Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayat Pahalılığıyla Sınanıyoruz Üstesinden Geleceğiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Manda yoğurdu, kestane balı, Medine hurması, yulaf ezmesi ve ejder meyveli smoothie ile sınanıyor.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Bende bi sarayda sınanmak istiyorum artık yeter ya bu kadar zenginlik bana bende fakir olmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

1001 odalı sarayda da "Hangi odada oturacağım, hangi oda neredeydi, haritaya bakmam lazım" derdi var ama.

• Portakal kabuklarını atmasaydınız sizde saraylarda otururdunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdoğan: "Vatanı satmak yüksek faizle, enflasyonla, kötü yönetimle olur" 27.02.2015

• Sarayda da mı sınama varmış?

• Kuraklık, gök taşı düşmesi, istila... Böyle bir durum olursa Rabbim bizi sınıyor diyebiliriz.

DSP, MHP, Anap koalisyonu zamanında planlanan Köykent projesini revize ederek AKP hayata geçirsin. 3-5 yıla kadar pahalılık kalıyor mu bakın.

• Erdoğan "Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim, ben." demesinden bu yana geçen 5 yıl içerisinde aldığı yanlış kararlar sonrası daha da kötüleşen ekonominin sorumluluğunu hissediyor mu, bilmiyorum. Ama bu karanlık tablonun kendi eseri olduğunu eninde sonunda kabul etmesi gerekir. Onu da ancak görev süresinin sonuna geldiğini ve tekrar seçilme olasılığının ortadan kalktığını hissettikçe itiraf edebilecektir.

• Bu sözlere inana varsa onlara şimdiden geçmiş olsun 01/01/2025 %75 enflasyon hazır

• Ya bi zamanlar 2000 li yıllarda ntv gibi modern dokunulmamış empoze edilmemiş tv kanallarında değerli iktisat hocalarının gündem ve kritikleri olurdu . zevkle izlerdik üniversitesini okuduğumuz için ya şu gün artık böyle söylemleri görseler ne diyeceğimi bilemiyorum ya ben hangi dünyada yaşıyorum derler gülsek mi ağlasak mı , sebep sonuç ilişkisi diye birşey var ya . burda sebebin ne olduğu belli ama o sebepten üreyen sonuçların sürekliliği sebebiyle sebep = sonuçta diretmemek halkı budala yerine koymak gibi geliyor neyin enflasyonu düşecekmiş ya ya allah aşkına şu ülkede pastaneye girsen içtiğin bir çay 20 lira keyif yapıyım deyip aldığın el kadar börek 70 lira bir damacana su 100 tl ananı babanı karını götürüp de ayda bir dışarda yemek yiyim desen 500 600 tl minimum hesap toplu taşımadan ziyade kendi arabanla ulaşımı sağlamak için en düşük avrupa ülkelerinde hurdaya çıkmış araç modellerine sahip olmak , benzin yüklemek .... bu lüksleri de geçtim temel ihtiyaçların tüketimine mümkünatın olmaması barınma yol su elektrik doğalgaz bunları da geçtim emeklilikten medet umarak insan gibi yaşayabilmek kiranı ödeyebilmek ev araba zaten zamanında alan aldı şu an bırak özel sektörü kamuda iş bulsan bir araba için çalışacağın süre en aşşağı 2 yıl . 45 liralık benzinde arabayla gezmenin mantığı ve rahatlığı . ya bu ülke ne zamandan beridir bırakın refahı enflasyonsuz bir periyod içinde yaa .. haa ..

ya birine zulmetsen sürekli aynı sonuçları veriyorsa ya iyi niyetinin kurbanı ya mazoşisttir . hangi enflasyon ne zaman düşecek . ya bu kaçıncı kullanılan aynı kelimeler ve ülkenin düştüğü hezimet .

ya dışardaki parası olan insanların bile arz talep gereğince değeri yükselen bir malın milli parasına ve ülke ekonomisi ve cari açığa verdiği zararın farkında olmayan varmı . senin aldığın altın ve dolar ülke ekonomisine nasıl bir darbe vuruyor farkındalar mı . bir yerden kar ediyim diyor ama o karın sana dolaylı yollardan ne gibi kazıklar şeklinde döneceğini bilmiyor sanırım ..

şurda bırakın büyük şehirleri nüfusu 500 bini bulmayan anadolu kentlerinde 300 400 metre arayla millet bahçeleri denen gereksizler türetiliyor . ya 300 400 metre ilerde park var ama göz boyaması faydalıyız niyetiyle tekrar park yapıp yeşillikle donatacağı arazideki binaları kamulaştırma ile satın alıyor ortaya çıkan görüntü bomboş sağı solu serpiştirilmiş yeşilliklerle dolu billmem kaç hektar arazide 3 5 kamelya bir kaç çocuk parkı zırzavatı . yok efendim kapalı tellerle dolu mini futbol sahası yok efendim basketbol sahası . ya inanın adamların o kurdukları spor alanlarında varya inşaata yardımcı olan suriyeliler futbol oynuyor alan da alan olsa dört bir yanı açık buz gibi soğuğun estiği kapatılmamış bir alanda donarak ve zevkle spor keyfini icra ederek keyfine varabileceğin bir spor sahası . yazın da kışın da durum bu . yani velhasıl kelam boş yatıırımlar pardon göze girme çabaları . sokaklarda şehirlerarası yollarda 5 yıl boyunca çalışmayan ara sokaklardaki araba tekerinin rahatça girebileceği ölçüdeki çukurlar yamalar ve su baskınlarının halledilmemesi , yıllarca kent içi taşıma araçlarında duraklarda dakkalarca soğukta bekleyen insanlara karşı şöförlerin terbiyesizlik yaparak yolcu almaması elle işaret yapsan basaıp geçmesi dolayısıyla işe yarım saat 45 dakka geç kalan zavallı insanlar . ki burda saydığım mevzular bir iki değil 3 5 sene boyunca tekerrür eden vukuatlar .

kısaca geçtim merkezi yönetimi orta nufuslu doğu kentlerinin belediyeleri bile akla zarar ziyan işlerle meşguller . misal 5 sene çalışmayan belediye başkanının seçime 3 4 ay kala sokaklardaki çukurları abuk subuk yamalarla kapatması kavşaklara süs havuzu dikmesi caddelerin kenarlarında canavar gibi yanan şehir lambaları varken her ne akla hizmetse iki üç yeri karı baldırı gibi kıvrımlı maliyetli direklerle değiştirilmesi .

KISACA GENÇLER BİZLERİN PARALARI BÖYLE YERLERE HARCANIYOR İŞTE . KISSADAN HİSSE . VERGİDEN DOĞAN BİR PARA GEREKSİZ YERE HARCANIYORSA SENİN BENİM CEBİMDEN ÇALINIYORLA AYNI KEFEYE GİRİYOR ŞEKLİNDE SÖYLENEBİLİR Mİ ACABA .. . HATTA MEDYADA PROPAGANDA ARACI İÇİN TUTULMUŞ KİŞİLERE DE PARA ÖDENİYOR DİYEBİLİNİRMİ ???? . İNSAN GERÇEKTEN GİRİP DE BİR SOSYAL KANALLARA ATASINA MİLLİ DEĞERLERİNE SAATLERCE GÜNLERCE VAKİT HARCANIP DA ÜRETİLEBİLECEK ŞEYLERİN YAPILDIĞINI GÖRÜNCE BUNLARIN PARASI ZAMANI RIZKI NERDEN GELİYOR DİYE DÜŞÜNEMEDEN EDEMİYOR .

TEMMUZDA 55 TL Yİ AŞACAK BENZİNE VE HALA BAĞIMLISI VE ENAYİSİ VARSA OTOMOBİL SATIŞLARININ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTACAĞINA BİR EKMEĞİN 20 TL OLACAĞINA VS. VS HAZIRLIKLI OLUN ...

SEÇİMLERDEN SONRA OLASI BİR HEZİMETLE NELER OLACAĞINI TAHMİN EDEMİYORUM . ORTALIK DAN DUN OLABİLİR

TARIM ÜRÜNLERİ İLE TEKNOLOJİK SANAYİ ÜRÜNLERİ , MATERYAL ALAN BİR ÜLKEDEN NEREYE ..... ZAMANINDA TEK MOTORLU UÇAK BİLE ÜRETİYORDUK AMA TEKERE ÇOMAK SOKAN GEÇMİŞLER SAĞOLSUN .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 21 Mart 2024; 22:26:50 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.