Şimdi Ara

Crystal Disk Mark Sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi forumlar. Toshiba'nın 480 GB'lık OCZ Trion 150 modelini kullanmaktayım. Pc açılışında ve kullanırken ara ara yavaşlamalar oluyor gibi geldi. Crystal Disk Mark programı ile test yaptığımda aşağıdaki sonuçları aldım. Sonuçlar normal midir? Diskin performansını artırmak için yapabileceğim bir şeyler var mıdır? Bilenlerin yardımcı olmasından çok mutlu olurum.
    Crystal Disk Mark Sonuçları







  • Değerler normal. Yavaşlamalar oluyorsa sorunu önce arkaplan hizmetleri, arama indeksleme, güncellemeler, virüs programları gibi yazılımsal aktivitelerde veya sistemde ikinci bir HDD varsa orada aramak lazım. Örneğin sistemde sorunlu bir mekanik HDD varsa Windows SSD'ye kurulu olsa dahi yavaşlamalara sebep olabilir. SSD'nin performansını arttırmak için ekstra over-provisioning yapılabilir. Over-provisioning zaten SSD'lerde %7-8 oranında vardır bu yüzden SSD'yi %70-80 doluluk oranını geçmeyecek şekilde kullanmak dışında performans adına pek yapılabilecek birşey yok.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi sistemde ikinci bir disk olarak hdd var ve çok sağlıklı olduğunu söyleyemem. Önerinizi dikkate alıp harici olarak kullanacağım bir süre. Eğer bir değişiklik olursa buraya yazarım. Bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.