Arkadaşalr merak ettiğim bişey var CSL in açılımı nedir standart m3 ile csl arasındaki teknik farklılıkları biliyorum da CSL teriminin anlamı nedir?
Cevabı buldum.
CLS = coupe, sportif ve leichtbau
Leichtbau nedir hocam?
Leichtbau -HAFIF YAPIM
%110 performans formulu = CSL
m3 ün daha sportif versiyonu, tavanı ve kaputu carbon elyafı, süspansiyonu daha sert, koltukları falan da daha az konforlu ve daha hafif , motoruda standart versiyondan (343hp) az bir şey daha 10-15 hp gibi daha kuvvetli, bir de vites kutusu ve frenleri güçlendirilmiş , discoveryde ikisini karşılaştırmış özet olarak standart m3 ten çok daha hızlı ama gerek yok demişlerdi.
quote:
Orjinalden alıntı: 19can84
m3 ün daha sportif versiyonu, tavanı ve kaputu carbon elyafı, süspansiyonu daha sert, koltukları falan da daha az konforlu ve daha hafif , motoruda standart versiyondan (343hp) az bir şey daha 10-15 hp gibi daha kuvvetli, bir de vites kutusu ve frenleri güçlendirilmiş , discoveryde ikisini karşılaştırmış özet olarak standart m3 ten çok daha hızlı ama gerek yok demişlerdi.
kesinlikle M3 dahada uçulmuş versiyonu diyebiliriz..
CSL BMW tarihinde hafif üretim ve daha çok performans felsefesi ile 1970 li yıllarında karşımıza çıkıyor...!!!
3.0 CS modeli ile piyasaya çıkan CSL daha hafif gövde yapısı yola daha iyi yapışması için daha alçak bir süspansiyon ve şase sistemi ve arkasında o zamanın trendi büyük bir kanadı vardı...!!!
ilk çıkan seride karbüratörlü 2985cc motor vardı bu motor ağzına adar dolu bir makina idi ma Şanzımanı Normal 3 serisi şanzımanı idi ve çok başarılı işler çıkaran bu model bir modelib başlangıcı oldu...!!!
bu modelden 169 adet üretildi
1973 yılından sonraki modelde 3003cc hacminde enjeksiyonlu versiyon üretildi ve üretim adeti 429 adet ve birçoğu ingiltere de...!!!
bu model daha spesifik özelliklere sahipti hafif olması için çok pahalı materyaller kullanıldı özel cam kapama tutamağından koltuklarına kadar çok özel bir versiyon olarak karşımıza çıkıyordu CSL
Günümüzde ise E46 kasa ile tekrar karşımıza çıkan CSL M3 ise tamamen özel üretim bir araç...!!!
Hafif karoser ve daha güçlü motor...!!!
standart M3 343hp gücünde ve CSL ise 360hp gücünde
M3 1550kg ağrılığında M3 CSL ise 1385kg ağırlığında ve aralarında 2 sn lik bir fark var...!!!
ancak M3 CSL de ne klima ne otomatik açılan camlar ne hede ne hödö var tamamı ile hafif üretim bir araba kaput tavan bagaj kısımları karbon fiberden üretilen araç tamamen performans odaklı kullanıcıları hedefliyor...ve dünynın en eşsiz BMW motor sesine sahip aracı performans verileri 0-100 4.5sn ve saatte 295km hıza ulaşabiliyor
fifth gear da ikisin karşılaştırmışlardı csl iki saniye fark atabilmişti normal M3 adamda zaten gereksiz bir şey özel hayranı değilsiniz yanina bile yaklaşmayın demişti
CSL in en önemli özellikleri 185 kilo daha hafif olması HP olarak biraz daha hızlı olması ama aynı zamanda vites aaralıkları CSL de daha kısa yani vites atarken Daha az vakir harcıyosunuz CSL de,benim gözümde en dikkat çeken özelliklerden birkaçı bu...
Dış görünüm olarak da tanpon ve jantlar farklı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme