|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scooting2563 -- 1 Şubat 2018; 17:32:22 > |
A! Elbereth Gilthoniel! Silivren penna míiriel. O menel aglar elenath, Gilthoniel, A! Elbereth! A Elbereth Gilthoniel. O menel palan-díriel. Le nallon sí. Di-nguruthos. A tiro nin, Fanuilos! ![]() MSI X99A Gaming 7, Nvidia Gtx980, Core i7 5820K, Dark N10, Logitech Z523, Samsung 46C750, Philips 273ELH, Samsung Note 10.1, iPhone 6 Plus 64GB, Razer Kraken 7.1, Sony PS4, |
|
Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
|
|
Kullanıcı isteği ile kapatılmıştır.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Safevilerin özünü kaybetmediği gibi bir olay söz konusu değil safevi hanedanı her ne kadar azerbaycan Türkçesi konuşan bir aile olsa da karışık kökten geliyorlar ve kültürleri i.ismail sonrası pers kültürü tahmasb vs hep farsça konuşuyorlar ki amasya antlaşmasında da Türklüğün esamesinin kalmadığını anlıyoruz Safevilerin sırf kurucularının atalarında türk var diye bir Türk imparatorluğu olarak kabul etmek çağataylı ve altın orda devletini moğol kabul etmek kadar saçmadır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Safevilerin özünü koruduğu gerçeği tam bir kolpadır kusura bakmayın zaten safeviler bir tarikattır en eski atası şeyh safiyüddin ishak Sünnî bir Kürt onun atası Firuz şah da bir kürt uzun Hasan'ın da tesiriyle tarikat kendisini Sünni Kürt kimliğinden şia türk'e döndürüyor kaldı ki ismail'in kökeninde pontus, türkmen, çerkez, azerbaycanlı ne arasan var Yavuz'un Kürt aşiretlerini de suriye ve güneydoğu'ya yerleştirmesi stratejik bir hamledir o dönem akkoyunlu ve karakoyunlu gibi türkmen kabile, aşiret konfederasyonları bile kürt aşiretlerini tampon bölgelere yerleştiriyordu hatta karakoyunlular bu aşiretlere "kara topluluk" adını takmıştır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İki sene sonra düşüncelerimin ne kadar da değiştiğini fark ettim bu fors konusunda(konudan kastım bu forum konusu değil) ama bu konudaki mesajlarımı okumadım. Boş boş yazmışsam hiç çekemem şimdi kendimi. Bu forstaki yıldız, boş iş. Bu yıldızlardaki ülke metaforunun anlamı ne? Milli tarihimizdeki büyük Türk devletleri mi? Üniversitemdeki bir hoca, bu konuyu "tarihteki Türk devletleri" olarak algılamıştı. Bakın "büyük" devleti geçtim, direkt bu kadar Türk ülkesi olduğuna inanıyordu. Büyük devlet diyorsan herhalde Safeviler de Akkoyunlular kadar büyüktür. Toplamda elbette bu kadar Türk ülkesi yoktu. Hepsini eklemek de zor, belki de, anlamsız. Duygusal bakınca aşşşşırı hoş detaylara sahip bir fors ama tarihi anlayışıma ters. Şimdi bu değiştirilse ne olacak ki? Zaten forsun değiştirilmesi gündem olursa niyetlenenin kim olduğu önemli. Olan olmuş artık. Yapacak bir şey yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 6 Şubat 2021; 23:31:26 > |
|
Benim meselem o değil. Kaldı ki Hunlar, Avarlar da var o forsta. Hunlar, Avarlar ne derece bir organizasyon? Forsta kabile, devlet gibi ayrımlar yaptıklarını hiç düşünmüyorum. Güzel bir düşünce ama. Edit: Mesajı düzelte düzelte hiçbir şey anlatmamışım. Şimdi üç beş kelimeyi sildim, güzel oldu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 7 Şubat 2021; 0:20:4 > |