Bildirim
*-* CRYSIS 'te Büyük Olay *-* (5. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
kumandanın verdiğ mod sonrası görüntü öndeki arkdaşın verdiği gibiyse leş ötesi olmuş resmen ben amd 2500@3200 +fx5200lede alıyordum teee 2004 de farcry la o deniz görüntüsünü , bu modla değil frame artması tavan yapması lazım tavan tavan üstelik yarım milyar yada daha pahalı ekran kartlarıyla -
autoexec dosyasını yükledikten sonra oyun içindeki ayarlar özel oluyor.. Onları high a mı almamız gerek yoksa öyle mi kalacaklar.. Buna göre ss ekleyeceğim.. -
quote:
Orjinalden alıntı: SAVIAR
autoexec dosyasını yükledikten sonra oyun içindeki ayarlar özel oluyor.. Onları high a mı almamız gerek yoksa öyle mi kalacaklar.. Buna göre ss ekleyeceğim..
"Özel"leri her seferinde "yüksek" yapacaksınız. Sadece ana menüdeyken değil, oyun içine girince de yapın her seferinde. Gerçi, bende bir şeye etki etmiyor, üstelik kendiliğinden "özel"e dönüyo onlar, ama siz yine de yapın.
@HeLLgaTe
Kendiniz oluşturacaksınız o cfg'yi. Crytek\Crysis içinde, yani ana klasörde olacak. İçine, @Kumandan'ın ilk sayfada, bana olan iletilerinde verdiği değerleri yapıştıracaksınız.
@kaan84
Bahsedilen autoexec.cfg + "kumandan mod" ile yapılacak. Sadece "kumandan mod" olursa görüntüler rezil olur.
Ama evet, "autoexec + kumandan"da da belli kayıplar var. Gerçi, ilginç bir şekilde, daha iyi görünen yerler de söz konusu, ama daha çok ekran görüntüsüyle durum net anlaşılacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 31 Ocak 2008; 16:33:09 >
-
Beyler ss koyacaktım ama hiç gerek yok.. Grafikler oldukça kötü ve fps olarak da çok büyük bir artısı yok..
Natural mod kullanın çok daha iyi.. -
-
Aynen bunları uyguladım dostum ve hiç memnun kalmadım.. Natural mod ile farkını yazarım akşama.. -
Beyler bu modları bi yere upload edinde bizde deneyelim.. CryMod'un indirme şeysi kapalı şu anda -
quote:
Orjinalden alıntı: Kumandan
quote:
Orjinalden alıntı: OPTİMİST
@Kumandan
Anladığım kadarıyla bu dosyaları Soultrap'ın autoexe.config dosyasıyla beraber kullandığımzda görüntü kalitesinden ödün vermeden performans artışı yapabileceğiz öyle mi ?
vala o dosyadan haberim yok, ben sadece kendi araştırmalarım ve uğraşlarım sonucu elde ettiklerimi sizinle paylaştım. Yukarıda autoexec.cfg dosyamda var, modifiye ettiğim dosyalarda var, orjinal dosyalarımda var. Ben gözle görülür bir kalite ve fps artışı gördüm ve yotube videolarıda yukarıda, bende Ultra var oyunuda oynadım bitirdim hemde 1680 pixelde gayet akıcı ve doyurucu bir grafik ile, amacım sizlerle paylaşmak, iş olsun torba dolsun diye açmadım konuyu gece yarılarına kadar derdim neydi ? şunuda söyleyeyim ki, yeni grafikleri görünce oyunu baştan oynamak istedim vallahi, ama orta seviye kartlarda ne olur bilemiyorum.
İnşallah herkesin işine yarar.
Bu parametreler Soultrap'ın yayınladıkları usta, geçen gün bi arkadaşın 8800gts g92 incelemesi konusuna post etmiştim. Sanırım bu parametrelerden autoexe.config oluşturup, kumandan mode ile harmanladın ve ortaya bu sonuç çıktı, bazı arkadaşlar bu config modunu yapmadığı çin , görüntüler berbat diyorlar , autoexe.config oluşturun mutlaka
quote:
sys_spec_GameEffects = 3
sys_spec_ObjectDetail = 3
sys_spec_Particles = 3
sys_spec_Physics = 3
sys_spec_PostProcessing = 3
sys_spec_Quality = 3
sys_spec_Shading = 3
sys_spec_Shadows = 3
sys_spec_Texture = 3
sys_spec_VolumetricEffects = 3
sys_spec_Water = 3
e_detail_materials_view_dist_xy = 4096
e_detail_materials_view_dist_z = 256
e_cull_veg_activation = 70
e_vegetation_sprites_distance_ratio = 1.5
e_view_dist_ratio_vegetation = 50
e_water_ocean_fft = 1
e_water_tesselation_amount = 10
q_Renderer = 3
q_ShaderFX = 3
q_ShaderGeneral = 3
q_ShaderGlass = 3
q_ShaderHDR = 3
q_ShaderIce = 3
q_ShaderMetal = 3
q_ShaderPostProcess = 3
q_ShaderShadow = 3
q_ShaderSky = 3
q_ShaderTerrain = 3
q_ShaderVegetation = 3
q_ShaderWater = 3
r_ColorGrading = 1
r_DepthOfField = 2
r_sunshafts = 1
r_SSAO_quality = 2
r_SSAO_radius = 2
r_WaterReflectionsQuality = 3
r_WaterUpdateDistance = 0.2
r_TexturesStreaming = 0
-
Config oluşturdum ama hala natural mode un çok daha performanslı ve kaliteli olduğunu iddia ediyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 31 Ocak 2008; 18:32:51 > -
Detaylar azalıyor tabi buradaki ayarların okuyup üfleyip fpsleri yükseltme şansı yok.Fps için ya oyuna optimizasyon yapması yada ayarları kısması lazım.Ayar kısacam diye bu kadar kasmaya gerek yok shadow,texture kalitelerini normal ayardan düşür aynı hesap. -
Crysis mod oldukca populer bir konu ,ozellikle de kendi harita editoru ile profesyonel ve yaratıcı modlar yapılabiliyor.Ancak bu uygulamalar ıcın zaman ve emek sart.Diger bir mod ıse congıf dosyaları edıtlenerek kendı zevkınıze uygun kımı gorsel ozellikleri arttirabilir ya da kısabilirsiniz.Oyun dx9 altında da dx10 'da da zaten oldukca keyıf veren gorsellıge sahip ama hem bu motorun nimetlerinden daha fazla yararlanmak hem de performans kaybına ugramak ıstemeyenler ıcın ,benım de yabancı kaynaklı bır forumdan arkadasım vasıtası ile ulastıgım ,uzerinde zaman harcanarak hazırlanmıs profesyonel sayılabılecek bir modu asagidaki linkte bulabilirsiniz.(rapid uyeligim vs yok akliniza farklı dusunceler takilmasin.)
Modun begenımı kazanan yonu gorsellıgı maksımıze ederken mod oncesinde aldıgınız performansa da negatif bir etkisi olmuyor.XP x64(vistaya isinamadim) ve 169.28 driverlari ile kullanmaktayim.Goruntu kalitesinde ve efektlerdeki fark artarken performansda herhangi bir fps dususu gormedim.Ancak uyarmam gerekli ki bu modun verimi her donanım,işletim sistemi ve driver icin gecerli olmayabilir.Denemek sizlere kalmis.İyieglenceler.
http://rapid*share.com/files/88101034/crysismod.rar.html
Aradaki yıldızı kaldırınız.İndirdiginiz bu dosyayi ,\Electronic Arts\Crytek\Crysis\Game\Config\CVarGroups bolumundeki dosyanın icine yapıstırmanız gerekmektedir.Ayrıca oyuna basladıgınızda ayarlarınız high/yuksek de olsa dahi tekrar high grafik ayarlarını secmeniz ve oyunu yeniden baslatmanız gerekmektedir.
-
Kumandan ın verdiği de bu mod zaten.. Tamam optimizasyon yapılmış ancak oyun sonunu açın ve rezaleti bir görün..
Natural yetiyorken neden yeni modlara girişiyorsunuz?? -
Kumandanın verdıgı modla bu modun uygulanıs bıcımı aynı olabılır ancak sanıyorum cfg dosylarında yapılan duzenlemeler farklı.Denedıyseniz sizin driverınız,isletim sisteminiz ve donanımınızla ilgili bir farklılık olabilir veya goz zevkinize hitap etmeyebilir.Bende goruntulerde pozitif yonde iyilesme olurken performansı da hic etkilemedi.Ama denemediyseniz o zaman sadece uygulanıs bicimlerinden boyle bir yorum cikarmaniz sadece tahminden ibaret olacaktır. -
quote:
Orjinalden alıntı: disorderpunk
Eğer gerçekten hem görüntü kalitesi artsın hemde fps öncekine göre %20+ artsın istiyorsanız bu işin kanıtlanmış tek yolu var.
http://www.crymod.com/filebase.php?fileid=763 indirin kurun, Crysis i yeniden keşfedin.
ve yeni modifye 169.32 xp32 driverı
http://forum.donanimhaber.com/m_20774093/mpage_1/key_//tm.htm#20774093 inceleyin
DOstum verdiğin linkte dosya yok server yoğunlukta dolayı tırt olmuş falan diyor. başka bi yerde yokmu ben bulamadmda.
-
aşağı yukarı en fazla yüzde 20 fps artışı yapıyor.
görüntüde gözle görülür bir kalite düşmeside olmuyor
ya da ben farkedemiyorum -
Bende yaptım kumandan modu
Gerçekten performans farkı oluyor.Yanlız autoexe.config yapmama rağmen denizler çok kötü oldu.Nerde yanlışılk yaptım acaba -
quote:
Orjinalden alıntı: Kumandan
quote:
Orjinalden alıntı: .:Solid Snake:.
Bu modu indirdim oyun kasmaya başladı.
hangi mod ?
Senin mod. -
quote:
Orjinalden alıntı: 18yusuf
Eğer bu ayarları kısmaktan başka bişey değilse kumandana iyi rapid puanı toplattınız arkadaşlar
Edebe davet ederim,kumandan üç kuruşluk hesaplar yapacak adam değildir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X