Arkadaşlar iyi geceler Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp fakültesi iyi mi acaba nasıl? Diğerlerine göre zor mu? Merak ettiğim bir bölüm/okul ikilisi de. |
Cumhuriyet Üni. Tıp iyi mi?

-
-
up
-
Köklü bir fakülte 90 profesör 40 doçent 50 dr öğr görevlisi kadrosuna sahip eğitim anlamında iyi bir tıp fakültesi düşünüyorum.Ayrıca Tepdad tarafından akreditasyonada sahip Türkiyede tıp fakültelerinin 4 te 1 i bu akreditasyona sahip.
-
Bir arkadaş için şehir hakkında bilgi vermmiştim kopyalayıp sana atıyorum
Ben Antalyada yaşıyorum Sivas tıpta 5. Sınıfa geçtim.Şehiri anlatayım sana.Şehir büyük bir şehir değil görece küçük sayılır düzenli bir şehir bolca kafe var,sivas öğrenci şehri daha önceden dediğim gibi 60 000 öğrencisi var üniversitenin o yüzden sönük bir şehir değil.Ulaşım çok kolay neredeyse her otobüs üniversiteye gidiyor öğrenmesi kolay bir şehir.Ben ilk geldiğimde 2 yıl özel yurtta kaldım daha sonra arkadaşla eve çıktık kiralar uygun şehir büyük şehirlere göre ucuz öğrenci dostu sayılır.KYK da kalmak isteyenler için yeterli kyk yurdu var erkek yurdu kampüsün içinde fakülteye 10 dk yürüyüş mesafesinde.Odalar 3 kişilik banyo tuvalet odaların içinde.Kız yurdu kampüsün biraz dışında o yürüyerek 30 dk ama onun için kampüsün içinden ring otobüsleri kalkıyor 1.5 lira falan heralde.Sivas soğuk şehirdir onuda belirtiyim.Fakülteye geliyim fakültemiz kampüsün içinde tenel bilimler binasıyla 4 ve 5 lerin binası ayrı.Staj grubunun binası hastane yanında temel bilimlerde 200 metre ötesinde hastanenin.Kampüsün içinde çokça yeme içme ve kafe mevcut.Ben memnunum bende ön yargım vardı sivasa karşı ama alıştım ve düşündüğüm gibi bir şehir olmadığına karar verdim.
-
Zorluk konusunda dönem 240 kişi 50 kişi kalır böyle bir zorluk yorumu yapabilirsin belki çünkü zorluk görece bir kavram ama çalışılınca geçiliyor onu söyleyebilirim
-
Valla üniversite eğitimi açısından Tıp ve Diş hekimliği eğitimi iyidir.Diğer bölümler için aynısını söyleyemem.Zaten üniveriste içerisinde büyük bir eğitim araştırma hastanesi var.Hem hastane hem üniversite köklü bir geçmişe ve iyi doktorlara sahiptir.Üniversite ve hastane işbirliği güzel şekilde sağlanıyor.Şehir için konuşacak olursak 18 yıl Sivas'ta yaşamış birisi olarak dünyanın yozgattan sonra en sıkıcı şehri olabilir.Yukarıda arkadaş öğrenci şehri falan demiş ama nüfusun %60 70 i 50 yaş üstüdür büyük ihtimalle.Genç nüfus az.Her yer kafe falan demişler toplasan 20 30 kafe anca vardır bunların da çoğu saçma sapan mekanlar.Gelirsen görürsün çoğu sinek avlar zaten.Zaten alkollü mekan 1 tane var benim bildiğim orası da değişik bi mekan.1 tane avm si var çoğu yaygın mağaza yok burada.Starbucks falan açılalı 2 sene falan oldu sen düşün.Ucuzluk bakımından baya ucuz bence kyk yurtları da var ama kyk ya vereceğin parayla 2 kişi güzel bi eve çıkarsın.Zaten eğleneceğin çok biyer olmadığı için ona da çok para gitmez.Zihniyet olarak çok misafirperver ve samimidir buranın insanı.Ama bunun için şehre ayak uydurabilmen gerekir.Özellikle muhafazakarlık konusunda.Ben erkek halimle şort giymiyorum bu şehirde bakışlardan dolayı.Kızlar zaten yürek yemiş olmalı çok açık giyinmek için.Kısacası ben 18 yıl yaşadım kaçtım.Ve şu an geldiğimde 1 haftadan fazla duramıyorum.Eğer sen büyük bi şehirden geleceksen veya bulunduğun yerde çok sosyal bi hayatın varsa buraya geldiğin güne lanet ederisn.Ama diyosanki ben okuldan eve evden okula giderim şehrin yaşam tarzına ayak uydururum etliye sütlüye karışmam dersen tam senlik şehir.Umarım güzel anlatabilmişimdir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X