Şimdi Ara

CÜCE VATOZ HAKKINDA...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 adet yaklaşık 5 cm boyunca vatozlarımın daha şimdiden cinsiyet belirlenemediğini öğrendim. Fakat ikisininde renkleri birbirinden cok farklı.

Birisi koyu siyah diğeri ise kahverengi gibi tatlı bi rengi var. Cüce vatozlarında kendi aralarında türleri varmıdır ?

ya da siyah erkek - kahverengi olan dişi mi Bilgilendirirseniz sevinirim

• Vatozlarda değişik varyasyonlar vardır.
    Eğer şişkinlik hareketsizlik yem yememe vs gibi sorunları yoksa farklı cinstir.
    Renk değişimide olabiliyor vatozlarda stres korku üreme zamanı gibi durumlarda renk değişebilir.

Bu makaleler işine çok yarar.Cinsiyet ayrımı su değerleri üreme beslenme vs.

http://www.akvaryum.com/ancistrus_sp_(cuce_boynuzlu_vatoz)_tatlisur_58_312.asp#b
    http://www.akvaryum.com/ancistrus_dolichopterus_(cuce_vatoz)_makaler_18_990.asp

• Çok teşekkür ederim. Akvaryumda 12 adet yunus yavrularım var. Vatozların bir dişi bir erkek olduğunu varsayarsak, bundan 1 sene sonra yunusların içinde vatozlarımdan yavru alabilir miyim ? yoksa ayırmam gerekir mi ? yunuslar yumurtalara zarar verir mi yani
  • O şekilde vatoz üretmeniz mümkün değil. Yunuslar yumurtaları ve yenidoğan keselileri avlarlar. Ancak çok büyük akvaryum varsa bol miktarlarda kaya mağara küp vs varsa yakalanmazlar.
    Akvaryum ebatı nedir ?
  • Şuan hepsi yavru oldukları için 80 litrelik akvaryumdalar. 130*50*60 ebatlarında 390 litrelik yaptırmayı düşünüyorum mobilyalı. Yeterli olurmu ? Vatozların çiftleşme zamanını bilmiyorum ama vakti gelince ayırırım teşekkürler
  • Yunuslar için ideal boyut.İyi bence.
    Çeşitli şeylerden vatoz için kap yapıyorlar dar ağızlı küpler pimaş borular vs. Bunlardan araştır yap birkaç tane her erkeğe birtane gibi. Üreme istediklerinde zaten onlar bu işi halleder.Sende erkekle yumurtaları hissettirmeden akvaryumdan çekersin ayrı akvaryuma alırsın.Ayırdığın akvaryumun filtre ve havalandırması iyi olmalı su temiz olmalı. Yumurtalar mantarlaşır yavrular çabuk hasta olur. Su ısısı ve değerleri sabit olmalıdır.Vatoz üretmek zor derler ama dikkat edersen kolaydır.

Ama bu iş göründüğünden zordur.Başa herşey gelebilir.Yunuslar vatozları yumurtlama esnasında rahat bırakmazsa kavgalar çıkar dişi yumurtlamaz çiftleşme başlamaz işler gecikir vs vs.
    Yavrular çıkınca yuvadan ayrılırlar erkekte peşlerinden gelmez bu sefer yunuslar avcılık yapar.Sen bol kayalardan ve küplerden saklanma vs yapmaya bak akvaryum boyu müsait sonuçta.

Ben olsam üretim yapacağım desem hem bir dişi bir erkek az gelir.Hemde yunuslarla aynı akvaryumda bu iş zor olur.
    2 erkek 6 dişi şu an elindeki 80 litre için az ama idare edebilir bence.Fazla kum aksesuar vs koymana gerek kalmaz cama cam yeter.Küp testi pimaş büyük salyangoz kabukları vs iş görür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fanus için balık tavsiyesi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.