Şimdi Ara

CTA-E07-13A Bilgisayar Üzerinden Update (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
9.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Allah Allah :D bu işlemi daha önce de yapmış olmama rağmen oldu açıldı tablet. Sanırım kendi sitelerindeki orijinal rom bozuk. Teşekkür ederim.
    İrtibatı koparmayalım. ;)
  • disk path "" diyor sonunda fail oluyor.%77 de CTA f sürücüsü gözükmeye başlıyor ama işlem tıkanıyor.Ve şimdi recovery modede girmiyor acaba yanlış sürücümü

    T 0][00:09:13]: command exec:video dev disable
    [T 0][00:09:14]: command exec:setenv bootargs ${bootargs} a9_clk_max=600000000
    [T 0][00:09:15]: load command: setenv recovery_command --usb_burning
    [T 0][00:09:16]: command exec:cmd_in_mem 0x82000000
    [T 0][00:09:18]: command exec:save
    [T 0][00:09:19]: load uimage ...
    [T 0][00:09:19]: Transfer Complete! total size is 4001792 Bytes
    [T 0][00:09:25]: command exec:bootm 0x82000000
    [T 0][00:09:29]: boot uImage ...
    [T 0][00:11:18]: cannot find disk! 100times
    [T 0][00:11:19]: failed because no connected device ,current step is 21
  • blackblood07 B kullanıcısına yanıt
    Dostum bi yardım et emanet tablet.. burdaki casper sitesindekileri denedim olmadı.Fix dosyası ile nan erase yaptım tekrar denedim olmadı.Sürekli %77 de kalıyor salak gibi CTA sürücüsü yükleniyor sanki flash bellek takmış gibi sonrada görmüyor.Tablet içinde microsd yok.
  • 2 gün uğraştık ama sonunda oldu,az kalsın çöpe atcak yenisini borçlanacaktım kuzenlere...Öncelikle bu programı kullanmanın çok riskli olduğunu bikere belirtmemişsiniz,tek yanlışta brick oluyor cihaz.Ayrıca programı kullanırken masaüstü dili ingilizce olarak ayarlanmalı dahası windows 7 de uyum sorunları var.Ben sanal xp 32 bit kurarak ordan hallettim ayrıca içinde update config vs olan zipi C dizinine direk attım ve başka bir cihaz pc ye bağlı olmayacak harici hdd gibi ancak o şekilde unbrick yapabildik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccguven -- 2 Nisan 2014; 20:34:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    2 gün uğraştık ama sonunda oldu,az kalsın çöpe atcak yenisini borçlanacaktım kuzenlere...Öncelikle bu programı kullanmanın çok riskli olduğunu bikere belirtmemişsiniz,tek yanlışta brick oluyor cihaz.Ayrıca programı kullanırken masaüstü dili ingilizce olarak ayarlanmalı dahası windows 7 de uyum sorunları var.Ben sanal xp 32 bit kurarak ordan hallettim ayrıca içinde update config vs olan zipi C dizinine direk attım ve başka bir cihaz pc ye bağlı olmayacak harici hdd gibi ancak o şekilde unbrick yapabildik.

    arkadaşım aynı problemi yaşıyorum update dosyasını yüklerken %77'de kalıyor ve aynı hatayı veriyor. nasıl çözdünüz biraz daha detaylı anlatır mısınız?
  • ege1903 E kullanıcısına yanıt
    Sürücüyü bulamama sorunu varsa;Update dosyalarını C dizinine at mesela C:/update/update.rar (yada ctb-usb-burn/update.zip) gibi,bunun yanı sıra pc de başka usb aygıt bağlanmamış olacak.Diğer bir ayarda masaüstü dil seçeneğini ingilizceye çevirmeniz program çalışırken alt sağ dil çubuğunda US yazmalı.Yinede hata veriyor ise sanal makine programları ile xp kurup aynı işlemleri onda deneyin.En rahat xp de oluyor.Programın kendi dosyasınıda C ye yakın bir dizine atın çünkü yedek oluşturma (temp) gbi bişiy yapıyor %77 değilde %95 de hata çıkıyor bu sefer,en son update.zip bulunamama hatası vermişti.Updateyi PC için indirdiysen ondakinde dosya ctb-usb-burn içinde config,update.zip olacak şekilde.ctb-usb-burn klasörünü C ye atıp o şekildede dene,program ctb-usb-burn yazısını arıyor çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccguven -- 28 Nisan 2014; 23:01:39 >
  • ccguven kullanıcısına yanıt
    yardımlarınız için çok teşekkürler, sizin tavsiyeleriniz dahil yazılanların hemen hemen hepsini denedim. sonunda başardım ama benim çözüm yolum tek ve net. bu tablete bilgisayar üzerinden update işlemini sadece "XP İŞLETİM SİSTEMLİ" bilgisayarlardan yapın :) benimki öyle oldu, windows7'li bilgisayarımla saatlerimi boşa harcadım.
  • arkadaşlar farklı modellerınde casper sitesinde pc yazan winrar dosyasını indirin önce ılk baştakı arkadsın dedıgı gibi cta fix dosyası ile sıfırlayın usbtool ile sonra o cta fiz işlemi bitince onun yerıne casper sitesinden indirdiginiz yazılım dosyasını yukleyınız yoksa yuklemez hata verır ve daha açılmaz
  • aynen ben yaptım oldu teşekkürler
  • blackblood07 B kullanıcısına yanıt
    vallaha kardeş ALLAH senden razı olsun sayende çözdüm.. resmen 3 gündür kafayı yedim ne kadar teşekkür etsem azdır
    sitesinde bile bulamamıştım dosyalarını tekrar çooookkkkk teşekkürler
  • eyvallah dostum sağolasın.
  • Arkadaşlar işletim sistemi w7 veya xp önemli değil.Ben w7 de yapıyorum.İşin püf noktası tablete rom atmadan önce belleğini tamamen boşaltan cta fix işlemini yapmak. ctafix link:https://yadi.sk/d/BACeT19nbMdCk
  • win7 kullanan arkadaşlar imageburntool.exe dosyasına sağ tıklayıp özelliklere girin ve uyumluluk sekmesinden windows xp sp3 ü seçin sorununuz hallolacaktır. saatlerce uğraştıktan sonra aklıma geldi denedim ve sorun çözüldü. :) programı yapan dengesiz sanırım taş devrinde yaşıyor. win 7 ye geçememiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beanna -- 6 Ocak 2015; 22:00:57 >
  • arkadaşlar bendeki tablet açılış ekranında casper yazısında donuyordu. ses ve açma tuşu hiçbir işe yaramıyordu. bu işlemleri yapınca herşey düzeldi =)

    1- casper sitesinden sürücüler kısmından pc için olan kısmı indirdim. içinden talimatla beraber iki klasör çıktı. "araç ve driverler" klasörüne girdim. USB-Burning-tool-v1.6.28_2 rar dosyasını çıkarttım.

    2- tableti bilgisayara bağladım. "AmlogicusbBurningdriver" klasörüne girip win 7 için bnm bilgisayarım 32 bit olduğu için buradan sürücü programını çalıştırdım. her hangi bir ekran gelmedi ama daha önce kablosunu bağladığım tabletimin ses ve açma tuşuna basılı tuttum sürücü yükleme uyarısı verdi izin verdim onayladım. böylelikle tableti bilgisayar görebilir hale geldi.

    3- "USB-Burning-tool-v1.6.28_2" klasöründeki "ImageBurnTool.exe" programı üzerinde sağ tıkladım, özellikler dedim. Uyumluluk sekmesinden xp sp3 için uyumluluk modunu aktif hale getirdim. tamam deyip çıktım. programı sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırdım. programda bağlı "connect" olarak tablet göründü.

    4- programın sol üst köşesinden "file" menüsünü sonra da "import upgrade file" kısmını tıkladım. indirdiğim dosyalardan "yazılım.rar" dosyasını seçtim.

    5- start tuşunu bastım %77 de yada 79 da emin değilim ama hata verdi. disconncet yazdı. cihazı çektim artık açmaya çalıştığımda casper yazısı bile gelmiyordu =(

    6- tekrar bağlamaya çalıştım ama bir türlü tableti görmedi. tüm kabloları çekip tabletle bilgisayar arasında bağlantı bırakmadım ve bilgisayarı yeniden başlattım. programı açıp kabloyu tablete bağladım. ses ve açma tuşu ile açınca yine gördü.

    7- "http://yadi.sk/d/BACeT19nbMdCk " adresinden "ctf-fix.rar" dosyasını indirip programın file menüsünden bu defa bu rar dosyasını gösterdim. start dedim. bir süre sonra işlem tamamlandı. böylelikle sıfırlamış oldum. tableti çektim, stop dedim. sonra tekrar tableti bağladım.

    8- file menüsünden "yazılım.rar" dosyasını gösterdim. start dedim. %91 de uzun süre beklese de işlem tamamlandı =)

    artık tablet kullanılabilir hale gedi =)

    4-5-6 maddeleri bilginiz olsun diye yaptım. işinizi siz de bnm gibi uzatmayın diye ;)

    bu işlemleri yaparken bu konu dışında şu sayfaları gözden geçirdim.herkesin emeğine klavyesine sağlık.

    http://www.elektrikce.com/casper-cta-tablet-acilmama-problemi-cozumu/
    http://bilgedefteri.com/casper-via-tablete-rom-yukleme.html
    http://forum.donanimhaber.com/m_97079876/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_80595627/tm.htm
    http://www.casper.com.tr/yazilim-ve-surucu-arama




  • Arkadaslar verilen linkteki rom ICS mi yoksa jellybean mi



    Eger ics ise indiricem

    Jb de isinma ve kadma var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.