Aşağıdaki gibi kodları yazdığımda türkçe karakterler sitede gözükmüyor.Örneğin" Hakkında" yazmak istediğimde, "Hakknda" olarak gözüküyor.Kodları çözümü olan kodları denedim yine olmuyor.Sebebi ne olabilir ?
lang="en" bunu silip dene
quote:
Orijinalden alıntı: okan yıldız
lang="en" bunu silip dene
Yok olmuyor.Hakknda olarak çıkıyor yine
css dosyanın içinde font çekiyorsan o font'da türkçe karakter bulunmuyor olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: dnamiks
css dosyanın içinde font çekiyorsan o font'da türkçe karakter bulunmuyor olabilir.
Js klasörünün içerisinde yukarıda göreceğiniz gibi font dosyası var.Yalnız çok anlamadım.Ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz ?
font dosyasının uzantısının .js olması benide şaşırttı google fonts'dan aradığınız font'u çekin.
akilyolu.A
kullanıcısına yanıt
html içine uygun meta tagi yazmışsnız zaten <meta charset="utf-8">
Bundan sonra dosyayı utf-8 BOM olmadan kaydedin. (Mesela Notepad++ programı ile kodlama seçeneğinden yapabilirsiniz.)
Sonra da sunucunun bu .html dosya için doğru http headerı göndermesini sağlamalısınız.
Mesela Apache sunucu için, .htaccess dosyasına şunları yazarak: AddType 'text/html; charset=UTF-8' html AddType 'text/html; charset=UTF-8' htm
index.html dosyasının dil kodlamasını utf8 bomsuz olarak ayarlayın. (farklı bir çözüm denemesidir ) Ayrıca style.css ya da reset.css dosyanız içerisinde font çekiliyorsa bunu değiştirmeniz sorununuza çözüm olacaktır. Tr karakter olmayan bir font kullanıyorsanız tr karakter kullandığınız zaman tr karakteri silecektir. Bunu test etmek için hakkında yerine hakkinda yazın ı harfi yerine i deneyin eğer normal şekilde görünüyorsa fonttan kaynaklıdır.
ubuntu_400.font.js şekilnde bir uzantı dikkatimi çekti. muhtemelen bu düzenlenebilir bir font dosyası dır. font.js yazan kısmı .font olarak değiştirin.
quote:
Orijinalden alıntı: aksoydesign
index.html dosyasının dil kodlamasını utf8 bomsuz olarak ayarlayın. (farklı bir çözüm denemesidir ) Ayrıca style.css ya da reset.css dosyanız içerisinde font çekiliyorsa bunu değiştirmeniz sorununuza çözüm olacaktır. Tr karakter olmayan bir font kullanıyorsanız tr karakter kullandığınız zaman tr karakteri silecektir. Bunu test etmek için hakkında yerine hakkinda yazın ı harfi yerine i deneyin eğer normal şekilde görünüyorsa fonttan kaynaklıdır.
ubuntu_400.font.js şekilnde bir uzantı dikkatimi çekti. muhtemelen bu düzenlenebilir bir font dosyası dır. font.js yazan kısmı .font olarak değiştirin.
Öncelikle teşekkürler herkese.
Bahsettiğiniz gibi işi basit yönden gideyim dedim :) Öncelikle ubuntu_400.font.js uzantılı texti ubuntu_400.font yaptım ve hiçbir yerde değişiklik yapmama rağmen türkçe karakterler gösterildi.Amma velakin şöyle bir problem ortaya çıktı (Aşağıdakiler sadece örnek anasayfada türkçe karakterler gözüküyor):
1. Hali :
2. Hali (font uzantılı) :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akilyolu. -- 20 Şubat 2015; 16:42:30 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme