Şimdi Ara

CSS float:left ile Margin:auto Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar css de yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum şöyle 1 adet ana div var ve 2 adet normal div var ben bunları yan yana sıraladım fakat 2 div ide ortaya alamadım yani şöyle margin-left ile alabilirim ama bu tam ölçülü olmadığı için yapamadım yardımlarınızı bekliyorum

#product {
    width:auto;
    min-height:500px;
    margin-top:25px;
    margin-bottom:25px;
    margin:auto;
    }
    .left {
    width:500px;
    height:450px;
    border-left: 1px solid #e2e2e2;
    border-top: 1px solid #e2e2e2;
    border-bottom: 1px solid #e2e2e2;
    float:left;

}
    .right {
    width:500px;
    height:450px;
    background: #fff;
    border: 1px solid #e2e2e2;
    float:left;

}

• Ne yapmaya çalıştığını anlamadım. 2 tane div, ana div'in içinde mi yoksa altında mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    bir adet ana div içinde ise 2 tane divi yanyana koyup sonra ise 2 divi de ana divin içinde ortalama
  • margin: auto; genişliği belli olan div'lerde çalışır. genişliğin de auto olması belirsizliktir.
  • hyrgul H kullanıcısına yanıt
    ben onu 100% şeklinde de denedim ama sonuç alamadım başka bir şey kullanabilirmiyim
    belirli bir pixel versem de yine ölçek sorunu oluyor birisi bir kenara daha yakın oluyor gibisinden
  • Kaplayıcı etiketin piksel veya yüzde cinsinden, taşıdığı divlerin toplam genişliği kadar sabit bir genişliğe sahip olmalıdır. Sonra margin: auto; ile ortaya gelir. Bunun %100 olması hiç genişliğinin olmaması ile aynıdır.
    Sonra içerdeki divlere sadece genişlik ve float veriyoruz. onun dışında genişliğe etki edecek bir özellik vermiyoruz. Vermek istersek bunların da içinde iç divler yaparak en içdeki divlere veriyoruz.
    Son olarak boş temizle div'i ekleyerek float etkisinden kurtulmamız gerekir.
    Ekteki resme bakınız.

CSS float:left ile Margin:auto Kullanımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyrgul -- 13 Mart 2018; 21:22:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Cevabınız İçin Teşekkür Ederim Dedikleriniz ile css sorgusu baştan tasarlayacağım
  • sayenizde işe yaradı tekrarda teşekkürler
  • flexbox ile yapabilirsin. Linkte örnek hazırladım.
    https://jsfiddle.net/ucmv3bv5/2/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DLI -- 15 Mart 2018; 1:34:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.