Şimdi Ara

CS GO hangi çözünürlüklerde oynuyorsunuz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
21.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz gibi CS dünyasında farklı farklı çözünürlüklerde hatta oranlarda oynayan profesyonel oyuncular var acaba sizler hangi çözünürlüklerde oynuyorsunuz. Örneğin NiP'de f0rest, get_right ve friberg 1280x960 xizt ve fifflaren ise 1024x768 gibi çözünürlüklerde oynuyor. Hatta bazı oyuncular geniş ekranlarda 4:3 ratio kullanarak kenarlarda siyah bantlar varken oynuyor.

Acaba düşük çözünürlüğün yararı nedir, ne gibi artıları vardır? Sizler nasıl oynuyorsunuz.

Benim bildiğim bu konudaki en geniş bilgiye sahip arkadaş "Morphinz" onun da fikir ve görüşlerini, kendinin nasıl oynadığını bilmek isterim.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Bence yararlı bi konu şahsen ben 1600x900 oynuyorum. Şu 1024x768 black bar mevzusu bana uymadı öünkü uzaktaki adamlar bulanık küçük kafalı oluor. Ekranım 22 inç bana tacaiyede bulunursanız sevinirim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The_North_Face kullanıcısına yanıt
    Sanırım düşük çözünürlükte adamlar daha büyük gözüküyor. Ondan dolayı düşük çözünürlükte oynuyorlar ama yanılıyor da olabilirim. Bu dediğim tam ekran için geçerli olabilir belki ama kenarlardaki siyah bantlarla oynamanın mantığını anlamadım ben de.

Bir de genelde grafik ayarlarını pro oyuncular en düşükte tutuyor sanırım ufacıkta olsa kasma, takılma gibi sorunlar yaşama ihtimalini en aza indirmek için. Bundan dolayı da çözünürlüğü düşük tutuyor olabilirler. Daha bilgili arkadaşlar umarım yorumlarını esirgemez ve bizleri aydınlatırlar :)
  • 1024x768 oynuyorum. 1280x960dan sonrası gereksiz geliyor bana. 1.6da 640 siyah barlarla oynuyordum ama goda siyah bar olunca bir de 15 inç laptop olunca görüntü küçük kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0rest -- 28 Mart 2014; 21:14:21 >
  • basit düşünün. bilgisayarları kaldırmadığı için o çözünürlükte oynuyorlardır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

basit düşünün. bilgisayarları kaldırmadığı için o çözünürlükte oynuyorlardır :)

çatışma sırasında 300-350 fps alabiliyorlar :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: f0rest

quote:

çatışma sırasında 300-350 fps alabiliyorlar :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi oyunları oynuyorsunuz?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1024 oynuyorum
  • 1600*900 Herşey ultra low
    1600x900...

• quote:

Hocam olur mu öyle NiP dreamhack'de, esl katowice'de ve bunun gibi dünya şampiyonalarında bu şekilde oynuyorlar. Markeloff (ki benim gördüğüm en iyi awp kullanan adam.) kenarlarda siyah bar ile oynuyor.

Dediğim gibi çözünürlük dışında wide yani 16:9 screen'de yerine 4:3 oynanması benim için ilginç bir durum. Birçok turnuvada gördüm bunu adamlar siyah bar ile oynuyor. 16:9 formatta oynayan yok bu değerlere NiP'nin resmi sitesinden bakabilirsiniz.
  • Sebebi farenin x ve y düzlemindeki tarama değeriyle alakalı. Adam sağa sola dönerken de yukarı aşağı yaparken de aynı çözünürlükte tarama istiyor.
    Çoğu oyuncu eski crt monitörlerden beri oynadığı için geniş ekrana değil dar ekrana alışık o yüzden geniş ekran monitörlerde 16:9 değil 4:3 oynuyorlar.
    Siyah barların bi esprisi yok yani. O sponsorların verdiği geniş ekran monitörlerde mecburi yapılan bir şey.
    Şahsi fikrim ben de kenarlarda siyah barlarla oynuyorum dediğim sebepten.
  • Arkadaslar cozunurlukte en onemli etken monitorun destekledigi Hz oranidir.Eskiden(cs 1.6) monitorler 800*600 ve 1024*768 ustunde 100hz veremedigi icin herkes 640*480 ve 800*600 oynardi.Diger etken ise gidilen turnuvalarda olusabilecek fps sorunlarinin onune gecmekti.Sonrasinda ise burst,modellerin daha buyuk gozukmesi gibi etkenler geliyordu.Bunun yaninda o zamanin teknolojisine gore mouselarin dpi orani cok yuksek degildi ve cozunurluk ne kadar dusukse 400 dpi bir mouse daha iyi performans veriyordu.

Artik monitorler 144hz oranina kadar cikabiliyor.DVI destegi ile 1080p oynayabilirsiniz,forest 1600*900 oynuyordu sanirim 2-3 ay once simdi 1280*960 dondu.Getright katowice'de stretch oynarken dun stream'de black bar kullaniyordu.Onlarda optimum bulamiyor bazen ve motivasyonu yeni bir degisiklik ile arttirma yoluna gidiyor.Esea'da cogu oyuncu dogalliktan yana ve aspect ratio'dan uzak duruyorlar,cogu 16:9 oynuyor cozunurluk kisiye gore ve kullandiginiz monitorun destekledigi hz oranina gore degiskenlik gosteriyor.

Cs 1.6'nin son donemlerinde profesyonel oyuncularin enteresan cozunurluklerle oynadigina rastlamissinizdir.Bunlardan biri xyp9x,1680*1050 cozunurluk ile oynuyordu ama yeni nesil monitorler sayesinde 120hz alabiliyordu.

Ben 1024*768/75hz/blackbar ile oynuyorum fakat 1600*900'da daha iyi aim aldigimi dusunuyorum ama tazeleme orani(hertz) yuzunden 1-2 mac sonrasi bas agirisi,odaklanma sorunu yasiyorum,bunun yaninda fps sorunlari bas gosteriyor ve tabiri caizse kare saymaya basliyorum.800*600 ile daha iyi fps aliyorum ama smooth bir goruntu olmuyor ve cs go'da objelerin fazlaligindan dolayi cok adam kaciriyorum.1.6 gibi sade bir oyun degil maalesef ve cevrede ki objelerin oyun icerisinde etkisi cok buyuk.Kendi adima siralama yaparsam Hertz > Fps > Resolution.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bottomset -- 28 Mart 2014; 23:59:00 >

• Konuda fazla tartışmaya gerek yok. Düşük çözünürlük herzaman daha iyidir. Ekranda gördüğünüz kare sayısı ne kadar az olursa hedefi vurmak okadar kolay olacaktır.
    Görüntünün low yani kötü şekilde oynanmasının sebebi ise effectlerin görüş açısını bozmaması içindir. Örneğin hg patladığında bir duman bırakır. High ayarlarda bu siyah duman görüşü engeller.

Bu bilgilerin ışığında Kullandığınız panelin boyutuna göre seçim yapmanız gerekir. 21.5-24" kullanan arkadaşlar 1280*960-1024 kullanmalıdır.
    1024*768 iyidir fakat görüntü kalitesi bozulur ve bulanıklaşır. Buda odaklanmanıza engel olacak ve gözlerinizi yoracaktır.
    Şuan bir çok oyuncu farklı çözünürlük arayışına girsede dönüp dolaşıp 1280*960 çözünürlüğe gelirler.
    Black bar olayı ise kişiden kişiye değişen bir durumdur. Ben şahsen blackbar ile oynayamıyorum. Get_right'ın black barlı oynama sebebi ise monitore çok yakın durması nedeniyledir.
    Resimleri kontrol edin neredeyse kafasını monitore gömecek. Çok yakın durduğu için fullscreen oynarsa tüm ekrana hakim olamaz.
    Black bar oynuyorsanız monitorun içine giren bir oyuncu olmanız gerekir. Aksi halde görüntü daraldığı için hedefler küçülür.

Ünlü oyuncuların çözünürlük arayışı ise yeni birşey değil. Bütün tanıdığım oyuncular düzenli olarak çözünürlük değiştirmekte. Örneğin NBK 1 ay önce gelen güncellemeden dolayı spray yapamıyordu. Bunu çözünürlük değiştirerek giderebileceğini düşünüp bir çok farklı çözünürlük denedi. Fakat çözünürlük değiştikçe K/D oranı düştü. Son maçları neredeyse NBK yüzünden verdiler.

Benim tavsiyem 1280-960 veya 1280-1024 black barsız.
    Yalnız şunu unutmayın. Her oyuncu aynı değildir!
    Profesyonel oyuncu kendi ayarlarını kendisi arar ve en iyi olduğuna karar kıldığı ayarlarda bozmadan oynamaya devam eder.

Bir maç 30 vurup bu çözünürlük çok iyi diyorsanız ve bir sonraki maç 5-20 gidiyorsanız suç çözünürlükte değildir...
    Kendinize stabil bir ayar bulup uzun süre aynı ayarlarda oynayın. Hergün sens ve çözünürlük değiştirirseniz eğer olmaz!

• bende 1280-960 tüm ayarlar low oynuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morphinz

Konuda fazla tartışmaya gerek yok. Düşük çözünürlük herzaman daha iyidir. Ekranda gördüğünüz kare sayısı ne kadar az olursa hedefi vurmak okadar kolay olacaktır.
    Görüntünün low yani kötü şekilde oynanmasının sebebi ise effectlerin görüş açısını bozmaması içindir. Örneğin hg patladığında bir duman bırakır. High ayarlarda bu siyah duman görüşü engeller.

Bu bilgilerin ışığında Kullandığınız panelin boyutuna göre seçim yapmanız gerekir. 21.5-24" kullanan arkadaşlar 1280*960-1024 kullanmalıdır.
    1024*768 iyidir fakat görüntü kalitesi bozulur ve bulanıklaşır. Buda odaklanmanıza engel olacak ve gözlerinizi yoracaktır.
    Şuan bir çok oyuncu farklı çözünürlük arayışına girsede dönüp dolaşıp 1280*960 çözünürlüğe gelirler.
    Black bar olayı ise kişiden kişiye değişen bir durumdur. Ben şahsen blackbar ile oynayamıyorum. Get_right'ın black barlı oynama sebebi ise monitore çok yakın durması nedeniyledir.
    Resimleri kontrol edin neredeyse kafasını monitore gömecek. Çok yakın durduğu için fullscreen oynarsa tüm ekrana hakim olamaz.
    Black bar oynuyorsanız monitorun içine giren bir oyuncu olmanız gerekir. Aksi halde görüntü daraldığı için hedefler küçülür.

Ünlü oyuncuların çözünürlük arayışı ise yeni birşey değil. Bütün tanıdığım oyuncular düzenli olarak çözünürlük değiştirmekte. Örneğin NBK 1 ay önce gelen güncellemeden dolayı spray yapamıyordu. Bunu çözünürlük değiştirerek giderebileceğini düşünüp bir çok farklı çözünürlük denedi. Fakat çözünürlük değiştikçe K/D oranı düştü. Son maçları neredeyse NBK yüzünden verdiler.

Profesyonel oyuncu kendi ayarlarını kendisi arar ve en iyi olduğuna karar kıldığı ayarlarda bozmadan oynamaya devam eder.

Bir maç 30 vurup bu çözünürlük çok iyi diyorsanız ve bir sonraki maç 5-20 gidiyorsanız suç çözünürlükte değildir...
    Kendinize stabil bir ayar bulup uzun süre aynı ayarlarda oynayın. Hergün sens ve çözünürlük değiştirirseniz eğer olmaz!

Peki hocam 1280x960 ve 1280x1024 4:3 orana sahip çözünürlükler acaba bu tarz görüntüyü 16:9'a yaymak rahatsız etmiyor mu?

Ben rahatsız olmuyorum şahsen en iyi çözünürlükler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

quote:

Konuda fazla tartışmaya gerek yok. Düşük çözünürlük herzaman daha iyidir. Ekranda gördüğünüz kare sayısı ne kadar az olursa hedefi vurmak okadar kolay olacaktır.

Peki hocam 1280x960 ve 1280x1024 4:3 orana sahip çözünürlükler acaba bu tarz görüntüyü 16:9'a yaymak rahatsız etmiyor mu?

Ben oluodum önce ama alıştım zamanla

• Laptop 17inc. 1024x768 ile oynuyorum. Arada 1280x960 ya da 1280x1024 deniyorum. Cok kurcalamamak lazim. Kendinize uygun ayarlara karar verip yoğunlaşin.

• quote:

Konuyu biraz hortlattık gibi oldu ama kusura bakmayın. Sormak istediğim soru monitörüm 23inc ayarlarda 1920*1080 yada 1600*900 harici tam ekran olmuyor.Diğer çözünürlüklerde yanlarda siyah boşluk kalıyor 1280 çözünürlükte tam ekran nasıl yapabilirim?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.