ben işte gusülsüz başıma gelmeyen kalmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamparf

Hocam insanın ön ve arka deliklerinde manevi ruh zarı vardır. Bu bölgelerden herhangi bir şey girer ya da çıkarsa ruh zarını yırtar ve abdest kırılır. Abdest alarak o zar tekrar örülür ve bizleri korur cünüplüğün tehlikesi bu korumadan mahrum kalmaktır. Anlayacağın içeride ya da dışarıda olmasının bir önemi yok, gümrükten geçiş yapılmadıkça.

ama hocam sadece meni çıktığında gusül alıyoruz, diğer durumlarda normal abdest alınıyor, bu neden?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Dünya'nın %80'i cünup geziyor ama işi rast gitmeyenler hep %20'lik Müslüman kesim oluyor.

O yüzden tamamen psikolojik bence.

Adamlar anadan doğma cunup geziyor

• İşlerin ters gitmesi gibi bir şey yok. Yine de psikolojik olarak pis hissedebiliyor insan.

• Sadece namaz kılmak için cünüplük engeldir, geri kalan herşeyi yapabilirsin sorun yok kardeş. Olsa Kuranda yazardı. Kurana abdestsiz dokunulmaz falan gibi safsatalara falanda inanma. İşin rast gitmez diyenlere ise hiç inanma. Elon Musk abdestli mi dolaşiyorda işi rast gidiyor , bunlar dinci zırvalarıdır.

• Bilimsel bir açıklaması olarak şunu hatırlıyorum. Cünüp olunduğu anda fizyolojik olarak vücuttaki gözeneklerin olağan dışı şekilde açıldığı ve vücudun hastalanmaya ve mikroplara karşı daha korumasız kaldığıdır. Bu sebeple vücudun temiz tutulması amacıyla olduğunu okumuşum/duymuşum.

Biraz düşününce açık kapılar bulunabiliyor. Ama merak ettim doğrusu iyice.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamparf

Hocam insanın ön ve arka deliklerinde manevi ruh zarı vardır. Bu bölgelerden herhangi bir şey girer ya da çıkarsa ruh zarını yırtar ve abdest kırılır. Abdest alarak o zar tekrar örülür ve bizleri korur cünüplüğün tehlikesi bu korumadan mahrum kalmaktır. Anlayacağın içeride ya da dışarıda olmasının bir önemi yok, gümrükten geçiş yapılmadıkça.

• Biz Türk tipi müslümanlık yaşadığımız için cünüpü filan takmayın boşver takılın kafanıza göre

• ben asbest alıyorum

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Çok iyi cevap.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.