Şimdi Ara

CS GO - FPS - Sistemim için yardım edin.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EDİT: bu sistem için ne düşünüyorsunuz. güçlü bir sistem yaptığımı düşünüyorum. gereksiz mi? fiyat daha da düşürülebilir mi?

    CS GO - FPS - Sistemim için yardım edin.



    Bu zamana kadar neden başlık açmadım bilmiyorum. Girişi kısa tutucam. 2-3 yıldır CS Go oynuyorum. CS GO yu hep takılarak oynadım. Oyunum çok kasıyor. Artık PC ' yi düzeltip bende normal oynamak istiyorum herkes gibi. Sistemim için yardımcı olun.


    benim sistem aşağıdaki gibi. 2010 yada 2012 de topladım eski pc. bilgisayarımda CS GO yu bırak CS 1.6'yı bile kasarak oynuyorum. FPS sabit durmuyor. Çok ayarlar yaptım. Herşeyi denedim oyunum hep kasıyor, takılıyor.

    Ne yapsam düzelir FPS. artık çok sıkıldım. Bu leş pc ile de uğraşmak istemiyorum yeni kasa alayım diyorum.

    Yada bir ekran kartı alsam, bu durum düzelir mi ne dersiniz? Öyleyse hangi ekran kartını almalıyım.


    Anakart: GA-770T-D3L

    İşlemci: AMD Phenom II x6 1090T Processor 3.20 GHZ

    Ram: 4 GB (Kingston KHX1600C9D3K2/4GX HyperX Genesis 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 CL9 XMP)

    Ekran Kartı: HIS Radeon HD6850

    PSU : COOLER MASTER RS-600 G 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI

    HARD DISK : Western Digital 1 TB + 2 TB = Toplamda 3 TB HDD



    Ekran kartını mı değiştirsem sadece? Ekran kartını değiştirirsem düzelir mi? Ne almalıyım.


    söylesenize böyle bir sistemde oyunun kasması normal mi? kuzenim diyor ki; senin pc iyi, kasmaması lazım, başka nedenler var diyor. Ayarlardan bişeyler yapıyor. FPS 10 ile 999 arasında değişiyor. Bazen başka bi ayarda 10 ile 300 arasında değişiyor. bak diyo senin pc'nin asıl gücü bu böyle olması lazım fps nin diyor ama durmuyor diyor.

    ben de çok denemeler sonucunda bi ayarlar yaptım fps yi 10 ile 75 arasında tutturdum. Diğerlerine göre daha az kasma var ama görseniz bu ne dersiniz yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhardware -- 5 Ocak 2017; 13:27:17 >







  • Hocam CS:GO oyun motoru yoğunlukla işlemciden besleniyor. Yani fps performansı için işlemci>ekran kartı. Diğer oyunların aksine cs go performansı için öncelikle işlemci yenilemelisiniz. İyi bir işlemci aldıktan sonra bütçenize göre bir ekran kartı alırsınız ya da elinizdeki de iş görmeye devam ederse kullanabilirsiniz. Öncelikle kendi sisteminizi mi restore etmek istiyorsunuz yoksa tamamen yeni bir sistem mi kurmak istiyorsunuz onu kararlaştırın. Eğer bütçe müsaitse yeni bir sistem kurun bence. Kendi bilgisayarınızdaki ramlerden ekleme yapabilirsiniz yeni sisteme,kalanı da forumun 2.el kısmında satarsanız yeni sistem için bir miktar destek olur bütçenize.

    Benim tavsiyem;

    İşlemcide : i5-6600k ya da i7-6700k ( tamamaen bütçenize göre seçimler yapabilirsiniz,daha düşük fiyata f/p ürünlerde var)
    Ekran kartı : GTX960-980 (Şu anlık gayet idare eder,yeni serilerin fiyatı yüksek.)
    RAM: Kendi 4 GB'nizin üzerine 4 daha takviye yapabilirsiniz sistem için genel olarak iyi olur.

    Bunları yurtdışından getirirseniz daha uygun fiyattan halledebilirsiniz ya da özellikle ekran kartı için forumun ikinci el kısmında çok ilan var,oradan güzel az kullanılmış uygun bir ekran kartı bulabilirsiniz.İşlemciyi 0 almak daha iyi ama ekran kartında 2.ele yönelebilirsiniz,bir çok ilan var dediğim gibi. Ama sadece şimdi ki kasamı restore ediyim diyorsanız işe ilk önce işlemciden başlamalısınız.




  • reis bütçem hiç yok. bütçe ayıracak durumum da yok. 200 300 lira verip 1 parça alıp bu sorunu ortadan kaldırmak istiyorum. yada 600-700 tl ye bi tane hazır oyun kasası alıcam fişlerini takıp oynucam.

    ben aslında bu sisteme, geçen hafta n11 sitesi üzerinden 1 er hafta arayla, 4 gb ram ve Sapphire R7 240 ekran kartı aldım. Abi ne yaptım ne ettim ekran kartını çalıştıramadım. Ekran kartını takıyorum ekrana görüntü gelmiyor.

    benim anakart PCI 2.0, aldığım ekran kartı sanırım PCI 3.0 .. ama araştırıp baktığımda yorumlarda PCI 2 veya 3 olması önemli değil çalışması lazım diyor. neden olmadı bilmiyorum. sonra geri iade ettim. almıcam artık bu sistemle devam etcem dedim ama oyuna girince oyun beni bezdiriyor. ama oynamak da istiyorum. tekrar alma planı oluşturdum. bu sefer konu açayım, kendim tek başıma halletmiyim dedim.

    yani bana desen ki , kardeşim vatan'a git, 150-200 liraya şu ekran kartını al, tak çalıştır oyna. fps 50-100 arası olur ama en azından kasmaz de. ben yine gider yaparım. oyun harbi kasıyo bende ya. başka bir sorun var.

    bu sisteme uyan bi ekran kartı alsam 150-200 tl verip, + bide 4 gb ram alsam 100 TL ye, yada anakarttaki 2x2 yi çıkarıp 4x4 yapsam 200 de ram e versem, bi hareketlenme falan olur mu ?

    işlemci işine girersek, girersem eğer, herşeyi baştan yapmam lazım olur. anakart, ekran kartı, ram .. bu masraflarla minimum 1.5- 2k yı bulur işlem. iyi bi işlemci alıp, bu eski sistemle hayatta devam etmem. bi kere ramleri en yüksek modelden alırım 2666 mhz mi ne. sonra bu sisteme uygun bi anakart alırım, herşeyi iyi güzel alınca, ekran kartına da fazla para vermem gerekir. işte çok fiyat oldu. ben bunları yapamam.

    senin verdiğin yardımda, bas parayı al makinayı demişsin. bana bu işten en ucuz yolla sıyrılmamın fikrini vermelisin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhardware -- 3 Ocak 2017; 22:30:32 >




  • drhardware D kullanıcısına yanıt
    Sizin kartınız R7 240'tan kat kat daha güçlü. İyi ki çalışmamış 240.

    İşlemciniz de gayet iyi. Bu donanım ile çok yüksek fps almanız lazım. İşlemciyi kullanan ekstra birşey var mı acaba?
  • E5300 - 2 GB DDR2 Ram - HD 3650

    1024x768 Low Settings 5v5 60-100 Fps alıyorum.

    İşlemcinin felan ısı değerlerine bak. Kasayı temizle, termal macunu tazele, fanları kontrol et.
  • Görev Yöneticisi'nden Oyun açıkken ekran görüntüsü aldım inceleyebilir misiniz. Sizinkiyle karşılaştırabilir misiniz ?

    CS GO - FPS - Sistemim için yardım edin.
  • benim ram ile ilgili bir sorun mu var acaba ?

    benim bilgisayarım yüksek boyutlu PDF dosyalarını da açmıyor. oldu ki açtım diyelim, tak bilgisayar kitleniyor hiç bişey yapılmıyor, reset atıp yeniden başlatman lazım.

    bir gün PDF dosyasını açmadan önce Görev Yöneticisi'ni açtım, sonra PDF'yi açıp, hemen görev yöneticisine döndüm, PDF'yi açtığımda RAM 1000'lere 1500'lere kadar çıkıyormuş.. PDF'yi açıp Görev Yöneticisine hemen dönünce görebildim o rakamı, sonra masaüstünde olduğum için RAM'in azalışını görüyorum, tekrar PDF'ye döndüğümde tekrar yükseliyor. Görev Yöneticisi'nden görevi sonlandır diyip kapatabiliyorum.

    Mesela örnek olsun diye açtım bi tane PDF dosyasyı yine. RAM yükselişe geçerken ekran görüntüsü aldım. Bunun 1 saniye sonrası bilgisayar kitlenmesi.

    Bu arada bu PDF dosyaları benim işimle ilgili dosyalar. Virüs vs falan yok. Benim bilgisayarım asla açmıyor. Telefon ile açarak işimi hallediyorum.

    CS GO - FPS - Sistemim için yardım edin.




  • Dostum senin disk gidik olabilir hdtune pro ile low da bir tarat bakalım.

    Birde gördüğüm kadarıyla win 10 kullanıyorsun defenderi kalıcı olarak kapat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beocan -- 4 Ocak 2017; 7:4:11 >
  • drhardware D kullanıcısına yanıt
    Temiz bir win7 kur. Ben fps max 150 yapmama rağmen win 10 da dalgalanıyordu. Rx460 ve i5 2500k var. Senin işlemci ve anakart hala bu oyunu idare eder. Diskini tarat bad sector falan olabilir.
    Bir de oyunu backup tan değil de yeniden indir.
  • Kasamın içi acaip tozluydu. 10 kat toz olmuştu nerdeyse. Dedim ya R7 240 ekran kartı aldım. Takmadan önce sağlam bir toz alımı yaptım temizledim kasayı. Şu an eskisine göre daha sessiz çalışıyor. Son zamanlarda çok ses çıkarmaya başlamıştı tozlar sesi azalttı.

    benim PSU geçen sene yanmıştı. Yanınca Sağlam bir PSU aldım. Cooler Master Rs-600 G 80Plus 600W Güç Kaynağı bundan var PSU. Ben 2 sene önce bir de kasaya soğutucu taktırmıştım. O da sağlam bir soğutucu. Hala kasada duruyor.


    Benim FPS, Oyunda yüksek seviyelere çıkıyor aslında. ama çıktığı yerde durmuyor, bir anda yükselip bir anda düşüyor, sanıyorum bu yüzden oyunda takılmalar oluyor, şu an oyunda ayarlarda "çoklu arabellekleme" açık, bu ayarda FPS'yi max 70-75'e kadar yükseltiyor. ama fps o seviyede durmuyor. oyun genelinde 10-20 lerde oynatıyor. çoklu arabelleklemeyi "devre dışı" yapınca, fps 200 lere kadar çıkıyor. ama durmuyor işte yine genel olarak 10-20 lerde oynatıyor. kuzenim işte senin asıl olması gereken fps değerin bu diyor. bence de öyle ama lanet olası çözemedim bir sorun var. senelerdir bu böyle.




  • drhardware D kullanıcısına yanıt
    Çoklu arabellekleme kapalı kalsın bide r7 240 almanızdaki amaç neydi? 6870 her türlü tokatlar o kartı.
  • Disk dediğiniz, Hard Disk mi gidik ? Hard Disk kaynaklı olacağı hiç aklıma gelmezdi ama dediğiniz şey doğru olabilir. Ben en az son 7 yıldır belki 7 yıldan da fazla, PC'ye format atarken, sadece Windows'un olduğu diske C'ye format atıyorum. Onun dışında D'ye E'ye format atmıyorum çünkü onların içinde bir sürü şeyler var. Acaba o disklerin içine bulaşmış virüsler mi olabilir ? Ama RAM yüksek gözüküyor Görev Yöneticisi'nde?

    İşletim Sistemi Windows 7

    Dün Görev Yöneticisi'ni açtığımda oyunu açmadan önce en başta "Antimalware Service Ex.." vardı. Ram'i yiyen olarak gözüken. Sonra google 'da arattım. Windows Defender'ı kapatma yöntemini gösteriyolardı.

    Denetim masasından zımbırtıyı kapattım devre dışı bıraktım ama, yine de Görev Yöneticisi'nde gözüküyordu. Bir şey değişmedi diye tekrar açtım. Windows Defender'ı kapattıktan sonra Görev YÖneticisi'nde gözükmemesi lazım değil mi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İbrahim Kaypakkaya

    Çoklu arabellekleme kapalı kalsın bide r7 240 almanızdaki amaç neydi? 6870 her türlü tokatlar o kartı.

    Afedersiniz Ekran Kartı; HIS Radeon HD 6850 imiş. Valla ben sorunun Ekran Kartı'ndan olduğunu düşündüğüm için Ekran Kartı Aldım. bir de 4 gb ram alayım dedim. 2x2 + 4 takarım diye düşündüm ama anakartta 2 soket varmış taksaydım 4+2 = 6 GB ram olacaktı ama ekran kartı çalışmayınca ikisini birlikte iade ettim.

    Benim ekran kartı eski bir model farkındasınız dimi ? 2010 yada 2012 de mi ne aldım. Ben bu Radeon HD serilerini çözemedim. Aynı isimle sürekli ekran kartını mı yenileştiriyolar. Benim 6850 yeni bi ekran kartı değil eski.

    CS GO - FPS - Sistemim için yardım edin.




  • drhardware D kullanıcısına yanıt
    D'yi bırak windowsun olduğu bölüme bile virüs bulaşabilir dandik virüs programlarının göremedi bir ton virüs var. Ben olsam komple format atardım birde win 7 kurun 10 değil. O kart hala idare edebilecek bir kart bütçeniz varsa 2. elden kart bakın ama gtx750ti ve r7 260x ' in altında kartlardan uzak durun bir farkı olmayacak.
  • siz de sisteme iyi diyosunuz yani. oyunda fps yi yerlerde surundurecek bir sistem degil dogru mu. benim bilgisayarin icinde olan virusler benim sistemimi mi zorluyor. onlar mi sorun. abi full format ya cozmezse. ben formatla duzelecegini sanmiyorum ya.



    hd tune indirip taratayim bakalim. resim muzik falan onlari kafasina gore silmez dimi. calisan seylere zarar vermez umarim. bir de windows defender i kapatayim. ama defender i kapatinca yine gorev yoneticisinde gozukuyor. onu anlamadim.



    siz oyunu actiginizda oyun ne kadar ram yiyor. benimki asiri mi fazla.
  • hepsiburada sitesinde hazir oyun bilgisayarlari var. artan fiyat diyip en dusuk fiyattan bir bakar misiniz. bunlardan birini alsam hazir sistem. alip fislerini takip kullansam olmaz mi. hangi kasa benim isimi gorur. 100 200 arasi fps versin. ya 60 fps de verse olur en azindan takilmasin istiyorum.



    fiyatlar 669 tl olarak en dusuk sekilde basliyor. hani dusuk fiyatlar kotu derseniz orada max 1200 tl ye kadar cikarim.



    yada madem 1200 tl ye kadar cikiyosun hepsiburada daki kasalari bosver, sen 0 dan yeni kasa mi topla dersiniz?



    http://www.hepsiburada.com/oyun-bilgisayarlari-c-409?siralama=artanfiyat




  • n11 sitesinde de varmis hazir kasalar. aramaya oyun bilgisayari yazinca cikiyor. orada da modeller var. n11 sitesinden hediye ceki kullanarak bir miktar daha fiyat dusurebiliriz. oradaki modellere bakabilir misiniz.



    azalan fiyat linkinden kasalarin oldugu en dusuk fiyata gelip bakmalisiniz. en dusuk kasa orda 830 tl den basliyor. artan fiyat yaparsaniz baya bi sayfa bos urun var. azalandan bakin daha rahat.



    http://www.n11.com/arama?q=oyun+bilgisayarı&srt=PRICE_HIGH
  • drhardware D kullanıcısına yanıt
    Yahu hocam yıl 2017 oldu hala hazır bilgisayarmı arıyorsunuz? 1200 liraya 2. elden toplayın oradaki pclerin 2 katı performansta pc toplarsınız. Sizdeki bilgisayarıda 400-500 ne kadar ediyorsa satar bütçe çıkarırsınız.
  • bu sistem için ne düşünüyorsunuz. güçlü bir sistem yaptığımı düşünüyorum. gereksiz mi? fiyat daha da düşürülebilir mi?

    CS GO - FPS - Sistemim için yardım edin.
  • drhardware D kullanıcısına yanıt
    600 liraya 750ti almak yapılabilecek en kötü şey. İyi ki konu açmışsınız. Yoksa paranıza yazık olacaktı.

    http://www.incehesap.com/zotac-gtx-1050-ti-mini-zt-p10510a-10l-fiyati-32482/

    Aynı fiyata %60-70 daha fazla performans ve 4gb vram.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.