Şimdi Ara

Cudi Dağı'nda çatışma; 1 şehit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CUDİ Dağı'nda operasyon yapan güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında bu sabah çıkan çatışmada uzman çavuş Mehmet Bostanoğlu şehit oldu.

     Cudi Dağı'nda çatışma; 1 şehit


    ŞIRNAK'taki Cudi Dağı'nda PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda bu sabah teröristlerle çıkan çatışmada 35 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu şehit oldu. Cudi'de yer yer çatışmalar sürerken, helikopterlerle stratejik noktaralara komandolar indirildi.

    Cudi Dağı'ndaki sığınak ve mağaralara kış üstlenmesine geldikleri belirtilen teröristleri etkisiz hale getirmek için 3 gün önce hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle indirilen özel eğitimli komandolar PKK'lıların izlerini sürdü. İnsansız Hava Aracı görüntülerinden yaklaşık 20 kişi oldukları belirlenen PKK'lıların yerini tespit etti. Aralarında bölge sorumlularının da bulunduğu belirtilen grubun bir mağarada gizlendiği belirlenmesi üzerine bölgede operasyon yapıldı.

    Operasyonda bu sabah saatlerinde bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu, şehit oldu. Bölgede çatışmalar yer yer sürerken, öğle saatlerinde 23'ün Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan peş peşe kalkan Sikorsky helikopterlerle takviye operasyon bölgesine komandolar indirildi.

    Operasyonlar, Cudi Dağı'nın Hisar, Çağlayan, Derebaşı, Köserli ve Boyunkaya bölgelerinde yoğunlaştı. PKK'lıların bulunduğu alanlar Kobra helikopter tarafından ateş altına alınırken, Hisar Taburu'ndan teröristlerin bulunduğu alanlara top atışları gerçekleştirildi.

    Bu arada operasyon bölgelerine karadan asker ve mühimmat sevki yapıldı. Konvoy halindeki araçların geçişi sırasında sıkı önlemler alındığı görüldü.

    CEHENNEM DERESİNDE BÜYÜK OPERASYON

    Şırnak'ın İdil ve Güçlükonak ilçeleri arasında bulunan Cehennem Deresi'nde dün Jandarma ve Polis Özel Harekat Timlerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda PKK'nın bölge sorumlusu olduğu belirtilen 'Agit Batman' kod adlı Yusuf Aktara öldürüldü. Çok sayıda mağaranın bulunduğu Cehennem Deresi'nde diğer PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Jandarma ve Polis Özel Harekat Timleri operasyonlarını helikopter destekli sürdürüyor.

    SIĞINAKTA SİLAH VE MÜHİMAT BULUNDU

    Şırnak ile Cizre arasındaki Kurtuluş Köyü yakınların güvenlik güçlerinin yaptığı aramada tarama faaliyetlerinde PKK'lılara ait bir sığınak tespit edildi. Sığınakta yapılan aramada çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğu öğrenildi.

    Şehit ateşi Silifke'ye düştü

    ŞIRNAK'ın Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 35 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu'nun acı haberi, memleketi Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.

    Cudi Dağı'nda operasyonda Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu'nun şehit olduğu haberi, Silifke İlçesi'ndeki Atik Mahallesi'nde oturan annesi Sıdıka Bostanoğlu'na Silifke Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Alan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan ve İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen işitme ve konuşma engelli annesi ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale ederken, annesi Sıdıka Bostanoğlu, bir astsubaya sarılarak gözyaşı döktü.

    Babasını 1997 yılında kaybeden, 2001 yılında Uzman Çavuş olan Mehmet Bostanoğlu'nun evli ve 2 çocuk babası olduğu, eşi ve çocuklarının da Şırnak'ta olduğu öğrenildi. Bostanoğlu'nun cenazesi Silifke'de toprağa verilecek.

    Mehmet OKUR/Ercan KALAY- Ramazan İMRAĞ/ŞIRNAK,(DHA)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legendpc -- 23 Aralık 2011; 18:28:59 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.