Herkese selamlar; Bu sene öss ye girdim ve sıralamada 4400. oldum; öncelikle izmirde bir tıp fakültesi tercih edicem..Geçen sene 3900. yü alan Dokuz Eylül'e bu sene bu sıralamayla girme şansım var mıdır ?
Eğer izmir olmazsa Çukurova ve Akdeniz ünilerinden birininin tıp fakültesini tercih etmeyi düşünüyorum; bu konuda yardımınıza ihtiyacım var..Bu iki şehirde okuyanlardan özellikle; şehirlerinde öğrencilik nasıldır; üni.de yaşam nasıl ?
Yardımcı olursanız sevinirim..
Akademik açıdan değerlendirebilirim ancak; Kesinlike Çukurova. Çukurova'nın eğitimi Akdeniz'e bin basar. Ama sosyal açıdan Akdeniz gibi geliyor bana.Akdeniz üniversitesinin kendi kampüsü içinde plaj var.Gerisini sen düşün!
İkisi de puan olarak hemen hemen aynı eğer maddi durumun orta ise kesinlikle Adana ,Adana da hemen hemen her şey diğer illere göre daha ucuzdur.Ayrıca haberlerde anlatıldıgı gibi degil eger Kuzey Adana yı gezersen(üniye uzak kalıyor ama ) veya Gazipaşa Cemalpaşa falan gerçekten ne kadar modern oldugunu görürsün öyle niye kız arkadasının elini tuttun gibi durumlar sadece ara mahallelerde olur.Antalya yı tam bilemedigim için yorum yapamam ama bence Çukurova başarı olarak Akdeniz den üstün.
Hmm cevap için teşekkür..Ama Akdeniz'in de tıpta baya bi iddialı olduğunu duydum; Türkiye'de baya bi ameliyata öncülük etmişler..Ve kampüs yaşamı da önemli benim için ya da insan profili..Çukurova bu konularda vasat mıdır ?
quote:
Orjinalden alıntı: Kemalist81
İkisi de puan olarak hemen hemen aynı eğer maddi durumun orta ise kesinlikle Adana ,Adana da hemen hemen her şey diğer illere göre daha ucuzdur.Ayrıca haberlerde anlatıldıgı gibi degil eger Kuzey Adana yı gezersen(üniye uzak kalıyor ama ) veya Gazipaşa Cemalpaşa falan gerçekten ne kadar modern oldugunu görürsün öyle niye kız arkadasının elini tuttun gibi durumlar sadece ara mahallelerde olur.Antalya yı tam bilemedigim için yorum yapamam ama bence Çukurova başarı olarak Akdeniz den üstün.
Evet 14 yaşıma kadar Adana'daydım zaten;sanıldığı gibi bi yer değil doğru..Ama üni. konusunda emin olamıyorum hala sosyal olarak..
İkisi de hemen hemen aynı kefeye geliyor zaten yani çok kafana takma içinden geleni öne yaz.Sosyal olarak da kuşkusuz Antalya önde biraz da maddi durumuna bağlı bana sorarsan eger maddi durumun iyiyse Antalya yı tercih et derim aksi halde Çukurova.
Maddi durum fena değil çok şükür..Ama öğrenci profili nasıldır adanada ?
Antalya Türkiye'nin en güzel şehri. Antalya'lı değilim ve bu objektif bir yorum. Ciddi anlamda mükemmel bir şehir. Deniz güzel, insanlar güzel, hava güzel, trafik çok yok. Gezdim gördüm, Adana berbat bi şehir. Antalyanın cidden yanına yaklaşamaz.
Antalyalıyım. 17 senedir (doğduğumdan beri) Antalya'da yaşıyorum. Antalya pahalı bir şehir. Güzel olduğu doğru ama yaz buraya Nisan'ın sonundan gelir. Rutubeti fazladır. Geçen 2 sene boyunca trafiği şaaptılar şu anda trafik pek rahat değil.
Üniversite olarak düşünürsek de Akdeniz'de alanında önde gelenler arasında sayılabilen tek bölüm Tıp. Çünkü gelirlerin çok büyük bir kısmı hastaneye ve fakülteye harcanıyor.
TUS başarısı olaraksa Çanakkale 18 Mart, Pamukkale ve Adnan Menderes ise Akdeniz'den daha başarılılar. Bunları da göz önünde bulundur derim.
konu açılalı baya olmuş ama bn bu sene girdim ege tıp olmuo ama çukurovayla akdeniz arasında kaldım hangisini tercih ediim die bi sormak istedim özellikle akdeniz tıpa gidenlere bi kaç sorum var çukurova tıpta ingilzce hazırlık yok akdnz tıpta var bnm inglzcmde pek iyi deil en azından üniverstyi seçerkn bunu değerlendrmelimiyim sonuçta hazırlığa kalırsm 1 snem boşa gidick öle olcaına 1 sene dha çalışıp ege tıpa da gide bilirm çok kararsz kaldım yardmcı olursnz çok sevinrm
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme