Bildirim
Cumhuriyetin ilk yıllarında yerli savunma sanayi neden desteklenmedi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bırak üretmeyi bir teknolojik urunu kullanmak icin bile şeyhinden izin alanların memleketi olduğu icin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu girişimleri yapan insanların şeyh ile filan alakası yok, ayrıca ben neden az girişim yapıldığından ziyade yapılanların neden korunmadığını merak ediyorum.
-
abd yapmamızı istemedi çünkü.
biz hiçbir zaman bağımsız olmadık bence
kah ingilizler kah abd ne derse yaptık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanlara, vatandaşa destek verildi, Atatürk ve İnönü ülkeyi kurup ilerletmeye, donatmaya çabaladı, ne olursa olsun bunu yapmaya gayret etti, yoktan var etme işini başardılar, miras olan hiç bir şey yoktu, bitik toplum kalmıştı geriye. 1950'lere kadar sınırlarımızı çizdik, net olduk, huzurla, sakince yaşadık, dünya birbirine girmişken burnumuz dahi kanamadı. Buna rağmen Atatürk'e, İnönü'ye çelme takmak isteyenler oldu, denendi. Bu adamlar eğitim, savunma, sağlık, ekonomi, üretim, iç ve dış politika alanlarında yol gösterdi, uçak fabrikası kuruldu, çiftlik kuruldu, okullar kuruldu, üniversiteler ayağa kaldırıldı, üreten fabrikalar kuruldu, silah üretildi, uçak ürettirildi içte ve dışta, denizaltımız dahi olsun istedi Atatürk. Yokluk çekildi uzun süre, elimize hangi ekipman gelirse sahiplendik.
1950'lere ulaştığımızda ayak oyunları, tezgahlar, operasyonlar, ülkenin sürekli gergin, karışık tutulması faktörü başladı, asla da bitmedi, düzgün, iyi niyeti, niteliği olanlar çabaladı, hala çabalıyor, halen ayak oyunları oynanıyor ve şartlar daha kötü, iyi insanlar uğraşmaya devam ediyor, ayakta kalmamız bile büyük şans, Atatürk'e, İnönü'ye borçluyuz bunu da. Problemler derinleşti, artık ayakta kalmaya bakıyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 8 Aralık 2024; 16:27:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X